Merhaba kızlar bugün oğluşlarımla yaptığımız pastayı tarif edeceğim.tam susleme kısmına geçecektim zil çaldı.başladı kapı arası sohbeti.mutfaga bir döndüm ogluşlar pastayı süslemiş hemde ne süsleme karmaşadan ve bol cikolatali olmasindan dolayı adını çikolatalı karnaval pasta koyduk
Malzemelerimiz
Pandispanyasi icin:
1su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2yk sıcak su
4yumurta
3yk kakao
1paket kabartma tozu
Pasta kreması:
1kutu sıvı krema
200gram sütlü cikolata
1paket lapne peynir
Yarim cay bardağı pudra sekeri
1cimdik tuz
2poşet krem santi(kakaolu)
1sbdan bir parmak eksik süt
Kremsantisi icin:
2cay bardağı soguk süt
2paket kremsanti
Damla cikolata
Cikolata sos
Yapılışı:
4uyumurta ve sekeri çırpıyoruz.sonra diger malzemeleri ekleyip cirpiyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pisirip soğumaya bırakıyoruz. Soguyunca iple ortadan ikiye kesiyoruz
Bu minnak el küçük oğlumun buralarda sabırsızlanıyor.
Krem santiyi çırpıyoruz
Strec film sarıp buz dolabına atıyoruz.
Kakaolu kremayı:kremayı sos tenceremize alıyoruz ve ocakta kaynaysna kadar karıştırıyoruz.tam kaynama noktasına gelince ocaktan alıyoruz.ve doğradığınız çikolatayı atiyoruz.ve soğumaya birakiyoruz.sonra krem santiyi hazırlıyoruz.kıvam alınca labne,tuz,pudra sekeriniekleyip tekrar cirpiyoruz.buz dolabinda sogumaya bırakıyoruz.soguyunca iki karışımı birlestiriyoruz ve iyice karıştırıyoruz.20dk dolapta dinlendiriyoruz.
Ortadan kiye kestiğimiz pandispanyayi 1cay bardağı süt ve 1 tk sekeri karıştırıp ıslatiyoruz .kremamizdan sürüp damla çikolatası serpiyoruz.
Pandispanyanin diger katını koyup kalan kremayı suruyoruz.sonra krem santi ve cikolata sosuyla(hazir) cocugunuzu basbasa bırakıyorsunuz sonuç:
Döndüğümde gülsem mi aglasam mi bilemedim
.ama çok eğlenmişler.anne ne olur yarışmaya katıl dediler kıyamadım.
.