- 14 Haziran 2019
- 15.940
- 80.908
- 598
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Valla bizim sülalede öyle ne taktı o taktı bu ne taktı muhabbeti yoktur. Annemin babamın da öyle kara kaplı altın borcu defteri yoktur. Tuhaf geliyor ondan bana. Kim ne taktı desen ancak tam altın cumhuriyet dikkatimi çekmiştir onu bilirim. Annem şundan geldi bak üstüne yattı muhabbeti de etmemiştir. Hatt düğünde de yanımızda durup kim ne taktı bakan olmadı. Eşimin tarafında annesi durdu, bazılarına öfkelendi fln hattaYani keşke olay böyle olsa daha iyi olurdu tabi. Yani insanlar sadece yeni evli çifte yardım için taksa karşılık beklemese. Ama Türkiyede öyle bir durum yok :) arkanızdan çok kulaklarınızı çınlatırlaryani o dıdısının dıdısı size elbette evliliğinizde ihtiyacınız varsa yardım olsun diye takmıştır ama o da evlenince aynı inceliği sizden de bekler. Takmazsanız -tekrar ediyorum Türkiyede- çok ayıp edersiniz. Yani siz öyle görmemiş olabilirsiniz ama kültür bu. Borç olarak takılıyor. Bu yüzden bu sitede bu kültürü bilmeyen gençleri uyarıyoruz
düğüne, bebeğe gelen altınları sonra geri götürmek zorunuza gidecekse bozdurmayın. Saklayın. Aynen iade edersiniz. Yani kültür şöyle: yeni evlenen çiftin ihtiyacı çoktur. Bu nedenle yardım için toplu altın verilir. Bu çift de yavaşça onları geri öder(banka kredisi gibi de faizi vardır altının değer kazanmasından dolayı). Sonuçta onların da yardım edilme zamanı gelmiştir. banka kredisi istemeyen benim gibi insanlar bozdurmaz saklar. Zamanı gelince dağıtır.

Her yörede farklıdır belki de bilemiyorum.
Mesela eşimin en samimi arkadaşı evlendiğinde biz eşimle sevgiliydik. Eşim çeyrek taktı. Oğlu oldu çeyrek taktı. O arkadaşı biz evlenirken tam altın taktı. Oğlum doğdu 100 dolar taktı. Tamamen karşılıksız devam ediyoruz yani. Bilemedim ondan.