CHA: Cumhurbaşkanı Erdoğan sitem eden şehit kardeşine, 'Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi' dedi

aslında cimcimeye kızmıyorum ne yazık ki ülkedeki mantık bu.. madenciler öldüğünde bile aldıkları maaş gündeme gelmişti.. insanlar hak ettiklerinden az maaş aldıkları halde bunun için canlarını ortaya koymak zorunda hissetmeleri de ne yazık ki bize ilkokulda verilmeye başlanan yanlış gaz dan kaynaklanıyor.. eh sürekli "borçlu" olduğunuz kafanıza kazınırsa ölündüğünde alınan maaş gündeme gelir tabi ne olacak.. bu ülkede insan; 5. hatta 10. sınıf, sıradan bir canlımsı.. bazı gelişmiş ülkelerin 1800'lü yılları gibiyiz, acele etmeyin!!!!..
Öğrenilmiş çaresizlik diyorum ben buna.
Asgari ücretle çalışıp yinede yetiyor diyenler var ya bu ülkede.
Benim bildiğim hiçbir matematik formülü yetmiyor asgari ücretle aile geçindirmeye.
Memursan kralsın havasında herkes.Memurun aldığı maaş yoksulluk sınırının altında,ama herkes çok memnun.
İnsani ihtiyaçlar lüks kabul ediliyor malesef.

ben bi polis eşi olarak, asla ve asla maaşla canı kıyaslayamam ! benim canım toprağa girdikten sonra, para pul mu görür gözüm?
eğer taşlamayacaksanız şunu da söylemek istiyorum.
gün geldi, yerden yere vurmayın, kötülemeyin bu askerler, polisler çok zor şartlar altında çalışıyorlar dediğimizde,
ama olsun devlete sırtını dayamış, bu iş için para alıyor, benim vergimle maaş alıyor diyenler oluyordu.
ozaman bu fikre nasıl karşı çıktıysam, şuanda karşı çıkıyorum.
hiç kimse helal lokma peşinde ölmeyi, alay edilmeyi, aşağılanmayı haketmez!
senin eşini, polislerimiz subaylarımızı biz biliyoruz. onların mesleğininide her babayiğidin yapamayacağınıda biliyoruz. bozma sen moralini. Allah onlara yardım etsin. acı haberlerini göstermesin. bir ağabeyinin kardeşinin cenazesinde rol kesebileceğini düşünenlerden uzak tutsun inşalllah hepimizi

Peki bu mesajınızda ne anlatmak istediğinizi bizimle paylaşır mısınız ?

damadin ve oglun nie secti bu mesleği devlete sirtini dayamak emeklilikte rahat etmek icn demi.. devlete sirtimizi dayalikta ,

Ahanda tam bu kesik devlete sirtini dayamak.

Her meslekte bir zorluk vardir hanfendi , testere basinda tas kesen iscinin kolunu kaptirmasi, madencinin ustune ocagin cokmesi, polis ve askerin sehit olmasi . Herkez seçti meslegin zorlunu , zarrlarini bilerek secio . Buna kendi abimde dahil . Su anda abimin korkmasna bnfe kziorum . Tamam korkulcak bsey var ama bu meslegi kendin seçtin zorlunu.ve iyilini bilerek. Yengem korkuyor abime bsy olmasından . Sen o adamin asker olmasini bekledin bunca yil meslegi olsun rahat edeyim die
. O zmn kotu snclarinda katlanacaksn .

Facede orada burada asker esleri grubu kurup eslerinin ogullarinin asker olduguuyla ovunenler , sehit olduğunda da ovunmeli k.bakmayin .. su anda abimde gorev basinda sehit olsa ne olacak icm yanacak isyam edmemin bana ne faydasi olacak. Kendimi yirtmamn soylermisiniz. Basbakana Cumhurbaskanina laf saymamin bana ne faydasi olacak abim gelecek mo HAYIR! Ozmn manset manset kotulemenin ne faydasi var ...

Bgun arkdsmn tekiyle knustim . Ve goruslerine onem veririm , knusmamizdan snra bi kacsey daha okudum ve o arkadasimin su sözüne " ben bndan sonra duami degstryrim akp baraj altinda kalir cok istedkleri chp mhp hdp ye kalir koalisyon kursinlar ,ulke 13 yil onceye donsun ......." diye devam Ediyor .

İns akp baraj altinda kalirda ulkenin su halini arariz..
Not: gelen gideni aratirmis:KK66:

Ayrica teyzecim 4 5 binlara maas gelip rahat hayat surerken bsey yok ama demi , damadin ve oglun nie secti bu mesleği devlete sirtini dayamak emeklilikte rahat etmek icn demi.. devlete sirtimizi dayalikta ,

Neyse acinizi anliyorum, bn!m abimde asker kus olmama ragmem yuregim hopluyor d,bakirdan sehit haberi duydumda ama yapack bsey yok onlar orada gorev yapmazsa biz rahatca yataklarmzda uyuyamayiz.

Size de verelim 4-5 bin lira maaşı, oluverin asker.
Ama karşılığında her an ölebilirsiniz.
Kabul mü?

Bir canın bedelini aldığı maaşla ölçecek kadar mı vicdanınızı yitirdiniz?
Hangi asker ailesi rahat hayat sürmüş, ben görmedim.
Taşnmaktan mobilyalar 4-5 yılda eskir, elinde patlar.
Beyaz eşyalar doğuda kaçak elektrik kullanımından sürekli bozulur, yıpranır.
Aldığı maaş, sürekli onarıma gider.
Eller havaya sefa sürülemiyor, yapamıyorlar bir açıklayayım dedim.
Ayrıca aldığı maaştan öte yaşanan bir mutluluk vardır asker ailelerinde.

'Çok şükür bugün evine sağ salim döndü babamız, eşimiz, ağabeyimiz' diye...

ben bi polis eşi olarak, asla ve asla maaşla canı kıyaslayamam ! benim canım toprağa girdikten sonra, para pul mu görür gözüm?
eğer taşlamayacaksanız şunu da söylemek istiyorum.
gün geldi, yerden yere vurmayın, kötülemeyin bu askerler, polisler çok zor şartlar altında çalışıyorlar dediğimizde,
ama olsun devlete sırtını dayamış, bu iş için para alıyor, benim vergimle maaş alıyor diyenler oluyordu.
ozaman bu fikre nasıl karşı çıktıysam, şuanda karşı çıkıyorum.
hiç kimse helal lokma peşinde ölmeyi, alay edilmeyi, aşağılanmayı haketmez!

Sarecim maasi kiyaslamiorum devlete srtni dayamayi kast ediyorum orada.

Dediklerin de haklı olsan bile acısı taze bir aileye abin de bu mesleği seçmeseydi denmez bu söylem biraz zeytinyağı gibi üste çıkmak gibi bişey oluyor

Size de verelim 4-5 bin lira maaşı, oluverin asker.
Ama karşılığında her an ölebilirsiniz.
Kabul mü?

Bir canın bedelini aldığı maaşla ölçecek kadar mı vicdanınızı yitirdiniz?
Hangi asker ailesi rahat hayat sürmüş, ben görmedim.
Taşnmaktan mobilyalar 4-5 yılda eskir, elinde patlar.
Beyaz eşyalar doğuda kaçak elektrik kullanımından sürekli bozulur, yıpranır.
Aldığı maaş, sürekli onarıma gider.
Eller havaya sefa sürülemiyor, yapamıyorlar bir açıklayayım dedim.
Ayrıca aldığı maaştan öte yaşanan bir mutluluk vardır asker ailelerinde.

'Çok şükür bugün evine sağ salim döndü babamız, eşimiz, ağabeyimiz' diye...

Hanfendi para vermedende ben gider gorevimi yaparim . Benim orada yazdim bir cmle var onu idrak edemiyorsanz ben ne diim

Şu an şurda yaptığınız çok ayıp.
Maaşlardan girmiş şehitlerden çıkmışsınız.

Yani öyle bir noktaya gelinmiş ki burda az daha birbirinizin üstüne gitseniz ölenlerde şehit desinler diye öldü, aileleri de şehit maaşı aldıkları için düğün bayram yapıyor diyeceksiniz.
Son günlerde şehit abilerinin, kardeşlerinin yaşadıkları kurguysa dahi eninde sonunda çıkar ama şimdi ne dense varsayımdan öteye gitmez, üstelik doğru değilse günahına da girilmiş olur.

Kim çok üzüldü yarışına da girmeyin, ailelerinden daha fazla üzülemezsiniz, gözyaşlarınız yarım saat sonra diner ama Şehitlerin Anne Babaları Ömrü billah kan Ağlar.

Insanların Kardeşleri, Eşleri, Evlatları ölmüş. Artık bir susun Allah Aşkına, inandıklarınız aşkına, bir susunda şehitler mezarlarında rahat uyusun, şehit yakınları da acılarını yaşasın.

Back
X