Bende çift taraflı çikolata kistiyle hamile kaldım. Sağ yumurtalığımda 6, sol yumurtalığımda 4 cm'lik kist vardı. Tesadüfen haberim oldu kistlerden, hiç ağrı sızı yada adet gecikmesi falan gibi şikayetlerim yoktu. Bi hastanede 4 farklı doktora gittim biri ameliyat şart dedi, biri sakın ameliyat olma rezervlerin zarar görür biraz bekle takip edelim dedi, biri beklemek zaman kaybı kendiliğinden gebe kalamazsın tüp bebek şart dedi, biri bunlar çikolata kisti değil dermoit kist olabilir dedi. Yani aylarca beni süründürdüler moral diye bişey bırakmadılar. Sonra o hastaneye olan güvenimi yitirince bende bi daha gitmedim. Hastalık belirtisi yoksa hasta değilimdir dedim ve kist mist umrumda değil dedim. İyiykide o para göz hastanenin aç gözlü doktorlarının yalanlarına kanmamışım. İki ay önce kendiliğimden hamile kaldım çok şükür bebeğim iyi ve sağlıklı kistlerim şimdiden büzüşüp küçülmeye başlamış bile. Şuan gittiğim doktorum muhtemelen hamileliğin sonuna kadar yok olur dedi. Zaten çikolata kistinin iki tedavisi var biri hamilelik diğeri menopozy :) çok ileri değilse kistleriniz hiç dokunmayın bence