Kekler - Pastalar Cheesecake (resimli)

fxuxsfxuxs

yanılsamalar ülkesi
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
2.480
11
116
46
Diğer
ağır tatlıları sevmeyenler için birebir, gözünüz korkmasın çok kolay, ben yaptığıma göre:)

1 gün önceden 1 kilo iyi marka yoğurdu tülbente sarıp süzün. 1 kilo süzme yoğurt alıp yapmayı fazla gelir.
hamuru yaparken margarini eritmiyoruz, oda sıcaklığında olursa daha kolay yoğurulur.
hamur biraz zor kıvama geliyor, olmadı zannedip bırakmayın.

hamuru için:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
75 gr oda sıcaklığında margarin
içi için:
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding (pişirmeden toz halde ekliyoruz)
1 paket vanilya
1 kutu labne peynir(yeşil paket, pınar)
1 kilo yoğurdu süzüp ekliyoruz)

hamuru hazırlayıp kelepçeli kalıbın önce tabanını sonra kenarlarını kaplıyoruz. havuz gibi oluyor.
içini hazırlarken kalıptaki hamuru buzdolabında bekletiyoruz.
hazırladığımız içi doldurup 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. benim fırında 1 saati buluyor. buzdolabına koyup iyice soğuyunca böğürtlen vs. gibi soslarla afiyetle yiyoruz.

Son düzenleme:
süper gözüküyor
pişmiş hali yokmu
onu da merak ettim deniyeceem ama
ellerine sağlıkcnm

pişmiş hali de geldi
çocuklar içinde tam bir kalsiyum deposu, kızım büyüsün ona da yediricem

Bizde dün yaptık.Eger evde olmasaydı kesin yapardık.cok seviyoruz bizde bu keki....ellerinize saglık

bunu bende deniycem karar verdim ama buranin yogurtlari sulu sulu olur,turk yogurdu gibi degil yani....olur dime buranin yogurdu.............

bunu bende deniycem karar verdim ama buranin yogurtlari sulu sulu olur,turk yogurdu gibi degil yani....olur dime buranin yogurdu.............

Ingilterede türk bakkali varsa, baktatin yogurdunu al 1 kg olarak satiliyor. Yoksa bildigin yogurdu al, beyaz ince bir dülbente koy yogurda ve sabaha kadar süzülsûn öyle. O zaman süzülmüs yogurdun olur :))) Ama bu tarif için, o bildigin yogurdu kullanabilirsin, , suyunu sûz sadece

şöyle anlatayım kısaca, önce hamuru için olan malzemelerin hepsini birdan karıştırıp yoğuruyoruz. kalıba koyup buzdolabına gönderiyoruz. o sırada içini hazırlıyoruz. malzemelri sırayla ekliyoruz. önce şeker yumurta karıştırılır ya o sırayla işte. yağ, süt vs. en son peynir ve yoğurdu ekliyoruz pütürsüz hale gelince kalıbın içine döküp fırına. soğutmadan yemeyin sakın:)

ben biraz sonra yapıcam bunu
ama ben hamurunu hazırlamayacağım,onun yerine burçak bisküvi kullanacağım
bitince resmini eklerim

bende burcak bisküvi ve sütaşın süzme yoğurduyla yapıyorum üstüne de marmelat veya çikolata sosu döküyorum. 1 gün bekleyince daha güzel oluyo. Ama en kısa zamanda bu tarifi de denicem..

yaa hala fırında kenarları neredeyse yanmak üzere ama ortası kızarmadı hala
şimdi gördüm canım
öyle olmaması lazım, hayret
fırından fırına değişiyor sanırım
aslında cheesecake in orjinali bisküviyle oluyor sanırım
tereyağıyla mı yoğurdun

sen koyalı baya olmuş 1 saatte falan pişmesi lazımdı
merak ediyorum nasıl oldu
soğumadan da yiyemezsin ki:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…