Evet, karikatürler bazen acimasizda olabiliyor ve tamda bam teline vuruyor bu karikatür gibi ama gercek suki, hala psikolojik tedavi gören ve ruh bunalimi yasayan genc alman kizlarinin yasadigi yilbasi aksamini hic bir zaman unutmayacaklari, kelimelerle anlatilacak gibi degil.
Röportajlari izlemenizi isterdim, o gece yasayanlarin artik korku ve dehset icinde sokaga cikamayan kadinlar var. Hala titrek sesle, o büyük soku anlattiklari zaman bu kadarda mültecilerin acimasiz olduklarini görüyorsunuz ve inanamiyorsunuz.
Tüm Almanya sok icindeyiz, kollarimizi acip hosgeldiniz dediklerimiz insanlar, genc kizlarimiza taciz ve tecavüz etmekle mesguller.
Eger bizim su an edep, deger, vicdan ve saygi diye bildigimiz tüm güzel degerler, kadin kiz gördügünde yok oluyorsa, bunu yapan insanlarin Aylan`a bile saygisi yoksa, demekki Aylan`da büyüdügünde bunlar gibi olacakti düsünceleri müslüman olmayan insanlarin beyinlerinde canlaniyor.
Bu karikatürü desteklemiyorum ama her toplum yaptiklarinin aynasidir. Ve herkes ülkesini en güzel sekilde temsil etmeli yoksa bu gibi yargilarla seni asagilarlar, senin toplumundan olmayanlar.
Aylan sizin çocugunuz olsaydi yine düşünceleriniz aynı mı olurdu? Her ne olursa olsun minik bir cocugun cesedi bir karikatüre malzeme olamaz. Bunu destekleyenler de en az o karikatürü yapanlar kadar vicdansizdir benim gözümde.Bizde taciz günlük hayattın sıradan bir olayı olduğu için çok sert gelmiş olabilir. Ama doğruluk payı var karikatürün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?