- 1 Şubat 2011
- 6.681
- 159
- 163
Merhaba arkadaşlar
Katılsammı katılmasammı diye düşünürken karar verdim bende olayım dedim:)
Dün gün içinde sunumumu hazırlamaya başlayınca bikaç arkadaşım geldi akşam hallederim dedim..
Sonra akşam yemeğiydi v.s. derken elektrikler gitti,tabii ben kafaya koydum yapacağım ya
Cameranın flashını kullanarak neyseki üstesinden geldim...
Bana göre hoş bi sunum,çok uğraştırı bu arada...
Yani dar zamanlarda yapmaya kalkışmayın yetişmez asla...
Yaparken çok eğleniyorsunuz o kesin:)
Balonlar,çikolatalar v.s.....
Çocuklarınız içinde daha küçültülmüş hale sokarak yapılabilir,çokta şık olur özel günlerde doğumgünlerinde...
Bu arada benden tavsiye mutlaka bikaç paket balon alın,çünkü ben epey patlattım:))))
Hatta şişirdiğim balonların yanına,kettleda kaynattığım suyu unutunca ve 5-6 tanesi birden bomba gibi patlayınca halimi düşünün

Neyse sunumuma geçeyim ben iyi seyirler
ÇİKOLATA KASELERDE BİTTER ÇİKOLATALI & FİLE FINDIKLI MOUSSE
ÇİKOLATADAN KASELER İÇİN
MALZEMELER;
Yeterince balon(boyları küçük olursa daha sağlıklı sonuç elde edersiniz)
Yağlı pişirme kağıdı
2 paket Ülker damla çikolata (500g)
MOUSSE İÇİN
MALZEMELER;
1 lt süt
1 paket krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket (160gr) Bitter çikolata
4 yumurta beyazı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ (ben teremyağ kullandım,çünkü diğer tereyağlar biraz tuzlu oluyor lezzeti bozabilir)
SÜSLEME İÇİN MALZEMELER;
File dilimlenmiş fındık içi
Veya isteğinize göre değiştirebilirsiniz...
Evinizde bulunan çiçek ve bitki yapraklarından kullanabilirsiniz.
ÇİKOLATA KASELERİNİN HAZIRLANMASI;
Öncelikle geniş ve derin bir borcam kaseye kaynar su koyun,içerisinde damla çikolataları doldurduğumuz başka bir küçük borcam kaseyi oturtun..Bu sırada damla çikolatalarımız eriyecek akışkan bi hal alacaklar..

Diğer yandan balonlarımızı çok büyük olmayacak şekilde şişiriyoruz ve balonlarımızı oturtacağımız tepsimize yağlı pişirme kağını seriyoruz...

Çikolatamız eridikten sonra şişirdiğimiz balonları kaseye batırıp çanak şeklini almasını sağlıyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize ekleyeceğimiz balon sayısı kadar 1 er kaşık ve aralıklı olarak erittiğimiz çikolatalardan döküyoruz.
Balonlarımızı bunların üzerlerine oturtuyoruz...

Tüm balonları sırasıyla hazırladıktan sonra buzdolabımızda veya dondurucumuzda donmaya bırakıyoruz.
Ve iyice donduğuna emin olduktan sonra (bu süre yaklaşık 15-20 dk) balonlarımızı bir iğne yardımı ile patlatıp çikolata kaselerimizden ayırıyoruz.

Kaselerimizi balonlardan ayırdıktan sonra servis aşamasına kadar tekrar buzdolabına kaldırabiliriz...
MOUSSE HAZIRLANMASI;
2 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Erittiğimiz çikolataların içerisine 1 paket kremamızı ilave ediyor hızlıca karıştırıyoruz.
pudra şekerimizi ve 1 adet yumurta sarısınıda ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Başka bir kapta 4 adet yumurta akını,çok az tuz ile (bir çimdik diyelim) kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.
Çikolatalı karışımımızın içerisine tereyağını ve sütüde yavaş yavaş yedirip mikserle homojen bi kıvam aldıktan sonra,kar haline getirdiğimiz yumurta aklarınıda yavaşça ekliyoruz.

YAPRAKLARIN HAZIRLANMASI;
Benmari usulü erittiğimiz çikolatalardan yapraklarımızın damarlı tarafına gelecek şekilde kaşık veya fırça yardımıyla sürüyoruz.
Ve buzdolabında iyice donana kadar bekletiyoruz.

Ve dip not:
O gördüğünüz fazla çikolatalarla ben devam ettim çanaklarıma...Bikaç arkadaşım ve komşuma ikram etmek için...Umarım beğenirsiniz hanımlar,yarışmacı tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum

Katılsammı katılmasammı diye düşünürken karar verdim bende olayım dedim:)
Dün gün içinde sunumumu hazırlamaya başlayınca bikaç arkadaşım geldi akşam hallederim dedim..
Sonra akşam yemeğiydi v.s. derken elektrikler gitti,tabii ben kafaya koydum yapacağım ya

Cameranın flashını kullanarak neyseki üstesinden geldim...
Bana göre hoş bi sunum,çok uğraştırı bu arada...
Yani dar zamanlarda yapmaya kalkışmayın yetişmez asla...
Yaparken çok eğleniyorsunuz o kesin:)
Balonlar,çikolatalar v.s.....
Çocuklarınız içinde daha küçültülmüş hale sokarak yapılabilir,çokta şık olur özel günlerde doğumgünlerinde...
Bu arada benden tavsiye mutlaka bikaç paket balon alın,çünkü ben epey patlattım:))))
Hatta şişirdiğim balonların yanına,kettleda kaynattığım suyu unutunca ve 5-6 tanesi birden bomba gibi patlayınca halimi düşünün

Neyse sunumuma geçeyim ben iyi seyirler

ÇİKOLATA KASELERDE BİTTER ÇİKOLATALI & FİLE FINDIKLI MOUSSE
5-8 Kişilik (arttırılabilir,azaltılabilir)
Hazırlama Süresi:4 saat
Bekleme Süresi: 1 gün
ÇİKOLATADAN KASELER İÇİN
MALZEMELER;
Yeterince balon(boyları küçük olursa daha sağlıklı sonuç elde edersiniz)
Yağlı pişirme kağıdı
2 paket Ülker damla çikolata (500g)
MOUSSE İÇİN
MALZEMELER;
1 lt süt
1 paket krema
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket (160gr) Bitter çikolata
4 yumurta beyazı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ (ben teremyağ kullandım,çünkü diğer tereyağlar biraz tuzlu oluyor lezzeti bozabilir)
SÜSLEME İÇİN MALZEMELER;
File dilimlenmiş fındık içi
Veya isteğinize göre değiştirebilirsiniz...
Evinizde bulunan çiçek ve bitki yapraklarından kullanabilirsiniz.
Püf Noktası;
Yaprakların belirgin damarlı olmaları sonucu dahada güzelleştirecektir...
ÇİKOLATA KASELERİNİN HAZIRLANMASI;
Öncelikle geniş ve derin bir borcam kaseye kaynar su koyun,içerisinde damla çikolataları doldurduğumuz başka bir küçük borcam kaseyi oturtun..Bu sırada damla çikolatalarımız eriyecek akışkan bi hal alacaklar..

Diğer yandan balonlarımızı çok büyük olmayacak şekilde şişiriyoruz ve balonlarımızı oturtacağımız tepsimize yağlı pişirme kağını seriyoruz...

Çikolatamız eridikten sonra şişirdiğimiz balonları kaseye batırıp çanak şeklini almasını sağlıyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize ekleyeceğimiz balon sayısı kadar 1 er kaşık ve aralıklı olarak erittiğimiz çikolatalardan döküyoruz.
Balonlarımızı bunların üzerlerine oturtuyoruz...

Fındık içlerimizi derince bir kaseye boşaltıp,çikolataya batırdığımız balonları içerisine koyup fındıklada süsleme yapabilirsiniz...Püf Noktası;
Bu kasemizin daha oturaklı bir tabanı olmasını sağlayacak..

Tüm balonları sırasıyla hazırladıktan sonra buzdolabımızda veya dondurucumuzda donmaya bırakıyoruz.
Ve iyice donduğuna emin olduktan sonra (bu süre yaklaşık 15-20 dk) balonlarımızı bir iğne yardımı ile patlatıp çikolata kaselerimizden ayırıyoruz.
Not;
Tedirgin olmayın çok kolaylıkla ayrılıyorlar birbirlerinden....
Resimlerde daha net görünüyor...

Kaselerimizi balonlardan ayırdıktan sonra servis aşamasına kadar tekrar buzdolabına kaldırabiliriz...
MOUSSE HAZIRLANMASI;
2 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Erittiğimiz çikolataların içerisine 1 paket kremamızı ilave ediyor hızlıca karıştırıyoruz.
pudra şekerimizi ve 1 adet yumurta sarısınıda ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Başka bir kapta 4 adet yumurta akını,çok az tuz ile (bir çimdik diyelim) kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.
Çikolatalı karışımımızın içerisine tereyağını ve sütüde yavaş yavaş yedirip mikserle homojen bi kıvam aldıktan sonra,kar haline getirdiğimiz yumurta aklarınıda yavaşça ekliyoruz.
Çikolatalı Moussemız hazır ve dolapta yaklaşık 1 saat bekletiyoruz.Püf Noktası;
Yumurta aklarının sönmemesi için,tahta spatula kullanmamız şart!
Ve karıştırırken çok dikkatli aşağıdan yukarıya doğru hareketlerle köpükleri söndürmeden yediriyoruz.

YAPRAKLARIN HAZIRLANMASI;
Benmari usulü erittiğimiz çikolatalardan yapraklarımızın damarlı tarafına gelecek şekilde kaşık veya fırça yardımıyla sürüyoruz.
Ve buzdolabında iyice donana kadar bekletiyoruz.
Not;
Yapraklar çikolatadan kolaylıkla ayrılıyor endişe etmeyin:)
Sadece elimizin ısısı yüzünden hafif eriyen yerleri oluyor,şeklini bozmadığımız sürece çok önemli değil...

Ve dip not:
O gördüğünüz fazla çikolatalarla ben devam ettim çanaklarıma...Bikaç arkadaşım ve komşuma ikram etmek için...Umarım beğenirsiniz hanımlar,yarışmacı tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum

Son düzenleyen: Moderatör: