CHP'li Gök: Erdoğan darbeci bir cumhurbaşkanı, Evren'e yapılanın aynısı yapılmalı

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.100
18.286
haber.sol.org.tr/turkiye/chpli-gok-erdogan-darbeci-bir-cumhurbaskani-evrene-yapilanin-aynisi-yapilmali-126449
CHP'li Gök: Erdoğan darbeci bir
cumhurbaşkanı, Evren'e
yapılanın aynısı yapılmalı
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın
"Türkiye'nin rejimi değişmiştir"
sözüne sert tepki göstererek,
"Erdoğan darbeci bir
cumhurbaşkanıdır, Kenan Evren'e
hukuken ne yapıldıysa Erdoğan'a
da o yapılmalıdır" dedi. Gök,
Erdoğan'ın anayasayı tahkir ve
ilgadan sorumlu tutulması
gerektiğini söyledi.
Cumartesi, 15 Ağustos 2015 21:48

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök,
ANKA'ya yaptığı açıklamada,
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İster
kabul edilsin ister edilmesin,
Türkiye'nin yönetim sistemi bu
anlamda değişmiştir. Şimdi
yapılması gereken bu fiili durumun
hukuki çerçevesinin yeni bir
Anayasa ile netleştirilmesi,
kesinleştirilmesidir" sözlerine sert
tepki gösterdi.
“KENAN EVREN’E HUKUKEN NE
YAPILMIŞSA ERDOĞAN’A DA O
YAPILMALI”
Cumhurbaşkanı’nın sözlerine yanıt
veren Levent Gök şöyle dedi:
“Cumhurbaşkanı başından beri
içselleştirmeye çalıştığı ve AKP
üzerindeki vesayeti sayesinde
sürdürmek istediği bir anlayışını
artık itiraf etmiş ve fiilen de AKP
hükümeti sayesinde anayasal
sistemin dışında çalıştığını itiraf
etmiştir. Bu bizim öteden beri
kendisine yönelttiğimiz bir suçlama
idi. Şimdi Cumhurbaşkanı
Türkiye’de fiilen sistemin
değiştiğini ifade etmektedir.
Anayasamız yürürlükte olduğu ve
Cumhurbaşkanının arzuladığı
sisteme yönelik bir değişiklik
yapılmadığına göre Cumhurbaşkanı
fiilen bir darbeci olduğunu ikrar ve
ifade etmiştir. Bu anlamda
Erdoğan’ın Kenan Evren’den farkı
kalmamıştır. Kenan Evren ne
yaptıysa Tayyip Erdoğan da aynısını
yapmaktadır. Erdoğan artık mevcut
anayasanın taşıyamayacağı darbeci
bir cumhurbaşkanıdır. Kenan
Evren’e hukuken ne yapılmışsa
Erdoğan’a da o yapılmalıdır.”
Gök, Cumhurbaşkanı’nın anayasayı
tahkir ve ilgadan sorumlu tutulması
gerektiğini de ifade etti.

Screenshot_2015-08-17-10-54-23-1.png
Amaciniz bu zaten ama size lafim
Hadi ordan ....
Erdogan boyle birsey yapsa siz ne yapardiniz.
O zamanlar Evrene ne yapabildiniz
O kadar canin hesabini vermeden oldu evren sorabildiniz mi hesabini
Yargilama surecini kim baslatti

Eki Görüntüle 1607998 Amaciniz bu zaten ama size lafim
Hadi ordan ....
Erdogan boyle birsey yapsa siz ne yapardiniz.
O zamanlar Evrene ne yapabildiniz
O kadar canin hesabini vermeden oldu evren sorabildiniz mi hesabini
Yargilama surecini kim baslatti
ne hatırladım bıl,şimdi erdoğan cumhurumuz ya,evrenle kıyas,ama bır zamanalr başbaknımızdı ya,o zamanda emın çölaşanın karısı,yada emın değilim chpli bir kadın mılletvekili,demiştiki,bu ülke başbakanını asmış bir ülkedir,sıra erdoğana gelir gibilerınden tehdit etmişti,herhal bır gun cumhur olur dıye düşünmemişti sanırım,bir gün başkan olacak,acep o zaman kımle mukayese etcekler?tarıhte örneği yokki tr nın başkanı dıye :)))ayy ne eğlendım sabah sabah,sefamız olsun,hadi Cumhurum,Başkanlık seni bekliyor,Yolun açık olsun..

ne hatırladım bıl,şimdi erdoğan cumhurumuz ya,evrenle kıyas,ama bır zamanalr başbaknımızdı ya,o zamanda emın çölaşanın karısı,yada emın değilim chpli bir kadın mılletvekili,demiştiki,bu ülke başbakanını asmış bir ülkedir,sıra erdoğana gelir gibilerınden tehdit etmişti,herhal bır gun cumhur olur dıye düşünmemişti sanırım,bir gün başkan olacak,acep o zaman kımle mukayese etcekler?tarıhte örneği yokki tr nın başkanı dıye :)))ayy ne eğlendım sabah sabah,sefamız olsun,hadi Cumhurum,Başkanlık seni bekliyor,Yolun açık olsun..
Kiyasladiklari adama bak birkere sanki Evren cok yrgilandi
Bide baskanlik sistemi yonetilen o kadar ulke varken Turkiyedekiler beden bukadar korkuyor(muhalefetler)
Bu baskanlik sistemini chp atsaydi ortaya bunkadar karsi cikan olurmuydu acabaa...
Neyse konu sapmasin....

Kiyasladiklari adama bak birkere sanki Evren cok yrgilandi
Bide baskanlik sistemi yonetilen o kadar ulke varken Turkiyedekiler beden bukadar korkuyor(muhalefetler)
Bu baskanlik sistemini chp atsaydi ortaya bunkadar karsi cikan olurmuydu acabaa...
Neyse konu sapmasin....

O ülkelerle Türkiye şartlarını bir karşılaştırın bakalım. Bakın bilmiyorsanız açın okuyun, araştırın. Ben size şöyle özetleyeyim. Yıl henüz 2009, hatrı sayılır bir hukuk fakültesi ve onun Anayasa profu. sistemleri anlatıyor. Başkanlık sistemine gelindiğinde; sınıfa söyle bir not düşüyor deneyen çoğu ülkede DİKTATÖRLÜKLE SONUÇLANMIŞTIR. ŞARTLARI GEREĞİ DÜZGÜN UYGULAYABİLEN TEK ÜLKE ABD'dir. O zamanlar ülkede ne başkanlık tartışması var ne de diktatörlük. Ama tabi sizler daha iyi bilirsiniz. Açın Ergun Özbudunu okuyun, açın Erdal Onar yorumlarına bakın. Bunlar yıllarını Anayasa Hukukuna vermiş kişilerdir. Sizden,benden daha iyi bildikleri kesin değil mi? Öyle oturduğunuz yerden bilmediğiniz şeyler hakkında ahkam kesmeyin, yarın bu ülkede aynı zorlukları, aynı ölümleri sizin çocuğunuz da yaşayacak.

Bana veya bir baskasina degil konuya kendi yorumunuzu yaziniz lutfen benim yorumumda sizi pek alakdar etmez sizin yorumunuzun beni alakadar etmedigi kadar. Baldankabak Baldankabak
Surada kimse ogrenemedi yorum yazmayi kisiye saldirmayin konuya yorumunuzu yapin
Mune Mune
Ben mi yanlis biliyrm Hep bir saldirma cemkirme karsi cikma
Lutfen ama...

Bana veya bir baskasina degil konuya kendi yorumunuzu yaziniz lutfen benim yorumumda sizi pek alakdar etmez sizin yorumunuzun beni alakadar etmedigi kadar. Baldankabak Baldankabak
Surada kimse ogrenemedi yorum yazmayi kisiye saldirmayin konuya yorumunuzu yapin
Mune Mune
Ben mi yanlis biliyrm Hep bir saldirma cemkirme karsi cikma
Lutfen ama...

Başkanlık sisteminden bahsetsenize. Bir üst yorumda demişsiniz uygulayan ülkeler filan. Bir şeyler öğrenmekten neden bu kadar korkuyorsunuz ?

Sizin yorumunuz bizi alakadar ediyor malesef, aynı ülkede yaşıyoruz ve ülkenin kaderinden bahsediyoruz. Keşke hiç ilgilendirmese, çok isterdim. Ama tartışılan ülkenin geleceği ve başkanlık sistemini bilmeyen sizler,bizler.

X