Ciğerlerim patlayan kadar çığlık atmak istiyorum

Arkadaşlar çok güzel öneriler vermişler.
İşe en önce eve birisini çağırarak başlayın o evi temizleyip toplarsa sonrasını getirmek daha kolay olur.

Sizi çok iyi anlıyorum bu isler bitmeyen bi döngü
Benimde 3 çocuğum var en küçük 1,digeri 5, en buyugum eylülde 7 yaşında olacak
Bizimde dağılıyor ama pislenmesine izin vermiyorum oyle dışarıdan bise getiremezler eve mesela karpuzmu kesilecek alta tepsi koyarız
Mutfak dışında yemek yasak bizde
Günlük siler süpürürum
Mesela bahar temizliği yaptım hergun bir oda olacak şekilde
Ortada fazlalık varsa kaldır
Benimkiler oyuncak çıkaracakları zaman benden izin alırlar geri toplamazlarsa izin vermem
Bende son zamanlarda çok yoruluyorum küçük olan sürekli bacağıma yapışıp kucak istiyor
Yapacak bisey yok sabredecegiz kendimize hayati olabildiğince kolaylastirmaliyiz
Çocuklara sorumluluk verin
Biz temizliği beraber yaptık bugün ellerine bez verdim ben supururken onlar toz aldilar

Hava güzel Bahçe de olduguna göre etkinlik bahçede yapılabilir.
Karpuzu doğrayıp kapaklı kaba koyuyorum yemek isteyen çıkarıp tabagına alıyor sizde böyle yapın.

Ben 3+1 evde oturuyorum. Odanın birisi kızlarıma ait.Birisi yatak odası. Bir oda'da tv ve koltuklarım var.. 4ci ve son odama sadece 1 masa ve sandalye koydum. (küçük kızım arada girip ders çalışması için konuldu) Onun dışında odada 3 numaralı bebeğimin oynaması için oyuncakları, kaydırağı ve salıncağı var. O odada oynuyor. Sizde bir odayı oyun odası için ayırsanız belki daha az iş çıkmış olur.Yemeği mutfak dışında yemelerine müsaade etmeyin.

Akşam bir aile toplantısı ayarlayın ve herkese annenin işini azaltmak için neler yapabileceklerini sorun. Çözümleri not alın ve bir yere asın. Çizim de olabilir çocuklar küçükse. Kararlarda söz hakkı tanındığı için daha çok uyma eğiliminde olacaklardır. İlk başta alışana kadar ufak hatirlatmalar yaparsınız tabii.

Eve arada bir yardımcı mı çağırsanız dip bucak temizlik için? Tek başınıza yetişememeniz çok normal. Bizim evde sadece eşim ve ben oturuyoruz, çocuk yok, ben bile yetişemiyorum. Pandemi nedeniyle eve yardımcı alamıyorum bu ara. Yoksa ben ayda bir kere yardımcı alıyordum, dip bucak dolap altları vs ve camlar siliniyordu, sonra ben kendim doküleni saçılanı süpürüp silerek idare edebiliyordum. Bence 1 saatte tüm evi bal dök yala yapıyorum diyenler yalan söylüyor; kimse tek başına tüm evin temizliği ile öyle kolayca başa çıkamaz hele iki çocukla.

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.en kısa zamanda bir robot süpürge ve bir yardımcı edinmem gerekiyor sanırım kendime.bu yılımız maddi anlamda biraz sıkışık geçebilir ama önümüzdeki yıl ilk isim bunları halletmek olacak.

Robot süpürge+ haftada bir temizlik icin yardimci baya işinizi çok kolaylastirir.

Bir yerde bir hata yapıyorum ama nerede?olmuyor ya yetişemiyorum.ben beceremiyorum.hetgun tamam diyorum sal gitsin olduğu kadar ama olmuyor.
Kac yaşında çocuklarınız?
Kızım 8.5 yaşında oyuncakları topluyor 6 yaşından beri,öncesinde beraber topluyorduk. Oğlum 2.5 yaşında onada öğrettim, salonda tv ünitesinin bir çekmecesine koyuyor artık.
Bende rahat ol boşver diyenlerdenim bu arada. Evim genelde dağınık oluyor ama belirli kurallar vardır,onları pek çiğnemem. Mesela slime sadece kızım oynayabilir ,oglum uyurken yada odasındayken kızım zira oğlum onu sağa sola yapıştırıyor. Oyun hamuru oynanacaksa bende oturuyorum oğlumla aksi halde sonlara doğru parçalayıp atıyor. Boya yapacaksa yine takip ediyorum zira duvar,kapı vs boyuyor acımadan.
Halı kullanmıyorum ,döküleni sacılanı süpürmek,silmek kolay olsun diye.
Eşim eşinizin ev işi ile ilgili yaptıklarinın bir çoğunu yapmaz,yapamaz vakti yok,ama giyinme odasına hic karışmam,derli topludur,yada sağdan soldan onun eşyalarını hiç toplamadım,yerli yerine koyar. 2 çocuğun arkasını topluyorum sadece ben. Kızım tabağini kaldırır,giysilerini kirli,temiz ayarlar ona öğrettim artık,sorunsuz ilerliyoruz.
Büyükse çocuklarinız odalarını,oyuncaklarını toplamalarını sağlayın,öğretin. Birşey yediklerinde tabak kaldırsınlar ne bileyim,ellerinde gezip yemesinler. Oturup masada,mutfakta yesinler.
Bir düzen oturtun,kural koyun ona göre hareket etsinler,tabi ki çocuklu ev dağılır da kirlenirde ama salyangoz ,çer çöp konusunda en azından bir yer belirleyin orda oynasınlar,balkonda mesela, salonda ,odada olmasın gibi.
Ufak tefek kurallar hayat kurtarır.

Merhabalar
Önce derin bir nefes alın. Aynılarını yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum. Çocuklarınızla konuşun. Ben 3 yaşındaki kozıma böyle yaptım. Onun dağınıklıklarını toplarken çok yorulduğumu ve çok istediğim halde onunla oyun oynayacak vakit ve enerji bulamadığımı üzülerek ifade ettim. Ertesi gün kendi yatağını kendi toplamıştı. Ev işlerini eğlenceli bir oyun haline getirip çocukları da katın. Her odayı ayrı ayrı temizleyin temizlik kokusunu hissetmelerini sağlayın böylece kirli halleri ile kıyaslatın. Ve salon yatak odası gibi odaları gün içinde kilitleyin. Bunu neden yaptığınızı onlara anlatın. Bahçeli bir evde oturma şansına sahipsiniz madem gün içinde oyunların tamamı bahçede oynansın. Hortumla birbirlerini yıkayabilirler eski eşyalardan bahçeye mutfak kurabilirsiniz yada erkekse bir tamir atölyesi . Hatta böcek çorbası bile yapabilirler. Bu konuda orman okullarını araştırısanız çok fikir edinmiş olursunuz.
el süpürgesi yada bütçeniz varsa bir robot edinin. Evde resimlerle kurallar oluşturun ve ilgili yerlere asın. Yemeğin sadece mutfakta yenmesi gibi. Cam ayna gibi eşyaların el izi olması kaçınılmaz ancak onları temizlemek için harcadığınız vakti kendileri ile oyun oynamak için harcamak istediğinizi anlatın onlara. Gün içinde mesela öğleden sonra yarım saat ev toparlama oyunu oynayın. Çocuklara toz almak gibi sorumluluklar verin. Benim kızım 2 yaşında süpürgelik tozlarını almaya bayılırdı.
ama en önemlisi ev ne halde olursa olsun güne bir duş yada hafif bir makyajla başlamayı , yemek yetişmese de 15 dk mola verip iyi bir müzik yada 3 5 sayfa kitap okumayı çiçek yetiştiriyorsanız onlarla sohbet etmeyi ihmal etmeyin.

2 bebekli bi anne olarak çareyi robot süpürge almaktan yana buldum.Ha bir de şöyle bişey var çocuklarınıza dağıttıkları kirlettikleri yerleri temizlemeleri için kural koydunuz mu??Bu çok önemli çünkü aksi taktirde bu hep böyle gider ve siz daha çok tükenirsiniz gibi geldi bana

Mutlu çocuklar.
Mutlu aile.
Icinde yasanan bir ev.
Buram buram yasanmislik dolu..
Küskün, mutsuz, tepkisiz, siradan, katalog cekimlerinden firlamiscasina, magaza vitrinindeymiscesine ama buz gibi bir ev mi isterdiniz?
Bence bazi seylerin kiymetini bilmek lazim.
Ve anin, dolu dolu tadini cikarmak lazim..
Cunku hicbir an geri gelmiyor..

Valla 1.5 yasinda kizim var araliklarla evi toplamasam gun sonunda bomba dusmus gibi oluyo normal 2 cocukla Etkinlik yapmayi seviyorlar anlasilan butceniz musaitse oturup etkinlik yapilabilecek yasina uygun egitim setleri var onlari alsaniz en azindan sizin kontrolunuzde oturarak biseylerle vakit gecirirler hemde eglenirler. Yada altlarina ortu serip ustlerine onluk giydirip boyama falan yaptirsaniz mesela ip baski patates baski ellerini boyasinlar baski yapsinlar falan isinizin oldugu odaya bi yere gozunuzun onune etkinlik yaparsaniz hem siz izliyosunuz diye heycanlanirlarda. Kizim buyuyunce bu fikirleri unutmam insallah

Bencede ben hak verdim size. O mutfak hergun kırık olur zaten illaki açılıyor süpürge eşimde supurunce sağını süpürüp aman solumdaki kırıklar kalsın demez yani bence konu sahibinin de demiyordur. Kendi yaptığı temizlikten başkasınınkini asla begenemeyenler hep böyle yakınıyor ağlıyor pis pis diye. Benim çevremde de böyle var ne zaman muhabbet etmeye başlasak ay iş bitmiyor yetişmiyor hep ayaktayım iki günde bir cam silinmesi gerekiyor benim çocuklarım durmuyor diye yakınır ama evine bir giderim hergun elinin altında olan o klozetin sifonu toz kaplı olur

Kızmayın ama o kadar tatlı anlatmışsınız ki. Evet sizin için zor ama benim gözümde tatlı bir aile canlandı

Keşke benimde çocuğum olsada ev dağınık olsa

Oyyy maşallah 3 çocuk
Anneler yardımcı oluyor mu peki size ? Doğumda ya da bebekken yardımcı olabildiler mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…