- Konu Sahibi ataturkcuyumben
-
merhaba arkadaşlar. size ciddi bir konuda danışmak istiyorum. cuma günü nörolağa gideceğim ama yine de fikirlerinizi öğrenmek isterim. ben genelde biraz unutkanımdır. ama son zamanlarda daha da fazlalaştı sanırım ve artık kendimden korkar oldum.
ben öğretmenim. mesela elime bişey geçer onu bi yere koyarım ,onu nereye koyduğumu hatırlamam. nerede diye yana yakıla ararım ama bunlar daha çok dosya gibi önemsiz şeyler olur. ama dün öyle bir şeyi unuttuğumu fark ettim ki aklım duracaktı.
kurbanda memleketime gitmiştim . benim bi miktar altınım vardı onu memlekette bırakmıştım yaz tatilinde. şubat tatiline kadar da orada bırakacaktım. ben altınlarım memlekette diye düşünürken dün rastgele bişey koyarken bir baktım ki kanepenin arasında!!! ben nasıl olur diyorum kendi kendime çünkü onu memleketimden buraya getirdiğime dair hiç bişey hatırlamıyorum. ben ne yapacağım söyleyin lütfen ilk kez bu kadar ciddi bir unutkanlığım oluyor ama bu ciddinin de ötesinde sanırım. Alzheimer olmaktan korkuyorum ya da erken bunamaktan. çünkü anneannemde vardı bu hastalık yani alzheimer
hatta öğrencilerim de söylüyor unutkansınız diye .offf kızlar daha yaşım 25 ne yapmalıyım lütfen söyleyin , lütfen
unutkanlık bende de var hatta aşırı bi şekildene düşündüğümü unuturum ne yediğimi unuturum su içmeye mutfağa giderim su içiceğimi unutup geri dönerim. 1 saat önce 2 saat önce olan şeyleri unuturum. bişeyi bi yere koyarım unuturum bi gün kendimide unutcam. bişeyin fiyatını soruyorum cevap alamadım diye tekrar soruyorum cevap gelince aa söylemişti ya diyorum 2 sorumun arasından 5 dakika bile geçmemiş oluyo düşün yani
pekala,doktora da gideceğim :)Siz hem doktora gidin hem de havucunuzu yiyin 2'sini bi arada yapsanız olmaz mı :26:
peki sen hiç ciddi bi unutkanlığının olduğunu düşünmedin mi canım. durumun benimkinden de vahim görünüyor maalesef. havuç suyunu deneyelim mi beraber?
bi sitede böyle bişey buldum
gerçekten unutkan olup olmadığınızı anlamak için şu testi yapmanız gereklidir.:
Sık kullandığım telefon numaralarını zor hatırlıyorum
Eşyalarımı koyduğum yeri hatırlamıyorum
Okumayı bıraktıktan sonra kaldığım yeri hatırlamakta güçlük çekiyorum
Alışverişe çıkarken alışveriş listesine ihtiyaç duyuyorum
Randevuları, tarihleri, organizasyonları unutuyorum
Alışverişe çıktığımda neler yapmayı planladığımı unutuyorum
Tanıştığım insanların isimlerini hatırlamakta güçlük çekiyorum
Televizyonda izlediklerimi hatırlamakta güçlük çekiyorum
Söylemek istediklerimi ifade etmekte zorlanıyorum
Dilimin ucuna gelenleri söyleyemiyorum
Tanıştırılan insanların isimlerini hemen unutuyorum
Bir başkasını dinlerken aklımdakileri unutuyorum
Yazı yazarken, bilgisayar ve hesap makinesi kullanırken hata yapıyorum
Tek bir konuya yoğunlaşamıyorum
Okuduğum şeye konsantre olamıyorum
Söylenenleri hemen sonra unutuyorum
Yaptıklarımın iyi olduğundan emin olabilmem için yavaş yapmak zorundayım
Kafamın içi boşalmış gibi hissediyorum
Günlerden hangi gün olduğunu unutuyorum
Puanlama:
Asla: 0
Seyrek: 1
Bazen: 2
Sık sık: 3
Değerlendirme:
0 - 15 puan: Hafızanız çok iyi, sorun yok. Normal yaşantınıza devam edebilirsiniz.
15 - 25 puan: Küçük sorunlar başlamış, dikkatli olun.
25 - 35 puan: Sınırdasınız. İleride sorun çıkmaması için önerileri uygulayın.
35 puan üzeri: Uzman yardımı almanız gerekir.
sağlıklı günler dilerim. (alıntı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?