Çıkmazdayım...

Anneyim Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
99
69
36
Hayirli günler hanimlar bugun bir baska doluyum. Biraz uzunca yazabilirim hakkinizi helal edin lutfen. Daha 20 gunluk lohusayim 7 yasinda okula giden bir oglum daha var. Her sabh onu okula birakiyorum sonra ogle icin yiyecek birseyler goturup tekrr aksam cikista almaya gidiorum. Kendi yakinlarimdan kimse yok burada. Kayinvalidem ile ayni apartmandayiz bna hic fydasi yok. Defalarca cocugu okula goturmesi icin rica ettim ama bn cikamm yoruluyorum birak bebegi bna sen gotur diyor. Bnde mecbur el kdr bebegimi ona birakip oglumla ilgilenmek zorunda kaliyorum. Yine bu sbh bebegi kv birakip oglumu okula goturecektim bna para verdi gelirkende bize ekmk al diye. Bnde cocugu yakin saatte emzirmedim hemn gidip geleyim diye ekmk alamiycami soyledim. Sonucta okul ile firinin arasida yakin degil. Sonra aramizda tartisma bsladi. Ben zaten dolup tasmisim içimdeki butun nefreti kini kustum. Ailesi oldugu surece bnm yuvama huzur yok. Bunu esimde biliyor ama hep bna sabret diyor. Artik sabredecek gucum kalmadi. Stresten sutum azaldi. Cekip gidesim var buralardan artik inceldigi yerden kopsun. Beni bu evde tutan tek sey cocuklarim...Fakat kararliyim gidicem ailemin yanina. 8 yildir burnumdan geldi rabbm kimseyi caresiz birakmasin :KK43:

Kayınvalide yüzünden evimi terkediceksiniz Allah aşkına yapmayın her şey ne basit olmuş.
Sorun ekmek değil belki geçmişte yaşananlar ama bence değmez.

anlıyorum zor durumdasın dolup patlamışsın çocuğunu emzirmeye yetişmen lazım ama keşke emzirip evden çıksaydın ama o senin çocuğuna bakarken senin de bence bir ekmeği almayı çok görmemen lazımdı.gerçekten haksız buldum seni bu anlamda.ancak bu yüzden ev terk edilmez olmadı başka bir yere taşının

anlıyorum zor durumdasın dolup patlamışsın çocuğunu emzirmeye yetişmen lazım ama keşke emzirip evden çıksaydın ama o senin çocuğuna bakarken senin de bence bir ekmeği almayı çok görmemen lazımdı.gerçekten haksız buldum seni.ancak bu yüzden ev terk edilmez olmadı başka bir yere taşının
Ne esim ailesini birakip bska yere tasinmayi kabl ediyor nede ailesi ogullarini birakmiyor. Olan hep bna oluyor. Hamile oldum lohusa oldum kmseden tek bir destek gormedim. Ama herkes bnden herseye yetismemi herseye yetmemi bekliyorlar.

Ne esim ailesini birakip bska yere tasinmayi kabl ediyor nede ailesi ogullarini birakmiyor. Olan hep bna oluyor. Hamile oldum lohusa oldum kmseden tek bir destek gormedim. Ama herkes bnden herseye yetismemi herseye yetmemi bekliyorlar.

o zaman sorun eşinde,senin daha yeni doğum yaptığının farkında değil mi eşin?

sorun kayıvalidede değil eşinizde.
çocuğu götürüp getirmek elbette yorar sizi ama bir servise vrirseniz iş çözülür.
herkes kendi kayığını kendi yürütüyor kimseden bir şey bekleyemeyiz.
ayrıca ekmek almaktan da bir şey çıkmazdı.

kocan neden sana yardımcı olmuyo bu konuda. lohusasın 2 cocuk var biri okula gidiyo bi çözüm araması gerekmiyomu. baba olmak sadece eve ekmek getirmek deilki ya

Eğer okula giden çocuğunuzu servise verme imkanınız yok ise kendinize bir tane sling alın bebeğinizi her sabah öğlen ve akşam üstü slinge yerleştirip üzerinize sarın. Üzerinede montunuzu geçirin zaten daha minicik göğsünüzde olması ikinizede çok iyi gelecektir. Oğlunuzu okula bebeğinizle götürün. Haftalık bi program yapın öğlen okula pratik yiyecekler götürmek üzere bir liste yapın ve pazar gününden bu yiyecekleri hazırlayıp gerekirse buzluğa atın. Böylelikle hergün okuldan dönüşte birde yemek telaşınız olmaz. Bebeğinize ve kendinize zaman ayırabilirsiniz. Bebeğinizi her gün dışarı çıkarmanız bebeğinizede çok faydalı olacaktır. Bir zaman çizelgesi yapın ve haftalık planlarınızı o zamanlamalara göre önceden yapın ve uyun. İnanın zor gibi gözüksede iyi bir zaman planıyla herşeye yetersiniz. Arada kendinize bile zaman ayırabilirsiniz. KV ye minimumda ihtiyaç duyacağınız içinde huzurunuz artar. Arada KV ye bırakmanız gerekirse de dolabınızda yedek süt bulundurun bebeğiniz için. Sağıp buzluğa atarsanız acil durumlarda bebeğe verilir böylece sizinde aklınız kalmaz.

Arkadaşların dediği gibi çocuğu servise verebilirsiniz. Lohusa olduğun için ister istemez biraz hassassın sanırım. Tabi sen bunu fark etmeyebilirsin. Sen ya da eşin üzüleceğine paranız üzülsün. Ayrıca gönül öbür türlü ister ama kimse lohusa ya da hamile diye birine daha düşünceli davranmak zorunda hissetmiyor. Karışılığı olmayan bir beklenti içine girip kendini de boşuna üzme. Ne yazık ki eşinin ailesi sana yardımcı olmayacak. Bunu kabullen ve çözümlerini buna göre ara. Öbür türlü kahrolursun. Bak sütün de azalmış. El kadar bebeğin günahı ne? Seni anlamadığımı falan da düşünme. Ben de başka konularda ilgisizlikten şikayetçiyim ama her aile torununa, gelinine sahip çıkmıyor ne yazık ki. Değiştiremeyeceğin şeyler için de ne kendini ne de eşini yorma.

Eğer okula giden çocuğunuzu servise verme imkanınız yok ise kendinize bir tane sling alın bebeğinizi her sabah öğlen ve akşam üstü slinge yerleştirip üzerinize sarın. Üzerinede montunuzu geçirin zaten daha minicik göğsünüzde olması ikinizede çok iyi gelecektir. Oğlunuzu okula bebeğinizle götürün. Haftalık bi program yapın öğlen okula pratik yiyecekler götürmek üzere bir liste yapın ve pazar gününden bu yiyecekleri hazırlayıp gerekirse buzluğa atın. Böylelikle hergün okuldan dönüşte birde yemek telaşınız olmaz. Bebeğinize ve kendinize zaman ayırabilirsiniz. Bebeğinizi her gün dışarı çıkarmanız bebeğinizede çok faydalı olacaktır. Bir zaman çizelgesi yapın ve haftalık planlarınızı o zamanlamalara göre önceden yapın ve uyun. İnanın zor gibi gözüksede iyi bir zaman planıyla herşeye yetersiniz. Arada kendinize bile zaman ayırabilirsiniz. KV ye minimumda ihtiyaç duyacağınız içinde huzurunuz artar. Arada KV ye bırakmanız gerekirse de dolabınızda yedek süt bulundurun bebeğiniz için. Sağıp buzluğa atarsanız acil durumlarda bebeğe verilir böylece sizinde aklınız kalmaz.
Çözüm dediğin böyle olur.

enazından bebeğinize bakıyor..ya hiç kimse olmasaydı..tamam yararı yok ama evi terkedecek kadarda kötü deil bence..ekmek almak için fırına gitmeyin sizde bakkaldan alın..bence çok dolmuşsunuz patlamışsınız çok basit bir konuya..

Bebeğe bakması da yardımcı olmak sonuçta
çocuk senin çocuğun onun değil ki
çocuğa karışmaya gelince onun anası benim kimse karışamaz diyebiliyorsak
sorumluluğunu da almayı bilmeliyiz
sonuçta o çocukları onlara güvenerek yapmadın ya değil mi
lohusa olduğunuz için çok hassassınız hiç mantıklı düşünemiyor gibi bir haliniz var

Logusalik dönemindeki psikolojiyi çok iyi biliyorum özellikle kv derdini de benim kv dem burnumdan getirdi 40 günü mu bende o zman gidicem dedim gitmedim eşim bırakmadı ve kv me anne yeter git evine dedi yuzsuz evden bike kovdu oglu gitmedi baktim olmuyor görüşmeyi kestim ins bi daha da barismayizda huzurum bozulmaz sende kv ile konuşma bence.. eşine de şöyle taşınalim yoksa ben giderim diye oda mecbur kalıp taşınsin

aynen aslında bebeği bırakacak biryerinizde olmayabilirdi ne biliyim benimde iki çocuğum var kızımı emzirirken oğlumun tuvaleti gelirdi tuvalete oturamazdım kız kıyameti koparırdı çocuk böyle böyle tuvalete kendi çıkıp oturup yapmayı öğrendi ne sefilliktiya ikisi bir ağlardı bende ağlardım kimse yok komşu yok bakkala gidemezdim ya ölsek ölümüzü ancak akşama eşim bulurdu öyle söyleyim ..Ne kadar kötüde olsa en azından acil bir işiniz olduğunda bırakıp çıkabiliyorsunuz oda bir nimet bence ..

Hayirli günler hanimlar bugun bir baska doluyum. Biraz uzunca yazabilirim hakkinizi helal edin lutfen. Daha 20 gunluk lohusayim 7 yasinda okula giden bir oglum daha var. Her sabh onu okula birakiyorum sonra ogle icin yiyecek birseyler goturup tekrr aksam cikista almaya gidiorum. Kendi yakinlarimdan kimse yok burada. Kayinvalidem ile ayni apartmandayiz bna hic fydasi yok. Defalarca cocugu okula goturmesi icin rica ettim ama bn cikamm yoruluyorum birak bebegi bna sen gotur diyor. Bnde mecbur el kdr bebegimi ona birakip oglumla ilgilenmek zorunda kaliyorum. Yine bu sbh bebegi kv birakip oglumu okula goturecektim bna para verdi gelirkende bize ekmk al diye. Bnde cocugu yakin saatte emzirmedim hemn gidip geleyim diye ekmk alamiycami soyledim. Sonucta okul ile firinin arasida yakin degil. Sonra aramizda tartisma bsladi. Ben zaten dolup tasmisim içimdeki butun nefreti kini kustum. Ailesi oldugu surece bnm yuvama huzur yok. Bunu esimde biliyor ama hep bna sabret diyor. Artik sabredecek gucum kalmadi. Stresten sutum azaldi. Cekip gidesim var buralardan artik inceldigi yerden kopsun. Beni bu evde tutan tek sey cocuklarim...Fakat kararliyim gidicem ailemin yanina. 8 yildir burnumdan geldi rabbm kimseyi caresiz birakmasin :KK43:

çok zor ve en hassas konular gitsen olmuyor kalsan olmuyor hep aradasın hepp arada offf
Allah yardımcın olsun

X