• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti ve tek böbrek hidronefroz

skzlkm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2025
1
0
1
merhaba 6 yıldır tek böbrekliyim donör oldum solu bağışladım sağ böbreğim var 4 senedir de çikolata kistiyle uğraşıyorum mesaneme yakın bir yerde 5-6 cm lik sağ yumurtalıkta 2 cmlik sol yumurtalıkta var sağdaki kistte üretere hafif bası yaptığı için böbreğimde şişme oluşmuş grade1-2 diyorlar derecesine kan testleri idrar testleri çok şükür güzel ama tek böbreğim olduğu için onu riske atmaktan korkuyorum önümüzdeki aylarda evlilik planım var ameliyat olmayı düşündüm yumurta toplamayı bekarlarda karından yapıyorlarmış ve kist olduğu için komplikasyon riski fazlaymış evlenene kadar böbreğim zarar görür mü evlendikten sonra ameliyat olmam 1 yılı bulur benzer durumları yaşayan kişiler yazabilir mi 🙏🏻🥹

e evleneceğiniz kişiye anlatın sırf bakiresiniz diye karından mı yapacaklar komplikasyon olduğu halde? ne kadar saçma belki zarınız esnek belki ilişkide kan bile gelmeyecek. sağlığınızdan önemli mi belli olmaz böbreğinize bir şey olup olmayacağı komplikasyon riski fazlaysa vajinal yoldan alınsın yumurtalarınız siz de böbreğinize bası yapan kist için ameliyat olun. iki böbreğiniz olsa aciliyeti olmazdı da tek böbreğiniz var onu da riske atamazsınız.

Back