ÇİFT RAHİM

Doğuştan Çift Rahmi olup hamile kalan var mı ?
evet canım çift rahimle (rahim perdesiyle) hamile kaldım ve doğum yaptım. bi düşük yaptım bilmiyodum rahmimde perde oldugunu çift rahimde deniliyo ikinci kez hamiliğimde ögrendim ve ikiye bölünmüş bi rahim oldugu için 1 er ay aralayla döllenmiş tutunmuş bebeklerim oldu biri 12 haftalıkken diğeri 8 haftalıktı ama 8 haftalık bebeğin kalbi durdu hatta eşimle kan uyuşmazlıgıda vardı. ama güzel haberki hamileliğimin ikinci ayında rahim geliştirici iğne verdiler haftalık oluyodum çunki bizim rahmimiz normalden küçük ve bebeği büyütecek kapasitede değil zor şartlarda akıl almaz bi şekılde bebeğin biri yaşamıyoken digeri çok riskli gebelik halinde devamlı hastanede yatarak içimde büyüdü cok ciddi bi takip gerektiriyo gercekten çunki heran yaşayan bebekte kaybedilebilirdiki ankarada hacettepede öğretim görevlisi dr özgür özyüncü hocam sayesinde 29. haftada gelişimi duran nabzı düşen bebeğimi hiç riske atmadan çiğerlerini geliştirici iğne yapıp sezeryan ile doğuma aldı 1 bucuk kilo dogdu bebek yoğun bakım bölümünde yattı. doktorum bana bebeği acil almamız gerek dediğinde paniklemiştim ama çok güzel bişey dedi bebek senin içinde yaşam değerleri düşmüş senden kurtarırsak bebeği yaşatacak yoğun bakım ünitemiz imkanımız vardedi ve güvendim. bebeğim çok küçüktü ama yaşadı ve sağlıklı taburcu oldu. ümitsizlik yok :)

Eğerki dr cift rahim veya rahminde perde var veya rahmin kalp şeklinde üstten basık demişse evet bu bi sebeb olabilir ama hic tutmuyosa yumurtlama veya tüplerinizde sorunlu olabilir genelde bu rahim bozukluğu ardarda düşüklere sebeb olur cunki bebekleri geliştirecek kadar buyuklukte bi rahim yoktur. Bebekler tutar ama gelişmez ve düşük olur Bende tutan bebeklerimi riske atmak istemedim ve olmaya karar verdim.

Eğerki dr cift rahim veya rahminde perde var veya rahmin kalp şeklinde üstten basık demişse evet bu bi sebeb olabilir ama hic tutmuyosa yumurtlama veya tüplerinizde sorunlu olabilir genelde bu rahim bozukluğu ardarda düşüklere sebeb olur cunki bebekleri geliştirecek kadar buyuklukte bi rahim yoktur. Bebekler tutar ama gelişmez ve düşük olur Bende tutan bebeklerimi riske atmak istemedim ve olmaya karar verdim
Dogustan cift rahim var dedi. Sorun yok dedi. Hersey temeiz
Evet cift rahim veya perde anne karnında oluşuyo şekil pozuklugu da var benimkinde kalp şeklinde. Yani evet cift rahim var demisse ameliyatını olmalısın ki gebeliklerin düşükle sonuçlanmasın. Alta benimkini koyyorum fikir olsun

Eklentiler

• 20211223_194401.webp
    20211223_194401.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 499
Ameliyat onermedi daha bana. Hamile ol once eger dusukler olursa en son tercihimiz ameliyat dedi. Hayirlisi bakalim
Ee nolacak simdi tabiki onlar daha iyi bilirde senin ilk bebegin denememi kobaymı bu deneme yanılmayla olurmu perdenin derinligi neymis üstten basıklik varmıymış kan uyusmazligi varmı yani bunlar senin ne bilim hamile kalmadan önce bunlara bi bakılsın birkaçında sıkıntı varsa zaten ilk bebeğine heyecanın bile kursaginda kalır. Yani bunları deneyimledik gördük egerki ben bileydim bunlari yasayacagimi daha tedbirli olurdum ne biliyim hamile kaldıktan sonra ogrendim çift rahimli olduğumu.

Diger rahim oluşmamış. Bana cift rahmim oldugu söylendi bu kadar. Test vs hic birsey yapilmadi. 2 aydirda bebek dusunuyoruz olmuyor bklm tekrar gidecegim doktora

Diger rahim oluşmamış. Bana cift rahmim oldugu söylendi bu kadar. Test vs hic birsey yapilmadi. 2 aydirda bebek dusunuyoruz olmuyor bklm tekrar gidecegim doktora
ne güzel işte yolun başında dr danışıp onların kontrolunde gebe kalmanda iyi. şimdiden folik asit vitaminlerine başlarsan iyi olur aslında depoların dolu olur bebişe folik çok gerekli.

evet canım çift rahimle (rahim perdesiyle) hamile kaldım ve doğum yaptım. bi düşük yaptım bilmiyodum rahmimde perde oldugunu çift rahimde deniliyo ikinci kez hamiliğimde ögrendim ve ikiye bölünmüş bi rahim oldugu için 1 er ay aralayla döllenmiş tutunmuş bebeklerim oldu biri 12 haftalıkken diğeri 8 haftalıktı ama 8 haftalık bebeğin kalbi durdu hatta eşimle kan uyuşmazlıgıda vardı. ama güzel haberki hamileliğimin ikinci ayında rahim geliştirici iğne verdiler haftalık oluyodum çunki bizim rahmimiz normalden küçük ve bebeği büyütecek kapasitede değil zor şartlarda akıl almaz bi şekılde bebeğin biri yaşamıyoken digeri çok riskli gebelik halinde devamlı hastanede yatarak içimde büyüdü cok ciddi bi takip gerektiriyo gercekten çunki heran yaşayan bebekte kaybedilebilirdiki ankarada hacettepede öğretim görevlisi dr özgür özyüncü hocam sayesinde 29. haftada gelişimi duran nabzı düşen bebeğimi hiç riske atmadan çiğerlerini geliştirici iğne yapıp sezeryan ile doğuma aldı 1 bucuk kilo dogdu bebek yoğun bakım bölümünde yattı. doktorum bana bebeği acil almamız gerek dediğinde paniklemiştim ama çok güzel bişey dedi bebek senin içinde yaşam değerleri düşmüş senden kurtarırsak bebeği yaşatacak yoğun bakım ünitemiz imkanımız vardedi ve güvendim. bebeğim çok küçüktü ama yaşadı ve sağlıklı taburcu oldu. ümitsizlik yok :)
Ne kadar güzel allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙏 ben de çift rahimliyim evliliğimin 2. Yılında doğal bir gebeliğim oldu ama 10. Haftada bebeğimin kalbi durdu 😔 6 yıldır evliyim sonra defalarca aşılama ve 2 tüp bebek denedim ama bir daha hamile kalamadım 😔 bu arada rahim geliştirici iğneyi de ilk defa duyuyorum

Yok bende perde falan yok keşke perde olsa perde alınır benimki bildiğiniz 2 tane rahmim var iki yarım diye düşünebilirsiniz. Rahimlerin ikisi de gebelik oluşabilecek boyutta diyor doktorlar ama allahım kısmet etmeyince olmuyor işte

41 kere meryem suresi okusaniz kalben rabbim verir insallah. Cevremde cok yapip evlat sahibi olanlar var. Rabbim sizede bana da herkese evlat vermeyi nasib eylesin

Back
X