Çiçekçiler Kayahan'ın ailesine tepkili

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
34
Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kayahan’ın ailesinin cenazeye çelenk gönderilmemesini istemesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Kayahan’ın ailesinin çelenk yerine bir vakfa yardım edilmesi talebinin sektör olarak kendilerini mağdur ettiğini vurgulayan Oda Başkanı Aydemir, "Türkiye’nin güzide sanatçılarından Kayahan’ın vefatı ülkemizde ilçeler ve beldeler de dâhil olmak üzere bu sektörden geçimini sağlayan on binlerce mensubumuzu da derinden üzmüştür. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Ancak biz, Türkiye’de sanatla çiçeğin ayrılmaz bir bütün olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de son olayda da olduğu gibi, topluma mal olmuş sanatçılarımızı, değerlerimizi kaybettiğimizde, vefat edenlerin yakınları tarafından yapılan cenazeye çelenk gönderilmemesi, göndermek isteyenleri de bazı vakıflara bağışta bulunmaya davet eden, yönlendirici açıklamaları bizleri gerçekten zor durumda bırakmaktadır" dedi.

'BAĞIŞ YAPMAK İÇİN, BİRİNİN ÖLMESİNİ BEKLEMEMEK LAZIM'

28683270.jpg

"Öncelikle herhangi bir vakfa bağışta bulunulması için, birinin ölmesini beklememek gerektiği düşüncesindeyim" diyen Aydemir, şunları söyledi:

"Vakıf bağışları, her zaman için bağış yapanların özgür iradeleri çerçevesinde kabul edilebilir. Vakıflar, ister kendisine, ister başka bir vakfa bağışı, ne türden olursa olsun bir ticari hizmet ve emtianın satış ve ticaretine alternatif gösterilemezler. Bu şekilde gerçek ya da tüzel kişiler bağış yapmaya teşvik edilemezler. 500 bine yakın üreticisi, satıcısı ve yan sektör elemanlarıyla Türkiye’nin bir gerçeği, katma değer üreten bizler bu zamana kadar görmezden gelindik. Ülkemizin bir gerçeği olan bu büyük çiçekçilik ailesini artık yetkililerin görmesini istiyoruz."

Aydemir, "Geçmişten günümüze geleneklerimizle taşınmış, duygularımızın bir ifade aracı olmuş çiçek göndermek isteyen halkımıza, çiçekçi camiası olarak her zaman olduğu gibi, her türlü desteği layıkıyla sunmaya devam edeceğiz"dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hayat/28661028.asp

Çok gereksiz bir tepki olmuş, ki daha önce ülkece tanınmış başka insanlarda vefat ettiğinde ailelerinden bu yönde talepler oldu, hiçbirine tepki göstermemişlerdi bildiğim kadarıyle, niye Rahmetli Kayahan'ın ailesine tepki gösteriliyor, ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Kayahan zaten düzenli olarak Mehmetçik Vakfına bağış yapan bir sanatçıymış, bu onun ölmeden önceki vasiyeti de olabilir ya da ailesi Kayahan'ın böyle yapılarak daha huzur bulacağına inanmış olabilir.

Ailenin bu isteğine SAYGI duymak gerekir.

Cicekciler de kendilerince hakli.. Son gunlerde moda oldu bu, cicek gondermeyin, suraya bagista bulunun talebi.. Anlasilan Kayahan bardagi tasiran son damla olmus. Haklilar ama zamanlama yanlis. Hic bir ismi kullanmadan yapsalardi protestolarini daha yakisikli olurdu. Bu durumdan yakinmakta haklilar, cunki sadece Kayahanin ailesi ile sinirli degil, gittikce artan bir talep var bu yonde. Isim kullanmadan genel bir protesto aciklamasi yapsalardi ters tepki cekmezlerdi diye dusunuyorum..

Ne kadar sacma bir sey bu. Saka gibi.
Oldum olasi celenk mantigini sevemedim zaten..
Benim dugunume de gondermislerdi. Cok sacma geliyor...

çiçek ne ya,bence de bağış yapmak en mantıklısı. Hiç değilse rahmetlinin sevap hanesine işlenir :)
çiçek dediğin üç güne zaten solar,çöp olur. Hadi fidan olsa neyse,onlar kök salar ama çelenk yani...

Sektör olarak mağdur olmamak için çiçek satışları patlasın diye Kayahan ın ölmesini mi bekliyorlarmış?
Ki zaten çiçekçilerin tek Kazanç yolu vefatlar mı? Düğünler, açılışlar, kutlamalar vs vs...

Bir vefatta da çelenk satışı olmayıversin ve yenGenC'in söylediğine de katılıyorum, fidan olsa neyse, çelenk yerine fidanlar çok daha güzel olur, gölgesinden faydalananların hayır Duası bile yeter.

ben kısmen hak verdim...
fakat ailenin tercihi bu yönde ise diyecek pek bir şey kalmıyor...
tepki vermeleri tuhaf olmuş...

bu da görülmüş şey değil, ne saçma yahu. ne kadar merhametsiz bir yorum. demek ki çiçekçiler ünlü biri vefat edince bayram yapıyor. İnsanlar Kayahan' ın ailesi bağış yapın diye bağış yapacak değil, vicdanı olan zaten yapar tamam ama bağışa teşvik kötü bir şey mi. ne demek bağışa teşvik yanlış demek. Bu kadar merhametsizce bir yorum yapılamazdı gerçekten. Evet fazla kazanan insanlar bağış yapmalı bence de. o çelenk paraları bir hayır kurumuna bağışlansa mesela bir yetiştirme yurduna, belki o zavallı çocuklardan daha mutlu olmayacak kimse. içler acısı oraların hali.

hem çiçekçiler iyi kazanıyor bence, yazın özellikle, düğünler, açılışlar bol bol oluyor.

Çok güzel hareketler bunlar-Tabutçu recep karakterini getirdi aklıma. O da birileri ölsün de iş çıksın diye elinde metreyle beklerdi.

Komedi.

Kayahanın cenazesine çelenk gönderilince mi işleri iyi gidecekmiş. Böyle saçmalık olabilir mi, insan utanır bu açıklamayı yapmaya.

koyun et derdinde kasap can derdinde saçmalayacak başka bir zaman dilimi bulamamışlar mı acaba açıklamalara bak

X