• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıkmazdayım

bıraksana kaynanan gelmiyorsa gelmesin senin evine sende gitmezsin olur biter belliki gelmek istemiyor
bosuna neden zorluyorsun ki bir iki defa cagırırsın baktın gelmiyor sende gitmezsin cagırmazsın
esinle neden aranı bozuyorsun eşinin ailesi yuzunden. evde kendine ugraslar bulabilirsin cok sıkılıyorum dersen calısmaya basla
mutlaka aklını dagıtıcak birseyler bulursun... bence cok fevri davranıp bosanma kararı almıssın... ayrıca esinle birlikte olmama sebebini anlamadım
ama bence bu konuda biraz hatalısın... esinle aran iyiyse ve seviyorsanız birbiriniizi bence aileleri pek problem etme zaten cok sıkı fıkıda olsaydınız
eminim bunda da sıkılırdın

Hata,hata,hata...
Hangi birinden başlasam bilemedim.
Öncelikle,ailende ki samimiyeti,sıcaklığı eşinin ailesinden beklememelisin.
Bulamazsın...
''niye beni aramadılar?'' ''niye ne haldeyim merak etmiyorlar?''
''niye ev işlerine,evliliğe alışabildim mi diye sormuyorlar?''
''niye annemle konuşmuyorlar,aileme hakettikleri gibi davranmıyorlar?''sorularını bırak,cevaplarını bulamazsın.
Çünkü onlar öyle,başka bir açıklaması izahı yok!
Senin beklentilerin çok normal aslında ama malesef bu beklentilerin karşılığı yok.
Daha çok yenisiniz,Allah izin verirse 1 sene sonra şu an ki durumundan çok başka dşünüyor olucaksın.
Şimdi sana ''evliliğini bitirme''nedeni gibi görünen bu sebepler,
aradan geçen zamanla önemini kaybedicek emin ol.
Ama eşinle aranda ki sorun hepsinden çok daha önemli.
Böyle ciddi bir probleminiz varken gereksiz detaylara takılman hata.
Ayrılmayı düşünmende hata.Evlilik tam da yaşadığın şey aslında;
Bu sorunları sadece annen ve sen mi yaşıyorsunuz sanıyorsun?
En kestirmeden sitede ki 10 kadından 8'inin eşinin ailesiyle irili ufaklı problmleri var.
Ama bu tür sebeplerden dolayı ilk akla gelen ''ayrılmak''olmuyor.
Sen ilk zorluk da tökezleyip ayrılmayı çözüm olarak görüyorsan;
evliliğine ve eşine olan inancını tekrar gözden geçir derim.
Evlilik bu tip sorunlarla uğraşırken bile devam eden bir sistem.
Öyle ilk pürüz de gemileri yakıp boşanmaya koşulsaydı inan kimse koşa koşa evlenmezdi.
Öyle ya nasılsa bitecek düşüncesiyle evlilik olur mu?
Kimseyi seni aramıyorlar diye suçlayamazsın,aramasınlar ne çıkar.
Yalnız da değilmişsin,çok iyi anlaştığın bir eltin varmış işte ne güzel.
Bırak görümce kaynana da eksik kalsın.
Denk geldiği ölçüde görüşürsün.Özel bir çaban olmaz hoşnut etmek adına.
Saygı da kusur etmezsin ama kendini de hırpalamazsın samimi ilişkiler için.
Oldu bitti gitti:34:

seni çok iyi anlıyorum canım.bende aynen senin gibiyim.aynen bende bazen şakayla laf soksam içimde kalmasa diye düşünüyorum.yok ama olmuyo.onlar isterse 50kez hata yapsın sana en ufak bir gülümsemede yakınlaşmada yelkenler fora..sessiz kırıcı olmayan bi yapın var..bende aynen senin durumundayım.iki arada bir derede kaldım.1 yıldır aramız iyi olsun diye yapmadığım şey kalmadı noldu elde var kocaman bir sıfır..kimse kimseyi değiştiremez bunu anladım..ve bi nokta daha var.annenin yaşadıklarını kesinlikle kendinde yaşayacakmış gibi düşünme.unutma her insan ayrı..sırf böyle düşündüğün için ister istemez kendini o kalıba yerleştiriyosun.ve dolayısıyla sende aynı şeyleri yaşıyomuş gibi hissediyosun.eşinin sülalaeside baktın seni üzüyor eşine hiçç şikayet dahi etmeden sınırlarını koy.yüz göz olma.bazen insanlara güleryüz iyilik ters tepiyo..havalı değilsen bile sırf onlara hava yap..off yaa nedir sanki anamızdan bunların derdini kaprisini yaşayalım diye dünyaya geldik..takmamaya çalış..eşinle mutlu olmaya bak..

evet korkuyorum annem gibi olmaktan..annem de mutlu su anda.ama hep onun cabasıyla.bı de giden gitti yani kadından..bu kadaaaarr erkek arasından bende gittim babama benzeyeni buldum..huyu suyu aynı..hakkımız da hayırlısı olsun..

Inanki senin yaptiklarini bende yaptim zamaninda allahtan bende bi tek k.valide var ama ilk zamanlar aman kirilmasin yok büyügümdür esimin annesi falan derken hic karsilik vermedim sanirim oda beni iyce aptal yerine koymaya basladi tabi olan olaylari esimede yansitiyodum beni korusun kollasin sagolsun cok destekte olmustur bana ama ben yinede tam istedigim tepkiyi göremeyince bu sefer ikimiz kavgaya basliyoduk yani olay annesinden cikip bizim problemimiz oluyodu ve sonunda oda aman siz mutlu olun ben gerekirse ozürde dilerim ben öyle demek istemedim sen yanlis anladin gibi kivirmaya basliyodu baktim ki olanlarin sonunda bi tek ben uzuluyorum ve dedigin gibi politik olmaya basladim ama bu kesinlikle iki yuzluluk degil iki yuzluluk icinden gelmeden bisey yapmaktir bence benim zaten kadin laf sokunca dannn diye cvbini yapistirasim var önceden susardim ama artik susmuyorum o gülerek saka yapar gibi laf sokuyosa bende gülerek cvbini veriyorum ciddiyse bede ciddilesiyorum ne kadarlik evlisin bilmiyorum ama zamanla onlarda seni sende onlari kabul edersin ve esinin akli fikri yerinde ve seni gercekten seviyosa oda ailesinin yanlislarini kabul eder ama inanki bunlar icin zaman lazim bu tür seyleri kafana takip kendi ic huzurunuda kacirma o zaman cok mutsuz olursun .Umarim aranizdaki sevgi bu sacmaliklari yener ve ömür boyu mutlu olursun esinle

ayyy okurken bile sinir oldumm..öle güzel duygu sömürüsü yapıolar ki..tabi evlatlarını bizden daha ii tanıdıkları için nabzına göre serbeti veriolar..dioruum bende söliimm senin gibi hemen suratları degısıo lafı yiyince..bız saka yapmıstık diolar.e siz saka yaptıysanız bende yaptm diorum ama suratlar değişio dediğime diceğime pişman oluyorum..dün gece yine kayınvalidemdeydik..yine hastaydı yine eşim etrafında pervaneydii..o kdr kafam karısık ki gercekten hasta mı deil mi onu bile bilemiyormm..bilsem su gun biticek susar beklerimm..ama ya bitmezse diorum..hep tatlı ekmeğimizi acı yaparlarsaa..bi büyüğümüz derdi' ele karışmak yere karışmak ' diye.bnmkiler hiç öle deil ben cok sanslıyım derdimm..gercekten içlerine girince tanıdımmm..

bıraksana kaynanan gelmiyorsa gelmesin senin evine sende gitmezsin olur biter belliki gelmek istemiyor
bosuna neden zorluyorsun ki bir iki defa cagırırsın baktın gelmiyor sende gitmezsin cagırmazsın
esinle neden aranı bozuyorsun eşinin ailesi yuzunden. evde kendine ugraslar bulabilirsin cok sıkılıyorum dersen calısmaya basla
mutlaka aklını dagıtıcak birseyler bulursun... bence cok fevri davranıp bosanma kararı almıssın... ayrıca esinle birlikte olmama sebebini anlamadım
ama bence bu konuda biraz hatalısın... esinle aran iyiyse ve seviyorsanız birbiriniizi bence aileleri pek problem etme zaten cok sıkı fıkıda olsaydınız
eminim bunda da sıkılırdın

pire için yorgan yakmaya benzio benmki..fevrilik yapıorum üzgünken..konuyu da çok bunaldıgım bi anda açtım o anki duygularımla..

kaynanam isterse hiiç gelmesin bnm derdim deil..ama o deil mesele..eşim cagırıyo yanımda gelsın dıe bagırıorm bende telden..yok diyo..sonra dönüo beni emine cagırmadı cekınıyorum gelemeiorum dio.ben cagırıorum bu sferde güzel cagırmadı ısrar etmedı dıo..eşim iş cıkısı gidicekmiş onu kolundan zorla tutup getircekmiş onu ıstıomus..o da dedi ki anne bana hıc mı acımıosun..ben işten yorgun argın geliorumm neden senı zorla getıreyimm..dio ben öle istiorum bnm sevgiye ihtiyacım var dio..sonra bızde kalmak ıstıo ama yıne ben ısrar kıyamet ole yapıcam..aksam oturmaya gıdıoruz bende kalın bende kalın..yok dio eşimde kalamayız ama bnm gözümün içine bakıo.kalalım desem kalcak yani..yok diyince hop dönüo kayınvalidem..tabı oglum sen bu evde buyumedın kalmazsın artık dio..eşim de basını önune eğio susuyo..insan annesine dıyemez mı anne ben yenı evliyimm ne işim var şimdiden burda diye..evlerimizin arası da yürüyerek 10 dk..

yani anlıcagın ne uzak duruluo ne yakın davranılıo..bu denge nasıl saglanıcaqk hıc bılemedımm..

Canim is biraz esinde bitiyo sanirim ailesine biraz fazla düskün,cok sükür benimki pek degilde o konuda rahatim ama tabi k.valideler zeki ve yillarin tecrübesi var neyi nerde kime karsi kullanacaklarini cok iyi biliyolar benim actigim bi kac konu var göz atarsan ne kadar sacma seylerle ugrastigimi görürsün.Bizimkide senin k.validen gibi en son boynu agridi bütün gün kocasina ovdurdu ama esim madem okadar agriyo ovmayla gecermi dr ye gitsene dedi:60:aslinda onlarin istedigi ah ah vah vah yazik sana deyip etrafinda deli divane olalim.Bide ne zaman özel bisey var mesela birimizin dogum günü falan sirf ilgiyi kendi uzerine cekmek icin sacma sapan seyler yapiyo beni sinir ediyo:35:ama bence kizdigini sinirlendigini hic belli etme zaten onlarin istedigide bu:36:araya baska seyler sok onlar naisl sacmaliyosa sende sacma sapan bi konu at ortaya ilgiyi ondan baska yere cek yine

Hata,hata,hata...
Hangi birinden başlasam bilemedim.
Öncelikle,ailende ki samimiyeti,sıcaklığı eşinin ailesinden beklememelisin.
Bulamazsın...
''niye beni aramadılar?'' ''niye ne haldeyim merak etmiyorlar?''
''niye ev işlerine,evliliğe alışabildim mi diye sormuyorlar?''
''niye annemle konuşmuyorlar,aileme hakettikleri gibi davranmıyorlar?''sorularını bırak,cevaplarını bulamazsın.
Çünkü onlar öyle,başka bir açıklaması izahı yok!
Senin beklentilerin çok normal aslında ama malesef bu beklentilerin karşılığı yok.
Daha çok yenisiniz,Allah izin verirse 1 sene sonra şu an ki durumundan çok başka dşünüyor olucaksın.
Şimdi sana ''evliliğini bitirme''nedeni gibi görünen bu sebepler,
aradan geçen zamanla önemini kaybedicek emin ol.
Ama eşinle aranda ki sorun hepsinden çok daha önemli.
Böyle ciddi bir probleminiz varken gereksiz detaylara takılman hata.
Ayrılmayı düşünmende hata.Evlilik tam da yaşadığın şey aslında;
Bu sorunları sadece annen ve sen mi yaşıyorsunuz sanıyorsun?
En kestirmeden sitede ki 10 kadından 8'inin eşinin ailesiyle irili ufaklı problmleri var.
Ama bu tür sebeplerden dolayı ilk akla gelen ''ayrılmak''olmuyor.
Sen ilk zorluk da tökezleyip ayrılmayı çözüm olarak görüyorsan;
evliliğine ve eşine olan inancını tekrar gözden geçir derim.
Evlilik bu tip sorunlarla uğraşırken bile devam eden bir sistem.
Öyle ilk pürüz de gemileri yakıp boşanmaya koşulsaydı inan kimse koşa koşa evlenmezdi.
Öyle ya nasılsa bitecek düşüncesiyle evlilik olur mu?
Kimseyi seni aramıyorlar diye suçlayamazsın,aramasınlar ne çıkar.
Yalnız da değilmişsin,çok iyi anlaştığın bir eltin varmış işte ne güzel.
Bırak görümce kaynana da eksik kalsın.
Denk geldiği ölçüde görüşürsün.Özel bir çaban olmaz hoşnut etmek adına.
Saygı da kusur etmezsin ama kendini de hırpalamazsın samimi ilişkiler için.
Oldu bitti gitti:34:

yorumların için tesekkürler..çok zormuş..hersey bastan cook guzledi..kayınvalıdem deli divane olurdu..görümcem zaten onemli değil..onu tanıdım azcok..ama kayınvalıdemden hıc ummadım..bu bastan soylenenlerin hepsini yapardı..annemi tutar kandi arardı..şimdi özel gunlerde telini acmıo..dugunde gule oynaya kızın bıze emanet diye ayrıldı..sonrasında noldu da dusman olundu aklım almıo..ne görüştüler ne konustlar..ailem erkek tarafı gibiydi..kayınvaliddem para konusunda ogluna ket vururken annem babam oglum sıkısırsan sende bızım evladımzsın uzulme sıkılma bize gel dediler..o zaman herkes iidi..ben evlendm..eşimde dahil hepsi amaann naptılar oldu..kendimi gectım de ailem olunca hazmedemiorumm..nasıl böle yanardoner oluolar..

tine kayınvalıdemın kotu nıyetlı bırı olduguna inanmıyorum..inanmak istemiorumm..görümcemin doldurusuna geldiği için böle davranıo..ne diyimm..birbirlerinden bulsunlar..

Canim is biraz esinde bitiyo sanirim ailesine biraz fazla düskün,cok sükür benimki pek degilde o konuda rahatim ama tabi k.valideler zeki ve yillarin tecrübesi var neyi nerde kime karsi kullanacaklarini cok iyi biliyolar benim actigim bi kac konu var göz atarsan ne kadar sacma seylerle ugrastigimi görürsün.Bizimkide senin k.validen gibi en son boynu agridi bütün gün kocasina ovdurdu ama esim madem okadar agriyo ovmayla gecermi dr ye gitsene dedi:60:aslinda onlarin istedigi ah ah vah vah yazik sana deyip etrafinda deli divane olalim.Bide ne zaman özel bisey var mesela birimizin dogum günü falan sirf ilgiyi kendi uzerine cekmek icin sacma sapan seyler yapiyo beni sinir ediyo:35:ama bence kizdigini sinirlendigini hic belli etme zaten onlarin istedigide bu:36:araya baska seyler sok onlar naisl sacmaliyosa sende sacma sapan bi konu at ortaya ilgiyi ondan baska yere cek yine

bende diorum eşime biraz dik dur..ne beni onlara ezdir ne de onları bana ezdir..dengeyi sen kurucaksın diorum ama hersey annesının yuzunu görene kadr..oglunu cok guzel kullanıo..üstelik ne tek erkek ne tek cocuk..ama kafayı ona takmıs durumda..doktora gıdıo donuste esımı arıo neden beni aramadın gelip allmak için bekledim dio..o da ne bilim anne yorgundum arasaydın gelr alırdım.tek basına döncegıne abimi arasana dio( hem su an calısmıo abisi hem de evleri arası 2 dk).yok yine baslıo bnm sevgıye ıhtıyacım var die.baslıo eşim bi saat gonlunu almaya dil dökmeye..lunaparka gidioruz oraya bile götürmedin diye kapris yapıo şaka gibi :) tek istediğim kocamın yanımda olması..artk bızde ev kurduk gece 12 de arayıp da nasıl laf söler neden beni aramıosun die.biz musait miyix bakalımm o saatte..eşimde anne arama bu saatte demio..bnm annem arasa ben kız halımle derim anne arama bu saatte die..

bende diorum eşime biraz dik dur..ne beni onlara ezdir ne de onları bana ezdir..dengeyi sen kurucaksın diorum ama hersey annesının yuzunu görene kadr..oglunu cok guzel kullanıo..üstelik ne tek erkek ne tek cocuk..ama kafayı ona takmıs durumda..doktora gıdıo donuste esımı arıo neden beni aramadın gelip allmak için bekledim dio..o da ne bilim anne yorgundum arasaydın gelr alırdım.tek basına döncegıne abimi arasana dio( hem su an calısmıo abisi hem de evleri arası 2 dk).yok yine baslıo bnm sevgıye ıhtıyacım var die.baslıo eşim bi saat gonlunu almaya dil dökmeye..lunaparka gidioruz oraya bile götürmedin diye kapris yapıo şaka gibi :) tek istediğim kocamın yanımda olması..artk bızde ev kurduk gece 12 de arayıp da nasıl laf söler neden beni aramıosun die.biz musait miyix bakalımm o saatte..eşimde anne arama bu saatte demio..bnm annem arasa ben kız halımle derim anne arama bu saatte die..

bu arada ilgin için tesekkurler..butun soylenenleri dikkate allıorumm..tecrubelerinize ihtiyacım var..konularına da bakıorum şimdi canımmm..

Canim bence esine bunun sorumlulugunu cok fazla yükleme iste dik dur benide kolla falan cünkü ne yaparsa yapsin hic bi zaman senin istedigin tepkiyi alamicaksin.Mesela benim esim annesinin yaptigi bi cok seyin farkinda cogu zamanda yanimda olmustur ama sonuc degisiyomu hayir o yine kendi bildigini yapiyo ve esimin dedigi ne yapayim artik sasirdim annemi biliyosun kafaya taktimi yapar yada kime ne diycegini bilmez abuk sabuk konusur ama ben ne yapabilirim konustuda kizdida ama yok hic bisey degismiyo o yine sizinle lunaparka gelmek istiycek sanirim amaci senin gibi olmak yada seni kiskaniyo yani esinin senle gecirdigi zaman bile onu rahatsiz ediyo ki benide sev diyo yani aslinda bu acikca onu sevme beni sev demekte malesef erkekler kadinlar gibi pek ince düsünemediklerinden bu tür seyleri pek farkedemiyolar.Sende bir araya geldiginizde boyle bisey derse yine niye anne seni kimse sevmedimi gel ben severim ama kocmoi rahat birak ki oda beni sevsin de:52:bende sevilmek istiyom de:63:

eşinle neden birlikte olmadın bu kadar önemli bi sorununuz varken gittinde bunlarımı taktın kafana dış kapının dış mandallarımı battı gözüne asıl sorununuzu halletmeniz gerekirken ?????

canımm özel msj gönderemiorummm daha hakkım yokmuşş..önemli değil..inceliğin için teşekkürler..

Canim bence esine bunun sorumlulugunu cok fazla yükleme iste dik dur benide kolla falan cünkü ne yaparsa yapsin hic bi zaman senin istedigin tepkiyi alamicaksin.Mesela benim esim annesinin yaptigi bi cok seyin farkinda cogu zamanda yanimda olmustur ama sonuc degisiyomu hayir o yine kendi bildigini yapiyo ve esimin dedigi ne yapayim artik sasirdim annemi biliyosun kafaya taktimi yapar yada kime ne diycegini bilmez abuk sabuk konusur ama ben ne yapabilirim konustuda kizdida ama yok hic bisey degismiyo o yine sizinle lunaparka gelmek istiycek sanirim amaci senin gibi olmak yada seni kiskaniyo yani esinin senle gecirdigi zaman bile onu rahatsiz ediyo ki benide sev diyo yani aslinda bu acikca onu sevme beni sev demekte malesef erkekler kadinlar gibi pek ince düsünemediklerinden bu tür seyleri pek farkedemiyolar.Sende bir araya geldiginizde boyle bisey derse yine niye anne seni kimse sevmedimi gel ben severim ama kocmoi rahat birak ki oda beni sevsin de:52:bende sevilmek istiyom de:63:

aynen öle..ama benim kütükcanımm bunu anlamıo..:) yaslılıgına verio ve de haklı görüo..bayıldım bu cevaba yaa...ilk fırsatta bunu sölücemm :66::66:
bu arada konularına baktımm..sende baya bunalmıssın..allah yardımcımız olsun..

burası ne güzel yaaa.söledikce rahatladımm..ohhhh...

Evet canim k.validene icinden geleni söyle esinlede huzurunu bozma gel buraya anlat kk de derdine derman bulamasan bile dedigin gibi anlatirken bile hafifliyo insan.Icinde kalmasin yani.Bide esinin sei sevdigine eminsen ve bu konular haric baska problemiiz yoksa bosanmayi falan düsünme niye bosanicaksin ki anlamadim haaa cinsel olarak henuz bi temasiniz olmamis tabii buda evlilikte bi sorun sebep nedir bilemiyorum ama sanirim bi rahatsizliktan dolayi bence k.validenle eltiyle ugrasicgina bu konu uzerinde calis ve yenmeye bak tamamiyle kari koca olun belki o zaman bazi seyleri daha rahat yenersiniz

Evet canim k.validene icinden geleni söyle esinlede huzurunu bozma gel buraya anlat kk de derdine derman bulamasan bile dedigin gibi anlatirken bile hafifliyo insan.Icinde kalmasin yani.Bide esinin sei sevdigine eminsen ve bu konular haric baska problemiiz yoksa bosanmayi falan düsünme niye bosanicaksin ki anlamadim haaa cinsel olarak henuz bi temasiniz olmamis tabii buda evlilikte bi sorun sebep nedir bilemiyorum ama sanirim bi rahatsizliktan dolayi bence k.validenle eltiyle ugrasicgina bu konu uzerinde calis ve yenmeye bak tamamiyle kari koca olun belki o zaman bazi seyleri daha rahat yenersiniz

insallah cnmm...saol bana vakit ayırdıgın için..

Back
X