- 18 Aralık 2021
- 26
- 6
- 1
- 29
- Konu Sahibi Kubra Atalay
Doğuştan Çift Rahmi olup hamile kalan var mı ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet canım çift rahimle (rahim perdesiyle) hamile kaldım ve doğum yaptım. bi düşük yaptım bilmiyodum rahmimde perde oldugunu çift rahimde deniliyo ikinci kez hamiliğimde ögrendim ve ikiye bölünmüş bi rahim oldugu için 1 er ay aralayla döllenmiş tutunmuş bebeklerim oldu biri 12 haftalıkken diğeri 8 haftalıktı ama 8 haftalık bebeğin kalbi durdu hatta eşimle kan uyuşmazlıgıda vardı. ama güzel haberki hamileliğimin ikinci ayında rahim geliştirici iğne verdiler haftalık oluyodum çunki bizim rahmimiz normalden küçük ve bebeği büyütecek kapasitede değil zor şartlarda akıl almaz bi şekılde bebeğin biri yaşamıyoken digeri çok riskli gebelik halinde devamlı hastanede yatarak içimde büyüdü cok ciddi bi takip gerektiriyo gercekten çunki heran yaşayan bebekte kaybedilebilirdiki ankarada hacettepede öğretim görevlisi dr özgür özyüncü hocam sayesinde 29. haftada gelişimi duran nabzı düşen bebeğimi hiç riske atmadan çiğerlerini geliştirici iğne yapıp sezeryan ile doğuma aldı 1 bucuk kilo dogdu bebek yoğun bakım bölümünde yattı. doktorum bana bebeği acil almamız gerek dediğinde paniklemiştim ama çok güzel bişey dedi bebek senin içinde yaşam değerleri düşmüş senden kurtarırsak bebeği yaşatacak yoğun bakım ünitemiz imkanımız vardedi ve güvendim. bebeğim çok küçüktü ama yaşadı ve sağlıklı taburcu oldu. ümitsizlik yok :)Doğuştan Çift Rahmi olup hamile kalan var mı ?
Evet cift rahim veya perde anne karnında oluşuyo şekil pozuklugu da var benimkinde kalp şeklinde. Yani evet cift rahim var demisse ameliyatını olmalısın ki gebeliklerin düşükle sonuçlanmasın. Alta benimkini koyyorum fikir olsunDogustan cift rahim var dedi. Sorun yok dedi. Hersey temeiz
Ee nolacak simdi tabiki onlar daha iyi bilirde senin ilk bebegin denememi kobaymı bu deneme yanılmayla olurmu perdenin derinligi neymis üstten basıklik varmıymış kan uyusmazligi varmı yani bunlar senin ne bilim hamile kalmadan önce bunlara bi bakılsın birkaçında sıkıntı varsa zaten ilk bebeğine heyecanın bile kursaginda kalır. Yani bunları deneyimledik gördük egerki ben bileydim bunlari yasayacagimi daha tedbirli olurdum ne biliyim hamile kaldıktan sonra ogrendim çift rahimli olduğumu.Ameliyat onermedi daha bana. Hamile ol once eger dusukler olursa en son tercihimiz ameliyat dedi. Hayirlisi bakalim
ne güzel işte yolun başında dr danışıp onların kontrolunde gebe kalmanda iyi. şimdiden folik asit vitaminlerine başlarsan iyi olur aslında depoların dolu olur bebişe folik çok gerekli.Diger rahim oluşmamış. Bana cift rahmim oldugu söylendi bu kadar. Test vs hic birsey yapilmadi. 2 aydirda bebek dusunuyoruz olmuyor bklm tekrar gidecegim doktora
inş olsunda sağlıklı tutsun bizim durumuzda riskli gebelik oluyo takiplerini aksatma umarım herşey gönlünce olur yinede yaz buraya durumunu merak ederim:)20 gundur kullaniyorum insallah hayirli haber alirim bu ay sonu❤
Ne kadar güzel allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsinevet canım çift rahimle (rahim perdesiyle) hamile kaldım ve doğum yaptım. bi düşük yaptım bilmiyodum rahmimde perde oldugunu çift rahimde deniliyo ikinci kez hamiliğimde ögrendim ve ikiye bölünmüş bi rahim oldugu için 1 er ay aralayla döllenmiş tutunmuş bebeklerim oldu biri 12 haftalıkken diğeri 8 haftalıktı ama 8 haftalık bebeğin kalbi durdu hatta eşimle kan uyuşmazlıgıda vardı. ama güzel haberki hamileliğimin ikinci ayında rahim geliştirici iğne verdiler haftalık oluyodum çunki bizim rahmimiz normalden küçük ve bebeği büyütecek kapasitede değil zor şartlarda akıl almaz bi şekılde bebeğin biri yaşamıyoken digeri çok riskli gebelik halinde devamlı hastanede yatarak içimde büyüdü cok ciddi bi takip gerektiriyo gercekten çunki heran yaşayan bebekte kaybedilebilirdiki ankarada hacettepede öğretim görevlisi dr özgür özyüncü hocam sayesinde 29. haftada gelişimi duran nabzı düşen bebeğimi hiç riske atmadan çiğerlerini geliştirici iğne yapıp sezeryan ile doğuma aldı 1 bucuk kilo dogdu bebek yoğun bakım bölümünde yattı. doktorum bana bebeği acil almamız gerek dediğinde paniklemiştim ama çok güzel bişey dedi bebek senin içinde yaşam değerleri düşmüş senden kurtarırsak bebeği yaşatacak yoğun bakım ünitemiz imkanımız vardedi ve güvendim. bebeğim çok küçüktü ama yaşadı ve sağlıklı taburcu oldu. ümitsizlik yok :)
Amin isteyen herkese nasip etsin inşallah41 kere meryem suresi okusaniz kalben rabbim verir insallah. Cevremde cok yapip evlat sahibi olanlar var. Rabbim sizede bana da herkese evlat vermeyi nasib eylesin