Çift embriyo teklifi geldi… Kalbim dolu, kafam karışık🤦‍♀️

Çift embrıyo transferi oldum ikiside tuttu ikiz gebelik yaşıyorum .

Bölünüp üçüz dördüz olma ihtimali olduğunu unutmayın .

Bende tüp bebekle gebe kaldım ve çift 3.gün embriyosu transfer oldum.ilk denememdi.İki kez opu oldum 5 adet embriyom oluştu totalde.Embriyolardan biri tutunmuş.Yani tekil gebeyim.
Doktorum çift istiyor musun diye sorduğunda;
Beni de ikiz gebelikten ziyade iki tane bebek çok korkutmuştu.Doktorum tabi ki ikiz gebeliğin risklerini de söyledi.Biz pek önermiyoruz dedi.Eh tabi bakımı zor olacaktı biliyordum.Benim için en en en eksi kısım bakımı kısmıydı.Kendi karakterime göre düşünüyorum tabi ki her insan farklıdır ama sabır edemem diye düşündüm.Bir taneye verilen ilgiyi ikiye veremem gibi gibi şeyler.Asla aklıma erken doğar,sezeryan doğum olur, fazla dikkat edilmeli gibi şeyler gelmemişti.

İki embriyo kararı almamızın sebebi ise;
4 yıla yakındır korunmasız ilişki yaşıyorduk.5 yıllık evliydik ama olmamıştı.İlk tüp bebek denememiz olsa bile(daha önce hiçbir yardımcı üreme tekniği kullanmamıştık,aşılama vs vs) gebelik şansımız artsın istedik.Maddi olarak bunalmıştık.Git geller ve ilaçlar beni bi tık yormuştu.Yani en büyük sebep şansımız artsın demiştik.İkiz olursa da başımız gözümüz üstüne dedik.Biraz da toplumdaki ikiz sempatisi de ağır bastı sonradan.Bir de tek seferde doğum falan işlerinden kurtulur başka çocuk yapmam diye düşünmüştüm.

Tabi bunlar hep kişisel nedenler.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.Zor bir kararın başındasınız.Eksi ve artıları tartıp karar verin.Ben şu an ki sonuçtan memnunum mesela.Ama şunu da düşünüyorum hep, ikiz kaderimizde olsaydı bir ikiye bölünür yine olurdu.Ya da tek embriyo koydursaydıkta şu an karnımdaki bebek denk gelecekti ve yine olacaktı.Yani ben nasibe çok inandım.Nasibimizde bu bebek varmış demek ve kavuşmak varsa her türlü kavuşulacak😇

İnşallah sağlıklı evlatlarınız olur ve sağlıkla büyütürsünüz🌸🙏🏼🙏🏼
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Ben tekten yanayım
Bu konuda romantik olmak istemiyorum çünkü :(
Hormonlar, ilaçlar, aldığımız kilolar artık çok yoruldum. Bunların psikolojisini bile kaldırmakta zorlanırken Allah kısmet ederse iki bebek hamileliği, risk dolu bir hamilelik ve sonrası🥹
Dediğiniz gibi kaderimse varsa ne olur eder Rabbim oldurur
Ama ben şu süreçte tek embriyoyu seçip sonrasında da tevekkül etmeyi tercih ettim♥️

Düşünmek istemiyorum 🫠
Rabbim bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Riske atmayın düşünmelisiniz . Yani biz yaptırırken olursa her türlü maddi manevi hazırız diyerek girdik bu yola . Saglıksal olarak da Rabbime guvendık . Burda bi konuda okumuştum kadın aldırmak istiyordu asla bakamam die çalışan biriyim die

Riske atmayın düşünmelisiniz . Yani biz yaptırırken olursa her türlü maddi manevi hazırız diyerek girdik bu yola . Saglıksal olarak da Rabbime guvendık . Burda bi konuda okumuştum kadın aldırmak istiyordu asla bakamam die çalışan biriyim die
Tüp bebekle hamile kalıp aldırmak mı istiyordu😳
Neyse.. :)
Herkes için hayırlısı♥️

Back
X