Ciddi dusundugum sevgilimle cok farkliyiz

Bu durumda olup evliliğini/ilişkisini yürütebilenlerin sayısı bir elin parmağını geçmez sanırım. Sorun yaşanması kaçınılmaz ve giden gençliğinize yazık olur. Bence gerek yok

Hayaller istekler farklı olabilir. İlerde ortak yaşamda ortak hayallere ve isteklere dönüşebilir. Ama dini inanc konusunda bir hayli durup düşünmelisiniz diye düşünüyorum.
Tam tersi olsaydı (siz daha dindar o daha uzak) bi kez düşünmeniz yeterli olurdu:KK66:

Benimde durumum hemen hemen aynıydı. Eşimle siyasi görüş olarak farkliyiz. Ama ikimizde inancliyiz tabi. Bende öncesinde çok düşündüm nasıl olur diye ama ikimizde çok sakin yapıda insanlar olduğumuz için üstesinden geliriz diye dusundum. Bizim siyasi görüşlerimiz farklı olsada hayata bakış açımız aynı mesela. Ikimizde aynı pencereden bakıyoruz. Evimizde siyaset neredeyse hiç konuşulmaz. Bizim şansımız birazda aileler. Eşimin ailesi her konuda çok anlayışlıdır. Benim ailemde öyle. Şu an 3 yıllık evliyim. Birde bebeğimiz var. Umarım ileridede bi sorun olmaz. Sizde buna göre artıları eksileri ölçün. Kafanızda oturtun ona göre karar verin. Karakterleriniz nasıl mesela?

Bence evlilik düşünmeden önce enine boyuna iyice konuşun bu konuyu çünkü evlilik ciddi bir olay aynı görüşte ki insanlar bile kendi içinde çatışıyor. Herseyi iyice ölçüp tartın ileride pişmanlık duymamak için. Ailelerin düşüncelerine asla karşı gelmeyin. Onları dinleyin fikir alın olmazsa zorlamayın. Çünkü kötü giden evlilikte ne aşk ne sevgi en önemlisi ne de saygı kalıyor. Hayat sizin karar sizin yolunuz açık hakkınızda hayrlisi olsun.

Ben de sorun olmax derdim de biraz karşıdaki insanın anlamaya çalışmasıyla alakalı yani o seni sen onu anladıktan sonra hak vermeseniz de sorun çıkmaz ama herkes kendi bildiğini okuyup karşıdakini kendince yola getirme doğru yolu buldurma çabasına girerse olmaz. Ben şimdiye kadar benim gibi düşünen pek kimseyle birlikte olmadım ama 1 i hariç hiç biriyle de çatışmadım 1 i hariç hepsi saygılıydı. Sen böyle düşünüyosun ben böyle diyip kapardık konuları.

Artilarini ekasilerini yaz bakalim. Neyoni seviyoraun mesela bu adamin
Mesela dusunuyorum evlensek cok ilgili bir es olur ve mesela babasini kucuk yasta kaybetmis.Hep cocuklarini cok seveceginden cok ilgilj dusunceli olacagindan bahsediyor.Bunlari dusununce cok mutlu olurum gibi geliyor.Zaten duzgun bi karakteri de var.Ama bu oteki seyleri dusununce umutsuzluga kapiliyorum.Seviyorum ayrilmak istemiyorum.Ama bu dusunceler beynimi kemiriyor resmen

Bu zamana kadar sadece havadan sudan konuştunuz herhalde hiiiç sorun yaşamadığınıza göre. Hem çok inançlı diyorsunuz ama sizin bu konuda bakış açınızı sorun etmiyormuş bu da ilginç. Ben bu sebeple sevgilimden ayrıldım.

Bu zamana kadar sadece havadan sudan konuştunuz herhalde hiiiç sorun yaşamadığınıza göre. Hem çok inançlı diyorsunuz ama sizin bu konuda bakış açınızı sorun etmiyormuş bu da ilginç. Ben bu sebeple sevgilimden ayrıldım.
Daha ilk zamanlarda sormustu inancli biri misin falan diye.Ben kendinin oyle oldugunu biliyordum hem ailesini anlatisindan hem de her cuma mutlaka namaza giderdi falan.Ona dinin yasamimda pek yeri olmadigini cok kesin bi sekilde inaniyorum diyemedigimi acik acik soylemistim.O da bana bu konuda cok zitiz ama benim icin sorun degil falan demisti gecti oyle o konu ve bi daha acilmadi.Ramazan falan oldu mesela o oruc tutuyor ben tutmuyorum ikimizde bi sey soylemedik birbirimize hic.Herkesin kendi fikri diyip cekildik sanirim ikimizde.Ama ilerisini goremiyorum.Cok korkuttu etrafimdaki herkes beni malesef

Daha ilk zamanlarda sormustu inancli biri misin falan diye.Ben kendinin oyle oldugunu biliyordum hem ailesini anlatisindan hem de her cuma mutlaka namaza giderdi falan.Ona dinin yasamimda pek yeri olmadigini cok kesin bi sekilde inaniyorum diyemedigimi acik acik soylemistim.O da bana bu konuda cok zitiz ama benim icin sorun degil falan demisti gecti oyle o konu ve bi daha acilmadi.Ramazan falan oldu mesela o oruc tutuyor ben tutmuyorum ikimizde bi sey soylemedik birbirimize hic.Herkesin kendi fikri diyip cekildik sanirim ikimizde.Ama ilerisini goremiyorum.Cok korkuttu etrafimdaki herkes beni malesef
Bence de korkmalısın. Bu konuların gündeme gelmesine neden olacak olaylar yaşamamışsınız. Bu olayları yaşadığınızda bu anlayışlılık süremez, mümkün değil. Aynı evin içine girince çok zor.

Sevgilimle 1.5 yildir birlikteyiz.bu soyleyecegim seyler konusunda daha hic sorun yasamadik.ama yasamaktan korkuyorum ki herkes yasayacagimi soyluyor.durum su ki sevgilimle tahmin edebilceginiz her yonden farkliyiz.dini yonden o cok daha inancli biri ailesi de oyle benim inancim kimligimde yazan islam ibaresinden oteye gecmedi hicbir zaman.hatta sorgulamaya baslasam inancsizliga kayicam.siyasi dusuncelerimiz apayri.hayata bakis seklimiz,gelecek icin kurdugumuz hayaller her sey cok farkli.bunlarin hicbiri simdiye kadar bi sorun olmadi.bu konulari hicbir zaman konusmadik da zaten (siyasi ve dini konulari diyorum) .cok seviyoruz birbirimizii ve ciddi dusunmeye basladik ama cogu insan simdi goremedigimizi amaa yasadikca bunlarin bi sorun haline donusecegini soyluyor.en basitinden cocugunuzu ikinizde farkli sekilde yetistirmek istiyeceksiniz diyor.ayrica aileleriniz arasinda da sorun olabilir diyenler var.dedigim gibi cok seviyorum ama bunlar aklimi celiyor beni korkutuyor.siz ne dusunuyorsunuz sizce olur mu bu iliski

Bu inanın karşınızdakine bağlı... 1.5 yıl gibi bir sürede tanımak için bana kalırsa yeterli bir süre, şimdiye kadar problem olmadı ise bundan sonra da olmaz zannımca. Yalnızca ilerde "kayınvalidem giyimime laf ediyor vs." gibi problemler ile karşı karşıya kalmanız mümkündür.Tabi burada da eşinizin size destek olması şart olacak. Öteki türlü aile çatışmasından ötürü sizin de aranız bozulur. Kültür desen artık kim memleketinden mahallesinden birisi ile evleniyor ki hatta her aynı kültüründen biriyle evlenen çok mu mutlu?

Sevgilimle 1.5 yildir birlikteyiz.bu soyleyecegim seyler konusunda daha hic sorun yasamadik.ama yasamaktan korkuyorum ki herkes yasayacagimi soyluyor.durum su ki sevgilimle tahmin edebilceginiz her yonden farkliyiz.dini yonden o cok daha inancli biri ailesi de oyle benim inancim kimligimde yazan islam ibaresinden oteye gecmedi hicbir zaman.hatta sorgulamaya baslasam inancsizliga kayicam.siyasi dusuncelerimiz apayri.hayata bakis seklimiz,gelecek icin kurdugumuz hayaller her sey cok farkli.bunlarin hicbiri simdiye kadar bi sorun olmadi.bu konulari hicbir zaman konusmadik da zaten (siyasi ve dini konulari diyorum) .cok seviyoruz birbirimizii ve ciddi dusunmeye basladik ama cogu insan simdi goremedigimizi amaa yasadikca bunlarin bi sorun haline donusecegini soyluyor.en basitinden cocugunuzu ikinizde farkli sekilde yetistirmek istiyeceksiniz diyor.ayrica aileleriniz arasinda da sorun olabilir diyenler var.dedigim gibi cok seviyorum ama bunlar aklimi celiyor beni korkutuyor.siz ne dusunuyorsunuz sizce olur mu bu iliski

Bu inanın karşınızdakine bağlı... 1.5 yıl gibi bir sürede tanımak için bana kalırsa yeterli bir süre, şimdiye kadar problem olmadı ise bundan sonra da olmaz zannımca. Yalnızca ilerde "kayınvalidem giyimime laf ediyor vs." gibi problemler ile karşı karşıya kalmanız mümkündür.Tabi burada da eşinizin size destek olması şart olacak. Öteki türlü aile çatışmasından ötürü sizin de aranız bozulur. Kültür desen artık kim memleketinden mahallesinden birisi ile evleniyor ki hatta her aynı kültüründen biriyle evlenen çok mu mutlu?

cıkkkk

İnanç ve siyaset konularındaki farklılıklar sizi çok çatıştırır. Özellikle bizim ülkemizde. Bizim desteklediğiniz partiyi desteklemeyeni öcü olarak görüyoruz saymak dövmek serbest oluyor nedense. İnanç konusu derseniz erkeğin daha inançlı olması kadına birşeyleri diretmeye kadar varıyor ve mutsuzluk getiriyor.

Back
X