çıkamıyorum işin içinden , nolur bişiler yazın

bilmem_ki

varlığımsın :)
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
133
0
96
Diğer
ara ara önceki msjlarımda da belirtmiştim , 3 yıllık beraberliğim var bn öğretmenım o esnaf sayılır.. ailesiyle ortk bi işyeri çlştırıyor..bı eğitim farkı var bz bu farkı aramzda pek hissetmemiştik ta ki ben bıraz iş hayatına girene kadar. aynı yerde oturuyorz, buradan cıkmassa durumu kendıne yetecek kadar ama ben buradan gitmek istyrm her defasında da dile getityrdm .. maddi olark cok ayakları yere basmıyor malesef bu da benı ister istemez düşündürüyor.. en son karar aldgmzda evlilik konusunu hiç gündeme getirmeyelim dedk ama bu kez de bz neden beraberz sorusu akla geliyr. onunla olmamın tek nedeni sevıyor olmamdı ama şimdi bunu bile düşünür hale geldım .. gercekten sevıyor muyum ? bazen aklımdan baskasının geçtiği bile oluyr bu durumda ona ihanet etmişim gibi hissedyrm .. kafam cok dagınık lütfen bana fikir verin .. onunla evlilik hayali kuramıyrm çnkü geleceğimden korkuyorm , silip de atamıyrm . :gitme:

selam canm.bende öğretmenim benm eşim üniversite mezunu ama o kendını işini yapmıyo ve babasıyla birlikte çalışıyo. sana şu kadarını söyleyebilirim ki çooooooooooooook zor bir durum. tamam çalıştığı yer kendısının patron babası ama öyle kolay değil. eğer ben çalışmıyo olsaydım kendi ihtiyacımı da evimin ihtiyacını da alırken kaç kez düşünmek zorunda kalırdım. çok ısrar ediyorum kendi işini yapsın diye ama malesef bizim ki de yanaşmıyo. eğitim seviyesi olarak çok düşünme canm bence sonuçta eğitimciyiz biz her şey konuşarak halledilebilir :)) ama iş aileyle ortaklığa gelince zor. onun seninle başka bir yere gelmesi de zor çünkü sabit olan onun işi olmalı. seni o kadar iyi anlıyorum ki. sadece aşk ya da sevgi bi yere kadar o yuzden henuz önemli bi karar vermemişken bence tekrar düşün.

sanırım aynı şey benim de başıma gelicek. gerçi yaşım küçük sayılır. resim öğretmenliği okuyorum, sevgilim ise okumadı. mesleği var yıllardır ama çalışırken bile maaşını zamanında alamıyodu. çevremde diyolar ilerde yapabilecek msiin diye ama çokta iyi anlaşıyoruz. bilmiyorum ilerde zaman ne gösterir ama silip te atmak çok zor,bende ayrılmak istemiyorum.askerden gelince şu açıktan okuma konusunu tekrar gündeme getirmek gerek. :sinifsinif:

ayy bide askerde mi :(( sen hiç takılma bence şimdi. aklında kurarsın kurarsın bi şekilde ona da yansıtırsın kötü olursunuz durduk yere bide asker psikolojisi hiiç çekilmez:) açıktan okuma konusunda o da senin için ve tabi kendi içinde yapar canm niye yapmasın. ama işte yine deher yönlü düşün cnm sen. daha her şey için çok erken gerçi. ben 2008de atandım ve her sene daha da zorlaşmaya başlıyo. o yüzden o bi gelsin. sen bi atan sonra zaten her şey yoluna girer. daha okuyoken böyle şeyleri düşünp de stres yapma. öğrenciliğin keyfini çıkar :)

eğitim seviyesi olarak çok düşünme canm bence sonuçta eğitimciyiz biz her şey konuşarak halledilebilir :)) ama iş aileyle ortaklığa gelince zor. onun seninle başka bir yere gelmesi de zor çünkü sabit olan onun işi olmalı. seni o kadar .

yorumun için saol arkadasım , bnde eğitm farklılığı olark bakmadım ki biz anlaşıyrz da ama iş iş iş .. gel desem -artık kednısıde gtmk istyr bıraz ama -ne yapabilr ki diye dşünmeden edemıyrm yada bıgün mutsz olursa senın yüzünden demesinden korkuyrm.. ben burda kalsam mutsuz olucam .. ortada 3 yıllık bi paylaşmışlık var :gitme:

ayyyyyyyy ben melikeyle bilmem ki nin mesajlarını durumlarını birleştirmişim :) bilmem ki ye yazıyorum sandım melike yazdım . kafa karıştı :) ama sonuçta sorunlar aynı :) kızlar takmayın bu kadar yaa valla siz yazınca sanki kendi durumumu okuyorum gibi oluyorum :(

ayy bide askerde mi :(( sen hiç takılma bence şimdi. aklında kurarsın kurarsın bi şekilde ona da yansıtırsın kötü olursunuz durduk yere bide asker psikolojisi hiiç çekilmez:) açıktan okuma konusunda o da senin için ve tabi kendi içinde yapar canm niye yapmasın. ama işte yine deher yönlü düşün cnm sen. daha her şey için çok erken gerçi. ben 2008de atandım ve her sene daha da zorlaşmaya başlıyo. o yüzden o bi gelsin. sen bi atan sonra zaten her şey yoluna girer. daha okuyoken böyle şeyleri düşünp de stres yapma. öğrenciliğin keyfini çıkar :)

zaten aynen öyle yapıyorum. okuma meselesini açmıştım daha önce ama istemediğini söyleyince üstelemedim,onun kararı hem ciddi bişey de yok. askerdeyken de bu konuyu açmicam tabiki. askere gitmeden kısa bi süre düşünmüştü okusam mı diye. o yüzden askerlik tamamen bitince bazı şeyler yoluna girince tekrardan bahsederim diyorum ama okumak istemiyorum derse de yine üstelemem :1closedeyes: zaten askere de yeni gitti. bakalım zaman ne göstercek. :teselli:

ara ara önceki msjlarımda da belirtmiştim , 3 yıllık beraberliğim var bn öğretmenım o esnaf sayılır.. ailesiyle ortk bi işyeri çlştırıyor..bı eğitim farkı var bz bu farkı aramzda pek hissetmemiştik ta ki ben bıraz iş hayatına girene kadar. aynı yerde oturuyorz, buradan cıkmassa durumu kendıne yetecek kadar ama ben buradan gitmek istyrm her defasında da dile getityrdm .. maddi olark cok ayakları yere basmıyor malesef bu da benı ister istemez düşündürüyor.. en son karar aldgmzda evlilik konusunu hiç gündeme getirmeyelim dedk ama bu kez de bz neden beraberz sorusu akla geliyr. onunla olmamın tek nedeni sevıyor olmamdı ama şimdi bunu bile düşünür hale geldım .. gercekten sevıyor muyum ? bazen aklımdan baskasının geçtiği bile oluyr bu durumda ona ihanet etmişim gibi hissedyrm .. kafam cok dagınık lütfen bana fikir verin .. onunla evlilik hayali kuramıyrm çnkü geleceğimden korkuyorm , silip de atamıyrm . :gitme:

risk almadıkça yaşayamazsın

ya isteklerinden vazgeçip sadece onun sevgisi için yaşayacaksın ya da ondan ve sevgisindn vazgeçeceksin

oralardan gitmek istiyorsun ama o ailesi ile çalıştığı için oradan ayrılamazsınız. ayrılsanız bile neye güvenerek gideceksiniz? o gittiğiniz yerde ne iş yapacak?

oralardan uzaklaşmak senin için hayat memat meselesi ise elveda deyip ona da mani olmamak gerek.

canım zatn aklına başkaları geliyorsa
maddi prıoblemleri göz önünde bulundururyorsan
sevmiyorsundur
sevsen kalbin sadece onun için atar aklına bişey gelmez
ayrılmalısın bence onuda kendinide yıpratma

sağolun arkadaslar yorumlarınız için ..
böyle iki arada kalmak ne kadar zormuş
alışkanlık mı sevgimi die düşünmkten gözüme uyku girmiyor

offf off benim durumum da tam tersi kızlar benim sevgilim üni mezunu bölümüde çok iyi ve çalışıyor ben önlisans okudum ve malum kriz vs şu an çalışmıyorum devlet işi de zor görünüyor bu kez de ben onun karşısdında kendimi kötyü hissediyorum ya o kadar stres yapıorum ki çok seviyorum oda seviyo bunu sorun yapmıyo zaten sorun yapsa başkasını bulurdu ama ben çok sorun yapıyorum abisi evlenirken ailesi çalışan bir kız aradılar eminim benim erkek arkadasıma da çalışan bir bayan olmasını isteyecekler tamam sevgi herşeyin üstüne geçer ama istenmediğini bierek sevgiye katlanmak da zor olsa geerk şimdiden bunu dert ediyorumm

Kendisini geliştiremeyen insan uzay mühendisi de olsa fark etmez. Okuma yazma bilmeyen kişi çok güzel ders verir kafası çalışmayan üniverste mezununa. Ben kızıyorum bu tür karşılaştırmalara. Kimse bilim adamı değil. Anacım sanki hayatını insanlığa adamış kansere çare bulmuş ne bileyim küresel ısınmayı durdurmuş. Diğer konuya yazacaktım ama kırıcı olmak istemedim. Sen kendini hiççç üzme. Erkekler pek takmıyor da kadınlar kendisi üniverste mezunu olunca aman allahım sanki dünyayı kurtardı. Sakın komplekse girme. Elbette okumak çok güzel bir şey ama olmayınca da olmaz. Ya sen istemezsin ya da imkanlar yeterli değildir. Ne zeka için ne de kültür için bir ölçüttür. Tıka kulaklarını sen kendine güvenirsen kimse bir şey diyemez.

Ben sevde788 e yazmışım biraz anlamsız olmuş o yüzden:)

Son düzenleme:
reneta tebrık edıyorum meslektasım :)

cok dogruu kadın unıversıte okuyunca nedense kendını ulaşılmaz bır yerde goruyor bu kıbırı de karsısındakıne yansıtıyor
bu problemler aklını kurcaladıkca sen baskasın dusunmeye devam edersın ben o ınsanın yerınde olmak ıstemezdım 3 yıl dıle kolay sımdı tamamen dünyevi nedenleden kopma noktasına gelmiş..
hakkınıda hayırlısı olsun
ama ınsan kaybettıgının degerını sonradan anlarmışş
ayrıldıktasonra ah vahh etmemk içn aranızda aşk mı var yoksa arkadaslık mı buna karar vermelısın

benım derdim eğitim değil arkadaşlr , öle olmuş olsaydı biz 3 yılı geçiremezdik
benım derdim malesef ki onun işinin burada oluşu -kendısıne ait bi işinin olmayışı yanı ailesyle beraber olması ve benım burda kalmk istemeyişim.bunların altında yatan sebepse biz arkadas mıyız sevgilimi ? alşkanlık mı ssevgi mi sorularına cevap bulamamam ..!

benım derdim eğitim değil arkadaşlr , öle olmuş olsaydı biz 3 yılı geçiremezdik
benım derdim malesef ki onun işinin burada oluşu -kendısıne ait bi işinin olmayışı yanı ailesyle beraber olması ve benım burda kalmk istemeyişim.bunların altında yatan sebepse biz arkadas mıyız sevgilimi ? alşkanlık mı ssevgi mi sorularına cevap bulamamam ..!

derdinin eğitim olmadığını kk'dan en iyi bilenlerdenim sanırım... gideceği her şehirde yapabileceği bir işi olsaydı- ki o konuda bir şeyler vardı sanki yanlış hatırlamıyorsam, tabii düzenli bir iş olamayacaktı belki de- senin kafan böyle karışmıyor olacaktı. hatta şöyle diyeyim, ailesinin işi olmasaydı mecbur olacaktı başka bir iş yapmaya, ama bu durumda dediğin gibi başka yere gitseniz, orada sıkıntı çektiğinde, üstünden azar işittiğinde yeri geldiğinde kalkıp sana bir şey dememesi gerekiyor. ya da aa yok ben yapamayacağım dönelim, orada hazır ailemin işi var dememesi lazım. böyle bir ihtimal olmasaydı, yani oradaki aile işi- bu iki endişe de ortadan kalkardı.

benim şaşırdığım, bu konuları açıklığa kavuşturduğunuzu düşünüyordum, ama henüz sonuca bağlanmamış. tabii bu durumun tersi de geçerli... sen de onun için orada kalıp, orada çalıştığında mutsuz olursan ya da bundan 5 yıl sonra kendini mutsuz hisseder, istediğin gibi başka bir yere gitmediğine pişman olursan bunun acısını ondan çıkarmayacağına emin misin?

en başta, hayattan ne istediğini düşünmen lazım. Anca sevgi- alışkanlık konusunda bazen başka birini aklından bile geçirebiliyorsan, alışkanlık ağır basıyor gibi geldi bana...

böyle bir durum yaşamıştım...sorun okuyup okumamasında değil sorun ayakta kalmayı becerebilcek,sorumluluklarını sağlayacak kadar kendine yetemeyecek biriyle olmak.aileye bağlı olmak! bu çok kötü bir durum bence heleki belli bir yaşa olgunluğa gelmiş bireyler için diye düşünyorum...insanın nerde ne okduuğu değilde nasıl kendini geliştirebildiği önemlidir.ne insanlar tanıyorum lise mezunuyken ne işlerde çalışıyorlar.ama şu var ki işin içine evlilik konusu girince iş kavramı çok önemli.o olmadan -oturmuş düzenli bişiy kastettiğim- ne yazık ki ne kadar severseniz sevin bir sorun olarak çıakr karşınıza.biz çok severken bu onu yüzünde ayrılmıştık,daha doğrusu terk edildim ben.yıllar sonra karşıma çıktı ama neye yarar! vaktiyle gösteremedikten sonra o cesareti..bencede aslında bunun adı alışkanlık olsa gerek.yoksa sevgi insanın gözünü kör eden bişiy,bu kadarını bile düşündürmezdi sana emin ol gözün kapalı başlardın herşeye..

Back
X