• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Chicco lite way kullananlar?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Benim bebiş daha çok ufak doğum da nasipse mart ayında ama ben sadece internetten araştırma yapıyorum, yorum okuyor videoları izliyorum. En azından kafamda bir fikir olsun diye. Biz eşimle ailelerimizden uzak olduğumuz için yazları ve bayramları çok seyahat ediyoruz. O yüzdn bagaja rahatça sığması çok önemli. Bence rahat katlanıp az yer kaplamalı, çünkü her zaman eşiniz yanınızda olmayabilir ve ev gezmelerine yada parka çıktığınızda o arabayı katlayıp arabanın bagajına yerleştirmek yada kat kat merdiven çıkarmak çok zor( arkadaşlarımdan biliyorum) ben travel sistem olsun isterim ama onlar çok hantal. yorumlardan okuyup en çok rağbet gören modeller ise şunlardı;

Baby2go proton( travel sistem değil ama katlaması çok kolay ve az yer kaplıyor)
Graco Fusio(travel sistem fakat oto koltuğu arabanın üstüne değil arabanın iç mekanızması çıkarılıp yerleştiriliyor bu da ağırlık açısından avantaj, katlanınca çok az yer kaplıyor)
Chicco for me ( özellikleri graco gibi)
Ve en beğendiğim chicco lite way plus ( hafif ve az yer kaplıyor hem de ilk zamanlar için oto koltuğu size dönük yerleşiyor ilerleyen zamanlarda da gayet hafif. Tek eksiği ön bar o da ekstra temin edilebiliyormuş zaten. Chicconun kalitesi zaten çok iyi)

Asla almayın denen markalar pierre cardin( yürürken ayakların tekere çarpması)
Ben şahsen kraft da istemiyorum. Malzemesi biraz kalitesiz geliyor. (Şahsi fikrim)

Tabii bunlar sadece video ve kullanıcı yorumları üzerine edindiğim fikirler gidip bakınca fikir değişebilir . Allah herkese bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına almak nasip etsin.

valla o milyarlık bebek arabalarına bakınca fiyat farkına rağmen çok büyük eksiklerinin olmadığını düşünüyorum henüz kullanmadık ama..biz lila rengini aldık sırtının tam yatması avantajlı gibi göründü, bir de en çok hafifliğe önem veriyorum, keşke çift yönlü olabilseydi diyorum sadece, bakalım kullanıp görücez artık[/QUOTE

hem o kadar hafif hem de uygun fiyatlı olması eksilerini kapatıyor bence.. bende en yakın zamanda alıcam inşallah bebişim henüz çok küçük ;)

dün eşimle biz de aldık, şimdilik memnunuz, tek sıkıntısı önü tam kapanmıyor, rüzgarlı olunca napacaz bilmiyorum

Kizlar benim 1yasinda kizim var elinde olupta satmak istyen varsa ben almak istiyorum kiz oldugu icin ya sinsiyah olani siyah beyaz yada pembe baska renk dusunmuyorum

Slm avans , chicco liteway bebek arabası almayı hala düşünüyormusun ? Ben satıyorum fakat rengi kırmızı !!

Benim bebiş daha çok ufak doğum da nasipse mart ayında ama ben sadece internetten araştırma yapıyorum, yorum okuyor videoları izliyorum. En azından kafamda bir fikir olsun diye. Biz eşimle ailelerimizden uzak olduğumuz için yazları ve bayramları çok seyahat ediyoruz. O yüzdn bagaja rahatça sığması çok önemli. Bence rahat katlanıp az yer kaplamalı, çünkü her zaman eşiniz yanınızda olmayabilir ve ev gezmelerine yada parka çıktığınızda o arabayı katlayıp arabanın bagajına yerleştirmek yada kat kat merdiven çıkarmak çok zor( arkadaşlarımdan biliyorum) ben travel sistem olsun isterim ama onlar çok hantal. yorumlardan okuyup en çok rağbet gören modeller ise şunlardı;

Baby2go proton( travel sistem değil ama katlaması çok kolay ve az yer kaplıyor)
Graco Fusio(travel sistem fakat oto koltuğu arabanın üstüne değil arabanın iç mekanızması çıkarılıp yerleştiriliyor bu da ağırlık açısından avantaj, katlanınca çok az yer kaplıyor)
Chicco for me ( özellikleri graco gibi)
Ve en beğendiğim chicco lite way plus ( hafif ve az yer kaplıyor hem de ilk zamanlar için oto koltuğu size dönük yerleşiyor ilerleyen zamanlarda da gayet hafif. Tek eksiği ön bar o da ekstra temin edilebiliyormuş zaten. Chicconun kalitesi zaten çok iyi)

Asla almayın denen markalar pierre cardin( yürürken ayakların tekere çarpması)
Ben şahsen kraft da istemiyorum. Malzemesi biraz kalitesiz geliyor. (Şahsi fikrim)

Tabii bunlar sadece video ve kullanıcı yorumları üzerine edindiğim fikirler gidip bakınca fikir değişebilir . Allah herkese bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına almak nasip etsin.
tatlım aynen katılıyorum sana 1 aydır internetten araştırıyorum. bebeği olan her kadını yoldan cevirip memnun musunuz diye soruyorum.
her kafadan bi ses çıkıyor.
yorumlar sunlar;
- çift yönlü olsun
-arka tekeri büyük olsun. kaldırım çıkarken kolay olur
-hafif olsun.
-- arabanın önünde yiyecek konulabilen bölümler olsun

nuna diye bir marka var her bir parçası ayrı satılıyor hepsi bir arada kampanyada 800 tl
buna içim gidiyo....
beklemedeyim hala

Ben sanırım graco fusio puset ve graco logico s hp ana kucagı( oto koltuğu) na karar verdim. Henüz bebeğim için hiçbir şey almadım. 29 ekim doktor kontrolumüzden sonra sanırım ilk alacağım şey bebek arabası olacak :)) keşke logico otokoltuğunun bazası türkiyede olsaydı çünkü arabaya yerleştirmek baza olmadan biraz vakit alıcı olacak. Nasılsa çok uzun süre kullanmayacağım diye kendimi avutuyorum o zamanlarda da artık kemerle bağlayacağım arabaya. Büyüyünce otokoltunu römerden alırım herhalde çünkü çarpışma testlerinde en çok puanı alan marka oymuş.

Son düzenleme:
biz annelerin derdi hiç bitmiyor
bende aylardır araştıranlardanım son kararım chicco birde dikkatimi çekti alışveriş merkezinde çok kullanan var

bende dün aldım chicco liteway kırmızı jokerden 350 tl ye aldım içinde kışlık tulumu ve şeffaf yağmurluğu da var. ayrıca isterseniz ön barı da var. ben onu henüz almadım . 35 tl miş fiyatı. eksikliğini hissedersem almayı düşünüyorum.

bir çok kullanan arkadaşım tavsiye etti. zaten normal araba parası gibi 1000-2000 tl bi kaç yıl kullanılacak bir ürüne verilmesi anlamsız geliyr bana. kullanıp görücez.:34:

meraba arkadaşlar benim de 16 aralık gibi kızım olacak ve uzun zamandır araştırıyorum bebek arabası konusunu kafam allak bullak oldu çok pahalı olmasını istemiyorum pusetlerin çift yönlü rahat olsun kış için tamamen kapanır olmasını istiyorum bir türlü karar veremedim graco çok güzel görünüyor ama çok pahalı..marka model tavsiyelerinizi bekliyorum...

Merhabalar, bende Chicco Lite Way Puset almayı düşünüyorum yalnız birşey sormak istiyorum.
Tekli arabaya, farklı bir model anakucağı takıp kullanabiliyor muyuz?

Bildiğim kadarıyla başka markaların oto koltukları(ana kucağı) takılamıyor. Bu arada Graco Fusio ya karar vermişken bu modelin artık üretilmediğini öğrendim maalesef. Hiçbir yerde stokta yok ve zaten üretimin durduğunu söylediler. Biz de birkaç ay önce Jokerden Chicco Liteway Plus travel sistem aldık kırmızı rengini. Ana kucağı biraz hantal geldi sadece. Concord un ana kucağını görünce bizimki ne kadar ağır diye düşündüm ama zaten ana kucağını 6 aydan sonra (ki kilolu bir bebek olursa daha bile az) kullanmayacağımızı düşünerek çok da üzerinde durmadım ki zaten concord tarzı ana kucağı düşününce 2 milyarlık bir concord neo bebek arabası almak gerekiyor. Evde açıp ana kucağıyla fln denediğimizde çok rahat geldi. Zaten mağazada da hoşuma gitmişti kolay katlanıp arabaya kolayca sığması. Biz jokerden aldığımızda her 250 tlye 50 Tl hediye çeki vardı. 680 gibi bir rakamdı üstüne de Graco Contour Prestige park yatağımızın içinin yatağını alıp 750 ye tamamladık. 150 tl ye de bez, ıslak mendil, biberon vs gibi diğer ihtiyaçlarını tamamladım :) Arada Jokerde bu kampanya oluyor, takip edin derim.

Bende bu arabayı düşünüyorum ama kafamdaki tek soru işareti çift yönlü olmayışı.
Hemen hemen bütün deneyimli anneler bir süre sonra baston modeline geçtiklerini söyleyince bu modle bana daha hafif daha kullanışlı geldi.
Çift yön konusunda ikna olabilirsem bunu alacağım yoksa buna benzer ama çift yönlü bşaka bir araba var mı acaba ?
Hantla olmayacak ben çalışıyor olacağım arabayı çok sık kullanmam zaten istesemde mümkün değil düz ayak avm vs gibi yerlerde kullanıyor olacağım.
Cidden çok sıkıntılı mevzularmış :)

Bildiğim kadarıyla başka markaların oto koltukları(ana kucağı) takılamıyor. Bu arada Graco Fusio ya karar vermişken bu modelin artık üretilmediğini öğrendim maalesef. Hiçbir yerde stokta yok ve zaten üretimin durduğunu söylediler. Biz de birkaç ay önce Jokerden Chicco Liteway Plus travel sistem aldık kırmızı rengini. Ana kucağı biraz hantal geldi sadece. Concord un ana kucağını görünce bizimki ne kadar ağır diye düşündüm ama zaten ana kucağını 6 aydan sonra (ki kilolu bir bebek olursa daha bile az) kullanmayacağımızı düşünerek çok da üzerinde durmadım ki zaten concord tarzı ana kucağı düşününce 2 milyarlık bir concord neo bebek arabası almak gerekiyor. Evde açıp ana kucağıyla fln denediğimizde çok rahat geldi. Zaten mağazada da hoşuma gitmişti kolay katlanıp arabaya kolayca sığması. Biz jokerden aldığımızda her 250 tlye 50 Tl hediye çeki vardı. 680 gibi bir rakamdı üstüne de Graco Contour Prestige park yatağımızın içinin yatağını alıp 750 ye tamamladık. 150 tl ye de bez, ıslak mendil, biberon vs gibi diğer ihtiyaçlarını tamamladım :) Arada Jokerde bu kampanya oluyor, takip edin derim.

Çok sağol tatlım bilgilendirdiğin için =)

Bende bu arabayı düşünüyorum ama kafamdaki tek soru işareti çift yönlü olmayışı.
Hemen hemen bütün deneyimli anneler bir süre sonra baston modeline geçtiklerini söyleyince bu modle bana daha hafif daha kullanışlı geldi.
Çift yön konusunda ikna olabilirsem bunu alacağım yoksa buna benzer ama çift yönlü bşaka bir araba var mı acaba ?
Hantla olmayacak ben çalışıyor olacağım arabayı çok sık kullanmam zaten istesemde mümkün değil düz ayak avm vs gibi yerlerde kullanıyor olacağım.
Cidden çok sıkıntılı mevzularmış :)

Merhaba ben de bu arabadan aldım ve çok memnunum sürüşü filan çok rht katlaması açması ayrı rht..çift yön kısmına gelince bebeği sürekli görmek açısından mı diyorsunuz yoksa başkası görmesin diye mi? Ben bebeği görmek için arada eğilip bakıyorum ztn uyku halindee oluyor genelde sorun yok bu konuda..başkalarının dikkatini çekmesin diyede araba sinekliği aldım böyle tül gibi beyaz kenarları lastikli takınca görünmüyor arabanın içi..
Hem avm lerde sürekli arabanın içinde sıkılıyor bebek ister istemez kucağa alıyorsunuz..
Büyüyüncede memnun olur muyum bilemem ama satan kişi iskeleti en sağlam araba demişti..
Karar sizin bundan sonra:)

Çok fazla araştırıp pierre cardin enigma almaya gidip chicco liteway aldık. Sürmesi çok rahat, çok hafif ve baston olmasına rağmen 0+

Artık çift yönlü olmasını bir kenara bırakıp bu arabanın gri rengini tercih ettik. (koliyi daha açmadık umarım memnun kalırız, çok açık renk çıkmaz) Aklıma takılan arabanın ön barı olmaması derken satıcı artık onu ayrıyetten sattıklarını 30tl ye temin edebileceğimizi söyledi. Şimdilik pişman değilim.
Ama doğuma daha var, henüz açmadık ve kullanmadık, sıkı pazarlık sonucu mağazadan bir andan almış bulunduk.

Acaba kullananlar ne yorum yapabilir bu araba hakkında?

Şu an 22 aylık olan oğlum doğmadan önce Kraft 3lü travel sistem aldık, ilk dr kontrolüne götürecektik (1haftalık) anakucağında koyduk çocuk resmen oturur pozisyonda kaldı, o kadar dik ki. komşudan ödünç anakucağı alıp götürdük. dönüşte ebebek'ten quinny aldık anakucağı monte edileilenlerden ve bir de anakucağı aldık tabi. ilerde çocuk iyice oturmaya başladığında anakucağını çıkarıp arabanın kendi oturağını koyarız diyorduk. o gün geldi ve gördük ki hem araba çok ağır oldu hem de oturma yeri çok rahatsızdı. Paşa paşa gidip chicco liteway aldık, hala da onu kullanıyoruz hiçbir problem yok, ön barını da aldık ama kullanmaya gerek olmadı pek. tavsiye ediyorum bu arabayı ama yenidoğan aşamasında biraz konforsuz olabilir

Şu an 22 aylık olan oğlum doğmadan önce Kraft 3lü travel sistem aldık, ilk dr kontrolüne götürecektik (1haftalık) anakucağında koyduk çocuk resmen oturur pozisyonda kaldı, o kadar dik ki. komşudan ödünç anakucağı alıp götürdük. dönüşte ebebek'ten quinny aldık anakucağı monte edileilenlerden ve bir de anakucağı aldık tabi. ilerde çocuk iyice oturmaya başladığında anakucağını çıkarıp arabanın kendi oturağını koyarız diyorduk. o gün geldi ve gördük ki hem araba çok ağır oldu hem de oturma yeri çok rahatsızdı. Paşa paşa gidip chicco liteway aldık, hala da onu kullanıyoruz hiçbir problem yok, ön barını da aldık ama kullanmaya gerek olmadı pek. tavsiye ediyorum bu arabayı ama yenidoğan aşamasında biraz konforsuz olabilir

Yenidoğanda da kullanımda sorun yok çünkü tamamen yatırılabiliyor, kışın ince olduğunudan altına bir battaniye tamamdır

Liteway plus aldık bizde. Çok memnunuz ve herkese tavsiye ediyoruz. Puseti monte ettiğimizde yüzü bize dönük oluyor 2 aylık olduğundan bu çok iyi kontrol altında yani. Açılıp kapanması da gayet basit.

hanımlar lite esy ile lite way plusun farkı ana kucağı mı? yani tek başına bebek arabasını ayrı puseti ayrı alabiliyor muyuz?

merhaba liteway 2 kullanan var mı? hamileyim travel sistem yerine bunu almayı düşünüyorum doğumdan itibaren kullanılabiliyormuş. sizce kullanımı nasıl

Back
X