Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence bir araştır.istersen telefonla görüşebilirsinde.bilgi verirler.kesinlikle bu yöntemi önereceklerdir.maliyetli biraz ama bence değecek.2.000 tl gibi bi fazlalığı var.bütün hastalıkları felan araştırıyorlar.ve tuttuktan sonra düşük erken doğum ölü doğum gibi riskler de çok düşük bir ihtimal oluyor...
arkadaslar ,
benım yıne aklım karıstı .
Simdi somut orneklersek şimdi benim 2-15 kromozom translokasyonum var. Pgt yapılsa embryolara sadece bu 2 komöozoma bakılacak , cgh yapılırsa butun kromozomlara bakılacak oyle mi? Tek fark bu mu? Sansı %80lere cıkartan bu mu ?
Bir de dondurulma ıslemını tam anlamadım . Embryo mu donduruyorlar yumurtayı mı ? Bır acıklar mısınız lutfen .
Nerelerının yaptıgı konunda da sanırım hıcbırımızın bılgısı yok .
Ben umut tupte tedavımı olmayı dusunuyorum ama orada olup olmadıgını bılmıyorum .
Zaten yenı cıkan bır sey eger yoksa bır merkezde da varlıgı cok da savunulmaz !!!
gonderdıklerı sey yumurta mı embryo mu ?
evet 19 unda toplandı 20 tane.6 tane 1.kaliteyi gönderdiler test e. Yaklaşık 1 ayda çıkıyormuş sonuç.umarım sağlıklı bulunur...
embriyo nun bir hüzresi sadece canım.mesela 8 hücreli bir embriyonun bir hücresini gönderiyorlar 7 hücre kalıyor.
canım inşaallah sağlıklı bulunur ve sende bebişine kavuşursun..... Sonucunu merakla beklicem....
sağol çok teşşekkür ederim iyi dileklerin için.rabbim isteyen herkese versin ben daha yolun başındayım 20 yaşındayım.rabbim daha çok çekenlere versin önce.sonra bana
ama o hucredekı butun kromozomlara bakıyorlar....
O zaman bır ınsanın karyotıp kromozom testı yaptırmasına da gerek yok . Mesela ben 2-15 nolu kromozomlarımda sorun oldugunu bılıyorum ama zaten cgh yaptıracaksam ben hangısınde oldugunu tespıt etmemem gerek yok , zaten hepsıne bakılacak degıl mı?
Sen hangı sebepten yaptırıyorsun cgh'yı merın ?
merln'cim ,
cok gencmissin daha .
Dualarin icin sagol . Ama allah sana da cektirmesin insallah .
Yasin cok genc. Bence olumlu sonuc alma ihtimalin cok cok yukse.
Gercı bu yasta tedavı yoluna gıttıysen sorunun ne onu da merak ettım cgh yaptıracak kadar?
yani merin'cim , simdi senin 6 yumurtan cgh testıne gıttı .
Testeen duzgun cıkanlar ile mı embryo yapılacak .
Yanı pghtde embryodan parca alınıyor ve gonderılıyor ve bu embryoya zarar verebılıyor.
Cgh de ıse daha embryo yapmadan yumurtadakı kromozomlara bakıyorlar ve duzgununden embryo yapıyorlar.
Eger durum buysa farkı bence bu .
Kromozom sayısına bakmanın yanı sıra .
şimdi bende netten araştırma yaptım....yumurtalardan parça alınıp inceleniyor ve sağlıklı spermle birleştirilip embriyo haline gelince transfer yapılıyor...embriyodan parça alınmıyormuş...yumurtadan alınıyormuş...öyle yazıyor... Bence bu dahada güzel..
şimdi bende netten araştırma yaptım....yumurtalardan parça alınıp inceleniyor ve sağlıklı spermle birleştirilip embriyo haline gelince transfer yapılıyor...embriyodan parça alınmıyormuş...yumurtadan alınıyormuş...öyle yazıyor... bence bu dahada güzel..
CANIM SANIRIM SEN DOKUZON UN SİTESİNDEN OKUDUN.ORADA YUMURTA DİYOR AMA EMBRİYODAN BAHSEDİYOR.SPERM İLE BİRLEŞTİRİLDİKTEN SONRA DİYOR.SPREMLE BİRLEŞİP GELİŞİRSE EMBRİYO HALİNE GELİR.HAKLISIN YUMURTA DİYOR AMA EMBRİYODAN BAHSEDİYOR.ŞİMDİ BENİM DE KAFAMA TAKILDI BAKTIM.YAZIYI DA EKLEDİM ALTTA
''İlk olarak başvuruda bulunan hastanın öyküsü alınır. Kaç kez tedavi ile tüp bebek denemesi yapıldığı, normal yolla gebe kalıp kalmadığı, her iki yolla da gebelik sağlanması durumunda düşük olup olmadığı ve düşük sayısı kaydedilir. Ardından gebelik başarısı, anne adayının bağışıklık sistemi ve pıhtılaşma faktörlerinin belirlenmesine yönelik bazı testler yapılır. Bu testlerden olumsuz sonuç çıkmaması halinde genetik bozukluk olasılığı üzerinde durulur ve tedaviye karar verilir. Bu aşamalardan sonra ise anne adayı normal bir tüp bebek tedavisi alacakmış gibi hazırlanır. Uygulanan ilaç tedavisi ve bekleme süresinden sonra anne adayının yumurtaları toplanır, erkekten sperm alınır ve eşlenerek döllenme sağlanır. Döllenme sağlanan kaliteli yumurtalar 3. gün sonrasında 7-8 hücreli olanlardan mikroskop altında yumurtanın zarı delinir ve hücrelerden biri alınır ve yumurtalar dondurulur. Bir, bir buçuk ayı bulan inceleme sonrasında sağlıklı embriyo belirlenir. İncelemenin doğruluk payı yüzde 95 oranında doğru çıkar. İncelemede kromozom sayısına, tek gen hastalıklarına bakılır. Anne adayına ilaç verilerek gebelik için rahmi hazırlanır. Yaklaşık 1 aylık bir ilaç kullanımından sonra yumurta çözdürülür ve anne rahmine nakledilir.''
CANIM SANIRIM SEN DOKUZON UN SİTESİNDEN OKUDUN.ORADA YUMURTA DİYOR AMA EMBRİYODAN BAHSEDİYOR.SPERM İLE BİRLEŞTİRİLDİKTEN SONRA DİYOR.SPREMLE BİRLEŞİP GELİŞİRSE EMBRİYO HALİNE GELİR.HAKLISIN YUMURTA DİYOR AMA EMBRİYODAN BAHSEDİYOR.ŞİMDİ BENİM DE KAFAMA TAKILDI BAKTIM.YAZIYI DA EKLEDİM ALTTA
''İlk olarak başvuruda bulunan hastanın öyküsü alınır. Kaç kez tedavi ile tüp bebek denemesi yapıldığı, normal yolla gebe kalıp kalmadığı, her iki yolla da gebelik sağlanması durumunda düşük olup olmadığı ve düşük sayısı kaydedilir. Ardından gebelik başarısı, anne adayının bağışıklık sistemi ve pıhtılaşma faktörlerinin belirlenmesine yönelik bazı testler yapılır. Bu testlerden olumsuz sonuç çıkmaması halinde genetik bozukluk olasılığı üzerinde durulur ve tedaviye karar verilir. Bu aşamalardan sonra ise anne adayı normal bir tüp bebek tedavisi alacakmış gibi hazırlanır. Uygulanan ilaç tedavisi ve bekleme süresinden sonra anne adayının yumurtaları toplanır, erkekten sperm alınır ve eşlenerek döllenme sağlanır. Döllenme sağlanan kaliteli yumurtalar 3. gün sonrasında 7-8 hücreli olanlardan mikroskop altında yumurtanın zarı delinir ve hücrelerden biri alınır ve yumurtalar dondurulur. Bir, bir buçuk ayı bulan inceleme sonrasında sağlıklı embriyo belirlenir. İncelemenin doğruluk payı yüzde 95 oranında doğru çıkar. İncelemede kromozom sayısına, tek gen hastalıklarına bakılır. Anne adayına ilaç verilerek gebelik için rahmi hazırlanır. Yaklaşık 1 aylık bir ilaç kullanımından sonra yumurta çözdürülür ve anne rahmine nakledilir.''