Cezasız kalan dolandırıcılık

newera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
107
1
96
43
Ordu
Ocak 2010 da eşim iki taraflı sözleşme karşılıığnda laptop aldı. Sözleşmeye göre ürün siparişi sırasında 3/1 peşinat verdik. Gerisi de ürün tesliminde verilecekti. Ama 5 aydır satıcı ürünü teslim etmedi. Verdiğimiz 500 tl yi de geri vermedi. Biz de 2-3 ay önce Cumhuriyet Savcılığına verdik. Ama savcılıktan hala haber yok. Üstelik satıcıyı devamlı arıyoruz. Savcıya verdiğimizi söyledik. Bizimle dalga geçiyor resmen. Elimizde imzalı sözleşme, banka dekontu herşey var. Hani savcılık nerde kaldı diyor. Gerçekten nerde kaldı savcılık? Ne yapabiliriz daha?

bu ülkede insan hakları diye bir şey yok arkadaşım alışsan iyi olur. yine sonuna kadar peşini bırakmayın ama bir daha çok dikkatli olun. güvenmediğiniz, bilmediğiniz yerlerden hiç birşey almayın.

Sonuçta imzalı yasal sözleşme var. Dekont var ve bu ürünü alırken onlarca kişiye sorduk. Bi yamukluk var mı diye. Herkes sorun olmadığını söyledi.Bankacısından tüketici bir. kadar. Ama şimdi ne para var ne ürün.Biz de dolandıralım o halde herkesi.Nasılsa cezası yok.

devir dolandırıcılık devri çok üzgünüm:çok üzgünüm: illa sesimizi duyurmamız lazım bu tür şeyler için. ama hakkınızı arayın, sakın vazgeçmeyin.tekrar gidin bu nasıl iştir bende anlamadım. adalete bak sen

Adamın tel nolarına, kimlik numarasına, ssk numarasına , adresine kadar savcılığa verdik. Adamla konuşuyoruz.Yani ortadan kaybolmuş da değil. Ama savcılık hala incelemede. Neyi inceliyorsun daha ya.

malesef ki bu ülkede ki adelet anlayışına inancını yitirmiş biri olarak size umut veremicem
o kadar esnek ki kanunlar
dolandırıcılar masum dolandırılan suçlu konumuna düşüyo resmen
adam niye korksun ki biliyo kimse uğraşmaz onla rahatlığı ondan

Biraz önce eşim bir daha aradı satıcıyı. adam telefonda kafanıza sıkarım aramayın beni.Parayı da unutun dedi ve küfür etti. buyrun burdan yakın. Çözüm hani nerde? Ne yapalım.Zar zor kazandığımız parayı biz harcayamadık sen harca diye bırakalım mı? Hangi kuruma güvenelim?

çok çalışmak gerek çooooooooooooooooooook
yapılması gerken okadar çok şey varki
rüşvet tecavüz haksızlık soygun dolandırıcılık
almiş başını gidiyor
dur diyen de yok diyeni duyanda yok
zaten duranda yok
allah yardım etsin kardeşim

Ama insan hırs yapıyor.Adamı karşımda bulsam gırtlaklarım o derece. Ben o para için nerdeyse 100 ders saati ders anlattım. Bu kadar kolay mı ya? Uğur DÜNDAR a kadar yazdım.Şıkayet ettim. ınsan eli ayağı bağlı hissediyor.Çok kötü birşey bu.Çaresizlik.

satıcı derken nasıl bi satıcı canım bu, dükkanımı var, evraklar sahte olabilir mi, polise danıştınızmı, en azından bi karakola çağırılsa korkardı belki
çok can sıkıcı olcak biliyorum canım ama keşke teknoloji marketlerden yada hepsiburdadan alsaydınız çok daha kolay olurdu geri dönüş
umarım kurtarırsınız

aman o zaman boşver uğraşmayın dicem çünkü adam ne demiş ya aman allah korusun başınıza birşey gelmesinde gerisini boşverin. nasıl olsa o namussuz şerefizden çıkar sadece allaha havale edin.

acayip can sıkıcı birşey.. hepimizin başına gelebilir ama şuan benim başıma gelmiş olsa farklı medeni olmayan yollar denerdim şuan burda yazamıyorum ama yanına bırakmazdım.
beklemekte de fayda var aslında madem savcılığa verdiniz devletin gemisi ağır yürür ama yine de gideceği limana varır bunu da unutmayın. geçmiş olsun.

Adamla aynı şehirde değilizki. Tahminimce bu adama savcılıktan ihbar falan gitti de tırstı diye düşünüyorum. Bütün ulusal kanallara, adamın facebookundaki bütün arkadaşlarına, bütün internet ihbar hatlarına, bilişim suçları platformlarına mail attım. Olayı anlattım. Savcılığa zaten verdik.Adamın üye olduğunu arkadaşlık sitelerinin hepsine üye olup, tüm arkadaşlarını bu dolandırıcılık konusunda mesajla bilgilendirdim. Daha ne yapsam da hırsımı alsam acaba!

Burası türkiye Bilişim ve Bilişim Dolandırıcılığının herhangi bir cezaya maruz kaldığını görmek için 15-20 yıla ihtiyacımız var.
Boşuna beklemeyin yani kısa bir süre sonra takipsizlik çıkarırlar o dosya adına.

Sözleşmede ceza-i şart var mı canım. Zamanında teslim edilmezse şu olur bu olur şeklinde. Adamın malı geç teslim etmesi veya hiç etmemesi dolandırıclık kapsamına girmiyor bana göre. Paranızı geri almak için ihtar çekin veya icra takibi başlatın. Telefonda söyledikleri için tehdit nedeniyle suç duyurusunda bulunun.

Canım yapacağın iş belli savcılık olayı değil bu..
Bulunduğunuz ilçe Kaymakamlığındaki Tüketici Hakları HAkem Heyeti'ne başvuracaksınız..
Ürünün makbuzu, Ve ürünle ilgili tüm verileride ilişiğine ekleyip bir dilekçe yazacaksınız olayı anlatan..
Sonrasında size bir duruşma tarihi verecekler, Karşı tarafada tebligat çıkacak bu arada savunma istenecek.. Duruşma güünü ik taraf hazır olur, Ki genelde karşı taraf gelmez savunma gönderir.. Ve yaklaşık 1 hafta sonra kararı elden alırsınız.. tahmin ederim ki lehinize sonuçlanır.. Kararın bir nüzhası karşı taraf tebliğ edilir.. ve o kararla dilekçedeki talebinize göre ürün fatura bedelini alır yada ürünüğ değiştirirsiniz.. karara uymazlarsa icraya başvurup yine kararın gereğini sağlayabilkirsiniz..
Duruşma celbini aldıklarında uzlaşmak için onlar sizi arayacaktır zaten... Mutlaka deneyin lütfen

Ne yazık ki konu tüketici mahkemelik değil. 2 uyanık paravan şirket kurup, internette üzerinden ilanlarla satış yapıyorlar. Yani olay savcılık canım. Tüketici mahkemesi varolan firmaya yukarıdaki uygulamaları yapabilir sadece. Ama firma yok ki.

1 saat önce savcılıktaydı. Yetkisizlik sonucu satıcının bulunduğu şehirdeki savcılığa aktarılmış dosya.Offf herşey yokuşa sürülüyor ülkemizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…