- Konu Sahibi 35smyrna35
-
Hayırlı olsun canımMerhaba canım öncelikle sürecin hayırlı olsun inşallah pozitifle spnuçlanırgeçen yıl 34 yaşındayken Ankara'da bana çift embriyo transfer edildi. Öyle kötü bir süreçti öyle kötü bir hastaneydi ki sonunun güzel olmayacağı belliydi ve negatif sonuçlandı. Bu yıl görev yaptığımız şehir diyarbakır da tedaviye başladık. Ben yine çift embriyo istedim ama Hoca ay hesabı yapınca 35 olmuyorsun dedi dün pozitif sonucu aldım çok şükür. Sanırım bizim isteklerimizden ziyade Dr un görüşü daha önemli. Kaç ebriyonuz var toplam?
Ohh ohh maşallahHayırlı olsun canım
İnşallah bende pozitif haberini alırım
5 embriyom var toplamda
Selamlar,Selam. Tebrik ederim embriyolarin oluşması bile büyük bir aşama ve başarı. Sizin aklınızı bulandirmak istemiyorum ama ben yurtdışında yaşıyorum (Avrupa ülkesi) ve burada su anda gittigim tup bebek merkezi 36 yaşımda olmama ragmen kesinlikle cift embriyo transferi önermedi. Benim durumuma bağlı degil, yani ordaki Laboratuvar çalışanına, hemsireye, doktora da sordum genel olarak önermiyoruz riskli diyorlar. Bilmemne Avrupa sağlık kurumunun verdiği rapora göre şansı sadece yüzde 5 arttırıyormuş ama riskleri de varmış. Ben de arada kaldım çünkü Türkiye'de yaygın yapıldığını biliyorum.
Merhabalar inşallah herşey gönlünüzce olur ama nacizhane fikrim tek embriyodan yana tabiki ikiz gebelik geçirip sağlıklı doğuma ulaşanlar var ama şuda bir gerçek ikiz gebelik çok fazla risk barındırıyo ve çoğunlukla erken doğumla sonuçlanıyo benim ilk transferim tutmadı haliyle o pisikolejiyle doktoruma çift embriyo konusunda çok ısrar ettim doktorum çoğul gebeliklere pek sıcak bakmayan tek olsun bizim olsun zihniyetinde bir insan yasal olarak zaten yaşımda tutmuyodu o yüzden tekrar tek embriyo transferi oldum çok şükür 2.transferim olumlu sonuçlandı ama biz tüp bebek anneleri doğal yolla gebe kalan annelere göre daha fazla riskliyiz yoğun hormon ilaçlarına maruz kalıyoruz sonuçta kanamalı lekelenme bir dönem geçirdim ilacımın dozu bile artırıldı sonra anladımki ikiz gebelik erken doğum vs gerçekten çok fazla risk barındırıyo bir yakınımız var sebepsiz kısırlıktan dolayı çocukları olmuyordu onlara kendi doktorumuzu önermek için aradığımızda tüp bebekle çift embriyo transferi yaptırdıklarını ve ikisininde tuttuğunu 5.ayında ise malesefki erken doğumla bebeklerini yeni kaybettiklerini öğrendim çook üzüldük tevafuk paylaşımınızı gördüm benden size aynı yoldan geçmiş bir insan olarak tavsiyem tek embriyo transferi yaptırın herşey gönlünüzce olsun Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah..Selamlar,
İşte tam olarak kafamı karıştıran bu. Bedenim, ruhum, kalbim hazır mı? Belki de tutmayacak ama ihtimalleri göze alarak karar vermem şart
Bir anda ikiz gebelik olabilir. Riskli olabilir.
Bilemiyorum ben hep tek olarak düşündüğüm için yasal olarak yaşım uygun değil diye biliyordum yani bugün doktorun çift embriyo demesi şaşırttı beni
Yorumunuz için çok teşekkür ederimMerhabalar inşallah herşey gönlünüzce olur ama nacizhane fikrim tek embriyodan yana tabiki ikiz gebelik geçirip sağlıklı doğuma ulaşanlar var ama şuda bir gerçek ikiz gebelik çok fazla risk barındırıyo ve çoğunlukla erken doğumla sonuçlanıyo benim ilk transferim tutmadı haliyle o pisikolejiyle doktoruma çift embriyo konusunda çok ısrar ettim doktorum çoğul gebeliklere pek sıcak bakmayan tek olsun bizim olsun zihniyetinde bir insan yasal olarak zaten yaşımda tutmuyodu o yüzden tekrar tek embriyo transferi oldum çok şükür 2.transferim olumlu sonuçlandı ama biz tüp bebek anneleri doğal yolla gebe kalan annelere göre daha fazla riskliyiz yoğun hormon ilaçlarına maruz kalıyoruz sonuçta kanamalı lekelenme bir dönem geçirdim ilacımın dozu bile artırıldı sonra anladımki ikiz gebelik erken doğum vs gerçekten çok fazla risk barındırıyo bir yakınımız var sebepsiz kısırlıktan dolayı çocukları olmuyordu onlara kendi doktorumuzu önermek için aradığımızda tüp bebekle çift embriyo transferi yaptırdıklarını ve ikisininde tuttuğunu 5.ayında ise malesefki erken doğumla bebeklerini yeni kaybettiklerini öğrendim çook üzüldük tevafuk paylaşımınızı gördüm benden size aynı yoldan geçmiş bir insan olarak tavsiyem tek embriyo transferi yaptırın herşey gönlünüzce olsun Allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah..
Merhaba, 4 yıl boyunca tüp bebek tedavisi gördüm. 8 embriyo transferinin hepsi olumsuz sonuçlanmıştı. Son kez şansımızı bahceci de denemek icin 36 yaşında bir kez daha opu oldum. Hayalimiz hep ikiz bebekti. Genetik teste hep iki iki gönderdik. İki tane de sağlam bulduk. Transfer gününe kadar hep ikiz diye kurduk kendimizi. Ama son gün doktorumuz bizi vazgecirdi. Çoğul isterken hepsini kaybedebilirsin, cok zayifsin taşıyamazsın, erken doğum riski var, 1 tane olsun bizim olsun dedi. Doktor olan sizsiniz vardır bir bildiğiniz dedik, 1 tane yüklettik. Cok şükür sağlıklı bir bebeğimiz oldu. Şuan 17 aylik. Ve tam 17 aydır doktora dua ediyorum :) iyi ki 1 tane yüklenmiş iyi ki 1 tane olmuş.Merhaba herkese,
Tüp bebek sürecinde olan 35 yaşında bir kadınım.
Bugün doktorumla görüştüm ve rahim yapımın uygun olduğunu, 35 yaşımı doldurduğum için istersem çift embriyo transferi yapılabileceğini söyledi.
Şimdi tam o karar anındayım ve aklım bin bir soruyla dolu…
Her şeyden önce sağlıklı bir bebek hayalim var. Ama çift embriyo fikri hem umut verici, hem de biraz tedirgin edici geliyor.
Bu yüzden daha önce bu yoldan geçmiş, gönlünde bu süreci taşıyan kişilerin gerçek deneyimlerini duymaya çok ihtiyacım var.
Özellikle şunları merak ediyorum:
Hikayemin sonunda bir mucize olsun istiyorum elbette… Ama bu mucizeye en sağlıklı, en uygun yoldan ulaşmak benim için en değerlisi
- Tek mi çift mi tercih ettiniz ve neden?
- Süreciniz nasıl geçti, neler hissettiniz?
Şimdiden tüm yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Gerçekten yalnız olmadığımı hissetmek bile güç veriyor
Dualarım hepimizin gönlüne göre, sağlıklı, güzel bir mucizeyle olsun.
Yorumunuz öyle kıymetli kiMerhaba, 4 yıl boyunca tüp bebek tedavisi gördüm. 8 embriyo transferinin hepsi olumsuz sonuçlanmıştı. Son kez şansımızı bahceci de denemek icin 36 yaşında bir kez daha opu oldum. Hayalimiz hep ikiz bebekti. Genetik teste hep iki iki gönderdik. İki tane de sağlam bulduk. Transfer gününe kadar hep ikiz diye kurduk kendimizi. Ama son gün doktorumuz bizi vazgecirdi. Çoğul isterken hepsini kaybedebilirsin, cok zayifsin taşıyamazsın, erken doğum riski var, 1 tane olsun bizim olsun dedi. Doktor olan sizsiniz vardır bir bildiğiniz dedik, 1 tane yüklettik. Cok şükür sağlıklı bir bebeğimiz oldu. Şuan 17 aylik. Ve tam 17 aydır doktora dua ediyorum :) iyi ki 1 tane yüklenmiş iyi ki 1 tane olmuş.
Bir çocuk sahibi olmak icin bu denli istekli olan,bu kadar emek veren, maddi manevi kendini heba eden, fiziksel ve ruhsal acılar çeken, çocuk hasretiyle yanıp tutuşan biri olmama rağmen bir cocugun bakımı inanılmaz ağır geldi. Asla şikayet sayılmasın sözlerim. Elhamdülillah cok şükür kavuştum yavruma. Duygusu tarif edilemez ancak bir gerçekte var ki muazzam bir zorluk sizi bekliyor. Hele de yaş faktörü devreye girince. cocuklu hayata adapte olmanız sizi epeyce sarsıyor. Kendinize ait bir hayat kalmıyor tamamen çocuk icin yaşamaya başlıyorsunuz. Eş desteği bu yolda cok cok önemli. Birbirinize her zamankinden daha çok ihtiyaç duyup daha çok nefret ediyorsunuz mesela bazen :) sabır, merhamet ve empati yol arkadaşınız olmalı.
Eğer yardımcı olacak bir anne kayinvalide teyze hala yoksa yakinlarinizda Asla ikiz bebek onermem.
Elbetteki çift embriyo transferi basari şansını arttırır. Ancak negatif sonuclanirsa ,olsun ben yıkılmam, çabuk toparlanır, nolcak tekrar denerim diyorsaniz tek transfer yaptırın. Zaten kaderiniz de varsa 1 tane yüklenen embriyo bile kendi içinde bölünüp tek yumurta ikizi haline de gelebilir:)
Hersey gönlünüzce sonuçlanır umarım. İsteyen herkese rabbim nasip etsin.
Merhaba doktorunuz kimMerhaba canım öncelikle sürecin hayırlı olsun inşallah pozitifle spnuçlanırgeçen yıl 34 yaşındayken Ankara'da bana çift embriyo transfer edildi. Öyle kötü bir süreçti öyle kötü bir hastaneydi ki sonunun güzel olmayacağı belliydi ve negatif sonuçlandı. Bu yıl görev yaptığımız şehir diyarbakır da tedaviye başladık. Ben yine çift embriyo istedim ama Hoca ay hesabı yapınca 35 olmuyorsun dedi dün pozitif sonucu aldım çok şükür. Sanırım bizim isteklerimizden ziyade Dr un görüşü daha önemli. Kaç ebriyonuz var toplam?
Merhaba Dr zeki akkumMerhaba doktorunuz kimben istanbulda üç transfer oldum üçünde de ikşer embriyo koydular. 6 embriyom çöp.
Yorumunuz içimi ferahlattıBenim genetik testli tek transferlerim tutmadı. Rahim uygundu, embriyolar pgtli sağlıklı embriyolardi. Ama tutmuyordu. Mecburen sonunda çift embriyo transferi oldum. İkisi de tuttu. Allah'ıma çok şükür 37. Haftada sezeryanla doğdular. İstesem biraz daha bekleyebilirdik ama riske atmak istemedim. 32. Hafta ciğer geliştirici iğne oldum. Erken doğum olursa ciğerlerinde sorun olmasın diye. Son 5-6 hafta zordu ama hamilelikte büyük problemler yaşamadım. Olumsuz konuşmalardan uzak durdum. Doktorum da ikiz gebelik geçirmiş ve çok pozitif bir insan, o ne derse onu yaptım. Benim bu hayatta en büyük şanslarimdan biridir, hep dua ederim ona ve hemşirlerine. İki haftada bir kontrole gittim. Son haftalarda daha sık.Bu arada şehir değiştirdim, ev taşıdım, doğumu yeni taşındığım şehirde yine çok pozitif ve çok güvendiğim başka bir doktor gerceklestirdi. Yani genelde söylenen kadar zor olmadı. Allah'ım bunun için bekletmiş Şükürler olsun böyle olduğu için ne kadar şukretsem az. İkiz bebek bakımına gelince mutlaka destek gerekiyor. Ya aileden ya da bakıcı desteği. Sizin durumunuz benden farklı. Sizin yaşınızda olsam ve ilk denemem olsa tek transfer olurdum. Tutarsa ve sağlıkla doğarsa üç yıl sonra da ikinci transferimi olurdum. Ben kendi surecimi mecbur kalırsanız korkmayın diye anlattım. Ne karar verirseniz verin umarım iyi ki bu kararı vermişim dersiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Ben 36 yaşındayım. Çift rahimliyim. Çift embriyo transferi oldum. Hangi kafaya hizmet :) ama gönlüm rahat. Herkes için en güzelinden,kolayından hayırlısı olsun.Öncelikle süreciniz inşallah güzel sonuçlanır . Benimde çok merak ettiğim bir konuydu bende 39 yaşındayım çift mı olmalı diye çok düşünüyorum henüz yumurta bile toplanmadi haftaya inşallah . İnanın kafanızı anlıyorum .
Hayirli olsun inşallah sonuç belli oldu mı sizinBen 36 yaşındayım. Çift rahimliyim. Çift embriyo transferi oldum. Hangi kafaya hizmet :) ama gönlüm rahat. Herkes için en güzelinden,kolayından hayırlısı olsun.
Amin. Yok beklemedeyimHayirli olsun inşallah sonuç belli oldu mı sizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?