• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Cildim ne hale geldi (fotoğraflı)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
ben küçüklüğümden beri yüzüme limon kolonyası sürmeye bayılırım tam emin olmamak kaydıyla bi etkisi olduğunu düşünüyorum özellikle yağlı ciltlere :34: benim hiç sivilcem olmadı diye bilirim olsada hemen sıkar kolanya sürerdim yüzümde hiç iz de yok :34:

canım sana tavsiyem iyi bir cildiye doktoruna gitmen kan testi sonucunda ilaç kullanman..etkisini göreceksin ama pes etmeyeceksin..benim de stresten ünv.e basladıgımda senin yüzünün 2 katı olmustu bu ilacı kullandım ve 4 ayda pürüzsüz oldu..ve nolursa olsun sıkma sivilcelerinin lütfennn benim ne iltihaplı sivilcem cıktı ama sıkmadım çirkinde olsa ve 6 aylık tedaviyi 4 ayda bitirdim ve cikolata cips yağlı herseyden uzak dur sadece bol bol saf su veya sodayla yıka bol bol yüzünü birde kullandığım sabul vardı önerebilirim reklam yasak sanırımm ama özelden yazarm istersen..sabredeceksinn sadece..

Benimde yüzüm kızarık sivilcelerle doldu karma bir cildim var vichy ve la-roch ürünlerini kullanıyorum bir sürü para verdim hiç düzelme yok. Mahfoldu yüzüm doktora gittim bugün herzamanki gibi benzamycin ve sivex verdi .Dedim hep aynı ilaçları veriyorsunuz etkili olmuyorlar oda uzun süreli kullanıcaksın vs dedi[h=1][/h]

Kahve şekersiz mi olmalı peki? şekerli telve tüyleri besleyeceğinden çoğaltıp gürleştirebilir yüzdeki?? :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben hep tek şekerli içerim kahvemi:)
Bi ara toz şeker ve evde kullandığımız yüz nemlendiricisini karıştırarak peeling yapıldığını bile duymuştum:)
Zannetmem kılları gürleştireceğini ama siz şekersiz yapabilirsiniz isterseniz.

Akne olan cilde peeling yapılmaz sivilce yayılarak cogalır ve kahve telvesi akneli yüzde kullanılmaz ne yazıkki internette araştırma yapabilirsiniz:) öncelikle doktora görünün, belki hormonal sorunlarınız vardır. Ama ürün kullanarak geçirmek istiyorsanız da loreal gibi kozmetik ürünleri değil de daha dermokozmetik ürünlere yönelebilirsiniz. Makyajla uyumak ve özellikle fondötenle uyumak cilde büyük zarar, mineralli olsa bile. :) geçmiş olsunn:))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canlarıım cildim yağlı olduğu için sivilceye de oldukça müsait. Kaç senedir ne yaptıysam önüne geçemedim şimdi opera sınavlarına hazırlanıyorum stresliyim ve sürekli insan içinde olduğum için yüzümde hep fondoten oluyor pek hava alamıyor. Bazem geceleri bile temizlemeye üşeniyorum yatıyorum. Mineral kullanıyorum gerçi ürün olarak. En kötüsü de kücüklükten kalma alışkanlık olarak sivilce sıkıyorum. Akne İltihaplı sivilce sivilce lekesi ne ararsanız var :( Ve moralim cok bozulmaya basladı. Aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. Ne paralar yatırdım. Yine bugün bu durumdayım. Son olarak elma sirkesinin iyi geldigini duydum. Sabah akşam losyon gibi sürüyorum ama kokusuna zor dayanıyorum. Ya cildim çok kuruyor. Yada aşıro yağlanıyor. Zaten baya hassas sedeflerim var streslendikçe artıyor. Şuan ki durum fotoğrafta gördüğünüz üzere. Ekonomik, kolay ve etkili öneriniz var mı? Gelişme olduğu taktirde yine resim paylaşacağım :) Sıkılmadan okuyanlaraaa kucak dolusu sevgiler

Akne olan cilde peeling yapılmaz sivilce yayılarak cogalır ve kahve telvesi akneli yüzde kullanılmaz ne yazıkki internette araştırma yapabilirsiniz:) öncelikle doktora görünün, belki hormonal sorunlarınız vardır. Ama ürün kullanarak geçirmek istiyorsanız da loreal gibi kozmetik ürünleri değil de daha dermokozmetik ürünlere yönelebilirsiniz. Makyajla uyumak ve özellikle fondötenle uyumak cilde büyük zarar, mineralli olsa bile. :) geçmiş olsunn:))

Canlarıım cildim yağlı olduğu için sivilceye de oldukça müsait. Kaç senedir ne yaptıysam önüne geçemedim şimdi opera sınavlarına hazırlanıyorum stresliyim ve sürekli insan içinde olduğum için yüzümde hep fondoten oluyor pek hava alamıyor. Bazem geceleri bile temizlemeye üşeniyorum yatıyorum. Mineral kullanıyorum gerçi ürün olarak. En kötüsü de kücüklükten kalma alışkanlık olarak sivilce sıkıyorum. Akne İltihaplı sivilce sivilce lekesi ne ararsanız var :( Ve moralim cok bozulmaya basladı. Aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. Ne paralar yatırdım. Yine bugün bu durumdayım. Son olarak elma sirkesinin iyi geldigini duydum. Sabah akşam losyon gibi sürüyorum ama kokusuna zor dayanıyorum. Ya cildim çok kuruyor. Yada aşıro yağlanıyor. Zaten baya hassas sedeflerim var streslendikçe artıyor. Şuan ki durum fotoğrafta gördüğünüz üzere. Ekonomik, kolay ve etkili öneriniz var mı? Gelişme olduğu taktirde yine resim paylaşacağım :) Sıkılmadan okuyanlaraaa kucak dolusu sevgiler

Evlimisin bilmiyorum ama korunma hapi war yazz24+4 die ben ewlendiginde o hapa basladim we bendede wardi sivilce sorunu inanilmaz guzellestrdi cildimi siwilce cikmiyo artik ama ewli diilsen bisey diyemicem :/

öncelikle geçmiş olsun umarım bır faydam dokunur.bir arkadasın babası eczacı ve böyle ciltler çin ilac yapıyor hem çok uygun hem de olumlu sonuc aldılar.isterseniz yardımcı olurum.öncelikle cildinzin resmine bakıp yapıyor ilacı.bende kızım için aldım mememnun kaldım.

benced eilk önce doktora görünün, ben yıllardır uğraşıyorum ilaç tedavisi ile kurtuldum, cildim sizinkinden kat kat kötüydü şimdi tek tük özel dönemlerde çıkıyor

Canlarıım cildim yağlı olduğu için sivilceye de oldukça müsait. Kaç senedir ne yaptıysam önüne geçemedim şimdi opera sınavlarına hazırlanıyorum stresliyim ve sürekli insan içinde olduğum için yüzümde hep fondoten oluyor pek hava alamıyor. Bazem geceleri bile temizlemeye üşeniyorum yatıyorum. Mineral kullanıyorum gerçi ürün olarak. En kötüsü de kücüklükten kalma alışkanlık olarak sivilce sıkıyorum. Akne İltihaplı sivilce sivilce lekesi ne ararsanız var :KK43: Ve moralim cok bozulmaya basladı. Aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım. Ne paralar yatırdım. Yine bugün bu durumdayım. Son olarak elma sirkesinin iyi geldigini duydum. Sabah akşam losyon gibi sürüyorum ama kokusuna zor dayanıyorum. Ya cildim çok kuruyor. Yada aşıro yağlanıyor. Zaten baya hassas sedeflerim var streslendikçe artıyor. Şuan ki durum fotoğrafta gördüğünüz üzere. Ekonomik, kolay ve etkili öneriniz var mı? Gelişme olduğu taktirde yine resim paylaşacağım :) Sıkılmadan okuyanlaraaa kucak dolusu sevgiler

Yüzündeki tüyleri alıyormusun??
Bende kıl kökü iltihabı oluyor, farkında olmadan oynayınca da senin cildin gibi oluyor.

arkadaşım yapmayın! sirke, limon vs. vs. bunları sürmeyin kafanıza göre lütfen. zamanında ben de yaptım, bilinçsizdim ve yüzümü daha beter ettim.

yağlı cilt, şanslı cilt emin olun. kırışmayacaksınız kolay kolay. kuru ciltli olanlar yana yakıla nemlendirici, losyon, serum ararken sizin yüzünüzü hafif bir jel ürünle temizleyip üstüne su bazlı bir nemlendirici sürmeniz yeterli. cildim yağlı diye peelingler, kurutucu sabunlar, üstüne tonikler vs.vs. kullanmak cildinizi yıpratır, sebum tabakasını inceltir ve cildinizi korunaksız hale getirir aslında. hafif bir bebe sabunu yeter de artar yüz temizliğinizde. bir de şu kuralları uygularsanız, bir ayda epey toparlanır cildiniz:

1.cildinize ellemeyin! unutun! gün içinde eliniz pütürlerinize sivilcenize gitmesin.

2.asla makyajla uyumayın! asla!

3.cildinizi ne sıcak, ne soğuk, ılık bir su ve taneciksiz bir jel ya da sabunla temizleyin. uzun uzun peeling yapmak sivilcenin yayılmasına sebep olur. buhar banyosu, efendime söyleyeyim siyah nokta ve sivilce sıkma, yüzü keseleme-fırçalama, bunlar sivilcelerinizin yayılmasına sebep olur. rahat bırakın yüzünüzü, uzun uzun işlemlerden geçirmeyin.

4.sizin için çok zor olacak biliyorum ama lütfen bir süre ten makyajı yapmayın. fondöten, bb krem, kapatıcı, pudra, hiçbiri masum değil. saçlarınızı açık kullanın gerekirse.

5.cildinize dokunan yiyeceklerden kaçının. mesela bana şeker, çikolata, gazlı içecekler ve kızartmalar yaramıyor. ertesi gün mutlaka bir sivilce pörtlüyor çenemde. sizin de öyleyse eğer, bunlara veda etmelisiniz. içten temizlenmedikçe isterse dünyanın en pahalı ve kaliteli cilt bakım ürününü kullanın, fayda etmiyor.

6.bol su için. hiç içemiyorsanız bile 1.5 litrelik şişeden bitirin bir günde.

bütün bunları hakkıyla uygularsanız ben gönülden inanıyorum cildinizi toparlayacağınıza. zaten iki üç sivilce dışında sorununuz yok. o kızarıklıklar pembelikler herkeste var. gerekirse hafif bir allık sürersiniz. aslında en güzeli bir cildiyeye görünmek fakat bu söylediklerim de önlem alma mahiyetinde...

3.cildinizi ne sıcak, ne soğuk, ılık bir su ve taneciksiz bir jel ya da sabunla temizleyin. uzun uzun peeling yapmak sivilcenin yayılmasına sebep olur. buhar banyosu, efendime söyleyeyim siyah nokta ve sivilce sıkma, yüzü keseleme-fırçalama, bunlar sivilcelerinizin yayılmasına sebep olur. rahat bırakın yüzünüzü, uzun uzun işlemlerden geçirmeyin.

peki onerecegınız bır jel varf mı ne denedıysem olmadı daha da sıvılcelendırdı.. derıaltındakıler derıustune gecıyor dıyorum devam edıyorum ama gıttıkce dahada kotulesıyo bırakınca sevıvılcelenme azalıyor ama bu seferde dogru durust temızlenmedıgınden sıyah noktalar ve gozenekler dert oluyor:KK43:

peki onerecegınız bır jel varf mı ne denedıysem olmadı daha da sıvılcelendırdı.. derıaltındakıler derıustune gecıyor dıyorum devam edıyorum ama gıttıkce dahada kotulesıyo bırakınca sevıvılcelenme azalıyor ama bu seferde dogru durust temızlenmedıgınden sıyah noktalar ve gozenekler dert oluyor:KK43:

uzun uzun yazarsam bağışlayın, çünkü kendinizi kötü hissettiren şeylerin aslında "kötü" olmadığını söylemek istiyorum size.

gözeneksiz, siyah noktasız, renk farklılığı olmayan bir yüz, dümdüz a4 kağıdına eşittir, gerçek dışıdır. benim de oyuk oyuk görünen gözeneklerim, burnumda siyah noktalarım var, burnumun kenarları kırmızı kırmızı, çünkü kadınım ve işleyen hormonlara sahibim. bunlar örtülmesi gereken çirkinlikler değil yani. pislikten de oluşmuyorlar.

gözenek küçültücü mucizevi bir ürün var mı yok mu bilmiyorum ne yazık ki. gözenek, doku işte adı üstünde. şişesi 100 liralık gözenek küçültücü yüz bazlarını insanlara kakalamak için bunu örtmemiz gereken bir kusur gibi lanse ediyorlar. bence takmayın kafanıza, o sizin yüzünüzü GERÇEK yapan bir özelliğiniz.

siyah noktaya gelince, istediğiniz kadar sıkın, temizleyin, geri geliyorlar. salisilik asit içeren bir ürün kullanmak gerekiyor. en hesaplısından, üç dört aspirini üç dört damla suda eritin,ezin. burnunuza sürün. 15 dakika bekleyin, peeling yapar gibi dairesel hareketlerle çıkarın. aspirinde salisilik asit var malum. bu maskeyi tüm yüzüne, sivilcelerine uygulayanlar var ama ben cesaret edemiyorum. yüzümü çizmek, yıpratmak istemiyorum. bence sivilcelerinizden kurtulana dek, yüzünüzü hafif bir ürünle temizlemek dışında siz de denemeyin.

temizleme jeli olarak avene, la roche posay gibi markaların taneciksiz, günlü kullanıma uygun jelleri işinizi görebilir. ama bence neutrogena'nın pembe greyfurt serisindeki pompalı şişedeki jeli de gayet güzel ve hafif. cildim yağlı benim, dalin bebek sabunu bende hiç kurutma yapmıyor. yağlıysanız onu da deneyebilirsiniz.

son olarak, eskiden yaptığım bir hata da yüzümü sıcak suyla yıkayıp, köpürtüp, buz gibi suyla durulamaktı. hatta bazen yüz fırçası da kullanıyordum. oysa dermatologlar bas bas bağırıyor bunlar yüzünüzü çizer diye. gün içinde çamur güreşi yapmıyoruz ki derinlemesine temizlik gereksin. ılık su ve parmaklarınızla hafif uygulamadan şaşmayın. sivilceli yüz, kendi haline bırakılması gereken yüzdür. temiz tutun, yediklerinize dikkat edip bol su için ve zamana bırakın...

uzun uzun yazarsam bağışlayın, çünkü kendinizi kötü hissettiren şeylerin aslında "kötü" olmadığını söylemek istiyorum size.

gözeneksiz, siyah noktasız, renk farklılığı olmayan bir yüz, dümdüz a4 kağıdına eşittir, gerçek dışıdır. benim de oyuk oyuk görünen gözeneklerim, burnumda siyah noktalarım var, burnumun kenarları kırmızı kırmızı, çünkü kadınım ve işleyen hormonlara sahibim. bunlar örtülmesi gereken çirkinlikler değil yani. pislikten de oluşmuyorlar.

gözenek küçültücü mucizevi bir ürün var mı yok mu bilmiyorum ne yazık ki. gözenek, doku işte adı üstünde. şişesi 100 liralık gözenek küçültücü yüz bazlarını insanlara kakalamak için bunu örtmemiz gereken bir kusur gibi lanse ediyorlar. bence takmayın kafanıza, o sizin yüzünüzü GERÇEK yapan bir özelliğiniz.

siyah noktaya gelince, istediğiniz kadar sıkın, temizleyin, geri geliyorlar. salisilik asit içeren bir ürün kullanmak gerekiyor. en hesaplısından, üç dört aspirini üç dört damla suda eritin,ezin. burnunuza sürün. 15 dakika bekleyin, peeling yapar gibi dairesel hareketlerle çıkarın. aspirinde salisilik asit var malum. bu maskeyi tüm yüzüne, sivilcelerine uygulayanlar var ama ben cesaret edemiyorum. yüzümü çizmek, yıpratmak istemiyorum. bence sivilcelerinizden kurtulana dek, yüzünüzü hafif bir ürünle temizlemek dışında siz de denemeyin.

temizleme jeli olarak avene, la roche posay gibi markaların taneciksiz, günlü kullanıma uygun jelleri işinizi görebilir. ama bence neutrogena'nın pembe greyfurt serisindeki pompalı şişedeki jeli de gayet güzel ve hafif. cildim yağlı benim, dalin bebek sabunu bende hiç kurutma yapmıyor. yağlıysanız onu da deneyebilirsiniz.

son olarak, eskiden yaptığım bir hata da yüzümü sıcak suyla yıkayıp, köpürtüp, buz gibi suyla durulamaktı. hatta bazen yüz fırçası da kullanıyordum. oysa dermatologlar bas bas bağırıyor bunlar yüzünüzü çizer diye. gün içinde çamur güreşi yapmıyoruz ki derinlemesine temizlik gereksin. ılık su ve parmaklarınızla hafif uygulamadan şaşmayın. sivilceli yüz, kendi haline bırakılması gereken yüzdür. temiz tutun, yediklerinize dikkat edip bol su için ve zamana bırakın...

Ne demek estağfirullah öyle şey olur mu. Uzun uzun yazdığınız için ben özellikle teşekkür ederim :)
Tavsiyelerinize uyacağım tekrar teşekkürler

canım senin yüzünün aynısı benimkisi minik minik lekeler acnegun jelini kullan çok iyi gelecek imex olsun diğerleri olsun yüzümü aşırı sivilcelendirdi

kizlarrrrr bundan 7-8 yil once yuzumun her karesini sivilce basmistiki 24 yasima kadar sivilce nedir bilmezdim aniden moral bozuklugundan oldu.. dermatoloji profesorune gittim .. kadin bolum baskaniydi.. bitane sivilce kurutucu bi krem verdi.. ve hergun 3 litre su iceceksin yuzune krem dahil hic bise surmiyceksin dedi.. yuzunu su ve sabunla yika gunde bi kezde sivilce kurutan kremi sur dedi.. hakkaten yaptim ve 3 ayda tum sivilcelerim gitti.. yuzum pul pul dokuldu.. yeni deri cikti..

ne güzel bilgiler bunlar allah razı olsun :) benim de cildim yağlı burnum siyah nokta dolu ve burun kenarında kızarıklıklar.sanki beni anlattınız :) daha 20 yaşında olduğum için cildimi mahvetmek istemedim ve çok uzun araştırmalar yaptım yüz yıkama jeli , nemlendiricileri araştırdım. tam avene de karar kılmıştım sizin de öyle yazdığınızı görünce çok mutlu oldum. avene cleanence serisinden almayı düşünüyorum. nemlendirici olarak ne önerirsiniz? tonik olarak da gülsuyu ya da maden suyu kullanmayı düşünüyodum gerek yok mu diyorsunuz?

merhaba benimde yüzüm yağlı ve sivilceye müsait uyumadan önce bebek pudrası sürüyorum kurutuyor sivilceleri ve cildim daha mat ve güzel görünüyor deneyebilirsin

Back
X