Çıkarcı çevrem

Smile_s

Guru
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
3.624
3.939
333
İyi geceler

Çevremde ki neredeyse herkesin beni her konuda kullanmasindan çok sıkıldım.

Ne di canları istiyor şunu yapsana canım istedi

Size geliyorum

Bunu nasıl yapayım

Bana şunu hazırlanan

Vs vs

Ama benim isteyebileceğim kimse var mı yok

Konusma konusu bile dertlesme herkes kendi derdini anlatıyor fikir istiyor konu ben olunca örneğin yazdıklarıma cvp bile gelmiyor

Ben neden dinliyorum senin derdini salak mıyım aptal saptal kavgalarınizi çocuğunun ateş inin yükselmesi incini cincini anlatıp duruyorlar

Hayır mesela çevremdekiler hep bana gelicek

Kimse demiyor ki gelsene

Evliyim çocuğum yok milletin çocukları yüzünden evim eskidi

Yazdıklarım misafir sevmediğim anlamına gelmesin çok severim ama kendimin de değer gördüğüm u bilmek isterim

Çocuklarına bütün evi dağıtıp pislettirip darmadağın bırakıp gidilmesi mesela çok ayıp bir davranış kimse kimsenin kölesi değil madem çocuğuna sahip cikmican gelme dimi yada sen davet et

Talep edenlerden siz de talep edeceksiniz. Mesela ay bi asure yap da yiyelim diyeceksiniz. Veya onlar birşey istediğinde bahane bulacaksınız. Siz isteyince ya da istedikleri yapılmadığında sizden uzaklasacak insanlar varsa etrafınızda, zaten uzaklastirin bir an önce.
Çocuğum yokken ben de deli olurdum, yeni gelin evi tabir edilen incik boncuk dolu tertemiz evimin hunharca kirletilmesine. Cocuk tabi ki yapar ama añnenin görevi de bi zahmet çocuğunun arkasını toplamaktir. Simdi bebek bekliyorum. Sanırım fikirlerim biraz esnedi bu konuda dünya malı için uzulmeye degmez. Kiran kirsin, bozan bozsun. Eskiden başka cocuklar yapiyor diye üzüldüğüm seylere, simdi kendi çocuğum yapıyor diye uzulmeyecegim muhtemelen. Yine de misafirlige gidildiğinde yapilmayacaklar listesi var elimde. Eğer cocuk sahibi olduktan sonra unutursam diye madde madde yazdım. Benim arkalarindan soylediklerim, arkamdan soylensin istemem.
Kisacasi, istemediginiz seyleri yapmayın. Bunun adı pek fedakarlık olmuyor çünkü şikayet ediyorsunuz. Ben sikayet edeceğim fedakarliklari yapmama karari aldim, daha iyi hissediyorum

Cidden can sıkıcı...bu denli verici olmamayi dene...bilmiyorum de geç

surekli bahaneler bul. Birincisinde anlamazsa ikincide anlar oda olmadi ucuncude anlar kendine baska bir enayi bulmasi gerektigini. ( kusura bakma lafin direk sana degil. insanlari enayi yerine koyduklari icin oyle diyorum )

yapma birşey istedikleri zaman
aa yapamam çok istiyorsan yapta beraber yiyelim diyebilmelisin

Sen eşşek olursan semer vuran çok olur demişler.
Tabirimi mazur görün, fakat gerçek bu. Kimseden beklentiye girmemek en iyisi ama karşı tarafın sizden beklentisi varsa sizin de onlardan beklentiye girme hakkınız doğar. Tatlılıkla isteğinizi söyleyebilmeli, yerine gelmediğinde mesafe koyabilmelisiniz.

Kaç yıllık evlisin? Birde çevrem dedihin kişiler kim? Komşularmi? Eşimin ailesimi,arkadaslarinmi, kendi ailenmi?

Yoo söz çok doğru .. kişi ne yaparsa kendine yapar çünkü onlara zemini hazirlamisim muhtemelen :)

yapma birşey istedikleri zaman
aa yapamam çok istiyorsan yapta beraber yiyelim diyebilmelisin
Aslında artık yapmayıp geçiştirmeye başladım ama bu sefer de üzülüyorum acaba günaha mı giriyorum yapsam elime mı yapisicak diye

surekli bahaneler bul. Birincisinde anlamazsa ikincide anlar oda olmadi ucuncude anlar kendine baska bir enayi bulmasi gerektigini. ( kusura bakma lafin direk sana degil. insanlari enayi yerine koyduklari icin oyle diyorum )
Yok durum bencede enayilik ve fazla kendinden ödün verme.. bazı şeyler karşılıklı olunca güzel cunku

Tabi ki kendi çocuğunuza uzulmeyeceksiniz. Ama her gelen in çocuğu ya çay döker ya kahve genelde koltuğa hatta işeyen bile oldu çocuk o yapar ama annenin de bazı tedbirleri alması gerek... Evi savaş alanına çevirip gidilmez ki dimi ?

Çocuğa terbiye burda başlar anlayacak yastaysa eğer dimi

Hastalık vs olduğunda sorun değil elbette ama

Ay birde vıcık vıcık sürekli çocuğun dertlerini marifetlerini anlatmaları çok sıkıcı şuan çocuğum yok diye olabilir ama olsa da ben utanırım mesela çocuğumun dağıttığı evi başkasının toplmak görevi gibi gitmem

O da değil mesela kendileri tüm dertlerini en ufak şeyleri bile analtirlar sürekli bende çözüm bulmaya alternatif sunmaya calisirim. Ama ben anlattiimda karşımda muhatap yok

Çok salağım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…