Çıkmazdayım.

Aynilarini yasadim bende.
Evde bir kiyamet koptu ki gormen lazim.
2 ay konusmadik.
Bizimkini annem söylemişti birde, benden habersiz.
Çok fena bir durum.
Allah yardimcin olsun Sevdacim.
O birşey demedikce konuşma sormadikca cevaplama
Şimdidensevgilinle kkonuş ve evlenelim de.
Büyük ihtimalle bunu bekliyor baban.
Söylediklerine bakarsak..
Baban elbet acacaktir bunun konusunu, actiginda direk ciddiyiz zaten dersin.
Bir söz kesersiniz olur biter.
3-4 aya yumuşarbbüyük ihtimal.

Aynilarini yasadim bende.
Evde bir kiyamet koptu ki gormen lazim.
2 ay konusmadik.
Bizimkini annem söylemişti birde, benden habersiz.
Çok fena bir durum.
Allah yardimcin olsun Sevdacim.
O birşey demedikce konuşma sormadikca cevaplama
Şimdidensevgilinle kkonuş ve evlenelim de.
Büyük ihtimalle bunu bekliyor baban.
Söylediklerine bakarsak..
Baban elbet acacaktir bunun konusunu, actiginda direk ciddiyiz zaten dersin.
Bir söz kesersiniz olur biter.
3-4 aya yumuşarbbüyük ihtimal.

Sağ ol canım.Sevgilimle konuştum,ne zaman istersen biz geliriz,konuşuruz sen orasını düşünme dedi.Ama babam açmadan da konuşamam onunla.Sorarsa cevaplarım,hepsi o kadar.Tek derdim sınavımı geçebilmek.:ssz:

Şimdi çıkmak zorundayım.Gece gelemem.:ssz: Yazan olursa yarın sabah cevaplarım inşallah.Hakkımızda hayırlısı,Rabbim yardımcımız olsun.Desteğiniz için çok teşekkürler.:16:

Aradaki yorumların hepsini okuyamadım

SevdaLinka umarım kendini suçlu hissetmiyorsundur
Babanın sana haksızlık ettiğini düşünüyorum
Bu kadar tepki vermesi çok abartılı
Allah sana can sağlığı versin, canın sağolsun. İnsanın evladının sağ olması sağlıklı olması ne kadar kıymetli bir şey ah bunu da bilmiyor.
Kendi sağlığını da tehlikeye atıp seni vicdan azabına sokuyor üstelik..
Bunu düşünemiyor mu acaba bir tanecik kızını yerden yere vururken?
Sen kendini kötü, namussuz olarak düşünmüyorsun değil mi? Öyle bir şey yok çünkü..

Sınav öncesi çok kötü olmuş bu yaşanan..

Ama sen de askerliğini yapmamış birini babanın karşısına çıkarsan, bu sefer de bunu laf ederdi eminim.
Siz her şey tam olsun da öyle haberleri olsun istemekle haklısınız da.

Umarım sınavda başarılı olursun
Allah yardımcın olsun
Üzüldüm

Ama evlenmenize karşı çıkacağını zannetmiyorum
Hani onun tabiriyle namus gitti ya (!) [öyle bir şey yok tabi]
Evlendirme konusunda sıkıntı yapmaz ama
Tavır yapacağı belli.. :26::26::26:

Merhaba.:31:

23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...:ssz:

Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.

Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.

Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.:ssz:

Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.

''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.

Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.

Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.

Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.:14:

seni cok iyi anlıyorum benim babamda böyledir yani hos görmez böyle seyleri.bende sevgilimi söylediğimde evlenmeye gelmek istediklerinde bile kızmıstı .hiç konusmadı benimle.hiç lafınıda etmedim sadece bi kez gelecekler dedim.sonra geldiler yumusadı.bence görüsmüyorum de.yani bilmesin görüstüğünü.ilerde evleneceginizde dersinki ciddiyiz istemeye gelecekler dersin...merak etme yumusayacak sadece zaman.babalar sert olsada kızlarını sever:43::ssz::4:

babanizi nerden vuracaklarini iyi bilmisler soyleyenler.Ama babaniz sizin tursunuzu kuracak degil heralde.Evlilik yasiniz nerdeyse. ozur dilerim ama babaniz gercekten cok dar dusunceliymis.Ama sevdiginiz insani birakmayin derim. Sonradan pisman olacaksiniz.Biraz zamana birakin ortalik biraz yatissin.Sonrada babanizin dinledigi insanlar vardir onlari da araya koyup tanistirabilirsiniz..Ayrica siz kizisiziniz damgalanmak ne ya..ne kadar kotu birsey.uzulmeyin babaniz anlayacaktir zaman girsin araya..bekleyin..

Merhaba.:31:

23 yaşındayım,üniversiteden geçen yıl mezun oldum.Türkçe öğretmeniyim.Atanamadım,10 gün sonra sınava gireceğim tekrar.Canımı dişime takarak çalıştım,her şey yolundaydı ta ki dün akşama kadar...:ssz:

Üniversitede 4 yıldan beri arkadaşım olan sevgilimle mezun olmamıza 15 gün kala ilişkimize başladık.O atandı,Erzurum'da görev yapıyor.Bir yıldan beri 3 kez gelebildi yanıma.Buraya kadar sorun yok.

Dün akşam babam eve geldiğinde yüzü sinirden kapkara olmuş.Hiç konuşmadı.Biraz oturdu ve.''X'i tanıyor musun ?'' dedi,soyadıyla beraber...Evet dedim.

Nerden dedi,başımı eğdim.''Ben boşa çalışıyorum,yazıklar olsun.''dedi.İş durumunu sordu.Söyledim.:ssz:

Babam iltihaplı eklem romatizması hastası.Ellerinde kasılmalar oluyor.Doktor ilaçlarını aksatmamasını söylemiş.Eğer içmezse,kalp spazmına varabilirmiş iş.Ve babam bu olayı duyduktan sonra dün bütün ilaçlarını çöpe attı.

''Dua edin bana öleyim.Ben namusum ve şerefim için yaşadım.Ölürsem istediğinizi yaparsınız.Başımı yere eğdin.''dedi.

Annem kim söyledi dedi,onu da tersledi.Ben başkalarını kınardım el ele,kol kola geziyor diye ama aynı haltı bizimki de yiyormuş dedi.Söyleyenler de ''abi sen beş vakit namazında adamsın,söylemesek olmazdı.''demişler.

Babam dün akşam bana ''damgalandın.''dedi. Ya bu işe son verirsin,ya da bu rezilliğe devam edeceksen ölümüm için dua edeceksin dedi.

Ben çok kötüyüm.Zaten söyleyecektim sınavdan sonra.Ne yapacağım bilmiyorum.:14:

Sevdalinka baban çok abartmış yahu:44: Yani sen zaten akıllı hatunsun bilirsin nerde ne yapacağını. Asıl babana yetiştirenler nasıl bir kafaya sahip, namaz niyazla ne alakası var bunun? Bence al babanı karşına konuş tane tane, seni anlayacaktır diye düşünüyorum

Canım yaşadıklarına üzüldüm fakat ailen zamanında ta okurken eski sevgilin ve ailesi ile tanışmamışlar miydi? Neden bu sevgiline bu kadar tepkili?

Aradaki yorumların hepsini okuyamadım

SevdaLinka umarım kendini suçlu hissetmiyorsundur
Babanın sana haksızlık ettiğini düşünüyorum
Bu kadar tepki vermesi çok abartılı
Allah sana can sağlığı versin, canın sağolsun. İnsanın evladının sağ olması sağlıklı olması ne kadar kıymetli bir şey ah bunu da bilmiyor.
Kendi sağlığını da tehlikeye atıp seni vicdan azabına sokuyor üstelik..
Bunu düşünemiyor mu acaba bir tanecik kızını yerden yere vururken?
Sen kendini kötü, namussuz olarak düşünmüyorsun değil mi? Öyle bir şey yok çünkü..

Sınav öncesi çok kötü olmuş bu yaşanan..

Ama sen de askerliğini yapmamış birini babanın karşısına çıkarsan, bu sefer de bunu laf ederdi eminim.
Siz her şey tam olsun da öyle haberleri olsun istemekle haklısınız da.

Umarım sınavda başarılı olursun
Allah yardımcın olsun
Üzüldüm

Ama evlenmenize karşı çıkacağını zannetmiyorum
Hani onun tabiriyle namus gitti ya (!) [öyle bir şey yok tabi]
Evlendirme konusunda sıkıntı yapmaz ama
Tavır yapacağı belli.. :26::26::26:

Tek sıkıntım sınavdan önce böyle bir şey yaşamak zaten Lokumcum.Yoksa duymasına o kadar da takılmadım.Sabır ve zaman lazım işte.

seni cok iyi anlıyorum benim babamda böyledir yani hos görmez böyle seyleri.bende sevgilimi söylediğimde evlenmeye gelmek istediklerinde bile kızmıstı .hiç konusmadı benimle.hiç lafınıda etmedim sadece bi kez gelecekler dedim.sonra geldiler yumusadı.bence görüsmüyorum de.yani bilmesin görüstüğünü.ilerde evleneceginizde dersinki ciddiyiz istemeye gelecekler dersin...merak etme yumusayacak sadece zaman.babalar sert olsada kızlarını sever:43::ssz::4:

Yok,yalan söylemem.Anneme de abarttım galiba,onun yaşı yerinde artık demiş.

babanizi nerden vuracaklarini iyi bilmisler soyleyenler.Ama babaniz sizin tursunuzu kuracak degil heralde.Evlilik yasiniz nerdeyse. ozur dilerim ama babaniz gercekten cok dar dusunceliymis.Ama sevdiginiz insani birakmayin derim. Sonradan pisman olacaksiniz.Biraz zamana birakin ortalik biraz yatissin.Sonrada babanizin dinledigi insanlar vardir onlari da araya koyup tanistirabilirsiniz..Ayrica siz kizisiziniz damgalanmak ne ya..ne kadar kotu birsey.uzulmeyin babaniz anlayacaktir zaman girsin araya..bekleyin..

Kesinlikle,beklemek en iyisi...

Sevdalinka baban çok abartmış yahu:44: Yani sen zaten akıllı hatunsun bilirsin nerde ne yapacağını. Asıl babana yetiştirenler nasıl bir kafaya sahip, namaz niyazla ne alakası var bunun? Bence al babanı karşına konuş tane tane, seni anlayacaktır diye düşünüyorum

Konuştuk zaten Cowcum,şimdi daha iyiyiz.

Canım yaşadıklarına üzüldüm fakat ailen zamanında ta okurken eski sevgilin ve ailesi ile tanışmamışlar miydi? Neden bu sevgiline bu kadar tepkili?

Evet,2.sınıftayken olmuştu böyle bir şey.O zaman yaptığım resmen mallıktı.Okul bitince böyle bir şeyle karşılaşsaydım tepkim daha farklı olurdu demişti.Daha sonra anlaşamadık,ayrıldık.Tepkisi de hep aynıydı.Ama önceden,ama şimdi....:7:

Akşam konuştuk.Başta yine saydı,döktü ama sonradan yumuşadı.Şimdi tek amacım sınavımı kazanabilmek.Zamana bıraktık her şeyi...Görüşme de demedi.Artık yaşın uygun dedi.

Desteğinize teşekkürler.:16:

Merhaba Sevdalinka, seninle daha önce bi kaç mesajlaşmamız olmuştu sanırım.
Babanın gözünde düştüğün duruma çok üzüldüm, fakat bu da babanın ilk tepkisiydi bence, yani artık adama nasıl anlattılarsa gözü dönmüş belli ki...
Muhtemelen bi kaç gün surat asacak, ama düşününce senin 23 yaşında bir yetişkin olduğunu, o zaman normale dönecektir.

Yalnız erkek arkadaşının adını soyadını bilen biriyse muhtemelen senin yakın durduğun insanlardan biri söyledi bunu babana, sonuçta sizi sadece sokakta elele gören bi insan nerden bilecek bunları, alnında yazmıyor ya adamın adı.. :31:

Allah yardımcın olsun, evinizin şu an ki durumunu tahmin edebiliyorum, annen top gibi dönüyordur babanla senin aranda, sana mı derman olsun kocasına mı, huzursuz bi ortamda nefes almakta zor..

Sen olabildiğince dik durmaya çalış, babanın karşısında ezilip büzülme ki anlasın senin kötü bir şey yapmadığını...
Ve lütfen moralini yüksek tutmaya çalış, önündeki sınavı düşün..
Yolun, bahtın, zihnin açık olsun, inşallah istediğin sonucu alırsın sınavda..

Birileri babaniza herseyi anlatabilir. Gordugunu de soyleyebilir, iftira da atabilir.Baskasi ne anlatirsa anlatsin. Insan kendi kizina guvenmez, bir gelip sormaz mi?
Burda arkadaslar babasina soyleyen kisiye kizmis, ama ben babaniza daha cok kizdim acikcasi. Demek kim ne dese inanacak, kendi kizina sorma geregi bile duymadan gaza gelip, evde ortaligi yikabilecek birisi. Cok kotu birsey bu. Babanizi her an herkes gaza getirebilir, insanlarin agzi torba degil,herkesin dedikodusu yapilir. Ama sizini babaniz bu sekilde oldugu surece daha cok basiniz agrir gibime geliyor.

Babaniz cok abartmis. Sanirim oldukca dar goruslu birisi, kusura bakmayin ama. Kac yasina gelmis kiz. Sevgilisi olabilir, el ele tutusabilir, yazdiginiz gibi. Ne alaka yani, olmesi icin dua edecekmissiniz filan. Damgalanmak... :37: Aklinda sizin icin nasil bir evlilik hayal ediyor ki? O ilaclar daha cook cope atilir ben size soyleyeyim. Babaniz bana pek saglikli bir adam gibi gelmedi acikcasi. Ne bileyim, mantikli ve olgun bir insanin sergileyecegi davranislari sergilememis.

Ben olsam babama gider once bunun hesabini sorardim. Babam filan demezdim. "Sen sokaktaki adama inanip gemileri yakincaya kadar, gelip kizina sorsana isin aslini" derdim herhalde. Sizi herkesten once kendi babaniz karalamis, en yakininiz. Damgalanmak nedir ya, sizi nasil goruyorsa gozunde artik. Bu kadar guvensiz bir babayla isiniz zor, kolay gelsin.

canım benim kadar kimse çekmemiştir erkek arkadaş konusunda aileden .ne ors... lugum kaldı ne başka bişey ve ben babamdan değil en çok ablam ve annemden çektim senin sevdiğin atandı ben 3 yılda atanmasını bekledim saçlarım daha 30 uma varmadan bembeyaz inan 7 yıl süren flört dönemimizde herşey burnumdan geldi
sana bitek şunu söyleyim ben babamı duyunca asar keser diye bekliyodum gelsinler dedi geldiler istemeye ablam yine durmadı babama verme demiş o da ablamı terslemiş verdi sonrasındada hiç bi sorun çıkmadı bak şimdi 2 yıllık evliyiz alperenimiz yolda :52::49:
üzülme babanında tek sinir sebebei annenden değil senden değil elden duyması ve onların bu durumu namus meselesine çevirmesi :50:
siniri geçer herşey düzelir şu 10 gün gerekirse başka yere git dersanede kal akşama kadar odandan çıkma ama ne olur bırakma sınavı ablacım tamammı
kendine çok iyi bak üzme kendini :29:

Baba iste.sizi halen kucuk bir kiz cocugu gibi goruyordur.hihi. merak etmeyin sadece bu fikre alismasi lazim..bizde yasansigi icin soyluyorum.zamanla hersey daha iyiye gider.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tek sıkıntım sınavdan önce böyle bir şey yaşamak zaten Lokumcum.Yoksa duymasına o kadar da takılmadım.Sabır ve zaman lazım işte.

Yok,yalan söylemem.Anneme de abarttım galiba,onun yaşı yerinde artık demiş.

Kesinlikle,beklemek en iyisi...

Konuştuk zaten Cowcum,şimdi daha iyiyiz.

Evet,2.sınıftayken olmuştu böyle bir şey.O zaman yaptığım resmen mallıktı.Okul bitince böyle bir şeyle karşılaşsaydım tepkim daha farklı olurdu demişti.Daha sonra anlaşamadık,ayrıldık.Tepkisi de hep aynıydı.Ama önceden,ama şimdi....:7:

Akşam konuştuk.Başta yine saydı,döktü ama sonradan yumuşadı.Şimdi tek amacım sınavımı kazanabilmek.Zamana bıraktık her şeyi...Görüşme de demedi.Artık yaşın uygun dedi.

Ozamanbbekle canim zamanla yatisacaktir babalarin cogu boyle...sert dururlar ama kalpleri yumusaciktir:-) simdi kizgin ama gececek

Canım benim bunu okuduğuma çok sevindim seni anlamış ve oluruna bırakmış işte bu harika bir haber bir anda parladı söndü inşallah bundan sonra sınavını hayırlısıyla vereceksin ve her şey yoluna girecek eminim :16:

Şoktayım şuan :53: bu zamanda kimin birlikte olduğu bir sevgilisi yok ki baban sadece bunun yüzünden mi Damgalandın dedi bu nasıl bir kelimedir çok üzüldüm çok :50: üstelik üniversite mezunu yetişkin aklı başında birisin ki birlikte olduğun adamda öyle bu tepki yerine birlikte olduğun bir adam varmış kızım benim kulağıma geldi niyeti ciddiyse seninle gelsinler tanışalım seni istesinler benim kulağıma daha kötü şeyler gelmeden bu işi hayırlısı ile ciddileştirelim demesi gerekliydi bu işi çözecek olan bana kalırsa annendir onunla konuş babanla konuşsun sonra bir araya gelin bir karar alın bu arada erkek arkadaşınada bu durumu bahset bana kalırsa babanın bu tepkisini bakalım onunda niyeti ciddiyse seninle ilgili birtakım adımlar atılır en azından bir yüzük takılsın sanırım baban bu tip şeylere çok önem veriyor ki bizim insanımız genelde söz nişan olaylarının çok üstünde durur :26: :16:

Back
X