Tatlı Tarifi Cikolata Soslu Irmik Tatlısı...

miralife

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2008
3.464
20
118
SÜT ,ŞEKER,VE İRMİK TENCERE 20 DK KADAR PİŞİRİLİR VE SONRASINDA PİŞEN TATLIYA VANİLYA EKLENEREK YUVARLAK BÜYÜK BORCAMA ALINIR VE BİRAZ SOĞUTULUR....

ÖNCESİNDE YADA SONRASINDA CEZVEYE 1 SB SÜT VE SUYUN İÇİNE 5 YK ŞEKERVE 4 YK KAKAO KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİLİR...

1 KG SÜT
9 YK İRMİK
11 YK SÜT
SOS:
5 YK ŞEKER
4 YK KAKAO 1 SB SÜT VEYA SU
SÜSLEMESİ:
HİNDİSTAN CEVİZİ

Borcama alınan irmik tatlısı üzerine kakao sos dökülerek üzerine de istenilen ölçüye göre hindistan cevizi dökülerek servise hazır hale gelir ve dolapta soğumaya bırakılır...
Afiyet olsun....

Acemliğime denk geldiği için çok düzgün olmasada açıklama ve yapılış paragrafları tarifteki ölçüler doğtudur bayanlar ...
Bu tatlıyı ben buldum ve ölçüleri bana aittir geçen akşam misafirlerime yaptım ve akşamda misafirliğe giderken götürdüm toplamda 10 kişiyi geçen yenilme sonucu büyük bir beğeni topladı...
Sizlerde afiyet olsun kızlar.....

bunu hep yaparım ve müthiş olur oğlumu daha bebekken yedirmey ebaşladım hem çok yararlı eline saağlık bu arada bacımkaydirigubbakcemile5

ben bunu çilek soslu yaptm o da çok güzel olmustu..

bunu da deneyebilirim, tesekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…