Börekler Çiğ börek

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.166
1.123
61
Konya

4 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı (silme) tuz
Su (hamuru için aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
Yarım çay bardak su

Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır. Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.

Son düzenleme:
doğru bir tarif olmuş,
gerçek çiğbörek tarifi, isteyenler tereddüt etmeden denesinler.
emeğinize sağlık.

harika gorunuyor ellerinize saglik en kisa zamanda deneyecegim ins. yemegim olmasa bugun yapardim canimda cok istedi yaaa

ah ahhh, anaannem çok güzel yapardı çiğböreği rahmetli..
anneminkide fena değil ama

aa süpermiş ben bunu denerim sağol tarif için
peki bilenlere soruyorum tabakla böreği harc akmasın diye kesmek yerine çatalla çentikler atsak olmaz mı

citir citir harika görünüyor.
tarifin hamuruda annemin yaptigi gibi klasik , sütlü yumurtali tariflerden degil.bugün deniycem ellerine saglik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…