Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba canim bende ileri derecede endometriosiz misim.Ocak ayinda ameliyat oldum.Bana surekli kullanmam icin dogum kontrol hapi onerdi ve kullaniyorum.Benim 7 yasinda bi oglum var.Doktorun seni menapoza mi soktu sanada omur boyu dogum kontrol hapimi onerdiAmeliyat ile kistlerimden kurtuldum fakat ileri evre endometriosiz oldugunu söyledi doktorum Bagırsaklarda bile yapışıklık yapmış düzeltilmiş .Benim gibi olup çoçuk sahibi olabilen yada bu hastalıktan kurtulup tekrar etmeyen var mı?
Merhaba cnm
Ben daha dün oldum ameliyat umarim benimkide tekrarlamaz. Insallah bundan sonra hamile kalabilirim.
Endometriozis teshisini doktorunuz nasl koydu acaba ?
Cnm valla benimki 1.8 cm ile 2.5 cm arasi gidip geliyodu orta boyda bir kistmis onuda aldilar yani. Eger cocuk olmasini engelliyosa sliyolar zaten buyükluge gorede aciliyet belirleniyo. Büyükleron patlama riski var cünküArkadaslar bu kistin kac cm olmasi lazim ameliyat icin bi sınır var mi???
Bende endometrize kisti vardi orta boy ve aldi doktorum cokda yayilmamis allahdan. Icerisi gayet temiz oldugu icin gecici menepoza sokmaya gerek yok dedi. Ama bir arkadasimin cok yaygibdi bagirsaklara kadar onu gecici menepoza soktular ici iyice trmizlensin diye. Simdide hamileGeçmiş olsun Bende merak ediyorum sizin endometriosizle birlikte miydi? Ameliyat sonrası menapoz verdi mi doktorunuz ?
Ameliyatbnde ameliyat olmaya karar verdim korkuyorum
Slm cnm
Benim adett zamanimda asiri agrilarim basladi ve adetten önce ve so ra koyu kahverengi akintim oluyodu. Ayriyetten büyük abdestimi yaparkende agri hissediyodum adetliyken. Bunlar zaten cikolata kistinin belirtileri. Ben bunlari doktora snlattim alttan muhayne etti ultrasalla ve kist göründü. Tabiyki kesin taniyi lapraskopi ameliyatini yapinca görüyolar. Tamamen rahime ve yumurtalikla bakiyolar kamerayla ordanda zaten cikolata kisti oldugu kesin tanisi konuldu. Yani 100% emin olmak icin iceri girilip bakilmadi gerekiyor lapraskopide en iyisi. Hemen ayaklanabiliyosun.
Bir arkadasimida ameliyattan sonra 6 ay gecici menepoza soktu doktorki icersi iyice temizlensin diye. Simdide hamile. Benimki ileri derece de olmadigi icin hic bir hap tedavim yok ameliyattan sonra.
Cnm nedim...kistimde cok büyük neden aldirmiyosun? Benimki seninkinden baysgi ufak oldugu halde ameliyat oldum. Senin artik hayatini etkiler olmus agrilarin insalla bagirsaklarinda yapisiklik yoktur. Bence ameliyatini ol sonrada hep dogumkontrolu kullan. Cocuk isteycede birakirsin hapi. Bu kistle hamile kalman zaten cok zor korunmasan bile olur yani. Aslinda önce bi dogumkontrolu kullan belki kücülür sonrada ameliyat ol. Ama seninkide cok büyük yaaa, ya patlarsa yumurtaliga zarar verir. Benimki 13 cm olsaydi doktorum bana hemen ameliyata derdi heralde. Bence sen baska birdoktora daha görün.Benim cok asırı agrılarm oluyo ilk gnu her ay hastanelk oluyorum dedigin gbi kahverengi leke de oluyo ve adetimin ilk gnu byuk tuvaletm geliyo o sirada doktorm bugn bkti ultrasonla 13cmlik kistm varms kan tahlili baktrdi bsey ckmadi cocuk istemedigm icin su an dogum kontrol hapı verdi btince gel dedi heralde cocuk isteyene kdar kullanicam bu ilacı cocugm olmaz dye de cok korkuyorum
evet ameliyat olcam canım.ameliyattan sonra hamilelik oldu mu seninLapraskopi
Ameliyat
olucaksan cnm hic korma agrim bile olmadi ameliyattan sonra:)))
Cnm benim ameliyat olali daha 3 hafta oldu, denemedeyiz insallah bu ay tutar:)) ovulasyon testide aldim clearblue ismi hergün kücük abdestimden yumurtlama dönemimin baslayip baslamadigina bakiyorum. LH hormon degerime bakiyo. Galiba iki gün sonra yumurtlama dönmine giricem. Bu test sayesinde hamile daha cabuk kalabilirim hamilelik olasiginin yüksek oldugu günleri gösteriyor cünkü:).evet ameliyat olcam canım.ameliyattan sonra hamilelik oldu mu senin
duymamıştım o testi canım.ben de bayramdan sonra ameliyat olacam sanırım.izinden gidecem takipteyim canım:)Cnm benim ameliyat olali daha 3 hafta oldu, denemedeyiz insallah bu ay tutar:)) ovulasyon testide aldim clearblue ismi hergün kücük abdestimden yumurtlama dönemimin baslayip baslamadigina bakiyorum. LH hormon degerime bakiyo. Galiba iki gün sonra yumurtlama dönmine giricem. Bu test sayesinde hamile daha cabuk kalabilirim hamilelik olasiginin yüksek oldugu günleri gösteriyor cünkü:).
Hamile kalirsam buraya tazicam zaten.