• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ceza davası ve müsteki konumunda olmak

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba Necdet bey,

Su an yurtdisindayim ve buradan Turkiye'ye tatile gitmistim. Tatildeyken ilk kez boyle bir olaya maruz kaldim.
Arabayi park etmek isterken etrafinda biri vardi. Ilk basta farketmedim, ama arabayi durdurduktan sonra kapisina dogru yaklasti ve kapiyi acti. Ben dedi park gorevlisiyim ucretli park burasi dedi, ucret odemeniz gerekiyo dedi. Ben tam ucreti verdigim sirada, iki tane daha tanidigi geldi bu sahisin ve biraz daha fazla verseniz kafi dedi. Megerse dolandiricilarmis. O esnada sivil polisler beni gormusler, ve parayi benden almis olan sahisi suc ustu yakalayip beni koruma altina aldilar. Arkadasinin bir tanesi uzerime dogru yurudu ve polislerle kavga ettiler. Bu olaydan sonra polis ifademi almisti. Ve sahis goz altina alindi.

Bu olayin bir ozeti lakin bu derece ciddi oldugunu dusunmuyordum. Zaten polislerin bu dolandiricilardan haberleri varmis. Sahisin hakkinda ceza davasi acilmis, bende musteki olarak gozukuyorum. Durusma tarihi uc ay sonra. Ben sahsen sikayetimden vazgecmek istemiyorum, bir yondende korkuyorum, bu dolandiricilar kimlik bilgilerime ulasip basimi belaya sokarlar diye. Durusmaya katilamam zaten, su an yurtdisindayim.

Durusmaya katilmama durumunda ne gibi bir prosedur uygulanir benim acimdan merak ediyorum ? Davet edilme yada edilmeme soz konusu olabilirmi ?
Ayrica sahislar benim kimlik bilgilerime, adresime filan ulasabilirlermi, endiseleniyorum acikcasi ?

Tesekkurler cevabiniz icin.

Back