Çıkmazdayım...Ailemin dağılmasına neden olsa bıle herseyi anlatmalı mıyım???

sekerparem_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
217
3
46
İstanbul
Bir derdimi daha sizlerle paylasmak en azından benden baska birilerinin fikirlerini öğrenmek istiyorum bu konuda..

Derdim babam...Yıllardır icimde kanayan yaram..Ve yıllardır kadınlarla bıtmek bilmeyen iliskisi.. Konuyu cok uzatmadan anlatıcam.
1-2 aydır farkındayım babam bir kadınla bırlıkte..Annemin hicbirseyden haberi yok. Son zamanlarda davranıslarından cok süphelendım telini karıstırdım face hesabını bı sekılde ele gecırdım ve mesajlarına ulastımm.. Mesajları okudukca midem bulandı, okudukca bıraz daha nefret ettim ondan...Birlikte gezmis tozmuşlar hatta bıze arkadaslarımla denıze gidiyorum dıyerek onunla gıtmiş! Ve olay cinselliğe coktan dökülmüs...Mesajlardan bunu anlıyorum...Annemin okuma yazması yok..O yüzden kadınla o kadar rahat mesajlasıyoki yanımızda benı de anlamıyorum zannedıyor.. Kadın dul belliki babasıyla ve cocuklarıyla yasıyor tabı onların tepkisinden korktuğundan bu ilişkiyi yasak olarak sürdürüyor..Babam da elınden gelse ömrünü onun yanında gecırecekmıs kımseden korkusu yokmus öyle yazmıs...Şu an anın tadını cıkarma modundalar ...

Ve ben ne yapacağıma karar veremedim anneme anlatmam gerek biliyorum..Ama ya bosanmazsa ya tekrar kanarsa ona? İste bundan korkuyorum. 4-5 yıl önce de bı kadın vardı annem öğrendı bı daha olmıcak dedı affetti cocuklarım var dıye..Bir daha olursa affetmıcem dedı..Ne olucak bu isin sonu hıc bılmıyorum..Kendımı suclu hıssedıyorum bıldığım halde susuyorum dıye ailede benden baska bu durumu bılen yok cunku...Ne olursa olsun öğrenmeye hakkı var dıyorum.. Ama bır bılsem nasıl söylicem ...Sonrasında ona nasıl destek olucam daha önce de yediği haltları döktüm ortaya bağırdı cağırdı sabahlara kadar ağladım bosan bu adamdan bızı mutsuz etmesın artık dedım dınlemedı kendınce şans verdı ona! Hakettımı etmedı! Etmeyeceğini o zamanda bılıyodum ama iste bı umut düzelır dedık..

Ne olur bana bı yol gösterın nasıl cıkıcam bu isin ıcınden...?

Canım. Maddi olarak durumunuz nasıl ? Yani baban olmadan da geçinebilir misiniz öncelikle ?

Ve sen tek çocuk musun?

Bence annen bilmeli. Sakin bir sekilde al karsina ve anlat durumu.
Böyle bir adamla ayni evde yasayip, hala kari kocalik oynamaya gerek yok, bosansinlar, babanda kime istiyorsa ona gitsin.

Eğer baban olmadan hayatınıza devam edebilecekseniz -ki kendin diyorsun okuması yok anneciğinin, çalışabilecek mi örneğin?- anlat.

Yoksa anlatma derim.

Ve anlık düşünme, yarın bir gün sen ve varsa kardeşlerin evlendiğinizde annen yalnız kalacak, kendi hayatını idame ettirebilir mi?

Hayır dersen anlatma derim.

Bilip de mutsuz olması + katlanmaya devam etmesi hepsinden zor.

Peki babanla konuşmayı deneyebilir misin?

4 kardesiz ama inanın kımsenın kımseye faydası yok...Ben calısıyorum cok bi ücret almıyorum ama ac kalır anneme bakarım.. Ablam baska sehirde eniştem dünya ıyısıdır o da bakar .. ama Abim nişanlı 20 gün sonra düğünü var nişanlısı daha evlenmeden annene bakamam derdıne düsmüs bi insan! deil anneme bakmak kendılerı zor gecınırler zaten bır kardesım var 15 yasında erkek okuyor lisede..2 evımız var biri kırada bırının kredı borcu var hersey bosansalar dahi eşit paylasılır..Yanı en azından kıra derdı olmıcağı ıcın gecınırız..

babanızın yazışmalarının hepsinin kopyasını alın, fotoğraflarını çekin. böylece inkar edemez.
annenize de durumu anlatın. biz geçiniriz ben bakarım sen gönlünü ferah tut diyin.
böylece anneniz ortada kalıcaz korkusu yaşamasın.
ancak anlatacaksanız abinizin düğününden sonra yapın her şeyi.

4 kardesiz ama inanın kımsenın kımseye faydası yok...Ben calısıyorum cok bi ücret almıyorum ama ac kalır anneme bakarım.. Ablam baska sehirde eniştem dünya ıyısıdır o da bakar .. ama Abim nişanlı 20 gün sonra düğünü var nişanlısı daha evlenmeden annene bakamam derdıne düsmüs bi insan! deil anneme bakmak kendılerı zor gecınırler zaten bır kardesım var 15 yasında erkek okuyor lisede..2 evımız var biri kırada bırının kredı borcu var hersey bosansalar dahi eşit paylasılır..Yanı en azından kıra derdı olmıcağı ıcın gecınırız..

Canım öncelikle kardeşlerinin ve senin yaşlarınız büyük. Kendinize bakabilecek durumdasınız.

Öyle sanıyorum ki annenin babanla boşanmama sebebi size yük olmamak,yalnız kalmamak.

Öncelikle babanla konuşmanı öneririm. Daha sonra da annenle.

Ve bunları yaparken içinde pişmanlık olmasın çünkü sende evlenip gittiğinde,bugün anneni aldatan adam yarın obür gün belki de sizin yokluğunuzu fırsat bilip daha neler yapar.

Annen boşanmasa bile en azından bir süre o adamdan ayrı kalmalı. Düşünüp en doğru kararı vermeli...

Şu an söylemezsen ilerde keşke diyebilirsin. Bu affedilir bir şey değil.

Sürekli şüphe olacak içinde ve evlenip gitsen bile acaba annem nasıl diye düşüneceksin. En azından babanla boşandığında nerde nasıl olduğunu bilirsin.

Ayrıca konuşmaları yedeklemeyi unutma. Facebook şifresini de değiştir mutlaka. İnkar edemeyeceği deliller elde et. Boşanırken mal paylaşımını etkileyebilir bu durum. Nafaka da alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
babanızın yazışmalarının hepsinin kopyasını alın, fotoğraflarını çekin. böylece inkar edemez.
annenize de durumu anlatın. biz geçiniriz ben bakarım sen gönlünü ferah tut diyin.
böylece anneniz ortada kalıcaz korkusu yaşamasın.
ancak anlatacaksanız abinizin düğününden sonra yapın her şeyi.

Bugüne kadar susmamın sebeplerınden bırıde bu..Düğün öncesi ortalık karıssın ıstemedım pek..Herkes kabuğuna cekilsin ondan sonra dedım..Önce ablama durumu anlatıp ona göre bır yol ızlemeyı dusunuyorum..

çok zor bır durum acaba babanı mı uyarsan önce:26:
bilemedim ne dıyecegımı Allah yardımcın olsun kardeşim..
eger babanıza muhtaç değilsenız hemen kurtulun ama..

babamla konusmak fayda vermezkı..Gözümle gördüklerimi bile inkar eder..Yalanlar, abartıyosunuz der bana etmediği küfür kalmaz...

boşanmazsa icinde yara olur belki hasta olur bence annene anlatma. her kadın bosanacak kadar güclü degil. kandırılsında demıyorum ama babana bildigi söyle inkar etse nereye kadar edecek etse bile bilir yutmadıgını. hic olmasa senden utanır ne bileyim zor igrenc bi durum allah islah etsin

Canım yorumları da okuyorum da, aslında anneni en iyi sen tanıyorsun.

Sen bunu ona söylesen o boşanır mı yoksa içine atıp unutur mu?

Kaş yapayım derken göz çıkarıp anneni hasta etme.

Ama babanın da böyle davranmaması için bir yol bulunmalı,yanına kalmamalı...

O kadın eşinden boşanmış demiştin değil mi?

Çocukları kimdir,neyin nesidir biliyormusun?

Belki o bilgilerden bir malzeme çıkar bize de,yardımcı oluruz,bir şeyler düşünürüz.

Önce ablanla ve nişanlı kardeşinle bu durumu paylaşmalısın.
Bu gerçekten ağır bir yük.
Anneniz muhtemelen yine boşanmayacaktır diye tahmin ediyorum.
Babanızda iflah olmayacaktır bu heyecanlardan sonra ev hayatı monoton gelir ona.
Malesef bazı erkekler heyecanı dışarda arıyor, eşleride ya bilmezden geliyor
yada boşanmaya cesaret edemiyor.
Kardeşlerinizle konuşup ne yapacağınıza beraber karar vermenizde yarar var.
Tek başına veremeyeceğin kadar önemli bir durum.
Allah yardıcın olsun canım

ne karar verirsen ver burada sana fikir verenler , gerçek hayatta yardım edemezler bunu bil , yanlızsın

umarım herşey senin gönlüne göre olur canım, sabır diliyorum.

Babanizin size ve annenize karsi tutumu nasil?
Eger iyiyse.. Cok zor da olsa bence soylememelisiniz.
Cunku zannetigim kadariyla anneniz yeni duzen kuracak bosanabilecek degil.
Bosansa da sikinti cekecege benziyor.

annenize en yakın zamanda okuma yazma öğretip bir iş bulun (yaşı kaç bilmiyorum )
anne -kız çalışarak rahatça geçinen birçok arkadaşım var çevremde.
evinizde var. kira derdiniz yok. kesinlikle ne siz ne anneniz öyle bir adama katlanmak zorunda bırakmayın kendinizi.

canım benim yasadıklarının aynılarını hatta cok daha beterlerini bende yasadım.Benım babamda aynılarını yasattı .Üniversiteyi kazandıgım sene abım babamı takıp edip ogrenmıstı bana soyledi ve ben yıllarca bu yükle yasadım anneme hıcbırsey soylemedık.Babamla konustugumuzda bınbır yalan uydurdu.Aylarca konusmadık aynı evde bayram sabahı elını bıle opmedım o derece nefret etmiştim.Ölsün istiyodum cünkü annem babama hala asık bi kadın.Yıllar gecti yengem bu konuyu bana actı ve sonrasında arkası geldi megerse ögrenmeyen yokmus ben ilk duydugumda evi gidip bulmustum nasıl buldugumu sorarsan zaten bizim evimizdi ilkokula giderken gördügüm bir ev tapulardan adresi buldum adres degişeli cok olmustu sokak sokak gezdim hic tekin olmayan yerlerde cantamda bıcakla gezdim ama orayı buldum konuya komsuya sordugumda babamdan cocugu oldugunu söylediler yıkıldım camı cerceveyi sopalarla ındırdım ınanmıcaksın ama suclu ben oldum yani insan o acıyla neye ne zarar vericegini sasırıyor babama oyle guvenırdımkı arkamdakı dagdı o varken bana bı zarar gelmezdi hersey bi anda bitti neyse cok uzattım derdi cekene sor demişler ya okuyunca dayanamadım yıllarca sakladıgım seyi bırgun teyzem anneme anlatmıs annem yıkıldı tabi bize inanmadı babam kendını haklı cıkardı olan bana oldu abime oldu demıyorum cunku abım zaten olaydan sora ayrı eve cıktı ben yalnız kaldım mucadele ettım anneme anlatmadıgım ıcın benı suclu bulanlar olabılır dogrudur dısarıdan bende oyle dusunebılırdım ama yapamadım maddi olarak sıkıntımız yok sükür ama manevi olarak annemı hayata baglayamazdım annem bunu kaldıramazdı bütün ihaneti yuttum ve yuttuk ... Harcanan yıllarıma mı kırılan güvenime mi babamı hic affedemeyişime mi annemin gözyaslarına mı üzüleyim bilmiyorum ! Allah sabır versin sanada umarım hakkınızda hayırllısı olur en az yarayla bu durumdan kurtulursunuz kendine dikkat et cünkü annenin sana cok ihtiyacı olacak ...

Bence bu konuda buradaki insanların fikriyle karar verme çünkü o kadar çok değişken var ki bu durumlarda.Annenin okuma yazması yokmuş, muhtemelen kendine ait yüklü bir geliri de yoktur. Babanın bu hatası annene hangi şekilde daha az zarar verir onu düşün ona göre davran. Eğer ayrılıp daha mutlu olur diyorsan ne ala ama sadece kendi pencerenden bakma sakın anneni düşün bunca yıllık kocasını kaybetmeyi göze alabilir mi? Karşılaşacağı zorlukları gözardı etme ben de bu sene hatta 3-4ay önce aynı durumu yaşadım ama babamınki bu kadar ileri gitmemişti, masum da değil tabii ki facebookda farklı bir hesabı olduğunu görüp şifresini tahmin edip açtım mesajlarına baktım (ki bu da yanlış) Neyse annem babamı gerçekten seviyor ve aslında babam da onu seviyor, zaten mesajlaşmalarda da anladığım kadarıyla 2 tarafta düzenlerini bozmadan öyle konuşmaya çalışıyordu (kadın evli ve babamın eski sevgililerinden ayrıca annem de tanıyor ama uzaktan ve nefret eder ondan) her neyse annemle bu konularda konuşmuşluğumuz vardır o öyle birşey olsa bile asla bana söyleme birömür içimden çıkmaz demişti ve bakınca babamla gülüp eğlendiklerini gördüm, birbirlerini seviyorlardı ve annem onu kaybetmeyi göze alamazdı. Bir süre hiçbirşey yapmamaya karar verdim ve babam facebook hesabını kapattı birtakım olaylar oldu ve karmaşa kendiliğinden çözüldü. Uzun oldu kusura bakma ama aynı şeyleri yaşamışız bu yüzden anlatmak istedim. Ama öğrenme aşamsı çok zordu o kadar hassas bir konu ki banyo yapmaya girip öyle ağladım hıçkırıklarımı su sesinde gizledim. Neyse ki atlattık ve inşallah bir daha yaşamayız ve umarım sen veailen de en az zararla atlatırsınız.

Back
X