Yöresel Tarif çığırtma

Yöresel Yemekler

nnisanyagmuruu

ooO♥Sensiz Olmaz♥Ooo
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
8.505
3
681
İzmir
bergama dendiğinde ilk akla gelen budur. ve yaz aylarında neredeyse haftada 2 kez mutlaka yapılır evlerde.kimisi sıcağı sıcağına sever kimiyse biraz soğuyup dinlendikten sonra.ki ben soğuması taraftarıyım. üzerinde yada yanında yoğurtta çok güzel oluyor. şiddetle tavsiye ediyorum :) Afiyet Olsun ...

tavanızın aldığı kadar patlıcan
isteğe bağlı yaklaşık3-4 biber.acı yada tatlı fark etmez
4-5 adet domates

patlıcanları resimlerde gördüğünüz üzre uzunlamasına bi siyah bi beyaz olacak şekilde soyun.
dolaya dolaya koparmadan çizin.ve tavaya uzunlamasına dizin.
tavaya çok bol olmamak kaydıyla yağ koyun.patlıcanlar yağı çekebilir.biraz daha yağ ilave edebilirsiniz sonrasında.
altı iyice kızardıktan sonra patlıcanları çevirin ve dilediğinz şekilde doğradığınz biberleri sıralayın üzerine.tuz ilave edin.
biberler ve patlıcanlar iyice kızarıp eriyinceye kadar pişirin.
piştikten sonra küçük doğranmış domatesleri ilave edin ve domatesler eridikten sonra ocaktan alın.
yaklaşık 30 dk a da pişiyor.

ismi çok ilginç yaaaa delikafadulden
patlıcanlı şeylerii severimm
buna şimdi güzel ekmek banıp yenir heee
bide yanında çay olacakk off cokacimcoook
eline sağlık canımm

canım ellerine ve emeğine sağlık bende patlıcanın tüm yemeklerini seven birisi olarak bunu da deneyeceğim eminim çok lezetlidir..

Bir yemeğe patlıcan girer de o yemek sevilmez mi:)
Üstelik çığırıyor çığırtma ya:)
Ellerine emeğine sağlık gülüm
sarımsak da süper yakışır buna..

ellerine saglik canim cigirtma ne diye kac gundur merak ediyordum annemin yaptigi patlican oturtmasiymis :)) yaz gunun de soguk dolaptan cikarip kahvaltida citir taze ekmekle ne guzel gider
ya da oglen yemegin de karpuzla
tamam benim yarinki menum belli oldu :))

sanırım pişerken çatlayıp patladığı için çığırtma dendi adına. ve dediğiniz gibi sarımsaklada karpuzlada harika oluyo ;)

canim patlicanli herseyi cok severimcokacimcoook hemide cok kolay at tavaya cigirsin patlicanlar afiyetle yerizcokacimcoook adida pek ilgicmis.
ellerine saglik canimopuyorumnanaktan

evet canım. bende öle diyorum yapacağım zmn. çığırsın artık şu patlıcanlar da afiyetle yiyelim yaff..cokacimcoook:CüvCüv:

canım ellerine saglık çok güzel görünüyor ama merak ettigim konu patlıcan kızarırken çok yağ çekiyorya bunlarda çok çekmiyormu yagı çokyaglı olur diye aklıma takıldıda....

canım ellerine saglık çok güzel görünüyor ama merak ettigim konu patlıcan kızarırken çok yağ çekiyorya bunlarda çok çekmiyormu yagı çokyaglı olur diye aklıma takıldıda....

evet canım maalesef yağı çekiyor ancak domatesini bol koyarsan hiç hissetmiyosun bile.cokacimcoook yani ben öle bol yağlı yemek seven biri değilimdir. buyüzden patlıcan yağı çektikçe yağ ekliyorum ben. ozaman tam kıvamında oluyoryerimseniben.

şiddetle tavsiye ediyorum cnm. pişman olmazsın yani. bnm yazın vazgeçilmez yemeklerimden biridir bu. ne şanslıyımki sözlümde çok seviyo. :)

benim eşim de çok sever bunu...ben de ilk duyuduğum zaman adını çok garipsemiştim...tadı süper sahiden deneyin kızlar...haa bu arada eşim dikilili...

ellerıne saglık cnm patlıcanı sadece bu tarz sevıyorum ben.yemegını cok sevmıorm ama boole domateslı bıberlı cok lezzetlı oluodr kesın...emegıne saglık

Back
X