• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çikolata kisti ameliyatından sonraki süreç,neler yasıyoruz,hamile kalabilenler..

Arkaşlarım benim rahmin arka duvarında benek halınde çikolata kisti bulundu ve yapısıklık hepsı laporaskopı ıle alındı ama ardından klomen ve ıgne olmadı bende bu ay asılama yaptırtmaya gıdecegım zamanım yokmus bıran once olsun ıstıyorum sol kanalımda bı sorun yok laporoskopı sadece sagdan oldum bılmıyorum ozel hastaneye gıdıyom doktorun benı oyaladıgını dusunuyorum para ıcın hayırlısı hepımı ıcın ama aşılamanın tutma olasılıgınıda cok merak edıyorum esımde hıc bı proplem cıkmadı

Selamün aleyküm arkadaşlar bn yaklaşık iki ay önce over kist ameliyati oldum 7cm buyuklugunde kistim varmis ve hic bi belirtim o gune kadar yoktu bi sabah adet oldum ve sancim basladi agri kesico aldim hafifledi biraz ama gun boyu dewam eden agrim aksam üzeri asiri sanciyla hastneye gttim ve gece 2de tamagrafi sonucyla sag yumurtaligimda 7cm buyuklugndr kistimin olduğunu ve patlamak üzere oldugunu soyledi devlet hastnesindeki doktorum acil bi şekilde gece 2den snra ambulansla kadin dogum hastanesine kaldrildim ve ultrasonda kistim patlamışti ve zehirlenmek uzereydim acil gece 3.bucukta ameliyat oldum. Kistim alindi cok şükür yumurtaliklarim ikiside saglam.ben bekarim ve hastalığımin tekrarlayabilcegini duydum ve arastrma yaparken bu siteyi görüp siznle paylasnak istedim bekarim ve yaza evlilik düşünüyorum. Cocugum olmaz diye cok korkuyorum beni bu konuda aydinlatirmisin hamile kalmama durumu yüksekmi hamile kalanlar oluyomu suan kist yok bende sürekli komtrol altindayim hic bi ilac vermedi doktorum ameliytan snra hic kontrol etmedi doktrum ne sıklıkta gitmem gerekiyo bana bilgi verirnisinz

Merhaba,arkadaşlar bende çikolata kisti ameliyatı oldum,5 ay önce...Doktor ameliyat sonrası doğum kontrol hapı kullanmamı istedi,sürekli kullanacakmışım.Benim 7 yaşında oğlum var,çocuk istemediğimi söyleyince böyle söyledi.Sizin doktorunuzda sürekli doğum kontrol hapımı önerdi,yoksa çocuk mu yapmanızı önerdi.Doğum kontrol hapını sürekli uzun süre kullanmak ,meme kanserine neden oluyormuş.Ne yapacağımı şaşırdım,çocuk bunun çaresi ise çocuk yapmak daha mantıklı.Yaşım 36 oldu ama ??? Bana yardımcı olur musunuz ?

Merhaba arkadaşlar. Konunun açılma tarihi epey olmuş ancak belki okumak isteyen olursa diye anlatmak istedim. 2009 yılında çikolata kisti ameliyatı oldum. Teşhisi o zamanlar bekar olduğum için ancak ameliyat sonrası net olarak koyabildiler. Ameliyat öncesi yıllarca dayanılmayacak kadar şiddetli adet sancılarım oluyordu. Her seferinde hastaneye acile gidiyorduk. İğneler serumlar..haplar...hiçbiri fayda etmedi. Ve adetim bir buçuk bilemediniz iki gün sürüyordu. Daha sonra artık ağrılara dayanamayınca doktorum ameliyat kararı verdi. Ameliyat sonucunda iki yumurtalığımda 4 cm ve rahmimde ufak bir da çikolata kisti saptadıklarını ve tüplerimin de yapışmış olduğunu söyledi. Tabiki ameliyat esnasında tüpler açılmış. Herhangi bir tedavi önermedi.O zaman bekardım. Ameliyat laparoskopik olarak yapıldı ve sonrasında çok zorlanmadım.Doktora nasılım dediğimde 1 - 2 yıla kadar hemen çocuk doğurman gerek, tüplerin hasar gördü yeniden tıkanabilir malesef dedi. Şimdi evliyim. 3 yıl ekonomik nedenlerle çocuk istemedik ve kendim korunmadım.Şimdi düşünüyoruz ancak gittiğim başka bir doktor imkansız, aşılama bile olmaz, direk tüp bebek ,yaşınız da çok ileri ( 33) dedi ve rahim filmi istedi direk ama ben filmi çektirmeden denemek istedim. Neden olmasın değil mi? şimdi 5- 6 gün sonra adet olmamayı bekliyorum. Umarım benim düşündüğüm gibi olur. Umarım minik bir can, minik bir kalp sağlıkla atmaya başlar içimde...Allahım herkese nasip eder sağlıkla bebekler dünyaya getirmeyi...

Merhaba,arkadaşlar bende çikolata kisti ameliyatı oldum,5 ay önce...Doktor ameliyat sonrası doğum kontrol hapı kullanmamı istedi,sürekli kullanacakmışım.Benim 7 yaşında oğlum var,çocuk istemediğimi söyleyince böyle söyledi.Sizin doktorunuzda sürekli doğum kontrol hapımı önerdi,yoksa çocuk mu yapmanızı önerdi.Doğum kontrol hapını sürekli uzun süre kullanmak ,meme kanserine neden oluyormuş.Ne yapacağımı şaşırdım,çocuk bunun çaresi ise çocuk yapmak daha mantıklı.Yaşım 36 oldu ama ??? Bana yardımcı olur musunuz ?
Merhaba. Biraz geç okudum ama inşallah yazdıklarımı görürsünüz. Ben ameliyattan sonra ( annem ve teyzem meme kanserini yaşadıkları için ) doğum kontrol hapı kullanmadım. Doktorum önermemişti. Benim de yaşım 33 ve daha eğee olursa ilk çocuğum olucak. Benim çikolata kistim tekrar da etmedi üstelik. Doktorunuza bu tedirginliklerinizi mutlaka sorun, danışın. Çünkü sağlığımız çok kıymetli...pek yardımcı olamadım üzgünüm ama benim başımdan bunlar geçti. Yukarda da detaylı anlattım. İyi akşamlar...çok çok geçmiş olsun...kendinize iyi bakın..stresten uzak durun...

Sakın imkansız diyenlere inanmayın.rabbim ol dediyse olacaktır kendiliğinden ya da tedaviyle.ben de kendiliğinden olması için çok bekledim.biraz da ameliyattan korkuyordum tabiki..bekarken yani bundan 5 sene önce cikolata kisti teşhisi kondu ve kapalı ameliyat oldum.geçen sene evlendim ve adet düzensizliği şikayeti ile doktora gittim.çocuk da istiyorduk tabi olmuyordu.doktorum cikolata kisti var hemen ameliyat ardından da tüp bebek dedi bir nevi imkansız senin kendiliğinden çocuk sahibi olman imkansızin kibar versiyonu..ameliyata direndim ve o ara nasıp se olacak diye ümidimi kesmeden bekledim.çok ağlaDigim anlar oldu her ay geciken adet her ay yapılan testler ve üstelik siddetlenen ağrılar..ve bir karar verdim artık ameliyat olacak bir de bu yolu deneyecektim.nasibim bu şekildeydi belki de.3 gün önce ameliyat oldum.zor bi ameliyatti.biri 7 diğeri 2 cm olarak girdiğim ameliyatta 2 cm olan kistin 9 cm olduğu kisti arkadan dolandıği için 9 cm olduğunun tespit edilemedigi söylendi.şu an kendimi toparladim biraz.yarın bir kontrolüm var.ve ben çok umutluyum.inşallah bu sefer rabbim nasip edecek.yasadiklarimiz kolay değil.yan odalarda bebek sesleri bicir bicir..senin kız mi oğlan mi diye gelen sorular o dikişli halde koridorda yürürken.verilemeyen cevaplar..Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin.yokluğu çok zor.

2015 yılı haziran ayında 1,5 cm çikolata kistim olduğunu öğrendim, ağustos sonu gibi bel ve bacak ağrısı ile gittiğimde kist hızlıca buyumus ve 5,2 cm olmuştu. Sonraki ay 6,4 şuanda 7 cm. 5 yıllık evliyim artık bebek düşündüğümüz için ise korunmadık o tarihten beri fakat olmadı. 5 doktora göründüm 2'si prof idi. Doktorlardan 4 ü laparoskopi yanı kapalı ameliyat dedi. 5 cm ve uzeri ameliyat olmadan geçmez ve gebeliğe engel olabilir dedi. Daha fazla zaman kaybı olmasın diye bu ay ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrası iyileşme süresi ne kadardır hemen sonrasında hamile kalan varmıdır. Aslında her birey kendine özgü hastalık taşıyor, aynı olacaak diye birsey yok umut işte..

Slm kizlar herkese.herkesin derdin birbirinden farkli.ama sikintilar ve yasanan stres ayni.benimde kistlerim var.ilac kullandigim halde birak kuculmeyi buyumusler.doktorun biri ameliyatla alalim derken digeri hamile kalmayi onerdi.ama kimse sormuyor sana cocuk yapmak istiyomusun diye.ne yapicam nasil yapicam kafam allak bullak canim cok sikkin.konusuyosun seni anlasinlar diye ama kimse seni dinlemiyor.yada anlamiyor desem daha iyi.icimi rahatlatmaya ihtiyacim var.cok sinirlerim bozuk

Back
X