Tatlı Tarifi Çikolata Kaselerinde Beyaz Çikolatalı Supangle Meyve Eşliğinde

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
45.755
166.685
798
$image.webp
Malzemeler
Kaseler için:
$image (1).webp
2 paket bitter çikolata
Balon
Supangle için:
$image.webp
500 lt süt
1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket beyaz çikolata
1 paket toz vanilya
Süslemek ve içi için:
$image.webp
Kakaolu bisküvi, rulo gofllet. muz ,kivi ,böğürtlen ve ahududu
( tamamen sizin damak zevkinize bağlı istediğiniz meyvelerle de olur)
Yapılışı
Kaselerden başlıyoruz önce benmari usulü bitter çikolatayı eritiyoruz ( geniş bir tencere yada tavaya su koyup üzerine ısıya dayanıklı kapın içine çikolatayı koyup eritme yöntemi )
$image.webp $image.webp
Sonra bolanları şişirip yıkayıp iyice kurlayıp ve çikolataya buluyoruz
$image.webp $image.webp
Yağlı yağırdın üzerine önce biraz çikolata damlatıp sonrada çikolataya bulanan balolanları diziyoruz
$image.webp
Daha sonra buzluğa atıyoruz hemen donar ama iyi sonuç alamak isteseniz benim gibi bir gün öncedan hazırlayın
Supanglenin hazırlanışı:
Süt,un,şekeri ve yumurtayı tencereye alıp pürüzlü olmayaçak şekilde çırpıp ocağa alıyoruz
$image (2).webp $image.webp
Ocakta kaynayana kadar durmadan karıştırarak pişiriyoruz bir iki dakika kaynadıktan sonra oçaktan alıp beyaz çikolatayı vanilyayı ilave ediyoruz. Mikser yardımıyla çikolatayı iyice yedirip çırpıyoruz ve yedirip soğumaya bırakıyoruz
$image (4).webp
Hazırlık aşaması:
Öncelikle hazırlamak için muhallebinin soğuması lazım üzeri kaymak olmasın diye ara ara karıştırıyoruz.
Buzluktaki balonları çıkarıp iğneyi balonlara batırıyoruz ve havasını alıp balonları kaseleri kırmadan çıkarıyoruz.
$image (5).webp
Daha sonra çikolata kaselerin içlerinin içlerine önece bir dilim muz daha sonra bisküvileri kırıp koyuyoruz.
$image.webp $image.webp
Üzerlerine muhallebisini koyup üzerini dilimlediğimiz kivi ,rulo goflet,böğürtlen ve ahududuyla süslüyoruz .
$image.webp $image.webp
SERVİS:56:
$image.webp $image.webp
$image.webp $image.webp
Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar çok nefis görünüyor.:16:Çikolataya kim hayır diyebilir ki.:56:Seninle yarışmak çok zevkli olacak.Sana da başarılar canım.:16:

bu çikolata kaseleri beni çikolata komasına sokacak:52::52::52:
ellerine sağlık
başarılar dilerim:16:

Cok lezzetli görünüyor cnm.Benim yaramazlara denemek isterim:56:

Ellerine saglik.Sanada basarilar:16:

Bunlar çok nefis görünüyor.:16:Çikolataya kim hayır diyebilir ki.:56:Seninle yarışmak çok zevkli olacak.Sana da başarılar canım.:16:
Canım:29:bende sizle yarışmaktan çok mutluyum :52:çok sağolcanım:54:
bu çikolata kaseleri beni çikolata komasına sokacak:52::52::52:
ellerine sağlık
başarılar dilerim:16:
Ayy girme komaya :30:Gel paylaşırız olur bitter :39:çok teşekür ederim sağol tatlım:54:
Cok lezzetli görünüyor cnm.Benim yaramazlara denemek isterim:56:

Ellerine saglik.Sanada basarilar:16:

Yap canım aslında çok kolay :34:benim yaramazlada yaladı yuttular:56:
Sağol canım benim:29: birtanecik rakibelerimi burda görmekten muttlu oldum :16:

Son düzenleme:
ellerinize sağlık
nefis görünüyor :81:

Eline, emeğine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor:56: Yarışma da başarılar:16:

çikolata kaselerinin yapılışını bir yerde okumuştum ilginç gelmişti meyveler filan süper olmuş ellerine sağlık efserciğim başarılar dilerim.

Böyle ferah ferah ye beni diyen bir tatlı olmuş , ellerine sağlık .

Kategori içinde en uygun tariflerden biri olmuş :34:

:56::56::56::56:
Offfffff :31:
Ellerinize saglik cok guzel olmus basarilar dilerim..
Diyet esnasinda nefsim beni yaniltmaya calisiyor :1: en iyisi hizla buradan uzaklasmak :10::10:
d7655b5e4494c910c6a95b4298611009.gif

Son düzenleme:
Efsercim çok emek sarfetmişsin gerçekten ama ortaya HaRiKA bir şey çıkmış...:nazar:

Çok güzel görünüyor..

Ellerine sağlık..Bol şanslar........

Eline, emeğine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor:56: Yarışma da başarılar:16:
Canım sabah dalğınlıkla görmemişim :17:çok sağol canım iyi dileklerin için :16:
çikolata kaselerinin yapılışını bir yerde okumuştum ilginç gelmişti meyveler filan süper olmuş ellerine sağlık efserciğim başarılar dilerim.
Sağol canım çok sağol:29: tatındanda şüphe etmeyin bir okadar nefis ve eğlenceli helede çoçuklara:emir_bebek::16:

Böyle ferah ferah ye beni diyen bir tatlı olmuş , ellerine sağlık .

Kategori içinde en uygun tariflerden biri olmuş :34:
Çok teşekkür ederim :16:senin gibi yemek ilğilenen ve zevkle yapan birbirinden bunları duymak çok muttlu etti:29:

:56::56::56::56:
Offfffff :31:
Ellerinize saglik cok guzel olmus basarilar dilerim..
Diyet esnasinda nefsim beni yaniltmaya calisiyor :1: en iyisi hizla buradan uzaklasmak :10::10:
d7655b5e4494c910c6a95b4298611009.gif
İnan kaseleri büyük yapmadım ve çikolata çok az öyle göründüğü gibi değil azıçık ucundan yersen akşamda hafif atlatırsan hiç birşeyçik olmaz tatlım:38:çok teşekkür ederim :16:

Efsercim çok emek sarfetmişsin gerçekten ama ortaya HaRiKA bir şey çıkmış...:nazar:

Çok güzel görünüyor..

Ellerine sağlık..Bol şanslar........
Çok teşekkür ederim sizlerden bunları duymak beni çok muttlu etti:16:çok sağolun :54:

Son düzenleme:
Bayıldım çikolata kasesine ya olsa da yesek :56:
Ellerine sağlık canım :16:

Back
X