Çıkamıyoruz işin içinden

merhaba kk hanımları
Düşün düşün içinden çıkamadığımız bir konu var fikir almak istedim, uzun olabilir kısaltmaya çalışacağım :KK22:

Nişanlıyım, 25 Eylül'de düğünümüz olacak
Ben bu sene KPSS hazırlandım, öğretmenim
Normal şartlarda şubatta atama yapılacaktı kafamızı karıştıracak bi durum yoktu en azından o zamana kadar
Ancak darbe girişiminden sonra işler iyice karıştı
Kadrolu atama muamma bi duruma geldi Eylül'de sözleşmeli atama yapacaklarını açıkladılar mülakat getirdiler, eş durumuna da sözleşmeli olana tabi olunacak dediler
Aldığım puana göre rahat atanmam lazım(geçen seneye göre yaşadığım şehre yani İstanbul'a) ama mülakat gelince orda elenme ihtimali çıktı, kontenjanlar da belli değil

Asıl duruma gelince
Şimdi biz ev tutarsak ve Eylül'de atamam olursa nereye olacağı belli değil (bi ev ayarladık 1000 liraya 1 Ağustos da başlayacak kira)
Biz evde bir ay oturup çıkma durumunda kalacağız
Ee evi boyama, perdeler, faturaları üzerimize alma, tekrar taşınma vs derken bize en az 6-7 bine patlıyor
Bu parayı havaya atacak durumumuz da yok açıkcası
Diyorum evi bıraksak
Ama atamalar da 10 Eylül gibi belli olsa
Bize kalıyo 15 gün
Bu kadarcık zamanda ev bulunup idareten dizilir mi?
Düğünden sonra girebileceğimiz kadar.
Yoksa yetişmez mi, rezil mi oluruz, mecbur ödeyecek miyiz o parayı :KK43:
Kuzenim 1 hafta kala halletti herseyi eşyalarını bile bir hafta kala aldı bence bekleyin atamayi

Ev olsun da , 1 yatak olsun. Ne farkeder :halay:

Sanki ilk günden tv mi açıp izliceksin, internet mi gerekecek, yemek mi yapıcaksın? Yani annenleri de anlamadım. Destek olacaklarına seni üzmesinler :KK66:
Yok yok üzmezler benden çok düşündüklerinden böyle oluyor:)

Bir de alışkanlıkları var tabi
Böyle atama halleriyle uğraşan kimse olmadı ki ailede.alışık değiller

O zaman bence sıkıntı yapmayın benimde eşinden ötürü tayin işleri vardı bir buçuk ay falan esyali bir evde idare ettik tayinler açıklannca taşındık. Bence hiç boşuna o eve girip de o kadar parayı çöpe atmayin ilk zamanlar gerçekten para çok lazım oluyor
En az borçla evlenmeye çalışıyoruz, bir de göz göre göre parayı heba etmek olacak

Belki de atama olmayacak son 15 gün koşuşturduğumuzla kalacağız :) ama olsun. Tutmamak mantıklı görünüyor

yani bak canm cogu sey kullnilmiyo yani ole ahim sahim bi seye gerek yok ddim ya bn ceyizimi bile acmadim bi misafir geldgnde ihtyaci cikariyodum sonra geri kaldiriyodum perde falan isi ise yani hazir perdeler var fiyati uygun boydan hemen hemen her eve oluyo ondan kullanabilirsin
Aynen öyle valla zaten bir ay kalacaklarmis
En az borçla evlenmeye çalışıyoruz, bir de göz göre göre parayı heba etmek olacak

Belki de atama olmayacak son 15 gün koşuşturduğumuzla kalacağız :) ama olsun. Tutmamak mantıklı görünüyor
Evet canım cok iyi edersin gerçekten en azından garantilemiş olursunuz olmazsa yine gider oturursun yeni evinde :)

Aslında eşyadan ziyade eve yerleşip bi ay sonra çıkmak bize külfet olacak
Yeni bi eve taşınma 5 bini buluyor
Ve bu ihtimallere göre biz bi ay oturup taşınmak zorunda kalabiliriz
Atamaların belli Olmasını beklesek 15 güne içine girilecek kadar dizebilir miyiz onu kestiremiyoruz

Düğün olup evsiz olma ihtimalimiz var mı :bicak:
ohoo tatlim is yerlesmeye kalsn yeterku ben dier evimde bi gunde tasindim 2gunde yerlstim valla esimde yardim etti zaten hersey zamanla oluyo 1bucuk senelik evliym bi yigin ceyizle geldim ve hala eksiklerim cikiyo sen yorma kafani bunlra en ucuz masrafla nasilhalledrsin ona bak hem inanki bi skntin oldugunda herkes konsucak o kadar laf buluuo ki beynn allak bullak oluyo en iui bildigin seyi bile yapamiyosn bsver en iyisni sen bilirsin

ohoo tatlim is yerlesmeye kalsn yeterku ben dier evimde bi gunde tasindim 2gunde yerlstim valla esimde yardim etti zaten hersey zamanla oluyo 1bucuk senelik evliym bi yigin ceyizle geldim ve hala eksiklerim cikiyo sen yorma kafani bunlra en ucuz masrafla nasilhalledrsin ona bak hem inanki bi skntin oldugunda herkes konsucak o kadar laf buluuo ki beynn allak bullak oluyo en iui bildigin seyi bile yapamiyosn bsver en iyisni sen bilirsin
Sağ ol canım :KK36:Evet atama olsa gerisi bizimde çok umrumuzda değil, ferahlamış olacağız. Bu 1-1,5 aylık muamma bizi biraz yormuş olacak o kadar

merhaba kk hanımları
Düşün düşün içinden çıkamadığımız bir konu var fikir almak istedim, uzun olabilir kısaltmaya çalışacağım :KK22:

Nişanlıyım, 25 Eylül'de düğünümüz olacak
Ben bu sene KPSS hazırlandım, öğretmenim
Normal şartlarda şubatta atama yapılacaktı kafamızı karıştıracak bi durum yoktu en azından o zamana kadar
Ancak darbe girişiminden sonra işler iyice karıştı
Kadrolu atama muamma bi duruma geldi Eylül'de sözleşmeli atama yapacaklarını açıkladılar mülakat getirdiler, eş durumuna da sözleşmeli olana tabi olunacak dediler
Aldığım puana göre rahat atanmam lazım(geçen seneye göre yaşadığım şehre yani İstanbul'a) ama mülakat gelince orda elenme ihtimali çıktı, kontenjanlar da belli değil

Asıl duruma gelince
Şimdi biz ev tutarsak ve Eylül'de atamam olursa nereye olacağı belli değil (bi ev ayarladık 1000 liraya 1 Ağustos da başlayacak kira)
Biz evde bir ay oturup çıkma durumunda kalacağız
Ee evi boyama, perdeler, faturaları üzerimize alma, tekrar taşınma vs derken bize en az 6-7 bine patlıyor
Bu parayı havaya atacak durumumuz da yok açıkcası
Diyorum evi bıraksak
Ama atamalar da 10 Eylül gibi belli olsa
Bize kalıyo 15 gün
Bu kadarcık zamanda ev bulunup idareten dizilir mi?
Düğünden sonra girebileceğimiz kadar.
Yoksa yetişmez mi, rezil mi oluruz, mecbur ödeyecek miyiz o parayı :KK43:

esyalarinizi mobilyacida beyaz esyalari bayisinde bekleti ceyizlerde anne veya kv de de kalsin siz atama yeri belli olana kadar idareten esyali apart tarzi bir yerde kalin madem oyle. Esya almadiysaniz isiniz daha kolay atama yeri belli olunca asil size en buyuk dert evi bulmak olur, esyadan sikinti olacagini sanmam onceden illaki sevdiginiz markalar vardir kafanizda butceniz dahilinde birseyler bulur alirsiniz,

esyalarinizi mobilyacida beyaz esyalari bayisinde bekleti ceyizlerde anne veya kv de de kalsin siz atama yeri belli olana kadar idareten esyali apart tarzi bir yerde kalin madem oyle. Esya almadiysaniz isiniz daha kolay atama yeri belli olunca asil size en buyuk dert evi bulmak olur, esyadan sikinti olacagini sanmam onceden illaki sevdiginiz markalar vardir kafanizda butceniz dahilinde birseyler bulur alirsiniz,
Mobilyaları almadık, beyaz eşya bekliyor mağazada.
Aa apart hiç aklımıza gelmedi, araştıracağım :KK9:

Şu atama belli olmadan yok yere emlakçıya para ödemek, depozito vs vermek istemiyorum

Canım ev tutmak paranın gitmesine sebep olacak zaten
Emlakçı komisyonu+faturaların üzerine alınması vs
Kontratı da bi aylık yapmazlar o da sonra başımıza iş açar mı
Kafamda bi yığın soru
sahibinden ev arayın. Emlakçı olması şart mi ? Çok yorulursunuz ama bulunur. Ev iyi olursa 1 sene bile durulabilir bence. Faturaları üstünüze almak ne kadar tutabilir ki ,aman aman bir miktar olduğunu düşünemiyorum.

sahibinden ev arayın. Emlakçı olması şart mi ? Çok yorulursunuz ama bulunur. Ev iyi olursa 1 sene bile durulabilir bence. Faturaları üstünüze almak ne kadar tutabilir ki ,aman aman bir miktar olduğunu düşünemiyorum.
Sahibinden bulmaya çalıştık ama yok herkes emlakçıya veriyor artık
Bi kaç ev çıktı onlar da çok döküntü idi
Faturaların alınması 1000 lirayı buluyormuş, kiracı arkadaşlar öyle dedi.

Bir yıl oturacağımız kesin olsa sıkıntı yok zaten canım, atama olursa bir ay sonra çıkmak zorunda kalabiliriz diye problem çıkıyor zaten

Back
X