Merhaba arkadaşlar, hani korkuyordum ya kisti aldırmak için ameliyata girmekten, anladım ki korkulacak birşey yokmuş. Anlatayım size ameliyat ayrıntılarını. Öncelikle ameliyattan bir gün önce hastaneye yattım, o gün bir sürü tahlil vs yaptılar. ve ameliyat için kullanmam gereken fitil, ilaç, lavman. vs yapıldı. Ertesi gün saat 12.00'de ameliyata aldılar. Laparoskopik ameliyat yapıldı. yani sol kasıkta ve göbekte birer delik ile. açık ameliyat değil. genel anestezi uyguluyorlar. birde benim sağ kasığımın oldugu yerde bir delik daha vardı, oradan da ince bir hortumla içerdeki kirli sıvının boşalması sağlandı. ertesi güne kadar kaldı bu hortum. rahatsız edici birşey değil. ertesi gün hortumu çekerek aldılar. o delikte dikiş bile yoktu. birkaç gün kapalı kaldı, hergün pansuman yaptırdık. şimdi 10 gün oldu ameliyat olalı ve hiçbirşeyim yok. herşey yolunda. zaten açık ameliyat olmadıgı için birkaç gün sonra kendinizi topluyorsunuz. Bu ameliyatın tek sıkıntısı gaz sorunu. ameliyatın yapılabilmesi için karın bölgesine gaz veriyorlar. mesela bende 3 lt gaz kullanılmış. bu gazı ne kadar erken cıkarırsanız o kadar erken iyileşiyorsunuz. (gazı doğal yolla cıkarmak gerekiyor ) bunun için de ne kadar gezinirseniz yürürseniz o kadar iyi. ben ertesi gün yürümeye başladım. ve gezı cıkarmak için sorun yaşamadım. kabız olmamanız gerekiyor, bunun için de bol bol kayısı hoşafı tavsiye ederim. şimdi 6 cm olan kistim artık yok. Rabbim inşallah bebeğimizi de nasip eder...
Çok geçmiş olsun, Allah tekrarını göstermesin. Kist kaç cm di. Bende 7,5 cm çapındaydı, ilaç tedavisiyle 3,5-4,5 arasında değişiyor. Şimdi ilk tüp bebek denememde 4+3 haftalık hamileyim. Doğumdan sonra yokolmazsa ben de ameliyat düşünüyorum.
Tekrar geçmiş olsun diyorum.
Çok geçmiş olsun, Allah tekrarını göstermesin. Kist kaç cm di. Bende 7,5 cm çapındaydı, ilaç tedavisiyle 3,5-4,5 arasında değişiyor. Şimdi ilk tüp bebek denememde 4+3 haftalık hamileyim. Doğumdan sonra yokolmazsa ben de ameliyat düşünüyorum.
Tekrar geçmiş olsun diyorum.
canım,hamileliğin hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin
tüp bebek yapılırkende kistin 7.5cm miydi??
ben 6cmlik kistle tüp bebek yaptırdım,negatif sonuç aldık.ben tutunmamasını kiste bağladım ve kist tamamen kaybolmadan 2. denemeyi düşünmüyordum. :26:
canım,hamileliğin hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin
tüp bebek yapılırkende kistin 7.5cm miydi??
ben 6cmlik kistle tüp bebek yaptırdım,negatif sonuç aldık.ben tutunmamasını kiste bağladım ve kist tamamen kaybolmadan 2. denemeyi düşünmüyordum. :26:
benim kist 6,5 cm idi. ilaç tedavisine hiç başlamadım çünkü zaten tüp bebek tedavisindeydim. ama ilk denememiz negatif ile sonuclanınca bir sonraki denemeye başlamadan kisti aldırmak istedim çünkü cok şiddetli ağrılar oluyordu. doktorum hamile kalırsan bebek büyümeye baslayınca kisti sıkıstıracagı için agrılar daha da artar ve o zaman bu ameliyatı olman daha zor olur dedi. bende ikinci denemeye baslamadan kisti aldırdım. şimdi bir ay sonra ikinci denemeye baslayacagız. sana da hamileliğinde kolaylıklar diliyorum. inşallah hiç sıkıntı olmaz, doğum esnasında da alabilirler kisti.
canım bebeğin tutunmamasının kistimizle hiçbir alakası yok. çikolata kistiyle hamile kalan ve doğum esnasında aldıran bir cok arkadasım var. ama ben tedbiren aldırmak istedim. hamilelik esnasında zorluk yaşamamak için. sonucta büyük bir kistti, 6,5 cm. şimdi kurtuldum hemde hiçbir sıkıntı yaşamadan. normal yolla bir bebeğin olabilir dedi doktor. ama ben yine de ikinci denemeyi yapacagım. Allah hepimize nasip eder inşallah bebeklerimizi kucagımıza almayı...
Canım ben 6 ay doğum kontrol hapı kullandım, 7,5 cm den 3,5 cm düştü. Arkasından 3 ay lucrin depot kullandım, 3 aylık geçici menopoza girdim, bu sefer kist küçülmedi ama büyümedi de. Arkasından 1 aşılama denedim, aşılama ilaçlarıyla 4,5 cm e yükseldi. 2 ay doğum kontrol hapı kullanıp tüp bebek yaptık. 12 yumurtam toplandı, 10 tanesi kaliteli çıktı, 7 tanesi döllendi. 4 tane 1.sınıf embriyom oluştu, 3 tanesini dondurduk, 1 tanesi kondu ve şimdi hamileyim. Darısı senin ve isteyen herkesin başına.
Bu kist tamamen kaybolmuyor, ama lucrin depot ve doğum kontrol hapı küçülmesinde faydalı. Dondurulmuşların varsa biraz küçüldükten sonra tekrar dene.
Merhaba arkadaşlar, hani korkuyordum ya kisti aldırmak için ameliyata girmekten, anladım ki korkulacak birşey yokmuş. Anlatayım size ameliyat ayrıntılarını. Öncelikle ameliyattan bir gün önce hastaneye yattım, o gün bir sürü tahlil vs yaptılar. ve ameliyat için kullanmam gereken fitil, ilaç, lavman. vs yapıldı. Ertesi gün saat 12.00'de ameliyata aldılar. Laparoskopik ameliyat yapıldı. yani sol kasıkta ve göbekte birer delik ile. açık ameliyat değil. genel anestezi uyguluyorlar. birde benim sağ kasığımın oldugu yerde bir delik daha vardı, oradan da ince bir hortumla içerdeki kirli sıvının boşalması sağlandı. ertesi güne kadar kaldı bu hortum. rahatsız edici birşey değil. ertesi gün hortumu çekerek aldılar. o delikte dikiş bile yoktu. birkaç gün kapalı kaldı, hergün pansuman yaptırdık. şimdi 10 gün oldu ameliyat olalı ve hiçbirşeyim yok. herşey yolunda. zaten açık ameliyat olmadıgı için birkaç gün sonra kendinizi topluyorsunuz. Bu ameliyatın tek sıkıntısı gaz sorunu. ameliyatın yapılabilmesi için karın bölgesine gaz veriyorlar. mesela bende 3 lt gaz kullanılmış. bu gazı ne kadar erken cıkarırsanız o kadar erken iyileşiyorsunuz. (gazı doğal yolla cıkarmak gerekiyor ) bunun için de ne kadar gezinirseniz yürürseniz o kadar iyi. ben ertesi gün yürümeye başladım. ve gezı cıkarmak için sorun yaşamadım. kabız olmamanız gerekiyor, bunun için de bol bol kayısı hoşafı tavsiye ederim. şimdi 6 cm olan kistim artık yok. Rabbim inşallah bebeğimizi de nasip eder...
ben de cok korkuyordm cok sukur ben de atlatttım ,benm kı de lap oldu kapalı.sende pekı amelıyattan 2 gun sora bole leke ve cok az mıktarlarda pıhtılasmıs gıbı koyu renklı kan da gel dı mı?? bır de sana hangı dogum kontrol hapını onerdı benm dr um ankarada ve gınera yı onerdı sen nerde amelıyat oldn???
merhaba arkadasım, bende de aynı şekilde kanamalar oldu ve 4 gün felan sürdü, ama bunun olabileceği hakkında doktorum tarafından bilgilendirildiğim için hiç endişelenmedim. ben doğum kontrol hapı kullanmıyorum. sen neden kullanıyorsun anlamadım. zaten aldırdık bitti, doğum kontrol hapı kistin küçülmesi için veriliyor, biz toptan hallettik bu işi. neden kullanalım ki? ben tüp bebek tedavisindeyim zaten. şuan ameliyattan sonraki ilk regl dönemimin ikinci günündeyim ve kontrole gideceğim öğle arasında. tüp bebek tedavim devam edece inşallah. sana da bol şans dilerim. Allah hepimize bebeklerimizi nasip etsin...
Slm arkadaslar, bende tam 4 ay once kist ameliyati oldum, ama benim acik ameliyatti, delik acarak olmadi maalesef ;( ameliyattan sonra da hemen toparlanamadim, yaklasik 1 ay rapor verdi dr. ( iki asamali rapor, ilk 15 gun rapor sonrasinda kontrol,sonra tekrar 15 gun rapor). Rahimde de polip diye birsey varmis onu da aldilar.ama ameliyatimin ustunden 4 ay gecti hala hamile kalamadim, ve dr tup bebek dedi, simdi tup bebek tedavisine basliyorum. Adetimin ikinci ya da ucuncu gunu gidip hormon testi yaptiricam, 4-5 gun sonrasinda da rahim filmi cektirecegim, sonraki asamayi ben de tam bilmiyorum, dr yonlendirir umarim . İste boyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?