uzun uzun yazarsam bağışlayın, çünkü kendinizi kötü hissettiren şeylerin aslında "kötü" olmadığını söylemek istiyorum size.
gözeneksiz, siyah noktasız, renk farklılığı olmayan bir yüz, dümdüz a4 kağıdına eşittir, gerçek dışıdır. benim de oyuk oyuk görünen gözeneklerim, burnumda siyah noktalarım var, burnumun kenarları kırmızı kırmızı, çünkü kadınım ve işleyen hormonlara sahibim. bunlar örtülmesi gereken çirkinlikler değil yani. pislikten de oluşmuyorlar.
gözenek küçültücü mucizevi bir ürün var mı yok mu bilmiyorum ne yazık ki. gözenek, doku işte adı üstünde. şişesi 100 liralık gözenek küçültücü yüz bazlarını insanlara kakalamak için bunu örtmemiz gereken bir kusur gibi lanse ediyorlar. bence takmayın kafanıza, o sizin yüzünüzü GERÇEK yapan bir özelliğiniz.
siyah noktaya gelince, istediğiniz kadar sıkın, temizleyin, geri geliyorlar. salisilik asit içeren bir ürün kullanmak gerekiyor. en hesaplısından, üç dört aspirini üç dört damla suda eritin,ezin. burnunuza sürün. 15 dakika bekleyin, peeling yapar gibi dairesel hareketlerle çıkarın. aspirinde salisilik asit var malum. bu maskeyi tüm yüzüne, sivilcelerine uygulayanlar var ama ben cesaret edemiyorum. yüzümü çizmek, yıpratmak istemiyorum. bence sivilcelerinizden kurtulana dek, yüzünüzü hafif bir ürünle temizlemek dışında siz de denemeyin.
temizleme jeli olarak avene, la roche posay gibi markaların taneciksiz, günlü kullanıma uygun jelleri işinizi görebilir. ama bence neutrogena'nın pembe greyfurt serisindeki pompalı şişedeki jeli de gayet güzel ve hafif. cildim yağlı benim, dalin bebek sabunu bende hiç kurutma yapmıyor. yağlıysanız onu da deneyebilirsiniz.
son olarak, eskiden yaptığım bir hata da yüzümü sıcak suyla yıkayıp, köpürtüp, buz gibi suyla durulamaktı. hatta bazen yüz fırçası da kullanıyordum. oysa dermatologlar bas bas bağırıyor bunlar yüzünüzü çizer diye. gün içinde çamur güreşi yapmıyoruz ki derinlemesine temizlik gereksin. ılık su ve parmaklarınızla hafif uygulamadan şaşmayın. sivilceli yüz, kendi haline bırakılması gereken yüzdür. temiz tutun, yediklerinize dikkat edip bol su için ve zamana bırakın...