Çikolota kistinden dolayı ca-19 yüksekliği

elifseyma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2018
17
2
36
38
Merhaba arkadaşlar 4.5cm boyutunda 2 tane çikolata kistim varmış. (CA19-9 testim 56.86)
(CA15-3 ise 11.94 )tahlil sonuçlarım yüksek çıktı doktorum cerrahi yöntemle kistin alınacağını ama bu ameliyatı ben yapamam vakit kaybetmeden onkolojisi kadın doğuma git dedi.bu kanser belirtisi mi bu durumu yaşayan oldu mu ?

Bende 5.5cm vardı benimde Ca yüksekti visanne diye bi ilaca başlatmıştı doktor 6 ayda kendiliğinden küçüldü ilaçla

Benim ca125 19.1 çıkmış ca15-3 12.1 çıkmış kist o zamanlar 3-3,5 cm civarında tek taraflıydı sonra 4,5cm e kadar büyüdü ben Ca ları bi daha yaptırmadım belki daha da yükseldi bilmiyorum. Hamile kalmaya çalışıyordum daha çok hamilelik üstünde durduk doktorum da ben de yani. Sonra hamile kalınca kist küçülmeye başladı şimdi. Kist çok ağrı sızı yapıyo mu? Hayatını etkileyecek şekilde mi yani? Mesela ben çikolata kistini tesadüfen muayene sırasında öğrendim ve şok geçirdim. 4,5 cm ameliyat boyutunda değil gibi doktorlar 6 ve üstüne daha çok ameliyat öneriyorlar. Resveratrol alabilirsin kistin büyümesini engelliyormuş o madde doktoruna da sor tabi. Ama bence farklı bi doktora görünmende fayda var. Benim ilk gittiğim doktor dünyamı başıma yıktı. Doktor doktor gezdim sonra biri bile ilkinin dediğini demedi. Yaş kaç? Amh bakıldı mı? Amh baktrmadan şakın ameliyat olayım deme ki çok çok iyi bi doktora olmalısın olman gerekirse de.

Merhaba bende şuan çocuk deniyorum ama başarılı olamadım henüz siz ne kadar süre denediniz doktora gittiğinizde nasıl kaldınız müdahale mi edildi benimde kist haricinde bildiğim bir hastalığım yok çünkü bu ay bende gideceğim

Doktor başta visanne diye ilaç verdi kistin ameliyatlik değil dedi tahlil sonuçları çıkınca ca 19 yüksekliği beni tedirgin etti ilacı bırakıp kadın doğum onkolojisine gitmem gerektiğini büyük ihtimal cerrahı yöntemle kistin alınacağını söyledi kanserden mu şüphelendi bilmiyorum.önemli olan kistin küçülmesi değil ca 19 değerin dedi valla çok korkuyorum randovuda alamadım onkoloji diyince insan tirsiyor

Kisten çok kanserden korkuyorum canım ben ca 19 değerinin yüksek çıkmasi pek hayra alamet değilmiş

Benim her zaman ca125 çok yüksek çıktı gebelikten önce 190 larda gebelikten sonrada 220lerde gebelik artırıyormuş bu değeri ama dediğim gibi öncesinde de çok çok yüksekti ama doktorlar ameliyatı hiç önermedi bana korkulacak birşey değil tek başına kanser olduğu anlamına gelmiyor bu değer

Benim ilki düşünle sonuçlandı bu 2.gebeliğim. Allah’ın izniyle bu sefer olacak Ya ben aslına bakarsan toplamda 2 yıl uğraştım ilkiyle beraber ilkinden yani kürtajdan 1 yıl sonra pozitifi gördüm canım şükürler olsun. İlaç kullanmadım klomen tedavisine başlayacağım ay hamile kaldım adeti bekliyodum olmadım.

darısı başıma inşallah bende görebilirim pozitifi

darısı başıma inşallah bende görebilirim pozitifi
İnşallah canım her yerde söylüyorum gerçi ama bizim sıkıntımız yumurta kalitesi.kist yapışıklık oluşturmadıysa tüplerde sıkıntı yaratmıyo. Hsg çektirmediysen çektirmeni öneririm tüplerin açık mı kapalı mı gör. Eğer açıksa sorunun büyük çoğunluğu ortadan kalkmış demektir. Yumurta kalitesi için sağlıklı ve dengeli beslenip bol su içmelisin. Mevsim sebze meyvesi tüket. Paketli ve işlenmiş gıdaları hayatından çıkar. Günde 1 yumurta mutlaka tüket (0 veya 1 numara olsun 3 numarayı almamaya çalış) Ek olarak hurma hurma özü veya keçiboynuzu özü içebilirsin. Kabuklu yemişleri ye muz mutlaka günde 1 tane ye. Yeşil yapraklı sebzeleri bol tüketmeye çalış. Takviye olarak ben inofolic combi kullanmıştım o ay. Bu sağlıklı beslenmeyi birkaç ay yap Allahım izniyle pozitifi görürsün yiyip içtiklerimiz etkiliyor yumurta kalitesini gerçekten. Allah tez zamanda nasip etsin canım.

Merhaba.bende çikolata kistinden Laparoskopik ameliyyat oldum.ama 6 yıl önce diye test değerlerini hatırlamıyorum. Hamileliğe izin vermez dedi doktor. Hamile kalamadımda zaten.6ay diane 35 kullandım. Ameliyyatdan 3ay önce ve 3 ay sonra. Bende yumurtalık üstünde yıllarca kalıp yumurta işlemini zayıflatdığı için yumurtamında yarısından çoğu alındı. Tek yumurta ile ondan sonra hamile kaldım. Hemde 5 kez.uğursuz hamileliklerimde oldu ama şükür evlat sahibi ola bildim.Yani korkmayın derim ben.varsa zamanında ameliyyat olun. Doğru doktor seçimi yapsanız hiç bir sıkıntı olmuyor.
Allah her layık olan her kese anne olmayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…