Ciddi dusundugum sevgilimle cok farkliyiz

Şimdi cicim ayları diye bazı şeyleri görmezden gelebilirsiniz ama aynı eve girince sorunlar başlayacaktır. Ve sadece siz değil ailelerinde araları açılacaktır benden söylemesi, yol yakınken vazgeç bence

Aynı eve girince hayatlarınız birleşince olmayacağını anlarsın. Farklı kulturler farklı hedefler... Biriniz kurban bayramında ailesinin yanına gitmek ister öbürü Amerika'ya tatile... Haber izlerken yorum yapmadan put gibi oturacak misiniz? Ve o bir erkek olduğu için mutlaka dini yaşantna bir miktar karışacak. Sana saçma gelse de uygulayacak misin? Bunlar olmaz o çok anlayışlı ben çok uyumluyum deme. Şimdilik aşkın heyecanıyla öyle gelebilir ikinize de ama iki üç yıl sonra boşanma davasında bulursunuz kendinizi

Çok zor. DüğündenFarklı adetler olunca bile çekilmez oluyor.

Dini ve siyasi görüş ayrılığında olduğum bir insanla evlenmem mümkün değil. Arkadaş olarak bile bu konuda seçiciyim. İşiniz zor. Bugun olmazsa bile yarin bir yerden patlak vermeyeceginin bir garantisi yok.

Bu zamana kadar sorun yaşamamanız normal çünkü konuşmamışsınız bu konuları. Keyfi oturup konuşmasanız bile hayatın belli dönemlerinde mutlaka önünüze çıkacak ve çatışma yaşayacaksınızdır.

Sevgilimle 1.5 yildir birlikteyiz.bu soyleyecegim seyler konusunda daha hic sorun yasamadik.ama yasamaktan korkuyorum ki herkes yasayacagimi soyluyor.durum su ki sevgilimle tahmin edebilceginiz her yonden farkliyiz.dini yonden o cok daha inancli biri ailesi de oyle benim inancim kimligimde yazan islam ibaresinden oteye gecmedi hicbir zaman.hatta sorgulamaya baslasam inancsizliga kayicam.siyasi dusuncelerimiz apayri.hayata bakis seklimiz,gelecek icin kurdugumuz hayaller her sey cok farkli.bunlarin hicbiri simdiye kadar bi sorun olmadi.bu konulari hicbir zaman konusmadik da zaten (siyasi ve dini konulari diyorum) .cok seviyoruz birbirimizii ve ciddi dusunmeye basladik ama cogu insan simdi goremedigimizi amaa yasadikca bunlarin bi sorun haline donusecegini soyluyor.en basitinden cocugunuzu ikinizde farkli sekilde yetistirmek istiyeceksiniz diyor.ayrica aileleriniz arasinda da sorun olabilir diyenler var.dedigim gibi cok seviyorum ama bunlar aklimi celiyor beni korkutuyor.siz ne dusunuyorsunuz sizce olur mu bu iliski
Eşimle nişanlıyken heryere koşa koşa gelirdi pikniğe bile nişanlılık 3,5 ay sürdü sadece görücü usulü evlendik o kadar tanıdık birbirimizi.Evlenince eşimin asosyal olduğunu anladım yalnızlığa ciddi anlamda tutkun bir insan akrabalarıyla ilişkisi yok benim akrabalarıma şükür ses çıkarmıyor görüşüyor gelene ses etmiyor bunları bile çok sorun ederken ben sizin sorunlarınız ooo çok zor yani dediğiniz gibi çocuk nasıl olacak...

Sevgilimle 1.5 yildir birlikteyiz.bu soyleyecegim seyler konusunda daha hic sorun yasamadik.ama yasamaktan korkuyorum ki herkes yasayacagimi soyluyor.durum su ki sevgilimle tahmin edebilceginiz her yonden farkliyiz.dini yonden o cok daha inancli biri ailesi de oyle benim inancim kimligimde yazan islam ibaresinden oteye gecmedi hicbir zaman.hatta sorgulamaya baslasam inancsizliga kayicam.siyasi dusuncelerimiz apayri.hayata bakis seklimiz,gelecek icin kurdugumuz hayaller her sey cok farkli.bunlarin hicbiri simdiye kadar bi sorun olmadi.bu konulari hicbir zaman konusmadik da zaten (siyasi ve dini konulari diyorum) .cok seviyoruz birbirimizii ve ciddi dusunmeye basladik ama cogu insan simdi goremedigimizi amaa yasadikca bunlarin bi sorun haline donusecegini soyluyor.en basitinden cocugunuzu ikinizde farkli sekilde yetistirmek istiyeceksiniz diyor.ayrica aileleriniz arasinda da sorun olabilir diyenler var.dedigim gibi cok seviyorum ama bunlar aklimi celiyor beni korkutuyor.siz ne dusunuyorsunuz sizce olur mu bu iliski
Olumlu bir beraberlik olacağını sanmıyorum.yaş ilerledikçe daha baskın oluyor dusunceler

Sevgiliyken sorun olmayabilir fakat evlenince muhakkak sorun çıkar.Düşünün 7&24 aynı evin içindesiniz.Aile oluyorsunuz.
Benim annem çok dindar mesela fakat ben değilim.Üzerimde sürekli baskı kurmaya çalışır ve sürekli kavga ederiz bu konuda.
Hatta laf işitmemek için eve uyumaya geliyorum diyebilirim.Sizde de kesinlikle aynı durum olur.Aynı evin içinde işler değişiyor.

Su yastan sonra artik ikinizin de inanciniz, siyasi gorusleriniz ve hayata bakis aciniz degismeyecegine gore baya zor. Hic bu islere girisme diyecegiz sana ama yine de atilirsan bi maceraya bu yazilanlari hatirlarsin. Uzme kendini hayata bir kere geliyorsun bahsettigin gibi onemli konularda uyumlu oldgun bir insan bul. Hayati zehir etme kendine :KK43:

Halihazırdaki müslüman modeline bakmadan aklını kullanarak objektif bir şekilde sorgularsan korktuğunun tam tersi olarak gerçek ve sağlam bir inancın olacaktır.
Siyasi goruse gelirsek, sacma sapan goruslerin araniza girmesine izin veriyorsaniz kusura bakmayin ama safsınız demektir, Allah aşkına siyaset neki sevgiyi aşkı bastirsin? İdeolojik saçmaliklarin araniza girmesine izin vermeyin.
Ve tekrar soyluyorum, sorgulamaktan asla cekinmeyin.

Bu kadar zıtken nasıl ciddi düşünüyorsunuz ki? Hepsi sorun olacak konular tekrar düşünün derim ben.

Su an sorun olmaz cunku ikiniz de aksam olunca kendi evlerinize gidiyorsunuz. Yarin ayni cati altinda yasamaya baslayinca yavas yavas sorunlar baslar.
Fikir ayriligi varsa biraz zor. Bir tarafin surekli taviz vermesiyle belki... ama o da nereye kadar....

Tahmin edebileceğiniz her yönden farklıyız demişsiniz. Peki birlikte bir hayata başlamanın mantığı nedir? Lütfen 1 adım ötenizi düşünerek adım atın. Kendi kendinizi yakıyorsunuz haberiniz yok. Çevreniz doğru söylüyor. Taban tabana zıt insanlar niye birbirleriyle evlenmeye zorlar anlamıyorum, mantıksız buluyorum. Aşk da bir yere kadar. Evlenince 3 günde birbirinizi yemeye başlarsınız.

Eşimle ayri dunyalarin insaniyiz
Dindarlik siyaset hayat felsefemiz hatta yemek zevkimiz bile farkli
Ama biz bizi bir arada tutan seyin bu farkliliklar oldugunu dusunuyoruz
Ve zamanla birbirimize benzemeye basladik

Bahsettiğiniz konular hayatın merkezinde konular. Bu konuları konuşmamayı nasıl başarıyorsunuz ben de bunu merak ettim?

Back
X