- 28 Şubat 2019
- 4.689
- 11.192
- 208
- Konu Sahibi izmirimizmir
-
Sizi çok iyi anlıyorum bu isler bitmeyen bi döngüNeyi nasıl anlatayım,nereden başlayayım bilemiyorum.aklima geleni geldiği gibi yazacağım,karışık olursa affola.ev işlerinden,pislikten,karışıklıktan,daginikliktan delirecegim.evim asla ama asla asla asla tertemiz,derli toplu,pırıl pırıl olmuyor,olamıyor.2 tane çocuğum var,oldukça hareketli.telefon,tablet yasak,kullanmıyorlar,TV yi kendileri izlemiyor,bazen ben diyorum gidin 5 dk cizgifilm bakın diye,sevmiyoruz diyorlar.boyle olunca sürekli bir oyuncak,evde koşturma,oyun,çığlık,bağırma,hoplama,atlama,zıplama,yerlerde kesilmiş,kırpılmış kağıt parcaciklari,yatak altlarından ıslatılmış burusturulmus kağıtlar,yerlerde ekmek kırıkları ay daha neyi nasıl bahsedeyim neler neler....en son dün bahçeden çiçek yapraklari getirdiler etkinlik yapacaklarmış.masanin üzerlerinde,orda burda yapış yapış yapraklar,her an her yerden bahçeden getirdikleri sümüklü böcekler,evi kanatlikarinca bastı bu ara.ozellikle çocukların odasında.kalorifer dipleri olmuş kanatlı karınca oluleriyle dolu gergin supuruyorum.ertesi gün yine aynı.ustlerine basılıyor,sonra halılara Allah'ım midem bulanıyor.mutfak hep ama hep bir kırıntı .yere dökülmüş çay parçacıkları,ekmek kırıkları,damlamis karpuz suları,yemek artıkları.cunku ekmeği alan yere hiç bakmıyor acaba dokuldumu diye.esim bir karpuz dogruyor dolap kapaklarına varıncaya kadar karpuz suyu oluyor.bir de goya temizliyor.bezi tezgaha şurup birakiyor bu temizleme.o bez olduğu gibikarpuz suyu.ve gerçekten temizlediğini sanıyor.sen abartiyorsun diyor.banyo deseniz her girdiklerinde sular altında.kil,tüy.ayna berbat oluyor.cocuklar üstüm ıslandı,yemek döküldü,kirlendi vs diye diye günde en az 10 defa üst baş değiştiriyor.camasira yetisemiyorum.yazarken aglayara yazıyorum,dayanamıyorum artık,deliriyorum,aklımı kaybediyorum.kimsenin olmadı bir dağın başına gidip avazım çıktığı kadar haykırmak istiyorum.bazen buraya yazılıyor ya hani ev işini boşver,oldu kadar diye.bu nasıl oluyor,nasıl bosverilir?inanın denedim.yapmadim,sadece ama sadece tek bir günde evi bok götürdü ertesi gün en basitinden el izlerinden ayna görünmüyordu,tezgahta bulasiktan yer kalmamıştı.daha neler neler eşim mi?eşim harika bir babadır,çocuklarla ilgilenir,onları hergun dışarı çıkarır vs vs ama ev işine gelince yok yok yok.sadece yediği tabağı tezgara götürür suya tutar ve oraciga koyar,yatağı düzeltir,nadirende bulaşık makinesini doldurur boşaltır,ev iyice zivanadan çıkıp ayak altlarına kırıntılar yapisinca da şöyle bir üstten süpürge tutarsa tutar o kadar.zaten yapsada arkasından tekrar yapmak gerekir,yaptığı birşeye benzemez.ha bir de kahvaltı hazırlar.bu kadar.soyleyincede abarttigimi söyler.ev sadece dağınık,pis değil der.ama pi işte.o aynaların,yerlerin,duvarların halini sadece ben görüyor olamam değil mi?nasıl yapıyorsunuz,evleriniz nasıl temiz kalıyor?hani diyorsunuz ya işlerim 1 saatte bitiyor,sonrası bana ait.ama nasıl işte,nasıl 1 saat ya?ben sabahtan akşama temizlesem,bak dok yala yapsam 3 saat sonra sanki hiç temizlik yapilmamis gibi başa dönmem gerekiyor.hersey sil bastan
Kac yaşında çocuklarınız?Bir yerde bir hata yapıyorum ama nerede?olmuyor ya yetişemiyorum.ben beceremiyorum.hetgun tamam diyorum sal gitsin olduğu kadar ama olmuyor.
Neyi nasıl anlatayım,nereden başlayayım bilemiyorum.aklima geleni geldiği gibi yazacağım,karışık olursa affola.ev işlerinden,pislikten,karışıklıktan,daginikliktan delirecegim.evim asla ama asla asla asla tertemiz,derli toplu,pırıl pırıl olmuyor,olamıyor.2 tane çocuğum var,oldukça hareketli.telefon,tablet yasak,kullanmıyorlar,TV yi kendileri izlemiyor,bazen ben diyorum gidin 5 dk cizgifilm bakın diye,sevmiyoruz diyorlar.boyle olunca sürekli bir oyuncak,evde koşturma,oyun,çığlık,bağırma,hoplama,atlama,zıplama,yerlerde kesilmiş,kırpılmış kağıt parcaciklari,yatak altlarından ıslatılmış burusturulmus kağıtlar,yerlerde ekmek kırıkları ay daha neyi nasıl bahsedeyim neler neler....en son dün bahçeden çiçek yapraklari getirdiler etkinlik yapacaklarmış.masanin üzerlerinde,orda burda yapış yapış yapraklar,her an her yerden bahçeden getirdikleri sümüklü böcekler,evi kanatlikarinca bastı bu ara.ozellikle çocukların odasında.kalorifer dipleri olmuş kanatlı karınca oluleriyle dolu gergin supuruyorum.ertesi gün yine aynı.ustlerine basılıyor,sonra halılara Allah'ım midem bulanıyor.mutfak hep ama hep bir kırıntı .yere dökülmüş çay parçacıkları,ekmek kırıkları,damlamis karpuz suları,yemek artıkları.cunku ekmeği alan yere hiç bakmıyor acaba dokuldumu diye.esim bir karpuz dogruyor dolap kapaklarına varıncaya kadar karpuz suyu oluyor.bir de goya temizliyor.bezi tezgaha şurup birakiyor bu temizleme.o bez olduğu gibikarpuz suyu.ve gerçekten temizlediğini sanıyor.sen abartiyorsun diyor.banyo deseniz her girdiklerinde sular altında.kil,tüy.ayna berbat oluyor.cocuklar üstüm ıslandı,yemek döküldü,kirlendi vs diye diye günde en az 10 defa üst baş değiştiriyor.camasira yetisemiyorum.yazarken aglayara yazıyorum,dayanamıyorum artık,deliriyorum,aklımı kaybediyorum.kimsenin olmadı bir dağın başına gidip avazım çıktığı kadar haykırmak istiyorum.bazen buraya yazılıyor ya hani ev işini boşver,oldu kadar diye.bu nasıl oluyor,nasıl bosverilir?inanın denedim.yapmadim,sadece ama sadece tek bir günde evi bok götürdü ertesi gün en basitinden el izlerinden ayna görünmüyordu,tezgahta bulasiktan yer kalmamıştı.daha neler neler eşim mi?eşim harika bir babadır,çocuklarla ilgilenir,onları hergun dışarı çıkarır vs vs ama ev işine gelince yok yok yok.sadece yediği tabağı tezgara götürür suya tutar ve oraciga koyar,yatağı düzeltir,nadirende bulaşık makinesini doldurur boşaltır,ev iyice zivanadan çıkıp ayak altlarına kırıntılar yapisinca da şöyle bir üstten süpürge tutarsa tutar o kadar.zaten yapsada arkasından tekrar yapmak gerekir,yaptığı birşeye benzemez.ha bir de kahvaltı hazırlar.bu kadar.soyleyincede abarttigimi söyler.ev sadece dağınık,pis değil der.ama pi işte.o aynaların,yerlerin,duvarların halini sadece ben görüyor olamam değil mi?nasıl yapıyorsunuz,evleriniz nasıl temiz kalıyor?hani diyorsunuz ya işlerim 1 saatte bitiyor,sonrası bana ait.ama nasıl işte,nasıl 1 saat ya?ben sabahtan akşama temizlesem,bak dok yala yapsam 3 saat sonra sanki hiç temizlik yapilmamis gibi başa dönmem gerekiyor.hersey sil bastan
MerhabalarKac yaşında çocuklarınız?
Kızım 8.5 yaşında oyuncakları topluyor 6 yaşından beri,öncesinde beraber topluyorduk. Oğlum 2.5 yaşında onada öğrettim, salonda tv ünitesinin bir çekmecesine koyuyor artık.
Bende rahat ol boşver diyenlerdenim bu arada. Evim genelde dağınık oluyor ama belirli kurallar vardır,onları pek çiğnemem. Mesela slime sadece kızım oynayabilir ,oglum uyurken yada odasındayken kızım zira oğlum onu sağa sola yapıştırıyor. Oyun hamuru oynanacaksa bende oturuyorum oğlumla aksi halde sonlara doğru parçalayıp atıyor. Boya yapacaksa yine takip ediyorum zira duvar,kapı vs boyuyor acımadan.
Halı kullanmıyorum ,döküleni sacılanı süpürmek,silmek kolay olsun diye.
Eşim eşinizin ev işi ile ilgili yaptıklarinın bir çoğunu yapmaz,yapamaz vakti yok,ama giyinme odasına hic karışmam,derli topludur,yada sağdan soldan onun eşyalarını hiç toplamadım,yerli yerine koyar. 2 çocuğun arkasını topluyorum sadece ben. Kızım tabağini kaldırır,giysilerini kirli,temiz ayarlar ona öğrettim artık,sorunsuz ilerliyoruz.
Büyükse çocuklarinız odalarını,oyuncaklarını toplamalarını sağlayın,öğretin. Birşey yediklerinde tabak kaldırsınlar ne bileyim,ellerinde gezip yemesinler. Oturup masada,mutfakta yesinler.
Bir düzen oturtun,kural koyun ona göre hareket etsinler,tabi ki çocuklu ev dağılır da kirlenirde ama salyangoz ,çer çöp konusunda en azından bir yer belirleyin orda oynasınlar,balkonda mesela, salonda ,odada olmasın gibi.
Ufak tefek kurallar hayat kurtarır.
Mutlu çocuklar.Neyi nasıl anlatayım,nereden başlayayım bilemiyorum.aklima geleni geldiği gibi yazacağım,karışık olursa affola.ev işlerinden,pislikten,karışıklıktan,daginikliktan delirecegim.evim asla ama asla asla asla tertemiz,derli toplu,pırıl pırıl olmuyor,olamıyor.2 tane çocuğum var,oldukça hareketli.telefon,tablet yasak,kullanmıyorlar,TV yi kendileri izlemiyor,bazen ben diyorum gidin 5 dk cizgifilm bakın diye,sevmiyoruz diyorlar.boyle olunca sürekli bir oyuncak,evde koşturma,oyun,çığlık,bağırma,hoplama,atlama,zıplama,yerlerde kesilmiş,kırpılmış kağıt parcaciklari,yatak altlarından ıslatılmış burusturulmus kağıtlar,yerlerde ekmek kırıkları ay daha neyi nasıl bahsedeyim neler neler....en son dün bahçeden çiçek yapraklari getirdiler etkinlik yapacaklarmış.masanin üzerlerinde,orda burda yapış yapış yapraklar,her an her yerden bahçeden getirdikleri sümüklü böcekler,evi kanatlikarinca bastı bu ara.ozellikle çocukların odasında.kalorifer dipleri olmuş kanatlı karınca oluleriyle dolu gergin supuruyorum.ertesi gün yine aynı.ustlerine basılıyor,sonra halılara Allah'ım midem bulanıyor.mutfak hep ama hep bir kırıntı .yere dökülmüş çay parçacıkları,ekmek kırıkları,damlamis karpuz suları,yemek artıkları.cunku ekmeği alan yere hiç bakmıyor acaba dokuldumu diye.esim bir karpuz dogruyor dolap kapaklarına varıncaya kadar karpuz suyu oluyor.bir de goya temizliyor.bezi tezgaha şurup birakiyor bu temizleme.o bez olduğu gibikarpuz suyu.ve gerçekten temizlediğini sanıyor.sen abartiyorsun diyor.banyo deseniz her girdiklerinde sular altında.kil,tüy.ayna berbat oluyor.cocuklar üstüm ıslandı,yemek döküldü,kirlendi vs diye diye günde en az 10 defa üst baş değiştiriyor.camasira yetisemiyorum.yazarken aglayara yazıyorum,dayanamıyorum artık,deliriyorum,aklımı kaybediyorum.kimsenin olmadı bir dağın başına gidip avazım çıktığı kadar haykırmak istiyorum.bazen buraya yazılıyor ya hani ev işini boşver,oldu kadar diye.bu nasıl oluyor,nasıl bosverilir?inanın denedim.yapmadim,sadece ama sadece tek bir günde evi bok götürdü ertesi gün en basitinden el izlerinden ayna görünmüyordu,tezgahta bulasiktan yer kalmamıştı.daha neler neler eşim mi?eşim harika bir babadır,çocuklarla ilgilenir,onları hergun dışarı çıkarır vs vs ama ev işine gelince yok yok yok.sadece yediği tabağı tezgara götürür suya tutar ve oraciga koyar,yatağı düzeltir,nadirende bulaşık makinesini doldurur boşaltır,ev iyice zivanadan çıkıp ayak altlarına kırıntılar yapisinca da şöyle bir üstten süpürge tutarsa tutar o kadar.zaten yapsada arkasından tekrar yapmak gerekir,yaptığı birşeye benzemez.ha bir de kahvaltı hazırlar.bu kadar.soyleyincede abarttigimi söyler.ev sadece dağınık,pis değil der.ama pi işte.o aynaların,yerlerin,duvarların halini sadece ben görüyor olamam değil mi?nasıl yapıyorsunuz,evleriniz nasıl temiz kalıyor?hani diyorsunuz ya işlerim 1 saatte bitiyor,sonrası bana ait.ama nasıl işte,nasıl 1 saat ya?ben sabahtan akşama temizlesem,bak dok yala yapsam 3 saat sonra sanki hiç temizlik yapilmamis gibi başa dönmem gerekiyor.hersey sil bastan
Valla 1.5 yasinda kizim var araliklarla evi toplamasam gun sonunda bomba dusmus gibi oluyo normal 2 cocuklaNeyi nasıl anlatayım,nereden başlayayım bilemiyorum.aklima geleni geldiği gibi yazacağım,karışık olursa affola.ev işlerinden,pislikten,karışıklıktan,daginikliktan delirecegim.evim asla ama asla asla asla tertemiz,derli toplu,pırıl pırıl olmuyor,olamıyor.2 tane çocuğum var,oldukça hareketli.telefon,tablet yasak,kullanmıyorlar,TV yi kendileri izlemiyor,bazen ben diyorum gidin 5 dk cizgifilm bakın diye,sevmiyoruz diyorlar.boyle olunca sürekli bir oyuncak,evde koşturma,oyun,çığlık,bağırma,hoplama,atlama,zıplama,yerlerde kesilmiş,kırpılmış kağıt parcaciklari,yatak altlarından ıslatılmış burusturulmus kağıtlar,yerlerde ekmek kırıkları ay daha neyi nasıl bahsedeyim neler neler....en son dün bahçeden çiçek yapraklari getirdiler etkinlik yapacaklarmış.masanin üzerlerinde,orda burda yapış yapış yapraklar,her an her yerden bahçeden getirdikleri sümüklü böcekler,evi kanatlikarinca bastı bu ara.ozellikle çocukların odasında.kalorifer dipleri olmuş kanatlı karınca oluleriyle dolu gergin supuruyorum.ertesi gün yine aynı.ustlerine basılıyor,sonra halılara Allah'ım midem bulanıyor.mutfak hep ama hep bir kırıntı .yere dökülmüş çay parçacıkları,ekmek kırıkları,damlamis karpuz suları,yemek artıkları.cunku ekmeği alan yere hiç bakmıyor acaba dokuldumu diye.esim bir karpuz dogruyor dolap kapaklarına varıncaya kadar karpuz suyu oluyor.bir de goya temizliyor.bezi tezgaha şurup birakiyor bu temizleme.o bez olduğu gibikarpuz suyu.ve gerçekten temizlediğini sanıyor.sen abartiyorsun diyor.banyo deseniz her girdiklerinde sular altında.kil,tüy.ayna berbat oluyor.cocuklar üstüm ıslandı,yemek döküldü,kirlendi vs diye diye günde en az 10 defa üst baş değiştiriyor.camasira yetisemiyorum.yazarken aglayara yazıyorum,dayanamıyorum artık,deliriyorum,aklımı kaybediyorum.kimsenin olmadı bir dağın başına gidip avazım çıktığı kadar haykırmak istiyorum.bazen buraya yazılıyor ya hani ev işini boşver,oldu kadar diye.bu nasıl oluyor,nasıl bosverilir?inanın denedim.yapmadim,sadece ama sadece tek bir günde evi bok götürdü ertesi gün en basitinden el izlerinden ayna görünmüyordu,tezgahta bulasiktan yer kalmamıştı.daha neler neler eşim mi?eşim harika bir babadır,çocuklarla ilgilenir,onları hergun dışarı çıkarır vs vs ama ev işine gelince yok yok yok.sadece yediği tabağı tezgara götürür suya tutar ve oraciga koyar,yatağı düzeltir,nadirende bulaşık makinesini doldurur boşaltır,ev iyice zivanadan çıkıp ayak altlarına kırıntılar yapisinca da şöyle bir üstten süpürge tutarsa tutar o kadar.zaten yapsada arkasından tekrar yapmak gerekir,yaptığı birşeye benzemez.ha bir de kahvaltı hazırlar.bu kadar.soyleyincede abarttigimi söyler.ev sadece dağınık,pis değil der.ama pi işte.o aynaların,yerlerin,duvarların halini sadece ben görüyor olamam değil mi?nasıl yapıyorsunuz,evleriniz nasıl temiz kalıyor?hani diyorsunuz ya işlerim 1 saatte bitiyor,sonrası bana ait.ama nasıl işte,nasıl 1 saat ya?ben sabahtan akşama temizlesem,bak dok yala yapsam 3 saat sonra sanki hiç temizlik yapilmamis gibi başa dönmem gerekiyor.hersey sil bastan
Bencede ben hak verdim size. O mutfak hergun kırık olur zaten illaki açılıyor süpürge eşimde supurunce sağını süpürüp aman solumdaki kırıklar kalsın demez yani bence konu sahibinin de demiyordur. Kendi yaptığı temizlikten başkasınınkini asla begenemeyenler hep böyle yakınıyor ağlıyor pis pis diye. Benim çevremde de böyle var ne zaman muhabbet etmeye başlasak ay iş bitmiyor yetişmiyor hep ayaktayım iki günde bir cam silinmesi gerekiyor benim çocuklarım durmuyor diye yakınır ama evine bir giderim hergun elinin altında olan o klozetin sifonu toz kaplı olurÇocuklara özgürlük vereceğiz diye biraz fazla mı dağınık ve dikkatsiz yetiştirdiniz acaba?
Kendi kendine etkinlik yapabilen çocukların yaşı çok küçük değildir diye tahmin ediyorum. Verin ellerine bez, kirlettikleri aynayı masayı silsinler, dağıttıklarını toplasınlar. Siz her şeyi ben yapayım, düzgün yapamazlar dedikçe daha çok çığlık artarsınız. Eşinizin süpürmesini beğenmemenizden vardım bu sonuca.
Problem sizin her işi üstlenip evde yaşayan diğer bireylere sorumluluk vermemeniz bence. Çünkü sizin yaptığınız gibi yapmıyorlar ya da yapamıyorlar. Biraz salın, o bebelere de kendi işlerini yapmayı öğretin.
Kızmayın ama o kadar tatlı anlatmışsınız ki. Evet sizin için zor ama benim gözümde tatlı bir aile canlandıNeyi nasıl anlatayım,nereden başlayayım bilemiyorum.aklima geleni geldiği gibi yazacağım,karışık olursa affola.ev işlerinden,pislikten,karışıklıktan,daginikliktan delirecegim.evim asla ama asla asla asla tertemiz,derli toplu,pırıl pırıl olmuyor,olamıyor.2 tane çocuğum var,oldukça hareketli.telefon,tablet yasak,kullanmıyorlar,TV yi kendileri izlemiyor,bazen ben diyorum gidin 5 dk cizgifilm bakın diye,sevmiyoruz diyorlar.boyle olunca sürekli bir oyuncak,evde koşturma,oyun,çığlık,bağırma,hoplama,atlama,zıplama,yerlerde kesilmiş,kırpılmış kağıt parcaciklari,yatak altlarından ıslatılmış burusturulmus kağıtlar,yerlerde ekmek kırıkları ay daha neyi nasıl bahsedeyim neler neler....en son dün bahçeden çiçek yapraklari getirdiler etkinlik yapacaklarmış.masanin üzerlerinde,orda burda yapış yapış yapraklar,her an her yerden bahçeden getirdikleri sümüklü böcekler,evi kanatlikarinca bastı bu ara.ozellikle çocukların odasında.kalorifer dipleri olmuş kanatlı karınca oluleriyle dolu gergin supuruyorum.ertesi gün yine aynı.ustlerine basılıyor,sonra halılara Allah'ım midem bulanıyor.mutfak hep ama hep bir kırıntı .yere dökülmüş çay parçacıkları,ekmek kırıkları,damlamis karpuz suları,yemek artıkları.cunku ekmeği alan yere hiç bakmıyor acaba dokuldumu diye.esim bir karpuz dogruyor dolap kapaklarına varıncaya kadar karpuz suyu oluyor.bir de goya temizliyor.bezi tezgaha şurup birakiyor bu temizleme.o bez olduğu gibikarpuz suyu.ve gerçekten temizlediğini sanıyor.sen abartiyorsun diyor.banyo deseniz her girdiklerinde sular altında.kil,tüy.ayna berbat oluyor.cocuklar üstüm ıslandı,yemek döküldü,kirlendi vs diye diye günde en az 10 defa üst baş değiştiriyor.camasira yetisemiyorum.yazarken aglayara yazıyorum,dayanamıyorum artık,deliriyorum,aklımı kaybediyorum.kimsenin olmadı bir dağın başına gidip avazım çıktığı kadar haykırmak istiyorum.bazen buraya yazılıyor ya hani ev işini boşver,oldu kadar diye.bu nasıl oluyor,nasıl bosverilir?inanın denedim.yapmadim,sadece ama sadece tek bir günde evi bok götürdü ertesi gün en basitinden el izlerinden ayna görünmüyordu,tezgahta bulasiktan yer kalmamıştı.daha neler neler eşim mi?eşim harika bir babadır,çocuklarla ilgilenir,onları hergun dışarı çıkarır vs vs ama ev işine gelince yok yok yok.sadece yediği tabağı tezgara götürür suya tutar ve oraciga koyar,yatağı düzeltir,nadirende bulaşık makinesini doldurur boşaltır,ev iyice zivanadan çıkıp ayak altlarına kırıntılar yapisinca da şöyle bir üstten süpürge tutarsa tutar o kadar.zaten yapsada arkasından tekrar yapmak gerekir,yaptığı birşeye benzemez.ha bir de kahvaltı hazırlar.bu kadar.soyleyincede abarttigimi söyler.ev sadece dağınık,pis değil der.ama pi işte.o aynaların,yerlerin,duvarların halini sadece ben görüyor olamam değil mi?nasıl yapıyorsunuz,evleriniz nasıl temiz kalıyor?hani diyorsunuz ya işlerim 1 saatte bitiyor,sonrası bana ait.ama nasıl işte,nasıl 1 saat ya?ben sabahtan akşama temizlesem,bak dok yala yapsam 3 saat sonra sanki hiç temizlik yapilmamis gibi başa dönmem gerekiyor.hersey sil bastan
Oyyy maşallah 3 çocukSizi çok iyi anlıyorum bu isler bitmeyen bi döngü
Benimde 3 çocuğum var en küçük 1,digeri 5, en buyugum eylülde 7 yaşında olacak
Bizimde dağılıyor ama pislenmesine izin vermiyorum oyle dışarıdan bise getiremezler eve mesela karpuzmu kesilecek alta tepsi koyarız
Mutfak dışında yemek yasak bizde
Günlük siler süpürürum
Mesela bahar temizliği yaptım hergun bir oda olacak şekilde
Ortada fazlalık varsa kaldır
Benimkiler oyuncak çıkaracakları zaman benden izin alırlar geri toplamazlarsa izin vermem
Bende son zamanlarda çok yoruluyorum küçük olan sürekli bacağıma yapışıp kucak istiyor
Yapacak bisey yok sabredecegiz kendimize hayati olabildiğince kolaylastirmaliyiz
Çocuklara sorumluluk verin
Biz temizliği beraber yaptık bugün ellerine bez verdim ben supururken onlar toz aldilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?