Çeyrekler gramlar falan filan

Bu işler baştan konuşulur. Kayınpeder önce yaparım ederim diyip sonra altınları almaya kalktıysa o koca karşısında duracaktı. Zaten herkes babasının bu tip bir durumdaki tavrını bilir. Bu tür olaylar önemlidir. Karşı duramıyorsa boşanmaya bile gider, gitmeli de. Ama baştan böyle anlaşıldıysa şimdi bunun arkası kovalanmaz.
Bilmiyorum ya en azından baba olarak yardım edebilir

Altına altın bekleyenlere şaşırıyorum ben de.
O zamanki maaşıma 20 çeyrek alıyordum şimdi 5 tane anca alırım. Evlendiğimiz sene çeyrek 180liraydı. En büyük kağıt para birimimizden azdı. E şimdi büyük bir kriz yaşıyoruz. Çoluk çocuğumu aç bırakıp takamam çeyrek fln. Ayrıca borç denmesi için benim istemem lazım. Sen kafana göre bütçene göre belirlemiş bir şey hediye etmişsin. Sonra benden benim bütçemin yarısını isteyemezsin. Normal bir zamanda yaşamıyoruz.
Kuzenlerim, çok samimi arkadaşlarım aile dostlarım hariç takmıyorum altın. Kimse kusura bakmasın
Valla ben evlendiğimde çeyrek 70 TL di ama ben evleneli oldu 12 sene şimdi görümcem in oğlunun düğünü var gidip takicam bana taktığını mecburen çünkü çeyrek 12 sene öncesinde de milletin maaşının üstünde idi o bana o zaman taktı ee şimdi yokmu diyelim bu mantığı hiç anlamıyorum eğer altın götürmek istemeyen kişiler davetiye altın istemiyoruz getirmeyin yazsınlar

Valla bu ben taktım oda takacak kesinliğini hic anlalamdım ve bana çok çok ayıp geliyor benim param varsa yeni evli çifte alirim yardim olur ben evlenirken onlarin durumu yoksa nedicem illa alicak mısinız 🤦🏼‍♀️ bide bunu not edenler var rezillik 🤢 ben evlenirken dedim herkese durumu olan içinden gelen taksın kimse kendini zora sokmasin kimseden birsey beklemedim
Bibi bundan 8 sene önceki düğünüme 50 TL takan bir tanıdık mesaj atmış asla gidemeyecegimi bildiği halde kızımın dugunune gel beklerim dedi 😁 hemen anneme 200 TL gonderdim git tak diye. Bundan 8 sene önce ya hu unutmamista 😁yani hiç yeni evli çifte destek olayım yok hep bir karşılık peşinde çoğu kişi.

Valla ben evlendiğimde çeyrek 70 TL di ama ben evleneli oldu 12 sene şimdi görümcem in oğlunun düğünü var gidip takicam bana taktığını mecburen çünkü çeyrek 12 sene öncesinde de milletin maaşının üstünde idi o bana o zaman taktı ee şimdi yokmu diyelim bu mantığı hiç anlamıyorum eğer altın götürmek istemeyen kişiler davetiye altın istemiyoruz getirmeyin yazsınlar
Ben evlendiğimde bekar olup altın takmayan arkadaşıma taktım. Çünkü destek oldum. Borç değil hediye gözüyle bakarım ben.
Görümcem olsa çocuğuna bana taktığını takmam, durumum neye elverirse onu takarım yeğenim çünkü.
Ama borç olduğunu düşünen, samimiyetimin olmadığı görüşmeyeceğim insanlara takmıyorum. Kusura bakmasınlar benim zorla borçlandırılmaya niyetim yok.

Ahh bu altin konusunda benden dertlisi yok.sene 2020 kaynimdan 10 tam altin borç aldik.o zaman tam altin 2.500 civariydi suan 7 bine dogru gidiyor.icim yana yana veriyorum ama yapacak bisey yok.sizden mecbur vereceksiniz buda bi nevi borc.

Tamamda siz safmisiniz esiniz babasina bisey diyemiyor diye hem altinlari vermissiniz hemde yerine takiyorsunuz ozaman dugun yapmasaydıni insanlara borclanmazdiniz bi sizmi akillisiniz dicemde burda tek akilli olan kayinpeder

Ahh bu altin konusunda benden dertlisi yok.sene 2020 kaynimdan 10 tam altin borç aldik.o zaman tam altin 2.500 civariydi suan 7 bine dogru gidiyor.icim yana yana veriyorum ama yapacak bisey yok.sizden mecbur vereceksiniz buda bi nevi borc.
Bakın direkt borç olarak almak farklı. Tabiki 10 tam altın borç aldıysanız 20 yıl geçse de 10 tam altın ödemeniz gerekir isterse 1 aldığınız 100 e çıksın çünkü borç olarak almışsınız.
Takı borç değildir. Bu demek değil ki bize takı takana hiçbir şey yapmayalım ama bizi zorlamayacak şekilde elimizden geleni yapalım. Bu bazen çok olur bazen az olur. Borç olarak takan takmasin bence. Ben kimseye borc olarak takmıyorum.
Ama birinden borç aldıysan aynısını yapman gerekir çok zaruri bir durum yoksa.

Anneannem dügünlerde takilan altinlar için "g*tümün yerine g*t" derdi.Anlamazdim guler geçerdim meğer ne kadar haklıymış.Dügünümüzde takılan ne kadar altin varsa sağolsun kayınbabam dügün borçları adı altında aldı gitti artik konusmanın manası yok ama bize gelen altinların karsılığını biz götürüyoruz.Biz evlendik 2018 de 4 senede ne kadar yükseldigı malum..Öyle ki bazen maaş sadece altın borclarına gidiyor keşke şu altin takma olayi kaldırılsa da ülkecek rahat etsek ne bana taksınlar ne ben geri takayım vallahi külfet gram aldik dün 1050 lira ya şaka gibi
valla bana da sen takacaksin dediler ben harcamadim ki ben takayim dedim :KK53: simdi bin pismanlar aldilalrina :KK53:

kendi clcugumun sunnetinde gelenleri bozmadim o zaman ceyrek 600-700 civariydi simdi 1700 lira iyi ki de bozmamisim :KK53:

Ben evlendiğimde bekar olup altın takmayan arkadaşıma taktım. Çünkü destek oldum. Borç değil hediye gözüyle bakarım ben.
Görümcem olsa çocuğuna bana taktığını takmam, durumum neye elverirse onu takarım yeğenim çünkü.
Ama borç olduğunu düşünen, samimiyetimin olmadığı görüşmeyeceğim insanlara takmıyorum. Kusura bakmasınlar benim zorla borçlandırılmaya niyetim yok.
Kırıkkale'de borç sayiliyo maalesef ve o sana ne takarsa sende ona onu goturuyosun ( görümcem in oğlu evlendi biz tam altın taktik o zaman çocuk felan yok bizim çocuk oluncu oda bize aynısını yapıp getirdi)şu devirdede kimse hediye diye takı takmaz artık

Kırıkkale'de borç sayiliyo maalesef ve o sana ne takarsa sende ona onu goturuyosun ( görümcem in oğlu evlendi biz tam altın taktik o zaman çocuk felan yok bizim çocuk oluncu oda bize aynısını yapıp getirdi)şu devirdede kimse hediye diye takı takmaz artık
E bence de takmamalı zaten. Zorla borç verilmesin.
Ben kuzenlerime ve çocuklarına çeyrek takmaya devam ederim çünkü hepsi canım, samimi arkadaşlarıma ve çocuklarına da takarım. Yeğenlerime zaten elimden gelenin en iyisini yaparım.
Ama bana di tarihinde altın taktı diye de görüşmediğim, samimi olmadığım insana şu zamanda altın fln takamam kusura bakmasınlar

Eşimin babası da aynını yaptı düğünde hiç masraf yapmadıkları halde takıları aldılar. Şimdi yeğeninin düğünü olacak artık bi çeyrek takarsınız onlar çeyrek takmıştı diye yüzlerine vurmak istiyorum fırsatım olsa vururum da

Siz gram takın o zamanki çeyrekle şimdinin çeyreği bir değil ne de olsa. Gram bile o zamanın çeyreğine göre yüksek

Takı olayını evlenene yardım olarak gördüğüm için çok güzel bir adet olduğunu düşünürdüm ama yok anam bence de kalksın bu takı işi. Eş ailesinin fırsatçılığından başka bir şey değil

Daha dün, ben yarım taktım sen çeyrek çeyrek, muhabbeti yüzünden düğünde birini öldürdüler.
Gerçekten bu mantığı anlamıyorum.
Benim zamanında altın taktığım birçok insanla yollarımız ayrıldı. Kime ne taktığımı bile hatırlamıyorum. Altın dediğin o an sevdiğin insana destek olmak için takılmalı.
Sırf şu mantık yüzünden kimsenin bana altın getirmesini gerçekten istemiyorum. Eskaza unuttum ne taktığını kaprislerle mi uğraşacağım ya da veresiye defteri gibi defter mi tutacağım
Bence de kaldırılmalı takı muhabbeti, sevdiği insana karşılıksız destek olmak isteyen olur zaten.

annem babamın taktıklarını taksalardı bize zaten ihya olurduk ,

kv kp tarafından takılanlarda , onlar takmış ki bize getirip taktılar ,

öyle kp e zırnık koklatmazdım

Anneannem dügünlerde takilan altinlar için "g*tümün yerine g*t" derdi.Anlamazdim guler geçerdim meğer ne kadar haklıymış.Dügünümüzde takılan ne kadar altin varsa sağolsun kayınbabam dügün borçları adı altında aldı gitti artik konusmanın manası yok ama bize gelen altinların karsılığını biz götürüyoruz.Biz evlendik 2018 de 4 senede ne kadar yükseldigı malum..Öyle ki bazen maaş sadece altın borclarına gidiyor keşke şu altin takma olayi kaldırılsa da ülkecek rahat etsek ne bana taksınlar ne ben geri takayım vallahi külfet gram aldik dün 1050 lira ya şaka gibi
Anneannenın ozlu sozu bu konuda ne alaka bılemedım ama ggfkgkl esınız bız altın almadık,neden bız goturuyoruz demedı mı babasına?

O zamanki fiyatla şimdi ki fiyat aynı mı? 300 400 tl tak gitsin. Kayinbabayı 'da ayrıca kınıyorum.
2013 de evlendım 150 tl di sanırım ceyrek.Onu mu takyım ceyrek takanlara :D Ozaman asgarı ucretıyle bana ceyrek takan arkadasıma ,sımdı gıdıp 150-200 tl takmam sızce mantıklı mı?

Çocuklarımı evlendirirken davetiye ye yazicam. Ahdım var. Düğünümüz takısızdır diye. Bu ne ya. Vakti zamanında bizim akraba kardeşimin düğününde tam altın takmış. O sırada bi curcuna bunu söyleyen beyde mikrofon la yarım demiş. Annemlerde onların düğününe yarımlik götürmüş. Sonra haber geldi bizim altinimizi eksik getirdi hemen versin diye. Annemler şok oldular hemen verdiler. Eskisi gibi samimi olmuyorlar artık. Ama bana ceyrekmi getirdiler ben çeyrek götürürüm arkadaş. O zamanın parası beni ilgilendirmez. Elinde olmayanada Allahım yardım etsin tek temennim şu altın işi kalksın. Konu sahibi de bi zahmet altın takma işini kayınbaba ya devretsin

Back
X