Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçeğe vitamin

Sul-tan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2007
25
1
86
65
İstanbul
Bugün duydum sizinle paylaşmak istedim çiçeklere su ile karıştırılarak bebeklere verilen vitamin şuruplarından döküldüğünde çiçekler daha güzel açatığını ve daha iyi büyüdüğünü biliyormuydunuz arkadaşlar :kahve::emir_bebek:

Son düzenleme:
evet bende daha önce kullandığım folik asit bitmedi ve çiçeklerin suyunda eritip onunla suluyorum çiçeklerimi.daha hızlı büyüyorlar ve yaprak çıkartıyorlar.bizim kullandığımız herhangi bir vitaminde işe yarıyor.

evet bende daha önce kullandığım folik asit bitmedi ve çiçeklerin suyunda eritip onunla suluyorum çiçeklerimi.daha hızlı büyüyorlar ve yaprak çıkartıyorlar.bizim kullandığımız herhangi bir vitaminde işe yarıyor.

aa gerçekten mi bunu bende denemek istiyorum
her çiçege bir folik asitmi koyuyorsun yoksa
hepsinin suyuna bir tanemi koyuyorsun

ben onceleri cicekler icin vitamin aliyordum.1 lt suya 1 kapak dokup karistirip oyle suluyorsun.gercekten de ise yaramisdi.yapraklar daha buyuk daha canliydi.hizli buyuyordu.daha cok cicek aciyordu.ama surubu gercekten ilk kez duyuyorum,ilginc.

evet kayınvalidemin bir parlak mustafası vardı bir anda öyle heybetlendi güzelleştiki bir masa üzerini kapladı..
sırrını sordum.
doktorun ona vermiş olduğu demir haplarını çiçeğe verdiğinden bahsetti :)
ben her bir saksıma 1 adet doğum kontrol hapı batırıyorum ve suluyorum hormon olduğu için gerçektende etkisi oluyor..
bunun dışında haşladığım yumurtaların kabuklarını ufalayıp topraklarına karıştırıyorum..
haşladığım fasülyenin suyundanda veriyorum zaman zaman..
tabii ayrı olarak çiçek besinimde var..
ben çok fazla deneyler yapıyorum sanırım :)))
ama dediğim gibi şimdiye kadar yaptığım tüm işlemler etkisini gösterdi botanik köşem çoştuda çoştu .))))

çok şaşırdım bende folik asit var onu denicem mutlaka saol paylaşımın için cnm

kızlar çiçeğe vitamin olarak B5A gubresi verin gorceksiniz çiçek coşacak hatta kudurcak kaydirigubbakcemile3

dipnot :

bu normalde cok etkili bir bitki gubresidir en fazla 1 ml yani enjektorle olçebilirsin 1 cc olarak ...

ben yılardır çiçek yetiştiririm hiç vitamin kullanmadım salon çiçeklerim tavana kadar bırakın dogal haliyle büyüsün siz onlara gereken bakımı ve sevgiyi verirseniz onlarda karşılıgını verir sabah onlarla konuşursanız topragını ve yapraklarını severseniz degişikligi görürsünüz

Kızlar nasıl yaaaaaaaa folik asit mi bende hazır satılan şu sıvı bitki besinlerinden kullanıyordum :S
Yaklaşık 10-15 saksı menekşem var ne kadar süreyle ve kaç adet hapı kaç litre suda eritip vermeliyim

Back
X