cidden bir derdim var.

Laf arasında eve gittiğinizde ki süreci anlatın bence, yan, konu konuyu açtı konu buraya geldi gibilerinden. Kalkıp ayrı bir açıklama yapmaya gerek yok (insan psikolojisi bunu her daim daha farklı algılar.) Aklı başında olan hiç kimse bu durumu yadırgamaz, eksiklik aksaklık olarak görmez. Ama şöyle bir şey anlatayım. Bir arkadaşımın evinde kalacaktım, başka bir arkadaşıda vardı. Kızın bacağı protez, ben bunu biliyorum. Ama aynı odada yatacağımızda birden bacağını çıkartıp yatağının kenarına koyunca , beklemediğim ve daha önce şahit olmadığım birşey olduğundan bir süre bacağa bakıp kaldım. Kesinlikle olumsuz bir duygu ve düşünceyle değil. Sonra çok kızdım kendime ama dediğim gibi insan psikolojisi bir anda hazır olamıyor. Sizde kafanıza takmayın, siz rahat olur bunu bir kusur-zorluk olarak görmezseniz etrafınızda sizin gördüğünüz gibi olur :)
yok ben öyle görmüyorum yani şükür diyorum daha kötüsü dö olabiliri sonuçta. bu halimi görüp vazgeçmedim iyi bir mesleğim hayatım var çok şükür diyebilirim. sanırım başkalarının bunu kabul edemeyeceğini düşünüyorum. etrafına da soramıyorsun. herkese anlatma ihtiyacı duymuyorum çünkü.

Her şeyi açıkça konuşun, sizi öyle görmesini de sağlayın. Eğer sizi üzecek bi durum olursa bunu o zaman düşünürsünüz.

yok ben öyle görmüyorum yani şükür diyorum daha kötüsü dö olabiliri sonuçta. bu halimi görüp vazgeçmedim iyi bir mesleğim hayatım var çok şükür diyebilirim. sanırım başkalarının bunu kabul edemeyeceğini düşünüyorum. etrafına da soramıyorsun. herkese anlatma ihtiyacı duymuyorum çünkü.
Bilinç düzeyinde hepimiz her şeyi güllük gülistanlık yaşarız. Ama bilinçaltı düzeydir aslolan. Tam manasıyla kabul etmiş olmak , çevrenin ne düşündüğünü önemsememek demektir. Bence gayet güzel ve orjinal görünüyorsunuzdur :) Kalbiniz güzelken aksi düşünülemez :)

Bilinç düzeyinde hepimiz her şeyi güllük gülistanlık yaşarız. Ama bilinçaltı düzeydir aslolan. Tam manasıyla kabul etmiş olmak , çevrenin ne düşündüğünü önemsememek demektir. Bence gayet güzel ve orjinal görünüyorsunuzdur :) Kalbiniz güzelken aksi düşünülemez :)
evet o kısmı aşmak biraz zor oluyor gerçekten. sanırım bu dünya en çokta bu durumu yaşayanlar için zor oluyor aslında istesen de empati kuramıyorsun. yorumunuz için çok teşekkürler :)

Evlilik varsa ucunda, bunu mutlaka açık ve net bir şekilde söyleyin ve hatta gösterin. Biliyorum sizin için de çok zor ama inanın evlendikten sonra eşiniz olacak adamın o anki rencide edici veya kırıcı bakışlarını yaşayıp her gün ölmektense, bir gün olsun ne olacaksa şimdiden daha iyi

Şimdi bence sevgiliniz dahi bilemez bunu

Yani konulurken aaa Önemi yok canım der ama bir bakış bir sizi kırabilir

Çünkü protezsiz nasıl göründüğünü tahmin edemez sizi yıllardır böyle tanıdığı için de ilk başta garip gelir

Yani yıllardır kahverengi saçlı birisi saçını sarı yapınca dahi değişik geliyor

Alışma evresinde bant düşünülebilir

Alışınca eşin gerek yok demeye başlar zaten

Şimdi bence sevgiliniz dahi bilemez bunu

Yani konulurken aaa Önemi yok canım der ama bir bakış bir sizi kırabilir

Çünkü protezsiz nasıl göründüğünü tahmin edemez sizi yıllardır böyle tanıdığı için de ilk başta garip gelir

Yani yıllardır kahverengi saçlı birisi saçını sarı yapınca dahi değişik geliyor

Alışma evresinde bant düşünülebilir

Alışınca eşin gerek yok demeye başlar zaten
bant kısmını ben de düşündüm zaten. mantıklı olan da bu sanırım. ünideyken ev arkadaşımla da onu bir süre alıştırmıştım sonra takmamaya başlamıştım o da alışmıştı bu duruma ama eş ile arkadaş ikisi aynı şeyler değil evet ama alışma evresi olması gerekiyor sanırım.

Bence de seni her halinle görmeli , ilk önce verdiği tepkilere de takılmamalısın ayrıca , insan şaşırınca farklı farklı tepkiler verebilir mesela ben bir öğrencimin karnında idrar torbası gibi bir torbayla yaşadığını duymuştum ama onu görünce acaba canı açıyor mu acaba diye üzülmüştüm . yüzüm gözüm şekilden şekile girmişti ve biraz da korkmuştum açıkçası . Aynı şey diyabetli öğrencilerde de oluyor . Aslında biliyorum ama görünce bir tuhaf oluyorum çocuklarıma üzülüyorum ve belli ediyorum bu durumu da . Keşke onlar kadar senin kadar güçlü olabilsem . Neyse çok uzattım Biraz durumu hazmettikten sonra konuşursunuz . Seni de tebrik ediyorum ayrıca pes etmeyip çalışıp kendi mesleğini eline aldığın için .

bant kısmını ben de düşündüm zaten. mantıklı olan da bu sanırım. ünideyken ev arkadaşımla da onu bir süre alıştırmıştım sonra takmamaya başlamıştım o da alışmıştı bu duruma ama eş ile arkadaş ikisi aynı şeyler değil evet ama alışma evresi olması gerekiyor sanırım.

Bakın güzel sonuçlanan deneyiminiz de varmış

Üzülmeyin arkadaş alıştı ise eş daha kolay alışır

Gerçekten aslında sorun değil ama ilk aşamalarda farklı gelebilir

Bence de seni her halinle görmeli , ilk önce verdiği tepkilere de takılmamalısın ayrıca , insan şaşırınca farklı farklı tepkiler verebilir mesela ben bir öğrencimin karnında idrar torbası gibi bir torbayla yaşadığını duymuştum ama onu görünce acaba canı açıyor mu acaba diye üzülmüştüm . yüzüm gözüm şekilden şekile girmişti ve biraz da korkmuştum açıkçası . Aynı şey diyabetli öğrencilerde de oluyor . Aslında biliyorum ama görünce bir tuhaf oluyorum çocuklarıma üzülüyorum ve belli ediyorum bu durumu da . Keşke onlar kadar senin kadar güçlü olabilsem . Neyse çok uzattım Biraz durumu hazmettikten sonra konuşursunuz . Seni de tebrik ediyorum ayrıca pes etmeyip çalışıp kendi mesleğini eline aldığın için .
öncelikle teşekkür ediyorum :) bu şekilde çevrem de çok insan var diyebilirim. sanırım benim erkek arkadaşım da benim bu azmimi duruşumu seviyor diyebilirim.

eşin yanında hiç çıkarmamak ne demek yahu? bugünün yarını da var hastalıkta sağlıkta kavramı neden göz ardı ediliyor ki? belki eş adayı bir kaza geçirecek ayağını kaybedecek bilemeyiz belki felç kalacak bunların hepsi olabilir insanız her şey bizim için var.
eşten sakınacaksak kendimizi saklayacaksak niye evlenelim öyleyse

Bakın güzel sonuçlanan deneyiminiz de varmış

Üzülmeyin arkadaş alıştı ise eş daha kolay alışır

Gerçekten aslında sorun değil ama ilk aşamalarda farklı gelebilir
yorumlarınız için teşekkür ediyorum. yani bayadır bu benim içime dert oldu. sürekli aynaya bakıp acaba yemek yerken falan beraber yüzüme bakmaz mı falan diyorum. ya da ben çok düşünüyorum.

Back
X