• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift terapisinin ilişkideki rolü.

Yani siz daha iyi bilirsiniz tabiki sevgilinizi siz tanıyorsunuz ama eğer evlilik düşünüyorsanız ilişki terapisti veya bazı şeyleri görmemeye çalışmak yerine ilişkiyi gözden geçirseniz. Aynı evde yaşamıyorsunuz ve anlaşamadığınızı söylüyorsunuz. Evli olsanız yuvanızı kurtarmaya çalışın derim ama bazen de uğraşmak zaman kaybı diye düşünüyorum 🤷🏻
Seviyorum bir de bende de hatalar olduğunu bildiğim için biraz vicdan da yapıyorum. Maddi manevi emeği de çok üzerimde. Gerçekten bu hayatta içimde ukde olan tüm güzellikleri bana o yaşattı hemde çıkarsız beklentisiz, ailem Bile o kadarını yapmazken hemde. İşsiz olmama rağmen kendisinin iyi bir işi olmasına rağmen maddi manevi hiç hor görmedi kendimi geliştirmem için her şeyi yaptı benim için baya fedakarlık da yaptı bunları silip atamıyorum karakterimiz hayata bakışımız uyumumuz çok iyi güveniyorum da ki benim için en öncelikli olan şey güven, o yüzden diretiyorum maalesef

İyi de ikisi çok alakasız örnekler değil mi? Herif yarasını bile kabul etmiyorken bir de yarabandi olmak için cirpinip onun sevimsiz totosunu kaldıracağım,sebebi de 'benim rahatsız olmam ve onun aşırı rahat olmasi'
Açıkçası bana da tuhaf gelmişti, ama eleştirerek de hiç bi yere varılmaz, destekleyerek yanında olarak aşmaya çalışılmalı diyor tabi devam ettirilmek isteniyorsa ilişkiye

Açıkçası bana da tuhaf gelmişti, ama eleştirerek de hiç bi yere varılmaz, destekleyerek yanında olarak aşmaya çalışılmalı diyor tabi devam ettirilmek isteniyorsa ilişkiye
Evet sorununu kabul edip çözmeye calisan insana destek olunur,özeleştiri yapan insana destek olunur fakat kendi hatasını da 'sen çöz çünkü rahatsızlık duyan sensin' diyerek karşı tarafın üstüne cullayan insana da yardımcı olmak enayilik oluyor.

Evet sorununu kabul edip çözmeye calisan insana destek olunur,özeleştiri yapan insana destek olunur fakat kendi hatasını da 'sen çöz çünkü rahatsızlık duyan sensin' diyerek karşı tarafın üstüne cullayan insana da yardımcı olmak enayilik oluyor.
Tabi kendi hatasının farkında olması ve çözmek istemiş olması gerekir

eğer iki tarafta kabul ediyorsa ve ilişkiyi sağlıklı devam ettirmek istiyorsa evli nişanlı sevgili farketmez bence gidilmeli.
ben gitmedim, çevremde de giden yok ama gidilmesinin iyi olacağını düşünüyorum. bir başkasının özellikle de terapistin söylediği şeyler ilişkide insanın bakış açısını değiştirebilir. küsmek ve geri çekilmek iyi bir huy değil. insanlar konuşarak iletişim kurarlar, sorunu halı altına itersen, bir gün halıyı kaldırdığında hepsi ayağına dolanır

eğer iki tarafta kabul ediyorsa ve ilişkiyi sağlıklı devam ettirmek istiyorsa evli nişanlı sevgili farketmez bence gidilmeli.
ben gitmedim, çevremde de giden yok ama gidilmesinin iyi olacağını düşünüyorum. bir başkasının özellikle de terapistin söylediği şeyler ilişkide insanın bakış açısını değiştirebilir. küsmek ve geri çekilmek iyi bir huy değil. insanlar konuşarak iletişim kurarlar, sorunu halı altına itersen, bir gün halıyı kaldırdığında hepsi ayağına dolanır
Evet çok haklısınız yorum için teşekkür ederim 🙏🏻

Fiyatı gene makul sayılır ben araştırdığında 300-400 hatta daha fazla rakamlar görüyorum 😔 çift terapisi de yapıyorsa özelden isim paylaşır mısınız psikoloğun iyi geldiğini düşünüyorsanız
Online sesli terapi uygun.uzman adi paylaşamam.psikologofisi.com dan alıyorum desteği.cift terapileri de var.ille terapi fiziksel bir ortamda olmasına gerek yok.hem online terapi aldığınızda kendinizi göstermek durumunda değilsiniz.bence yüz yüze den daha iyi.yarim saati 80 lirs

Merhabalar,
Arkadaşlar erkek arkadaşımla bazen birbirimize olan iletişimimizde sıkıntı yaşıyoruz. Kendisinin sorun çözme becerilerinin zayıf olduğunu düşünüyorum (ki benim de öyle olabilir) bir sorun olduğunda konuşmak yerine, gerilip kendisini çekiyor. Sessiz kalıyor. Sorun konuşurken aşırı geriliyor. Hatta resmen kaçıyor. Bense tam tersi o anda konuşulup yada biraz zaman sonra halledip normal yaşantımıza dönmek isteyen tarafım. Geçen gün bu konu ile ilgili netten bir psikoloğun videosunu izledim (Tülay Kök) kendisi, ortada bir sorunun varlığında en çok kim olumsuz etkileniyorsa, o sorunun, o kişi tarafından çözülmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca bazı insanların sorun çözme becerisinin, aile tarafından kazandırılamadığını, ailede küsme tarzı bi yöntem varsa, çocuk tarafından da devam ettirildiğini söylüyor. Ve çözüm olarak da ona yavaş yavaş yardımcı olarak ve eleştirel bir tavır takınmadan çözmek gerektiğini söylüyor.

Sorum şu çift terapisi alan arkadaşlarım varsa , gerçekten bize iyi geldi, şu şu sorulara çözüm oldu diyenleriniz var mı yazarsınız çok mutlu olurum.

İkincisi de bunun olumsuz versiyonu, şu tarz sorunlara çift terapisi etki etmiyor denedik diyenleriniz varsa onlar da yazabilir mi ?

Teşekkürler şimdiden.
Klasik ilişki. Kadın sıcağı sıcağına konuşmak ister erkek de tam tersi susma hakkını kullanır.

Erkeklerin bu tavrı kaybetme korkusundan geliyormuş. Konuşursam yakar yıkarsam diye. Değer veren erkek susarmış.

Kadınında bu tavrı değer verdiği için oluyormuş. Birşeyler yapmalıyım susarsam bu iş biter. Yani yine kaybetme korkusu.

Bununla ilgili videolar var psikokogların izleyebilirsin. İkinizde birbirinize değer veriyorsunuz. Ama farklı şekilde.

İlişki terapisine gittiğinizde erkeği konuşması için cesaretlendiriyorlar. Böyle bi sorun olmuş ne hissettirdi sana. Gibi sorularla duygularını açığa çıkarıyolar. İletişime teşvik ediyorlar.

Kadın tarafı da tartışırken karşı taraf sustuğu için sinirleniyor daha kırıcı oluyor çünkü cevap istiyor. Onun da o yönünü yatıştırıyorlar.

Daha sakin bir iletişim. İletişim Konulu terapiler ortalama 6-8 seans oluyor. İlişkinin uzunluğuna ve yıpranma oranına göre değişiyor.

Evet bence de böyle, karakterlerin aynı olması iyi yönler açısından muhteşem bir şey. Ama olumsuz özellikler de aynı işte. Burcumuz Bile aynı erkek arkadaşımla
Bizim de burcumuz bile aynı😂 hemşeriyiz aynı zamanda. Bana fazla geliyor yani anlaşmazlıkların bundan kaynaklandığını düşünmeye başladım. Başta çok şaşırtıcı ve etkileyiciydi ama yıllar içinde sıkıcı olmaya bşladı

Buraz kendını esnetebılırsun sureklı konuşmak da karşı taraf ıcın yorucu
Anlaşamıyorsan ayrıl çıft terapıstı falan bana çok saçma geliyor evlı degılsunız sorunlu olduğunu dusunduğunız anlaşamafığınıx bırıyle devam etmek ısrarı ne?sevıyorsan buraz susmayı sakın olmayı da deneyebılırsun

Korkunuzu anlıyorum üzerine gitmemeyi deneyin. Varsa karşı tarafta bi sorun susarak kendi içinde çözmeye çalışıyordur. Ona zaman verin. Sorularla fazla ilgiyle bunaltmayın. Belki hayatında canını sıkan başka şeyler vardır.

Klasik ilişki. Kadın sıcağı sıcağına konuşmak ister erkek de tam tersi susma hakkını kullanır.

Erkeklerin bu tavrı kaybetme korkusundan geliyormuş. Konuşursam yakar yıkarsam diye. Değer veren erkek susarmış.

Kadınında bu tavrı değer verdiği için oluyormuş. Birşeyler yapmalıyım susarsam bu iş biter. Yani yine kaybetme korkusu.

Bununla ilgili videolar var psikokogların izleyebilirsin. İkinizde birbirinize değer veriyorsunuz. Ama farklı şekilde.

İlişki terapisine gittiğinizde erkeği konuşması için cesaretlendiriyorlar. Böyle bi sorun olmuş ne hissettirdi sana. Gibi sorularla duygularını açığa çıkarıyolar. İletişime teşvik ediyorlar.

Kadın tarafı da tartışırken karşı taraf sustuğu için sinirleniyor daha kırıcı oluyor çünkü cevap istiyor. Onun da o yönünü yatıştırıyorlar.

Daha sakin bir iletişim. İletişim Konulu terapiler ortalama 6-8 seans oluyor. İlişkinin uzunluğuna ve yıpranma oranına göre değişiyor.
Çok teşekkür ederim, çok güzel açıklamışsınız çok faydalı oldu benim için

Bizim de burcumuz bile aynı😂 hemşeriyiz aynı zamanda. Bana fazla geliyor yani anlaşmazlıkların bundan kaynaklandığını düşünmeye başladım. Başta çok şaşırtıcı ve etkileyiciydi ama yıllar içinde sıkıcı olmaya bşladı
Hadi ya, evet farklılıklar da zenginlik katar diyorlar da,mesela bi taraf gezmeyi çok severken diğerinin hiç sevmemesi sürekli evde takılmak istemesi büyük bir sorun bence mesela küçük bir örnek

Buraz kendını esnetebılırsun sureklı konuşmak da karşı taraf ıcın yorucu
Anlaşamıyorsan ayrıl çıft terapıstı falan bana çok saçma geliyor evlı degılsunız sorunlu olduğunu dusunduğunız anlaşamafığınıx bırıyle devam etmek ısrarı ne?sevıyorsan buraz susmayı sakın olmayı da deneyebılırsun
Seviyorum ve sürekli anlaşmazlık halinde değiliz, sadece bi konu olduğunda konuşamamaktan muzdaribim başka bi sorunumuz yok, çok artı özellikleri var benim için, tam da sizin dediğiniz gibi susma huyum yok bir şeyden rahatsız olunca hemen onu gündeme getiriyorum buda yıpratıcı oldu sanırım bizim için

Korkunuzu anlıyorum üzerine gitmemeyi deneyin. Varsa karşı tarafta bi sorun susarak kendi içinde çözmeye çalışıyordur. Ona zaman verin. Sorularla fazla ilgiyle bunaltmayın. Belki hayatında canını sıkan başka şeyler vardır.
Evet işi çok fazla yoğun ve stresli. Oda onu çok etkiliyor, dediğiniz gibi biraz bunaltmamayı öğrenmek lazım

Hadi ya, evet farklılıklar da zenginlik katar diyorlar da,mesela bi taraf gezmeyi çok severken diğerinin hiç sevmemesi sürekli evde takılmak istemesi büyük bir sorun bence mesela küçük bir örnek
Orası öyle de iki tarafın da çok geveze olmaması, aynı iletişim tarzına sahip olması da sıkıntı yaşıyorsun sen de

Seviyorum bir de bende de hatalar olduğunu bildiğim için biraz vicdan da yapıyorum. Maddi manevi emeği de çok üzerimde. Gerçekten bu hayatta içimde ukde olan tüm güzellikleri bana o yaşattı hemde çıkarsız beklentisiz, ailem Bile o kadarını yapmazken hemde. İşsiz olmama rağmen kendisinin iyi bir işi olmasına rağmen maddi manevi hiç hor görmedi kendimi geliştirmem için her şeyi yaptı benim için baya fedakarlık da yaptı bunları silip atamıyorum karakterimiz hayata bakışımız uyumumuz çok iyi güveniyorum da ki benim için en öncelikli olan şey güven, o yüzden diretiyorum maalesef
Siz bilirisiniz tabi ama çok iyi anlaşarak evlenen insanlar bile evlilik sonrası çook farklı oluyor. Şimdiden böyleyse aynı evde sorunlarınız farklı boyutlata gelebilir

Evliligimizin ilk yılından sonra cift terapisti aldik sonrasında terapi tek teke döndü 3 ay benimki sürdü ve haziran ayında bitti esimin 5 ay bitmek üzere .

Ve her sey değişti a dan z ye her sey masallah diyim rabbime şükürler olsun vesile etti bize bu yöntemleri.

Çok çok severek evlenmiştik ama inanılmaz kavgalar ediyorduk birbirimizin çocukluk travmalarini tetikleyip duruyormuşuz meğersem benzer travmalarimiz varmış.

Fakat bizim terapi yontememiz travmaları temizleme ile başladı Emdr ve hipnoz yöntemleri ile Allah razı olsun doktorumuzdan şimdi şükürler olsun çok huzurlu bir evliligimiz var.

Ekip olmayı, en iyi arkadaş olmayı, aile olmayı her sorunu birlikte çözmeyi öğrendik
önceliğimizin birbirmiz olduğunu ve birincil ailemizin bizim catimiz altında olduğunu da öğrendik.

Ekip olmayı, en iyi arkadaş olmayı, aile olmayı her sorunu birlikte çözmeyi öğrendik
önceliğimizin birbirmiz olduğunu ve birincil ailemizin bizim catimiz altında olduğunu da öğrendik.
Nerede ve kim ???😳😳😳bunları eşime öğretebilecek kişi insan olamaz yani . Özelime yazarsanız çok sevinirim

Back
X