- Konu Sahibi karbeyaz00
..
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ana gibi yar olmaz diye boşuna demiyorlar.
Anne her şekilde evladını korur, kollar, bakar da baba ancak böyle ahkam keser.
Sana önerim bir şekilde iş bul, hayatını kur.
Anneciğinide, kardeşinide yanına al.
Bak bakalım öldürmek o kadar kolaymıymış.
Öyle içkinin ardına sığınıp, tehditle, sövmekle adam olunmuyor.
Çalışmadan etmeden o içkileri nasıl alıyor?
Annen mi alıyor? Hesabını veremez 3ünüzde hakkınızın.
Allah ıslah etsin.
Çıkış kapımız yok diye kendini koyverme.
Adam öldürmek öyle demekle olmuyor...
Baban sizi o kadar sindirmiş,korkutmuş ki,o yüzden çare göremiyorsun sanırım.
Hadi annen cahildi,başka çare göremedi veya çocukları için katlandı diyelim.
Ama sen artık büyüdün ve eğitimli bir gençkızsın.Kontrolü ele alabilecek durumdasın.
Öncelikle annenle konuşup onun bir hatası olmadığını,sorunun tamamen babanda olduğunu anlatmaya çalış.
Baban alkolün verdiği sahte cesaretle atıp tutuyor.
Siz bırakıp gitseniz kendine bakamaz,Allah bilir dönmeniz için yalvar yakar olur.
Böyle adamlar,parayı gördüler mi işe mişe bakmazlar maalesef.
Çalıştığım yerde aşağı yukarı senin durumunda bir kız vardı.
Babam asar keser,döver derdi.Ama bakardım gece çıkıyor,iş çıkışı eve gitmiyor.
Baban nasıl izin veriyor dediğimde,mesaiye kaldım diyorum,götürüp parasını veriyorum demişti.
başka bir şehirde kadın sığınma evini araştırın ve sığının..üniversite mezunuymuşsunuz ne güzel,iş bulur çalışırsınız,annenizde çalışır bir ev tutar huzurla yaşarsınız..babanızda tekliklerinde tekliği yaşayıp,yaptıklarını düşünür tek başına.çabalamak yerine evde ölümü beklemek kendinize yapılan haksızlık...bu eziyete boyun eğmeyin..
Çok üzüldüm.. Allah sabır versin. Ama çıkmaz yol diye bişey yoktur. Kadın dernekleri var sığınma evleri var. Ne bileyim polis var yani baban şu an hapislik bence.. Okumuş kızsın aklını kullan böyle ömür geçer mi zaten yolu yarılamışsınız. Babanın evde olmadığı bi gün git karakola derdini anlat bilmiyorum yani ben olsam susmazdım(
Çok üzüldüm.. Allah sabır versin. Ama çıkmaz yol diye bişey yoktur. Kadın dernekleri var sığınma evleri var. Ne bileyim polis var yani baban şu an hapislik bence.. Okumuş kızsın aklını kullan böyle ömür geçer mi zaten yolu yarılamışsınız. Babanın evde olmadığı bi gün git karakola derdini anlat bilmiyorum yani ben olsam susmazdım(
yıllarca hepinizi öyle bir sindirmiş ki baban olacak adam,başka çareniz olmadığına inanmışsınız doğal olarak.
asla böyle düşünmeyin her zaman bir çıkış yolu vardır..size tavsiyem ince bir iş bulun,daha sonra adım adım uzaklaşın babanızdan.hangiş ehirdesiniz bilmiyorum ama küçük şehirlerde iş olanağı çok fazla,yaşam da daha ucuz.böyle bir yerde iş bulursanız anneniz ve kardeşinizi de yanınıza alırsınız.hepberaber yaşarsınız.çok da güzel olur. o adam da size ulaşamaz.
önce kendinize inanın ve güvenin.hayatınızı böyle devam ettirmemek için birşeyler yapınn..
Yaşadıkların çok üzücü şeyler anlattıklarının bazı kesitlerinde kendim geldim aklıma.Benim babamda alkol problemi olan biriydi annemde senin annen gibi namazında niyazında.Annem 3 evlat sahibi olduktan hatta en ufak çocuğu olan ben 7 yaşındayken bıraktı babamı.Ben babamı hep çok severdim ama tabi yaşadıklarımda öyle hafife alınacak şeyler değildi sanırım yaşımın ufak olmasından kaynaklıydı babama olan sevgimin azalmaması.Neyse konuyu dağıtmadan devam edeyim benim babamın anneme yaptığı eziyetin sınırı yoktu:dayak,evden dışarı atmak 3 çocukla,yüzünü yerde sürümek vs. vs.Hiçbir neden yokken alkolün verdiği etkiden gak dese dövüldü guk dese dövüldü ama annem hep kurana sarıldı halada ağzı dualıdır anacığımın.Şimdi babamı kaybedeli 17 yıl oldu ve annem 3 katlı evinide yaptı bu süre içinde(daha babam ölmeden başlamıştı azimle çalışmaya)bizi okuttu,evlendirdi,işyeri açtı halaa çalışıyor cefakar annem.Dua et canım dünya duayla dönüyor unutma Allah herkesi birşeyle imtihan ediyor bu bir sınav sabırla kazanacaksınız inş. bu sınavı.Rabbim yar ve yardcınız olsun inş. canım
Bu öyle söylendiği kadar kolay mı ? Herkesten tüm akrabalarımdan uzakta sadece kardeşim ve annemle kolay mı.. olacak iş mi bu... Küçük şehirde dğeiliz orada iş bulamam dolayısıyla adam bni surdan suraya yollamıyor arkadaslarımla dısarı cıkmama iizn vermiyor hep gizli kitap almaya filan diye.. onu naısl becericem. Mümkün değil![]()
öncelikle şunu unutmayın,alkolik olma sebebi tamamen kendisi,ne siz ne anneniz.o sadece bahane..
herşey istediği gibi olsa anneniz ilgi gösterse de içecek emin olun. ve asla annenizi suçlamayın.
ayrı gönlüm el vermez ne demek,o adam size böyle davranırken gönlü el veriyo ama...
size faydası olmayan zor gününüzde destek olmayan akrabanın faydası kime acaba?uzak olsanız ne olur olmasın ne olur..
interenete girebiliyosanız ,netten iş başvurusu da yapabilrsinzi demek ki..
bahane bulmayın ve bir an önce hayatınoızın kontrolünü elinize alın derim.yoksa yapılamaz diye bahane çoookkkk...