Belirtileri neydi acaba kistinbendede kist varda içini boşaltıp tüp bebek yapıcaz dedi doktor.bide rahimde polip var onu alıcaklar ama yumurtalık rezervim 11 miş sınırdaymış.yaşım 35.siz hamile kaldınızmı acaba N nisanur8307
Bu kistte ne şikayetiyle doktora gittinizbenim kıstım endometriozis yani cikolata kıstı. 2018 ocak ayında 4 cm olarak belirdi doktor 3 ay bekleyelim dedi. mart ayında 6 cm olmuştu. si.di ise 8 cm. doktorlara hiç bir ilaç tedavisi vermiyo fayda etmez diyorlar. hatta tup bebeğe git dedi doktor. ama tup bebek hem pahalı hemde bu kist le hamile olan sen gibi anne adayları var. ben başka bir doktora gittim içini boşaltalım dedi. yaşım 35 . ve anne olmayı çok istiyorum. amh 2.69 tüplerim açık. senin kıstın kaç cm di ve yaşın kaçtı. sürecin nasıl geçti. yazarsan çok sevinirim
Benimde çikolata kisti,doktorum aspire edildikten sonra geri dolmasının bi ihtimal olabileceğini söylemişti,aonrqsında 6 cm olunca ameliyat dedi.Sonraki adetle gün almaya gidince son bi kez daha kontrol etti ve 5 cm olduğunu gördük.Ameliyattan vazgeçip aşılamaya karar verdik.Fakat o zamanda doktor tatile çıkacaktı ve sonra ki ay gel dedi.Bu kadar bekledim,1 ay daha bekleyemedim ve tüp bebek merkezine yönlendirildim başka bir hastaneden.Rahim filmi sonrası 13 gün enfeksiyondan hastanede yattım.Ve tüp bebek süreci hızlandı.Ve geçen yıl mart ayında ilk transferimde tuttu çok şükür...
Bu arada diğer doktoru şikayet etmiştim,yine bu sebeplerden dolayı.Kendisi görüşmeye çağırdı,hamileydim.Gittim görüştük ve bana gayet güzel açıkladı herşeyi.Ve belki tüp bebeğe gerek bile kalmadan aşılamayla bile hamile kalabileceğimi söyledi.Ve ben gebelik takibimide doğumumuda yine o doktorumda yaptım.Hatta doğumda 3 saate yakın ameliyatta kalmışım.. Kistime bakmış,tüplerde ki sorunu düzeltmis,bağırsaklarda yapışıklık varmış,onu açmış vs... :) Şimdi normal yolla hamile kalabilme şansımı yükseltti sağolsun...
Yaşımda 32 bu arada...
Amh ds 0.9 du...
Kızlar bendedeb çikolata kisti var 5.5 cm ve direk tüp Bebek denildi yaş 32 amh 1.4 hamile kalaniniz varmı
Çok güzel bir haber bende korkuyorum tutmazsa diye..kaç cm kist boyutunzEvet ben...
Amh benim 0.9 du hatta.Tüp bebek doktorum çikolata kistimi hiç önemsemedi,ilk denemede de tuttu çok şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?