cikolata kisti ile hamile kalabilirmiyim

hrsygzl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
157
18
Hocam Merhaba 1.5 yildir korunmuyorum fakat hamile kalamadim her ay düzenli adet oluyorum hormon teslim normal her ay yumurtlama oluyor şimdi de cikolata kistim çıktı 4cm 3 ayrı Dr gittim hepsi farklı bişey söyledi biri ameliyat olduktan sonra ancak hamile kalabilirsiniz dedi diğeri ameliyat için erken dedi rahim filmi çektirmedim cektircem fakat bu şartlarda hamile kalabilirmiyim yada rahim filminden sonra asilama yada tüp bebek denemelimiyim lütfen yardımcı olurmusunuz

Hocam Merhaba 1.5 yildir korunmuyorum fakat hamile kalamadim her ay düzenli adet oluyorum hormon teslim normal her ay yumurtlama oluyor şimdi de cikolata kistim çıktı 4cm 3 ayrı Dr gittim hepsi farklı bişey söyledi biri ameliyat olduktan sonra ancak hamile kalabilirsiniz dedi diğeri ameliyat için erken dedi rahim filmi çektirmedim cektircem fakat bu şartlarda hamile kalabilirmiyim yada rahim filminden sonra asilama yada tüp bebek denemelimiyim lütfen yardımcı olurmusunuz
Merhabalar : Çikolata kisti varlıgı ve bu kıst nedenı ıle operasyon gecırmek yumurtalık rezervını dusurmektedır. Şıddetlı adet sancısı , adet dısı sancı , cinsel ilişkı sırasında agrı yok ıse cıkolata kıstı nedenı ıle operasyon tavsıye etmemekteyız.( amelıyatın kendısı de rezervı dusurecegınden)Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ), fsh hormonları bakmaktır.
Gebe kalmak ıcın bayan yaşı cok oldukca önemlıdır. Düzenlı adet görmek yumurtlama varlıgına ısaret edet . Düzensız adet gorme durumunda yumurtlama bozuklugunu düsündürür. Gebelık ıcın 2. onemlı faktör tüplerınızın durumudur. Gecırılmıs ameliyat veya enfeksıyonlara baglı tüplerın saglıklı yapısı bozulabılır Bunu gosteren en iyi tetkık ıse rahım tüp filmi cekmektır. 3. onemlı parametre sperm durumudur. Eşinizin sperm sayı ve hareketının normal olup olmadıgıdır.Tüm bu bılgıler ısıgında rahım- tup fılmı yapılması , sperm testı yapılması faydalı olucaktır . Ayrıca yumurtalık rezerv tayını ıle hangı tedavı yolunu secmelıyız karar verebılırız.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.