ne güzel bilgiler bunlar allah razı olsun :) benim de cildim yağlı burnum siyah nokta dolu ve burun kenarında kızarıklıklar.sanki beni anlattınız :) daha 20 yaşında olduğum için cildimi mahvetmek istemedim ve çok uzun araştırmalar yaptım yüz yıkama jeli , nemlendiricileri araştırdım. tam avene de karar kılmıştım sizin de öyle yazdığınızı görünce çok mutlu oldum. avene cleanence serisinden almayı düşünüyorum. nemlendirici olarak ne önerirsiniz? tonik olarak da gülsuyu ya da maden suyu kullanmayı düşünüyodum gerek yok mu diyorsunuz?
teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim. :- )
gül suyunu denedim, kulağa ne kadar hoş geliyor aslında, tonik niyetine gül suyu. ama bende sivilcelenme yaptı maalesef, yağlı ciltlere iyi gelmiyormuş. alkollü bir toniktense maden suyu kullanmak daha iyi gibi. bana sorarsanız tonik, gereksiz, cildi kurutan bir aşama.
yüz nemlendiricisi olarak marka veremiyorum çünkü henüz kullanmıyorum, fakat kesinlikle su bazlı bir ürün almanızı öneririm (yağ bazlı ürün yağlı cilde ağır gelip beyaz bezeler oluşturabilir) ve bence yüz nemlendiricisinden bile önemlisi, iyi bir göz kremi edinmeniz. evet cildimiz yağlı ama göz çevremizdeki deri yüzümüze göre yedi kat daha ince ve neme muhtaç.
temizleyici olarak dediğim gibi, tanesiz, peeling etkisi olmayan hafif herhangi bir ürün kullanabilirsiniz, eczanelerde satılan markalar niyeyse daha bir güven teşkil ediyor. ama neutrogena gibi hesaplı markalar da olabilir, günde bir kere, az miktarda kullandıktan sonra sorun olmaz diye düşünüyorum. ben direkt bebe sabunu kullanıyorum :- ))