merhaba arkadaşlar. ben size sürecimden bahsetmek istiyorum. Aralık 2023'te sol yumurtalıkta çikolata kistim olduğunu öğrendim. o dönem çocuk sahibi olmayı planladığımız bir dönem değildi, önemsemedim fakat aklıma takıldı, ve 7 ay kadar sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik eşimle. 1 yıl kadar ovülasyon dönemini kaçırmayacak şekilde denedik ama gebelik oluşmadı. En sonunda rahim filmim çekildi, sağ taraf şükürler olsun ki temiz fakat sol tüp hafif yapışıklık olmasına rağmen yine de açık. Doktorum infertilite tedavisi yapan bir başka doktora yönlendirdi. Doktorum çikolata kisti nedeniyle doğal yolla gebeliğimin oldukça zor olduğunu, aşılamanın eh işte bir yöntem olduğunu, tüp bebekte başarı şansımızın yüksek olduğunu söyledi. Biz sgk desteğinden faydalanmak istediğimiz için 2 kez aşılama deneyip sonra tüp bebek denemesine geçeceğiz. Doktorum da zaten, sağlıklı iki bireyde gebelik oluşma şansı ne kadarsa, aşılama denemesinde benim şansımın da o kadar olduğunu, tüp bebeğin çok da heveslisi olunacak bir yöntem olmadığını, aşılama imkanımız varken değerlendirmemiz gerektiğini söyledi. ve bizim sürecimiz de bu şekilde başladı. Reglin 2.günü aşılama tedavisine başlamak için gittik doktora, gonal f ile yumurta gelişimi sağlandı, ardından otrivelle, ardından aşılama. sonrası 14 günlük bekleyiş. bugün aşılamadan sonraki 7.gün. Haftaya bugün test sonucumuz çıkmış olur... Ben çikolata kistiyle ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. kiminin sürecini inanılmaz olumsuz etkiliyor, kiminin hiç etkilemiyor. Bakalım ben neler yaşayacağım bu süreçte. Allah yardımcımız