Chp den akparti ye ilginç koalisyon teklifi

savrukzeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
1.704
1.735
Muharrem İnce, AK Parti'nin, ülkenin hükümetsiz kalmasını istemiyorsa CHP'yi dışarıdan desteklemesi gerektiğini söyledi.
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'ye gelerek kayıt yaptırdı. İnce, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"HÜKÜMETİ BİZ KURALIM AKP DESTEK VERSİN"

Muharrem İnce, bir gazetecinin "Koalisyon hiç kurulmazsa da cezalandırma olmaz mı?" sorusuna cevap verdi. İnce, "Hayır. AK Parti, birinci parti. Ülkenin hükümetsiz kalmasını istemiyorsa hükümeti biz kuralım, AK Parti bizi dışarıdan desteklesin" yanıtını verdi.

ERKEN SEÇİM

Erken seçimin gerekirse yapılması gerektiğini savunan İnce, "Bundan kaçınmamalıdır, korkmamalıdır. Zaten bundan korkan parti kaybeder. Meydan okuyamayan parti olası erken seçimde kaybeder" diye konuştu.

İnce, başka bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile istediği zaman görüşebileceğini, ancak bu konuları kendisiyle paylaşmadığını kaydetti.
http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=1416934#

Havalara bak,sanki %40'ı bunlar almış.
1.partiye bizi dışarıdan desteklesin diyor.
Bunlar %60'ız diye sayıklar ancak.gören de %60'ı tek parti aldı sanır.
bir partiye karsi,kac parti var karsilarinda.hala secmenleride kendileri gibi zafer kazanmışcasına seviniyor.
Umarım erken seçim olur.
He ama ülkenin iyiligi icin herkesle koalisyonda yapabilir Akp.

mhp , hdp ile koalısyona grince secmenleri karsı cıkıyor (ne kadar duygusal davranılmaması gerektiğini düşünsemde , haklı buluyorum dönem dönem)
chp , hdp yada akp ile koalisyona girse tü kaka oluyor , yine duygusal düşünüyoruz.
akp ; chp-hdp veya mhp ıle koalısyon deyınce , ee hükümet kurmak için mecbur deniyor.
ee nıye akp de muhalefet partılerınden bıgram haz almıor..

Onlar da istesin o zaman.karisan mi var.
insanlar daha cok hdpyi istemiyor.
ama chp de hdpyi istiyor.
erken secim olsa guzel olur.
ulkenin menfaati olursa koalisyon olabilir.burda kendi menfaatleri onemli degil.

mhp , hdp ile koalısyona grince secmenleri karsı cıkıyor (ne kadar duygusal davranılmaması gerektiğini düşünsemde , haklı buluyorum dönem dönem)
chp , hdp yada akp ile koalisyona girse tü kaka oluyor , yine duygusal düşünüyoruz.
akp ; chp-hdp veya mhp ıle koalısyon deyınce , ee hükümet kurmak için mecbur deniyor.
ee nıye akp de muhalefet partılerınden bıgram haz almıor..

HDP'yi hiçbir parti koalisyon ortağı yapmak istemez kendi Seçmen tabanını küstürmek istemezler, CHP ve MHP'nin oy oranları zaten yeterli seviyelere ulaşmadı, olan oy potansiyellerini de riske etmek istemezler, AKP'yi hükümet içine almasalarda CHP MHP koalisyonu olabilir yalnızca, HDP'ye dışardan destekle bizi derler, bir sürpriz olmazsa koalisyonda AKP olacak, kulislerde gezen bir koalisyon modeli var ama dur bakalım ne olacak:KK14:
Yani AKP'yi yok sayamazlar, koalisyonun büyük ortağı AKP olur, son anda çark etmezlerse, haz alırlar alırlar, koalisyon kurulsun bak beklenen Global kriz sonrası yaşanacak erken seçime kadar ya da şöyle diyeyim Global kriz çıkıpta koalisyon ortakları suçu birbirine, muhalefette koalisyona atana kadar siyasileri de seçmenleri de ay çok güzel bir koalisyon kuruldu deyip kardeş kardeş geçinir:KK59:

HDP'yi hiçbir parti koalisyon ortağı yapmak istemez kendi Seçmen tabanını küstürmek istemezler, CHP ve MHP'nin oy oranları zaten yeterli seviyelere ulaşmadı, olan oy potansiyellerini de riske etmek istemezler, AKP'yi hükümet içine almasalarda CHP MHP koalisyonu olabilir yalnızca, HDP'ye dışardan destekle bizi derler, bir sürpriz olmazsa koalisyonda AKP olacak, kulislerde gezen bir koalisyon modeli var ama dur bakalım ne olacak:KK14:
Yani AKP'yi yok sayamazlar, koalisyonun büyük ortağı AKP olur, son anda çark etmezlerse, haz alırlar alırlar, koalisyon kurulsun bak beklenen Global kriz sonrası yaşanacak erken seçime kadar ya da şöyle diyeyim Global kriz çıkıpta koalisyon ortakları suçu birbirine, muhalefette koalisyona atana kadar siyasileri de seçmenleri de ay çok güzel bir koalisyon kuruldu deyip kardeş kardeş geçinir:KK59:

akpe hdp ile yaparsa nolur pekı ?
( içimi hafiflettin ettiğin yorumlarla , gidip kiblere falan baksan hani.. Kocam esnaf ayol kriz deidkçe göğsüme öküz oturuyor :110:)

akpe hdp ile yaparsa nolur pekı ?
( içimi hafiflettin ettiğin yorumlarla , gidip kiblere falan baksan hani.. Kocam esnaf ayol kriz deidkçe göğsüme öküz oturuyor :110:)
Bana göre yapmaz, Chp ve Mhp'yle koalisyonu biraz daha içine sindirtebilir seçmeninin ama Hdp'yle koalisyonda oy kaybı olur.
Tabii bu benim görüşüm, AKP seçmeninin nabzını tutmuştur, anketler yapıldı o kadar, neden yapıldı? Oy kaybetmeyeceği ve kabul gören bir partiyi koalisyon ortağı yapacak bence.

Kriz içinde Allah Esnafın, herkesin yardımcısı olsun, 99 ve 2001'de bizde sarsılmıştık, serbest meslek sahipleri daha çok etkileniyor ne yazık ki:KK43:

Bana göre yapmaz, Chp ve Mhp'yle koalisyonu biraz daha içine sindirtebilir seçmeninin ama Hdp'yle koalisyonda oy kaybı olur.
Tabii bu benim görüşüm, AKP seçmeninin nabzını tutmuştur, anketler yapıldı o kadar, neden yapıldı? Oy kaybetmeyeceği ve kabul gören bir partiyi koalisyon ortağı yapacak bence.

Kriz içinde Allah Esnafın, herkesin yardımcısı olsun, 99 ve 2001'de bizde sarsılmıştık, serbest meslek sahipleri daha çok etkileniyor ne yazık ki:KK43:
99 ve 2001 sadece kapkaranlık geliyor aklıma bir esnaf olarak ..her yerde aynı şeyi söylüyorum ONLARA HİÇ BİRŞEY OLMAYACAK HEPSİ ZENGİN.. olan yine bize olacak..halkı düşünen ve kendini ,kendi egoları için halkı bu hale getirinleri hamd olsun görüyoruz

bu konudaa hiçbir öngörü yapamıyorum malesef ve hükümet kurulduktan sonra hiçbir durum için ben demiştim diyemicem..
Maddi durumumuzu düşünürken çocugumun torunlarımın geleceğını kaybetmek istemem.. Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin..

99 ve 2001 sadece kapkaranlık geliyor aklıma bir esnaf olarak ..her yerde aynı şeyi söylüyorum ONLARA HİÇ BİRŞEY OLMAYACAK HEPSİ ZENGİN.. olan yine bize olacak..halkı düşünen ve kendini ,kendi egoları için halkı bu hale getirinleri hamd olsun görüyoruz
Kötü bir dönemdi gerçekten, siz esnaf olarak ki boyutunu, bende hem esnaf hem sermaye piyasalarındaki etkilerini biliyorum, çok esnaf kepenk kapattı, çok yatırımcıda bir gecede ya zengin oldu ya da tüm varlığını yitirip intihar etti.

Yalnız maalesef bu gelecek olan kriz gibi 99 krizi de Asya ülkelerinde patlak veren, sonrasında Rusya ve bizi de etkileyen bir krizdi, yani koalisyon hükümeti yüzünden olmamıştı.
2015 sonu veya 2016 ilk 6 ayı gibi ortaya çıkacak krizde global olacak, bu ayrıntıları söylemeyip siyasi söylemlerinde sürekli dile getirip sanki hükümet Güdümlü kriz yaşanıyormuş gibi Gösteren devlet adamlarını kınıyorum şahsen.

Bizi bu krizlerde sarsan şey ekonomik verilerimiz, enflasyon ve işsizlik oranımız, 99'da bakın enflasyon, işsizlik ne haldeymiş, şimdi de aynısı, diğer arkadaşları bilmiyorum fakat ben işsizlik, ekonomi, enflasyona dikkat çektiğim her yorumumda bir taraf olmak için yazmadım, birşey dikkat çekmeye çalıştım hep.

Kabul edilmiyor fakat veriler ortada, enflasyonumuz, büyüme oranımız, ekonomik durumumuz ve işsizlik, AKP hükumeti ilk kurulduğundaki oranları yakalayamaz halde şu an, 2007'den sonra önce Durağan sonra gerileme yaşamaya başladık, 2011'den bu zamana kadar da sıkıntı içindeyiz, 2013 yılından beri de ekonomi kendi haline bırakıldı maalesef, paralel yapı vs derken asıl eğilmeleri gereken konulara eğilmediler, işte zaten bu bilindiği içinde krizden etkileneceğimizi söylüyorlar, etkileneceğiz maalesef, hep üretim üretim dedim, üretim yok, istediğimiz seviyeleri tutturamıyoruz artık, ne diyeyim, bu yazdıklarıma da gülüp geçilir ama olsun, ben gerçekleri yazmaya devam ederim.

Kamu yine belki çok etkilenmez fakat küçük ve orta ölçekli işletmeler ve çalışanları, küçük esnaf zor durumda kalacak:KK43:
Ve ne yazık ki, yine kötü bir senaryo ama Gerçeklik payı yüksek, enflasyon, işsizlik oranlarında patlama yaşanabilir, $ Türk Lirası karşısında değer kazanabilir ve ithalatımız, borçlar çıkmaza girebilir.

o zamanlar herşey dolarla idi,kiralar,borçlar herşey tl yoktu nerde ise vitrinlerde bile etiketler dolardı :)))) şimdi insanlar akıllandı borçlarını tl ile yapıyorlar ama bu seferde kredi çekenler ve kart borçu olanlar güme gidecekler allah korusun inşalllah

eğer partiler millet ve vatan için çalışıyorlarsa kimse kuyruğunu dik tutmayacak ortak bir yol bulup anlaşmak zorundalar

o zamanlar herşey dolarla idi,kiralar,borçlar herşey tl yoktu nerde ise vitrinlerde bile etiketler dolardı :)))) şimdi insanlar akıllandı borçlarını tl ile yapıyorlar ama bu seferde kredi çekenler ve kart borçu olanlar güme gidecekler allah korusun inşalllah

eğer partiler millet ve vatan için çalışıyorlarsa kimse kuyruğunu dik tutmayacak ortak bir yol bulup anlaşmak zorundalar
Aynen katılıyorum, ilkeleri, amaçları vatan ve halksa yapmaları gerekeni yapmalılar.

X