Çıkmazdayım

Gebelik var mı? Ailen ilişkinizin bir tık ileri gittiğini öğrendiği için mi istemiyor?
Önceki konunda da detay vermemiştin çok fazla babanın tutumunu anlayamadım
Gebelik Yok canım. Sevgilim uzakta. İşten çıkıp hemen eve gidiyorum. Her dakikamı sorgularlar. Onun için öyle ileri gitme durumu filan yok

Kendileri kaç yaşında evlenmiş sorun ...25 evlenmek için ideal yani...sırf inattan o zaman anlamıyorum böyle aileleri ...benim de kızım var büyük konusmayim ama 25 belki erken gelse evlenmesi için ilerde en azindan sebebinin bu olduğunu paylaşırım kızımla....konuşmadan sadece olmaz diyorlarsa cok sinir bozucu evet....ya adam gibi evlenirim güllük gulistanlik ya da papaz oluruz ömür boyu görüşmeyiz falan de bari nebilim

Merhabalar hanımlar.
Ailem biri var mı dediklerinde söylemiştim hayatımda olan insanı. Kıyametler kopmuştu.
İki gün önce başımdan geçen olay şöyle;
Annem hissiyatıyla dedi ki baban ona vermeyecek biliyorsun değil mi ? Hala konuşuyorsan ayrıl. Ben size dürüstçe söyledim niye böyle yapıyorsunuz dedim. Öyle miiiii dedi. Akşam gelince babama söyledi kızın hala konuşuyor diye. Konuşuyor musun dedi inkar etmedim.
Ve yemediğim hakaret kalmadı. Gidersen adımını atamazsın yüzümüzü göremezsin. Kaçmak Yok gelip isteyecekler hiçbir şey ikram etmeyecez bile seni kapıdan onlarla gönderecem. Kızgın olduğu için değil gerçekten yapacak. Baba seviyorum dedim. Ne sevmesi ya diyor.
Bugün vazgeçirmeye çalıştı gün boyu. Çalıştığın işyerimden çıkaracam seni dedi. Beni oraya sokan kişi babamdı zaten. Ailemde ki kimse benle konuşmuyor. Tek kelime etmiyorlar yüzüme bakmıyorlar. İstememe sebepleri ne diyeceksiniz. Yok gerçekten Yok. Adını bile babam bugün sordu. Düşünün. Neymiş o olmaz demiş ben diretmişim. Erkek arkadaşımı onlara tercih etmişim. Sevgilim de evi aldı. Eşyaları almaya çalışıyor. Bir anda pat diye neye uğradığımızı şaşırdık. Lütfen bir akıl verin. Cehennemde gibiyim. 2 aya defolup gideceksin ve bir daha görmeyeceksin bizi diyor. Evlenmek istedim çok mu kötü birşey he. Sevdiğim insanla evlenmek.
aile şu dünyadaki en önemli şey evet. İlerde problem yaşarsanız aileniz arkanızda olur evet. Ama sizin aileniz nasıl aile ben anlamadım tanımadan etmeden nasıl bu kadar büyük tepki veriyorlar. Mezhep farkı falan mı var? Ya da kendi köyümüzden olsun mantığonda falanlar mı? Ananem öyledir çünkü🙄Bence her şeyi açıkça söylemiyorsunuz eğer söyülüyorsanız aileniz de problem var zaten sakin kalmaya çalışarak ikna edin eğer edemiyorsanız ve çok seviyorsanız hayatı siz tamamlıcaksınız kendi kararınız arkasında durun

Eşiniz iyi hoş vs ama dayınızın bu yaptığı biraz abartı değil mi? Sizin izin vermemeniz gerekir. Dayınızın da suyunu çıkartmaması gerekirdi. Sizin evliliğiniz eşiniz melek de olsa, sıkıntıya girebilirdi. Dayınızın bunu düşünmesi lazım. Umarım siz korursunuz ailenizi. Eşinizin yüzü biraz yumuşak diye, düğün, balayı, eşya vs istenmesi... Kınamıyorum ama dikkat edin.
Ben çok sinirlendim zaten çunku dayimin kendi damadı var ondan isteye bilirdi dedim Konuyu üstten geçtim çok fazla anlatmadım yazmadım buraya.. o dönem çok sinirlenmiştim Çünkü dayımın kızı sürekli olarak bizim milyarlarımız var Biz iş insanıyız bizim her şeye vaktimiz olmaz deyip duruyor Ben de dedim ki Madem damadın milyarları var neden kendi damadından istemiyor o dönem eşimin başını yemiş olabilirim kendi Dayım da olsa böyle bir şeye tahammül edemiyorum Benim de çocuğum var sonuçta ve ben Üstelik kira daydım dayımın kendi kızının ise evleri vardı eşim dedi ki beni yakın görmüş benden istemiş.. paramızı aldıktan sonra bir daha asla dayımla görüşturmedim diğer dayılarımda dahil en büyük dayım yani oğlunu evlendiren yardım ettiğimiz annemlere sürekli soruyormuş Bizimle neden konuşmuyorlar neden gelip gitmiyorlar diye.. Bende sen bir şey söyleme Ben bilmiyorum dersin dedim anneme.. Çünkü eşimin daha fazla kullanılmasını istemiyorum eşime de sürekli yazıyor Ben de sakın cevap vermeyeceksin dedim eşim de cevap vermiyor zaten o şekilde Bağları kopardım çok şükür bu kullanmaktan başka bir şey değil ben biliyorum ki bugün düşsek tek bir tanesi elimizden tutup kaldırmaz bizi tanımazlar bile insan kendi ailesini eşine kötülemek istemez ama baktım ki yararlanmaya faydalanmaya çalışıyorlar hemen Bağları kopardım sağ olsun eşim de dinliyor dayımların beni düşünmesi gerekirdi elin oğlundan alıyoruz kızı mağdur mahcup ettik bugün kıza ağzını açıp dese Ben senin ailene böyle böyle yaptım diye kızın diyecek hiçbir lafı sözü yok utandırdık yerin dibine soktuk diye düşünmediler hiç.. çünkü gerçekten ben Çok utanmıştım Çok şükür hiçbir ile görüşmüyorum

Ben çok sinirlendim zaten çunku dayimin kendi damadı var ondan isteye bilirdi dedim Konuyu üstten geçtim çok fazla anlatmadım yazmadım buraya.. o dönem çok sinirlenmiştim Çünkü dayımın kızı sürekli olarak bizim milyarlarımız var Biz iş insanıyız bizim her şeye vaktimiz olmaz deyip duruyor Ben de dedim ki Madem damadın milyarları var neden kendi damadından istemiyor o dönem eşimin başını yemiş olabilirim kendi Dayım da olsa böyle bir şeye tahammül edemiyorum Benim de çocuğum var sonuçta ve ben Üstelik kira daydım dayımın kendi kızının ise evleri vardı eşim dedi ki beni yakın görmüş benden istemiş.. paramızı aldıktan sonra bir daha asla dayımla görüşturmedim diğer dayılarımda dahil en büyük dayım yani oğlunu evlendiren yardım ettiğimiz annemlere sürekli soruyormuş Bizimle neden konuşmuyorlar neden gelip gitmiyorlar diye.. Bende sen bir şey söyleme Ben bilmiyorum dersin dedim anneme.. Çünkü eşimin daha fazla kullanılmasını istemiyorum eşime de sürekli yazıyor Ben de sakın cevap vermeyeceksin dedim eşim de cevap vermiyor zaten o şekilde Bağları kopardım çok şükür bu kullanmaktan başka bir şey değil ben biliyorum ki bugün düşsek tek bir tanesi elimizden tutup kaldırmaz bizi tanımazlar bile insan kendi ailesini eşine kötülemek istemez ama baktım ki yararlanmaya faydalanmaya çalışıyorlar hemen Bağları kopardım sağ olsun eşim de dinliyor dayımların beni düşünmesi gerekirdi elin oğlundan alıyoruz kızı mağdur mahcup ettik bugün kıza ağzını açıp dese Ben senin ailene böyle böyle yaptım diye kızın diyecek hiçbir lafı sözü yok utandırdık yerin dibine soktuk diye düşünmediler hiç.. çünkü gerçekten ben Çok utanmıştım Çok şükür hiçbir ile görüşmüyorum

Eşinizi sevdiği için değil kullanmak amaçlı istemişler, isteyenin bir yüzü kara, nasılsa bize kendini sevdirmek istiyor diye. Her ailede böyle insanlar oluyor. Aman paranızı bırakmayın kimsede.

Çok takdir ettim sizi, eşinize sahip çıkıp kendinizi korumuşsunuz.Eğer paranız kaldıysa isteyin, utanmayın. Sizin evliliğinizi düşünmemeleri ayıp olmuş.

Benimde eşim dediğim adamı ailem istememişti, benim yaşım küçüktü, aramızda yaş farkı vardı ve uzak başka bir şehirde yaşıyorlardı, bende maalesef direttim ailemde beni kırmadı telimle duvağımla evlendim, keşke zamanında ailemi dinleseydim... hiç mutlu olmadım evliliğim boyunca ve buda yetmezmiş gibi 16 yıl sonra beni evliliğim boyunca hayat kadınlarıyla aldattığını öğrendim (5 hafta önce) dünyam başıma yıkıldı... hani bu demek olmuyor tabii Aynı şeyler seninde başına gelir diye ama demek istediğim sakın sakın kaçma ailene sırtını çevirme ileride gidebileceğin bir kapın olsun.

Eşinizi sevdiği için değil kullanmak amaçlı istemişler, isteyenin bir yüzü kara, nasılsa bize kendini sevdirmek istiyor diye. Her ailede böyle insanlar oluyor. Aman paranızı bırakmayın kimsede.

Çok takdir ettim sizi, eşinize sahip çıkıp kendinizi korumuşsunuz.Eğer paranız kaldıysa isteyin, utanmayın. Sizin evliliğinizi düşünmemeleri ayıp olmuş.
Esim bana nasil sahip cikiyorsa bende ona sahip cikmak boynumun borcu olarak goruyorum. Cunku gercekten tam bir evlilik adami bildigin baba gibi baba derler ya. Onun agirligi sayginligi banada gosterdigi saygi cok hosuma gidiyor.. aşk gelip gecicidir ama sevgi baki. Esim bana evlilik meselesini actiginda ondan tek birsey istemistim ve daha 18 yasindaydim. Benim babam evine bakmaz annemi doverdi inanilmaz kotu bir aile ortaminda buyudum ve kendi yuvamin hep cok guzel olucagini dusunerek yasadim bana mutlu bir yuva veremiceksen cocuklarim benim gibi buyuceklerse yol yakinken bitsin dedim. Esimde benim babam yok varkende zaten sevgi gormedik sende sevgiye acsin bende gel birbirimizin yuvasi olalim bizim yuvamizda kahkaha sesleri yukselsin dedi. Ben cok duygulanmistim. 1 yil sonra da evlendik. Tartismiyor muyuz evet tartistigimiz catistigimiz konular oluyor ama bizle ilgili olmuyor ornegin dayimlar işte. Dugunden sonra farketti esimde kullandiklarini. Evlerine avon yapan tanidik bi kadin gelmisti bahceleri vardi bahcede oturuyorduk. Kadindan bi kac biseyler aldilar. Aldiktan sonra esime dondu ben simdi iceri gidip para cikartmiyim sen bi 20 tl ateslesene dedi esimin yuzu dustu. Ben girdim devreye yok parasi almasini biliyosun iceri girmeyede usenme dedim gulerek soyledim masustan sonra cocugu bahane edip kalkalim uykusu geldi dedim. Esiminde benimde birbirimizden baska kimsemiz yok bizim icin bu boyle ve boylesi daha iyi cidden kafam rahatladi

Siz bu beyle nasıl tanıştınız, görüştünüz?
Uzak yerdeymiş ama birlikte olmuşsunuz da.
İnternetten falan tanıştınız da aileniz ondan mı istemiyor?
Vakit geçirdiniz mi tanıyacak emin olacak kadar?

Çok üzerinize gelirlerse bitirdim diyin.
biraz zamana yayın.
5-6 ay sonra tekrar konuyu açın biriyle tanıştım ne dersiniz felan diye sorun.
adını söylemişsiniz ama neyse aynı isim diyin ama farklı biri 😂
Aklıma başka bişey gelmedi.

Aile herşeyi bilir ve çocuğunu herşeyden kıskanır korur.bence eksik şeyler var sizin göremediğimiz anlamak istemediğiniz şeyler var.ailene güven ve bırak bu ilişkiyi.ama mecburum diyorsan carene bakacaksın .ailemi elin oğlumu

Merhabalar hanımlar.
Ailem biri var mı dediklerinde söylemiştim hayatımda olan insanı. Kıyametler kopmuştu.
Annem hissiyatıyla dedi ki baban ona vermeyecek biliyorsun değil mi ? Hala konuşuyorsan ayrıl. Ben size dürüstçe söyledim niye böyle yapıyorsunuz dedim. Öyle miiiii dedi. Akşam gelince babama söyledi kızın hala konuşuyor diye. Konuşuyor musun dedi inkar etmedim.
Ve yemediğim hakaret kalmadı. Gidersen adımını atamazsın yüzümüzü göremezsin. Kaçmak Yok gelip isteyecekler hiçbir şey ikram etmeyecez bile seni kapıdan onlarla gönderecem. Kızgın olduğu için değil gerçekten yapacak. Baba seviyorum dedim. Ne sevmesi ya diyor.
Bugün vazgeçirmeye çalıştı gün boyu. Çalıştığın işyerimden çıkaracam seni dedi. Beni oraya sokan kişi babamdı zaten. Ailemde ki kimse benle konuşmuyor. Tek kelime etmiyorlar yüzüme bakmıyorlar. İstememe sebepleri ne diyeceksiniz. Yok gerçekten Yok. Adını bile babam bugün sordu. Düşünün. Neymiş o olmaz demiş ben diretmişim. Erkek arkadaşımı onlara tercih etmişim. Sevgilim de evi aldı. Eşyaları almaya çalışıyor. Bir anda pat diye neye uğradığımızı şaşırdık. Lütfen bir akıl verin. Cehennemde gibiyim. 2 aya defolup gideceksin ve bir daha görmeyeceksin bizi diyor. Evlenmek istedim çok mu kötü birşey he. Sevdiğim insanla evlenmek.
Benzer bir olay yasattilar bana da. Yok yere esimin gunahina girdiler. Masallah subhanallah dunya iyisi bir adam. Ne yasattilarsa boynunu buktu olsun dedi bana olan bir sey degil seni uzmesinler dedi. Aglamadigim gece yoktu. Isteme gununde bile aglattilar ikimizi. Annem babamdan korktugu icin notr davranıyordu. Sonra sebeosiz bir sekilde o da babam gibi davraninca evde yapayalniz kaldim. Gunlerce yemege cikmadim. Ac uyudum. Sonra sevgilim dayanamadi geliyorum seni almaya dedi. Sessiz sessiz geceleri bavul hazirladim. Zaten kimsenin umrunda olmadigim icin odama gelip napiyorsun diye bakan bile olmadi. Bir gun vurdum kapiyi gittim. Yolu yariladigimda haberleri oldu. 1 gun dahi pisman olmadim. Eger guveniyorsan sevgiline, maddi gücün meslegin varsa hic dusunme. Kimse sana bu zulmü yapamaz. Annelik babalik duygusunu tatmak icin dunyaya getirmişler bizi. Bize sorulmamış. Simdi de benim dedigim olacak kafasiyla bir aşkı ziyan edemezler buna izin verme sahip cik askina. Sana yaptiklari psikolojik siddet. Ne haklari var buna? Keyfi dünyaya getirmişler seni. Ego tatmin etmesinler ustunden.

Merhabalar hanımlar.
Öncelikle Allah yardimcin olsun seni en iui ben anlarim aynisini yasadim babam gittigin gun evlatliktan red ederim dedi ben direndim sonradan babami cok üzzdüm adam günde bi paket agri kesici iciyodu.
Ben konusmaya devam ettim onlar 5 6 defa istemeye geldiler annem babama sordu niye vermiyosun diye babamda söyle demis ben kizimi el bebek gul bebek yetistirdim Allahin gucune gitmesin maddi durumlari hic yok kizim istedigi bisey alamazsa ben olurum falan filan gibi seyler sonra bende artik sevdigim cocugun gercek yuzunu görmeye basladim annesi tam bir kufur baz zaten gelinlerine etmedigi hakaret kalmamis ben ayrildim ara verelim dedim biraz oda o ara baska kiz istemeye gitmis ben sonradan duydum ve tamamen ayrildim tabi zorla goturduler beni falan dedi ama yemezler.
Aradan bi yil gecti esimle tanistk 2 yil ciktik istemeye geldiler babam arastrdi ve verdi suanda iyi ki babam vermemis diyorum esimi cok seviyorum cunku.
Dicegim o ki eger sevgilinde herhangi bir problem yoksa kacma bi yolunu bul araya birilerini koyun inan aileler istemez kötulugumuzu ha belki birilerine maddi durum bahane gelmez ama oda cok önemli hayat bi ara toz pembe ama bi ara dedigim gibi sonra gerceklere dönmek zorundasin bu gerceklerde para da var

Siz bu beyle nasıl tanıştınız, görüştünüz?
Uzak yerdeymiş ama birlikte olmuşsunuz da.
İnternetten falan tanıştınız da aileniz ondan mı istemiyor?
Vakit geçirdiniz mi tanıyacak emin olacak kadar?
İnternetten tanışmadık. Ben Ankara da sınava girerken tanıştık. O da sınava giriyor aynı yerde.
Tanıdım onu çok denedim. Görüştük yarım saat bile olsa geldi gördü sürekli.

Öncelikle Allah yardimcin olsun seni en iui ben anlarim aynisini yasadim babam gittigin gun evlatliktan red ederim dedi ben direndim sonradan babami cok üzzdüm adam günde bi paket agri kesici iciyodu.
Ben konusmaya devam ettim onlar 5 6 defa istemeye geldiler annem babama sordu niye vermiyosun diye babamda söyle demis ben kizimi el bebek gul bebek yetistirdim Allahin gucune gitmesin maddi durumlari hic yok kizim istedigi bisey alamazsa ben olurum falan filan gibi seyler sonra bende artik sevdigim cocugun gercek yuzunu görmeye basladim annesi tam bir kufur baz zaten gelinlerine etmedigi hakaret kalmamis ben ayrildim ara verelim dedim biraz oda o ara baska kiz istemeye gitmis ben sonradan duydum ve tamamen ayrildim tabi zorla goturduler beni falan dedi ama yemezler.
Aradan bi yil gecti esimle tanistk 2 yil ciktik istemeye geldiler babam arastrdi ve verdi suanda iyi ki babam vermemis diyorum esimi cok seviyorum cunku.
Dicegim o ki eger sevgilinde herhangi bir problem yoksa kacma bi yolunu bul araya birilerini koyun inan aileler istemez kötulugumuzu ha belki birilerine maddi durum bahane gelmez ama oda cok önemli hayat bi ara toz pembe ama bi ara dedigim gibi sonra gerceklere dönmek zorundasin bu gerceklerde para da var
Sevgilimin durumu bizim aileden kat kat daha iyi. Karakteri en önemlisi ben hep pes ediyorum o asla etmiyor.

Merhabalar hanımlar.
Senin şuan yaşadıklarıbı bende yaşadım ve dik dur kararından vazgeçme.Alışacaklar ve bu zaman geride kalacak emin ol.Ben şuan evli hatta hamileyim.Zamanında annem asslla evlenemezsin ona gittiğin gün bizi sildiğin gündür gibisindn laflar dahi etmişti.Aynı evde yabancıydık ailemle.Çok zor zamnlr geçirdm ama vazgeçmedm annem sürekli istemediğini dile getirirdi nişanlandıktn snra bile.Ama tabiki öyle değil bizzat düğünmdr annm ilgilendi ilk gelnlği giydiğmde sarılp ağlamıştk falan.Geçicek merak etme sen onları bi şekilde buluştur konuştur niyetini belli etsin adam.Bi tık güven yükseltir bu.Kararından vazgeçme ,eğer vazgeçersen sen sevdiğini kaybedersin.Ailen bi yerden sonra göz yumacaktır.Bak aileni es geç demiyorum ama eğer sen bu adam çıkmadn önce ailenle iyi zaman geçiriyorsan ailen seni başkasıyla görmekdn çekinir istemez vermeyi.Alışacaklar😚😚❤️

Back
X