Merhaba arkadaşlar, hani korkuyordum ya kisti aldırmak için ameliyata girmekten, anladım ki korkulacak birşey yokmuş. Anlatayım size ameliyat ayrıntılarını. Öncelikle ameliyattan bir gün önce hastaneye yattım, o gün bir sürü tahlil vs yaptılar. ve ameliyat için kullanmam gereken fitil, ilaç, lavman. vs yapıldı. Ertesi gün saat 12.00'de ameliyata aldılar. Laparoskopik ameliyat yapıldı. yani sol kasıkta ve göbekte birer delik ile. açık ameliyat değil. genel anestezi uyguluyorlar. birde benim sağ kasığımın oldugu yerde bir delik daha vardı, oradan da ince bir hortumla içerdeki kirli sıvının boşalması sağlandı. ertesi güne kadar kaldı bu hortum. rahatsız edici birşey değil. ertesi gün hortumu çekerek aldılar. o delikte dikiş bile yoktu. birkaç gün kapalı kaldı, hergün pansuman yaptırdık. şimdi 10 gün oldu ameliyat olalı ve hiçbirşeyim yok. herşey yolunda. zaten açık ameliyat olmadıgı için birkaç gün sonra kendinizi topluyorsunuz. Bu ameliyatın tek sıkıntısı gaz sorunu. ameliyatın yapılabilmesi için karın bölgesine gaz veriyorlar. mesela bende 3 lt gaz kullanılmış. bu gazı ne kadar erken cıkarırsanız o kadar erken iyileşiyorsunuz. (gazı doğal yolla cıkarmak gerekiyor ) bunun için de ne kadar gezinirseniz yürürseniz o kadar iyi. ben ertesi gün yürümeye başladım. ve gezı cıkarmak için sorun yaşamadım. kabız olmamanız gerekiyor, bunun için de bol bol kayısı hoşafı tavsiye ederim. şimdi 6 cm olan kistim artık yok. Rabbim inşallah bebeğimizi de nasip eder...