Çıkış

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam, Geçen bahsettiğim iş olumlu sonuçlandı. İşe alındım.

Açıkçası aşırı şaşkınım sırf sinirle başvurmuştum, iş değiştirmekten korkuyordum ama galiba mantıklı davrandım.

Şu an sorun, bunu şu an çalıştığım yere ne diyeceğim, çıkacağımı söylemekten çekinmiyorum ama sorun çıkarmalarından çekiniyorum. Yalan söylemek istemiyorum direkt başka iş bulduğumu söylesem mi yoksa hiç iş almamak için hiç demesem mi bilemedim.
(bu arada ihbar süresince çıkmak isteyeni bekletmiyoruz ama muhasebe departmanında da aynı şey geçerli olur mu bilemedim. İhbar öderim en kötü. İş kanunu ucundan köşesinden bu iş yerinde geçerli olmadığı için bir resmiyet yok. Yani sigortanın işe girildiği gün yapılması tazminatın usulüne uygun hesaplanması vsvs hiçbiri usulüne uygun değil.)

GÜNCELLEME: Hanımlar ya aşırı şaşkınım. Burası 800 kişilik bi firma 2 patron da ayrı ayrı konultu biz senin çıkmanı istemiyoruz maaşını yükseltiriz dediler. Bir yığın övdü patron. Açıkcası çok kararsız kaldım diğer ye r kurumsal ama ya ayak uyduramaz işleri yapamazsam diye de korkuyorum ama burası da madem çalışmamdan memnundular neden şimdiye kadar düşük maaşla çalıştırdılar. Siz olsanız ne yapardınız hanımlar

Son düzenleme:

Açıkçası aşırı şaşkınım sırf sinirle başvurmuştum, iş değiştirmekten korkuyordum ama galiba mantıklı davrandım.

Şu an sorun, bunu şu an çalıştığım yere ne diyeceğim, çıkacağımı söylemekten çekinmiyorum ama sorun çıkarmalarından çekiniyorum. Yalan söylemek istemiyorum direkt başka iş bulduğumu söylesem mi yoksa hiç iş almamak için hiç demesem mi bilemedim.
(bu arada ihbar süresince çıkmak isteyeni bekletmiyoruz ama muhasebe departmanında da aynı şey geçerli olur mu bilemedim. İhbar öderim en kötü. İş kanunu ucundan köşesinden bu iş yerinde geçerli olmadığı için bir resmiyet yok. Yani sigortanın işe girildiği gün yapılması tazminatın usulüne uygun hesaplanması vsvs hiçbiri usulüne uygun değil.)
Hayırlı olsun öncelikle, ben iş bulduktan sonra eski iş yerime söylemiştim başka yerde devam edeceğimi, sonrasında da yaklaşık ihbar sürem boyunca çalışıp ayrılmıştım. İhbar süresi çalıştığınız yıla göre değiştiği için 4, 6 ya da 8 hafta olabiliyor, ama kullanılmamış izinleriniz varsa onları da düşebilirsiniz belki. Yalnız yeni işe başlamanızı engelleyecek gücü olan birileri varsa ya da sektörde başka firmada çalışamayacağınız gibi bir durum olursa geçtiğiniz yeri sözleşme imzalayana kadar paylaşmayın isterseniz, görüştüğüm bir yer var diyebilirsiniz belki.

en kötü ihtimal ihbarınızı ödeyip çıkarsınız
o yüzden sadece işten ayrılmak istediğinizi belirtin yeter iş bulduğunuzu vs söylemeye gerek yok bence

Ne kadardır oradasınız?
Direkt başka iş bulduğunuzu söyleyip çıkabilirsiniz, ama o resmiyet geçmeyen işyeri bir anda resmileşip ihbarı öne atabilir.

Hayırlı olsun öncelikle, ben iş bulduktan sonra eski iş yerime söylemiştim başka yerde devam edeceğimi, sonrasında da yaklaşık ihbar sürem boyunca çalışıp ayrılmıştım. İhbar süresi çalıştığınız yıla göre değiştiği için 4, 6 ya da 8 hafta olabiliyor, ama kullanılmamış izinleriniz varsa onları da düşebilirsiniz belki. Yalnız yeni işe başlamanızı engelleyecek gücü olan birileri varsa ya da sektörde başka firmada çalışamayacağınız gibi bir durum olursa geçtiğiniz yeri sözleşme imzalayana kadar paylaşmayın isterseniz, görüştüğüm bir yer var diyebilirsiniz belki.

Yok hayır neresi olduğunu söylemeyeceğim, umarım bi sorun çıkarmazlar

Ne kadardır oradasınız?
Direkt başka iş bulduğunuzu söyleyip çıkabilirsiniz, ama o resmiyet geçmeyen işyeri bir anda resmileşip ihbarı öne atabilir.

Evet ben de bundan çekiniyorum. Dediğim zaman gıcıklık olsun diye sorun çıkarmalarından. Ama hiçbir hakkımızı alamıyoruz, sgs maaş tam yatöazken bunun resmiyete uymaısma çok gülerim

Evet ben de bundan çekiniyorum. Dediğim zaman gıcıklık olsun diye sorun çıkarmalarından. Ama hiçbir hakkımızı alamıyoruz, sgs maaş tam yatöazken bunun resmiyete uymaısma çok gülerim
İşlerine geldiği gibidir her şey, ben de muhasebeciyim.
İhbarınız çok tutmuyorsa çıkın gidin boşverin.

İşlerine geldiği gibidir her şey, ben de muhasebeciyim.
İhbarınız çok tutmuyorsa çıkın gidin boşverin.

Sigortam asgari ücretten yatıyor işe başlayana kadar 1 hafta kalacağım yıllık izninle birlikte sadece 2 haftalık ödeme yapmam gerekecek. Teşekkür ederim :)))

Yeni iş yeriniz de herşey garanti ise konuşun çıkın. Tabi güzel ayrılmak en iyisi.

yeni işinizin hemen olması belki de sizin için daha hayırlı olandır
şuanki işyerinizi, tutum ve davranışlarını siz daha iyi biliyorsunuz
acil çıkmam gerekiyor deyin, başka iş bulduğunuzu söylerseniz sıkıntı olmasın

o zaman ihbarı ödetmeye kalkarlarsa sizde söylediğiniz sebeplerden dava açacağınızı söyleyin
ohhhh ne ala hem tam maaş gösterme hem ihbarı al
dava açacağım derseniz bence vazgeçerler ihbardan

yeni işinizin hemen olması belki de sizin için daha hayırlı olandır
şuanki işyerinizi, tutum ve davranışlarını siz daha iyi biliyorsunuz
acil çıkmam gerekiyor deyin, başka iş bulduğunuzu söylerseniz sıkıntı olmasın

Müdüre söyledim. Hiç düşündüğğm gibi olmadı. Hatta bana referans bile olacağını söyledi. Sanırım kendi de iş aradığı ve şartları bildiği için böyle karşıladı :)))

Hanımlar ya aşırı şaşkınım. Burası 800 kişilik bi firma 2 patron da ayrı ayrı konultu biz senin çıkmanı istemiyoruz maaşını yükseltiriz dediler. Bir yığın övdü patron. Açıkcası çok kararsız kaldım diğer ye r kurumsal ama ya ayak uyduramaz işleri yapamazsam diye de korkuyorum ama burası da madem çalışmamdan memnundular neden şimdiye kadar düşük maaşla çalıştırdılar. Siz olsanız ne yapardınız hanımlar

Hanımlar ya aşırı şaşkınım. Burası 800 kişilik bi firma 2 patron da ayrı ayrı konultu biz senin çıkmanı istemiyoruz maaşını yükseltiriz dediler. Bir yığın övdü patron. Açıkcası çok kararsız kaldım diğer ye r kurumsal ama ya ayak uyduramaz işleri yapamazsam diye de korkuyorum ama burası da madem çalışmamdan memnundular neden şimdiye kadar düşük maaşla çalıştırdılar. Siz olsanız ne yapardınız hanımlar
düşünmek için süre isterdim sanırım :))
kaç yıldır ordasınız, yani yeni bir ortam dediğiniz gibi uyum sorunu da olabilir
ama müdürünüz de iş aradığına göre
zor bir durum, hakkınızda hayırlısı olsun :KK5:

düşünmek için süre isterdim sanırım :))
kaç yıldır ordasınız, yani yeni bir ortam dediğiniz gibi uyum sorunu da olabilir
ama müdürünüz de iş aradığına göre
zor bir durum, hakkınızda hayırlısı olsun :KK5:

Çok değil geçen 2018 nisandan beri buradayım. Bu kadar üstüme düşmelerinin sebebi az verip çok almaları bence ama sanırım çıkacağım. Bi yandan çok tedirgin oluyorum diğer yerde yapamazsam diye ama

Çok değil geçen 2018 nisandan beri buradayım. Bu kadar üstüme düşmelerinin sebebi az verip çok almaları bence ama sanırım çıkacağım. Bi yandan çok tedirgin oluyorum diğer yerde yapamazsam diye ama
Diğer yer maddi olarak beklentilerinizi karşılıyor mu
Evet 1 seneyi biraz geçmiş
Yeni bir yere de alışırsınız iş hayatı böyle

Diğer yer maddi olarak beklentilerinizi karşılıyor mu
Evet 1 seneyi biraz geçmiş
Yeni bir yere de alışırsınız iş hayatı böyle

Sorun sadece maddi olmadığı için beklentimi yemi firma karşılıyor. Ama işi öğrenemem diye tereddüt ediyorum.
Onun dışında yükselme şansım var, ilerisi için de iyi olacak gibi geliyor. Şu an çalıştığım firmada yıllarca kalsam işi güzel öğrenirim net ama sürekli hakkım yenecek yine

Back
X